Конфесія гурріла «Психологи – вороги людської гонки», мій колега, психіатр, метелики після розмови з новим пацієнтом. І Я згоден з ним. З одного з моїх робочих місць є психічна лікарня. Ви читаєте карти, ваші серця пов'язані. На ранніх стадіях захворювання більшість років перейшли на психологічні консультації, курси, групи, тренінги. Вони навчалися «поцілунок в житті» і як «позбутися від зайвих боїв і трусиків». Захворювання, означають І ніхто з провідних груп або консультуючих психологів побачили, що людина мала психічну хворобу.
Проблема з психічними захворюваннями полягає в тому, що вони не розуміють, що відбувається до них. У той же час людина відчуває, що щось «нехай» з ним і починає шукати допомогу. Після радянських часів слово «психіатрія» залишається залякуванням, тому найчастіше йдуть до психологів. Жах є те, що психологи не знають цю область на всіх і не виділяють норми від патології. І краса своєї ситуації полягає в тому, що не несе відповідальності за що-небудь (доповідає лікар, психолог не є!).
Я сам психолог. І сьогодні, як Павлик Морозов, Я проти алма матера. Я підірвав довіру професійного класу. Я маю на увазі. Я знаю справжню ступінь дефектності психологічної освіти. І наслідки.
Багато років тому, після інституту я отримав роботу в центрі клінічної психотерапії. психіатрів навколо. Для вступу в центр, запрошують відвідати прийом. Після першого прийому плутався. У віці 6-річного сина. Вона скаржала, що малюк був неспокійним, "з стібкою в ас." І терапевт, замість того, щоб зрозуміти атмосферу сім'ї, запитали питання про те, як відбувався народження, і як їсти хлопчика, і як він спить. А потім він відправив дитину на енцефалограму. І пояснив мені: "Це внутрішньочерепний тиск." Потрібно лікувати першопричину, психотерапія тут недостатньо. й
І відразу прочитав невелику лекцію, суть якої було те, що людина, крім душі, також має тіло з пучком органів, захворювання яких впливають на психіку. Наприклад, при порушенні функції щитовидної залози людина стає дратівливою, з цим він прийде до психолога. І слово «лазність» люди часто називають апатією, причини яких можуть бути десятки захворювань. У цих випадках без лікування основного захворювання робота психолога або психотерапевта безглузда.
Ми не пішли через це.
Я швидко почав усвідомлювати, що я мав дивний набір поверхневих, депараційних, великих застарілих знань. І величезна кількість примітивних схем і кліше. Я почав розуміти, що я не можу нічого робити. Ми не давали ремесла.
Автоматичний фіксатор, який закінчив професійну навчальну програму, не тільки знає, де двигун знаходиться в машині, де карбюратор і т.д., але також знає, як його встановити.
Після закінчення школи балету вона може танцювати.
Що робити психологи? Що навчаються роботи?
Наша психологія «школа» відома, коли займається її бізнесом - наукою. І психічна тушка спочатку була призначена для навчання вчених. Але деякі люди йдуть на науку сьогодні, можливо, тому що немає їжі. Більшість збираються працювати з людьми – консультуватися з провідними групами. І це вимагає принципово різного набору професійних знань, і різного рівня відповідальності.
Тоді багато років тому, я зрозумів, що потрібно відрелігувати, просити допомогу. І починали ставити мій мозок на своєму місці. Поки не відійшов. А коли я кажу сьогодні: "Я знаю, я можу, я можу," це не через освіту я отримав, але незважаючи на це.
Я навчався під радянською владою. Але протягом багатьох років не існує чітких вимог до того, що психолог повинен знати і вміти зробити. Не існує поняття морально-етичних норм, тому «не завдати шкоди» психологу не застосовується.
Психологічні програми навчання не змінилися, але час змінив. Після реструктуризації попит на фахівців цього профілю різко зросла. Сьогодні майже кожен гуманітарний університет виробляє їх, крім цього, величезна кількість різноманітних курсів. І залишилися проблеми коли-небудь захворювального «зміщення» «манологів» і «дуже закоханих» - невідповідність, нездатність.
Таким чином, велика наука психології, яка має численні, гідні відштовхання, вирощена нещасливою, ненажертовною і дуже саркастичою «послухом», ім'я якого є Vulgar Народна психологія. Її улюблена окупація – це «змінити локшину на вухах» і пройти спекуляції для реальності.
У психології є надійні знання, які перевірені науковими дослідженнями. І є багато теорій смоктати з пальця. Ці міфи торгуються поганим «поганим». Як часто я відчуваю себе ембаррашеним і сором'язливим, коли я чую коментарі та рекомендації психологів на ТБ або поїсти статті журналу колегами в магазині? Де вони отримують це з? Я даю вам один відомий приклад: «Діти від неповної сім'ї допущена до проблем». Немає таких даних. На цій темі проведені серйозні наукові дослідження! По-перше, половина світу виросла в одномісних сім'ях, бо кожен століття хвалиться пара, тріо війни. На шляху, як приходять всі з повних сімей без проблем?
Продовжується зростання популярності психологічних послуг. Так само, як конкістадори кинулися завойовувати Америку 500 років тому, тому півлітрате племена психологів кинулася, щоб виграти їх частку на ринку життя. Найцікавіше, що серед них є гідні люди, щирі, безперечно бажаючі допомогти вам. Це лише тість, що для самої частини вони некомпетентні.
Важко уявити газету або журнал без психолога. Вони говорять на радіо. Більшість розмов показує, в кінцевому підсумку, відварити до сирої імітації психологічної допомоги. І велика кількість психологічних тренінгів, курсів та консультацій, де ви отримаєте чудові рекомендації: «як жити без внутрішніх конфліктів» (Я думаю, що легко втратити свою совість); «як половити чоловіка» (маленько може бути чистою, а велика – пастка); «як полюбити себе» (г, це нічого, але мастурбація).
Конда поради щодо сімейних відносин, найчастіше кип'ятять до маніпуляційних маніпуляцій, таких як: «Ви повинні відмовитися, і зробити власний спосіб». І сутність порад полягає в тому, що родичі не можуть бути довіреними, але їх не потрібно переварити. Таким чином, потрібно ловити і розумно досягти своєї справи.
Що велика кількість психологічних тренінгів! Не існує глибокого дослідження. Існує ще одна мета, гроші. Отже, 30, 50 або навіть сотні людей можуть брати участь. Я розкриває професійну секрету – не більше 12-15 осіб у групі. Робота з психікою і транспортером - це два речі несумісні.
Люди люблять навчання, хоча. Навчання не гірше легких препаратів. Життя не змінює багато. Але ілюзію розв’язання проблем набуто. І повісити з кимось. Не зрозуміло, що насправді психологія повинна робити з ним - в перекладі «Наука душі»?
Яка душа! Торгівля в «щастях» серед психологів не гірше, ніж у саркувальників. Не дивно, що найбільший попит на навчання, де люди «зробити успішність». Коли людина сказав, що бути розумним, або талановитим, або професіоналом високого класу, він зрозумілий. Хто успішний? Хто не має розуму, не талантів, але не вдалося «розрізати» гроші?
Найгірше, що в нашій країні, для проведення психологічних тренінгів, не потрібно спеціальних знань. Виявилося, що цей чудовий живильник, де можна працювати, спираючись на власні фантастики, прикмети, інтуїція, щоденний досвід. У стоматології, ймовірно, не буде «прогулятися», але в психології можливо. Тому були «нугети» з психології.
На одному з психологічних вишів я зіткнувся з схожим «майстром». На чохлах своїх книг написано «відомий психолог», « Автор численних фестселерів» та «творець унікальної техніки». Після 5 хвилин розмови виявилося, що дядько не знає елементарних речей, що його освіта повністю відрізняється, не тільки що за всі ці роки активної «психологічної діяльності», він не придбав ніяких знань психології.
У психіатричному лікарні, де я працюю, один в п'ять років навчався. Ці тренінги «бухають» емоції, які для психіки багатьох людей небажані і просто небезпечні. Я спробував його пояснити. Він не плутався, навіть не зацікавився. Він підняв очі мені і спокійно відповідав, «Для того, як вони платять, дайте їм йти. й
Він краще буде вбивця. Хоча стільки, скільки він має психології, вбивця не може заробити. Вдалий чоловік!
Можливо, ви не можете так не розгубитися весь ринок психологічних послуг. Звичайно, є відмінні, компетентні фахівці, відповідальні за свою роботу. І коли життя зустріне мене з ними, я щасливо одружитися і кисть бути друзями. Це тільки щільність, рідко, боляче рідко буває.
Ні, я не маю на увазі суддю або засвідченням людства. Але для мене, за будь-який випадок невідповідності і незгодності є живою людиною.
У нас є молода жінка в лікарні. Вона запекла, оскільки її гортань спалюється - наслідок невдалого самогубства. І до цього я пішов довго до Н, до С, я пройшов тренінги в центрі // центр. «Дуже вона пішла на психологічні заняття.» Що ми робимо неправильно? ... Що я можу сказати їй?
Автор: Євгенія Бєлякова
English, Українська, Français...