Бог не впливає на людську свободу. Все, що було колись написано в Писанні, і пророковано святими, не скасовуються ними – вони просто закинули її. Так, одне, щоб визначитися, а інший – очікувати. Вони побачили події перед рукою. Ці події будуть відбуватися в майбутньому, тому вони очікували їх, а не навпаки.
Права людини не посилюється в будь-який спосіб. Бог не хоче скасувати свободу будь-якого істоти, а не зробив він так, бо Він благотворний, і Він не повернув, що Він дав. Подарунок Богу незмінні. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ми несемо відповідальність за наші дії. Це не вини пророку, що святий Апостол Петро був відроджений або Юдас буде зраджувати Христа, але ненасичено, як це буде відбуватися, пророка собача і завоював його. І як він засвоюв його, і як, це таємниці Святого Духа. Ми не можемо зрозуміти їх, принаймні, до тих пір, поки ми на рівні ми сьогодні. Чи можна зрозуміти, як побачити святих?
Я бачив такі віртуозні люди, як Старе Порфірі, Ельдер Пайсіос, Отець Ефрем Катунак і багато інших. Так як вони бачать майбутнє?
Я пішов до Елдера Філотеуса (Zervakos) - ви чули про нього? Я був 19 або 20 років, і я залишився з ним на тиждень. Він є великим і відомим старшим, дискримінантом Ст. Нектаріуса Агіни. Що було у 1980 році. Я був молодий, потім. Ми пішли в монастир і робили шум.
Коли я прийшов, щоб сказати прощасливого на останній день, старий чоловік сказав мені:
- Я хочу подарувати вам подарунок!
Що подарунок? І подарував всім те, що і зараз він теж шукав в його клітині для чогось подарувати мені. Я поставив ящики столу і я сказав,
- Я шукаю, я не можу знайти!
Він сказав:
- Що б, геральда, дати мені щось!
І сказав він,
- Подаруйте мені одну рукою!
Він сказав,
- Нове! Я хочу подарувати вам іконку!
- Все правильно, дати мені деяку іконку!
Але він перетворив всю клітинку над, знайшов маленьку ікону святого Миколая Репентанта і сказав мені:
- Візьміть цю іконку і проповіді проповіді теж!
Я сміхався, коли я чув слова. І сказав він,
до Де я проповідаю? Свята гора?
Стара людина відповів:
- Ви приймаєте іконку, і коли ви більше 30, ви пам'ятаєте мене! Я взяв ікону, а потім забув про нього, кладаю його десь і не думав про це. І пішов з Святої гори на Кіпр. Я прийшов з Athos з одним поліетиленовим пакетом в моїй руці, тому що я думав, що я буду повернутися в місяць. А потім приніс мені свої речі з монастиря Athos, і коли я розібрався їх, я знайшов ікону Elder Philotheus. Він мав напис на спині, що зробив, але потім забули. Вона читає: Візьміть цю ікону і проповіді. Після 30. Я написав його вниз.
Як побачили святих, вони зазначили їх? Ні, але благодатність Святого Духа має цю владу, і це таємничість. Так само, як минулі події. У Стародавньому Пофірі побачили, що сталося в давнину 5000 років до народження Христа. Одного разу він повернувся з острова Тінос, поруч з ним був жіночий археолог. Стара людина була майже сліпою. Археолог не був церковним чоловіком. У моряку почали розповідати різні речі, але вона не приділила багато уваги йому, поки він почав описати її, що відбувався на острові 5,000 років тому. Він сказав їй все: що тут були старовинні пам'ятники, що сталося – дивовижні описи. Як він бачив? Як це зробити? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Це те, що вони пояснили і сказали. Старший Пайсіос сказав, що багато разів через молитву він знайшов себе поза святою горою, в інших місцях, з людьми, які потребують. Він сказав,
- З однією тріщиною замість палива ви йдете по всьому світу.
Я пам'ятаю один раз, ми мали проблему в монастирі, і я пішов до старшого [Паусія]. Він був 10:00 п.м., ми молилися, а потім старий чоловік вийшов і сказав мені,
- Ви ще зроби?
Я сказав:
- Нове! Я хвилююсь про наш старий чоловік на Кіпрі.
Він запитав мене:
до Що ви хочете?
до Ми не отримали ніяких літер у довгий час і не знаємо, що відбувається. Що відбувається?
Він сказав мені:
- Увімкніть телевізор і подивіться його!
до Яке телебачення, ґронда? Я не маю телевізора!
- Телевізор? «Без кольору або чорного і білого?» він сказав. Поверніть на канал і подивіться!
Тоді він очолював для себе. Ми сміхалися, і я пішов до свого осередку, і він пішов до його. Звісно, він проповідний до ранку. Вранці, коли ми зустрілися, він описав мене у великій деталях монастир, в якому проживали наші старшики. Він також описав, що сталося в ньому. Що можна сказати? Він сказав мені все до найменшої деталі. Наприклад, ліктя мала підставу для ручок, тому він навіть описав його. Де старий чоловік зберіг свої ручки, його взуття, все. Про Ельдер Йосип. Елдер Пайсіос сказав про себе, що він мав чорно-біле телебачення, і Ельдер Порфірі мав кольорове телебачення.
Я також пам'ятаю, що він був в лікарні. Він хворий, але лікарі не змогли зрозуміти, що він мав. І прийшов людина з Салона і сказав до Ельдера,
Ви знаєте, що це батько в лікарні, і вони не можуть зрозуміти, що він має!
Стара людина каже мені:
- Отримай йому Рентген!
Я сказав,
- Ти, хронда, це! Я не бере рентгенівських променів!
Він сказав:
- Я тебе так багато тріщин, і ви навіть не можете прийняти один рентгенівський промінь?!
Він був радіти тому, що людина, яка прийшла до допомоги, стала радіологом. elder сказав йому:
до І ви, Коста, лікар, ви візьмете нас рентгенівським, щоб ми могли бачити, що цей чоловік має?
Ми сміхалися. І тоді, коли вони сказали, ліктя почала описати саме те, що з цим священиком в лікарні, до найменшої деталі. Не тільки що, але потім він сміхався і розповів радіолог, який, до речі, тепер викладач університету:
- Підійдіть до стіни так що я можу взяти рентгенівський промінь, подивіться, що ви отримали!
Він пішов на стіну.
до Ах, немає рентгенівських променів! – і штукатурка на стіні була очищена. - штукатурка для цього повинна бути цілою!
І сказав йому про серйозну проблему здоров’я, що він не знає про проблему печінки. Він сказав:
до Проблема по печінці.
І дійсно, коли він пішов до лікарні, він вийшов, і він пройшов тривале лікування.
Як ми пояснимо все це? На основі якої логіки? Ми навчимося закону Духа, закон благодатності Бога, ми почнемо розуміти речі. Це єдиний спосіб зрозуміти Бога святих людей. В іншому випадку ми зробимо багато помилок. Коли ми хочемо, щоб інтерпретувати святих чоловіків і їх заперечень з причиною, раціоналізму і логіки, виникають великі проблеми.
Ви бачите, в Старому Завіті, Бог сказав багато смішних речей. Він сказав до пророку, «Зробіть свій одяг і підійдіть на шляху. й [3] Яка логіка? І сказав він. І була особлива причина! Він сказав іншому пророку, «Ой і знайти царя і розповісти йому таким і таким». Він пішов, але цар тільки подивився на нього і поїхав його. Бог сказав йому, Йому і знаходжу такий і такий люмберджек, тепер він в лісах, скажеш його, щоб вбити вас на голову з осями, і так, кров'янисті, піти до царя. Тексти пісень, а це означає: Тоді він візьме вас!
Тексти пісень, а це означає: Я думаю, що Бог не працює за схемами, Бог не вписується в схеми, незалежно від того, скільки ми намагаємось вичавити Хім в них. Бог має Його шляхи, Його стандарти, Його ритм, Він виступає в своєму І якщо Бог це, хто ми судимо і вивчаємо роботи Бога? Ми не можемо це зробити. Але що ми знаємо напевно, і з яких немає сумнівів, є те, що Бог ніколи не зраджує свободу людини.
Митрополит Лімасол Атанасія
П.С. І пам'ятайте, що лише зміна нашої свідомості – разом ми змінюємо світ!
Джерело: 3rm.info/publications/57529-kak-svyatye-predvidyat-buduschee.html