Як відродити мертвий грунт. Картопляне поле без трактора і потоку

25 років тому наша родина орендувала гектар землі 15 км від будинку. І всі ці роки ми допомагаємо вижити будь-які катаклізми в суспільстві.

140689.

У нашій родині ніхто не йде в магазин – ми вирощуємо картоплі і овочі самі. За останні 5 років ми не висадили нічого для ринку - тільки для себе, дітей і онуків. Кожен живе окремо, але в пішохідній відстані. У вихідні 11 людей збираються на столі.

Будинок вирощує томати, огірки, зелень, а в області - переважно картопля (40% площі). Багато кормових буряків (близько 25%), а на решті площі - капуста (в тому числі капуста і брокколі), морква, червоні буряки, гарбузи і сквош, кавуни і дині, кукурудза і соняшник.

Вирощування картоплі і овочів на великій площі дуже важко працювати. З механізацією ви вбиваєте грунт, без технології ви руйнуєте своє здоров’я.

Ми суворі. сівозмінаКартопля повертається на старе місце після 1,5 років, відпочинок овочів - після 5 років. Тому келихи на капусти і нематодах на картоплю ми не маємо. Крім того, я постійно купую насіння картоплі і насіння капусти від надійних компаній.

Я розповім вам, як, без використання лопатки і потоку, я зумів відродити колективний грунт ферми, вбитий тракторами і «хімія», збільшити вміст гумусу в ньому, і збільшити біорізноманіття сільськогосподарських тварин.

Мій метод За перші 15 років я захопив трактора з потоком, і навіть з регулярним нанесенням гною, земля деградована. І це тільки в останні десять років, що я зміг вирішити два проблеми, які великі ферми не вирішуються:

• Як знищити бур'яни і не вбити біоту ґрунтів?
  • З високими врожаями, як зберегти і збільшити життя грунту?
Поступово розроблені ефективні агротехніки.

Восени - в кінці жовтня індіанський літо - Я проходжу через поле з ручним обприскувачем, знайдіть рідкісні куртки зеленої пшеничного грасу і знищіть його за допомогою круглого столу. Відсутність багаторічних кореневищних бур’янів дозволяє розсипати всю грунт роторним культиватором навесні. до глибини не більше 5 см без оборотуй Всі ґрунти покриваються восени від висушених однорічних бур’янів і картопляних вершин, тому під час обробки поверхні його змішують з їх залишками, збагаченими левиною.
Цього року грунт на ділянці картопляних лущів був настільки сипучий, що у мене було досить 6 кг моторного культиватора. Коли ми приїхали, ми побачили наше весняне поле без бур’янів. Рядки покривають повстяною травою останнього року, а в хурах після збирання овочів - м'яким структурним грунтом, не пожовте.

Мені важко взяти багато органічних речовин на великому полі. Як правило, восени ми експортуємо до 3-5 тонн приманки в мішках. Спред тільки під капустою і картоплею. Це середній рік. не більше 1-2 кг на 1 кв.м. всієї площі (Купка отримує 5 кг, картопля - 2 кг на сезон). З тих пір, як ми не маємо порожніх бруків землі, все переросло з однорічними бур’янами та культурами. Це дає. тонна органічних речовин за сто (10 кг на 1 кв.м.) - більш ніж достатньо для годування грунтових тварин. І з тих пір я не поширю мінеральну воду і не вбиває землю з подушкою, мінералізація органічної речовини сповільнюється, левінь перетворюється в тривалий гумус.

Як ви робите без потоку? Як ми керуємо висаджувати ціле поле (звичайно 100, тепер 35 соток) разом в 10 днів в травні? Дуже просто.
Навігація світло-культиваторЗ якими я роблю довгі подвійні борони (відстанню між хутрами - 40 см, між рядами - 100 см). У хутрі висаджують картоплю, розсаду капусти, буряка та інших овочів.

Капуста постійно мульчують гною. При висадці картоплі зверху посипають старою компостом з мішків; іноді додають місцево довгоочікуваний кеміра картопля. Потім, перетворюючи ножі культиватора, все це швидко покривається грунтом.

Тут я ріжу отвори з глибиною 5 см, онуки кладуть картопля, дружина і дочка посипають пазами з вугром, які кладуть в мішки взимку - залишилося покрити пазами шаром грунту близько 5 см з капюшоном.

Ми працюємо в червні. плоский Ми зможемо розсіювати щороку, і ми простягаємо щороку. культиваторй Ми перехрестимо лінію кілька разів. тример 1 час роботи на всіх 35 соток. Леська є великим винахідником інтелектуальних людей. Дрібна зелена трава з-під неї потрапляє просто під розсаду овочів і відмінно живить їх цукрами і амінокислотами.

Трохи більше місяця, і поле не знає:

Як тільки верхівка картоплі і капусти закривається, бур'яни не бояться цього. Восени після збору врожаю отава однорічних бур’янів охоплює всю поле зеленим ковроліном, а навесні - з відчуженням сухої трави.

Коли я переключився до такого нульового технологічного обробітку, я був вражений за результатами.
У перші роки він поїхав торфом і гною на поле з автомобілями, припущеними під подушку, але земля стала бідною, капюшон не взяв його в посуху, рослини перенесли. Тепер з'являються мулі і земляні черв'яки всюди, грунт після дощу повітряний, структурний. Вирощування бур’янів в людському ріст, врожайності капусти та картоплі без поливу щорічно встановлюють рекорди. У будь-який холодний літо в серпні діти їсти кукурудзу, дині і кавуни, вирощені без будь-якої плівки. Це Північнийй Наприкінці липня ми перекопуємо ранньою картоплею.

Так, що Створіть живий грунт на великій площі поляЯ повинен.

• плоский різак
  • Моторкултиватор
  • дуже мало органічних,
  • Подрібнювачі розрізають триммером і залишають в міжряддях.
І найголовніше, кожні 1-2 тижні варто. Дозуванняй І навесні і восени, обприскують гуматами. Я поклав Агровіт-Кор в грунт.

Основна культура у вересні

Р

Виявляється, для того, щоб зібрати сім'ю з 11 осіб на одному столі цілий рік і годувати їх продуктами, вирощеними на живій землі з вашого саду, саду і поля, потрібно мати 10 котів на дворі.

Коти перевіряють - земля тепла; онуки називаються в полі

Заморожені трави - виростає трава; час виїжджати

Котики відлякують щурів і мишей - зберігають зерно і буряки для тварин.
Тварини подарують велику кількість гною, органічних речовин.
Органіка подача біоти грунту.
Біота змусить продукти загоєння, позбавляючи землю пестицидів і надлишок мінеральної води.

Кіт навчить своїх онуків любити землю і зберегти його здоровими для майбутніх поколінь.
І я буду на зв’язку у зимовому лікуванні моїх пацієнтів з картоплею загоєння. Видання

P.S. І пам'ятайте, що лише змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом!

Джерело: www.7dach.ru