Як виростити Південний солодкий виноград на півночі без зеленню

Для більш ніж 20 років в саду на Новгородській області зростають і зрілі серпеньні виногради (пляж стабільний) Я вважаю, що найбільш цікавим для півночі нечорної землі, а для інших регіонів.

Розмаїття – мрія літнього жителя! Мінімальні зусилля – максимальний вплив. Не хворий (У мене не один уражений лист у 20 років!), сильний ріст, корінь відмінна. В наявності практично відсутні сходи, морозостійкість і зимостійкість хороші. Скупштина для їжі: 500-700 г. Красивий! За смаком вона не відрізняється від того ж, що росте в її батьківщині - в Болгарії. І я виросту на півночі без теплиць.
Багато статей і книг написано про виноград, але всі вони розповідають про них. сільгосптехніка для південних зонй Вирощування винограду за тисячу років. З літературу про вирощування винограду на півдні і обличчям початківця садівника.
Для сибірської і нечорної землі літературу на винограді є рубець. Досвід успішних садівників, які досягали успіху в важкому кліматі, втраченому в масі рекламної літератури, пропонують дивні новинки за комерційними цінами. . й

Я садівництво протягом 40 років. Виноград, 30. Я спробував більшість основних модних сортів, рекомендованих для Північної, і тепер залишилося лише кілька з них найбільш невибагливі, без проблем, які повністю забезпечують свою сім'ю десертними смачними ягодами в серпні-вересні. Вони вирощують без парників і без праці

Ось Болгарський солодкий сорт Русбол, без ям - кластер не підходить в долоні:

Мій сад знаходиться на сході Новгородської області. Вологда до Москви. Літо часто вологий, прохолодний, з піками липового тепла до +35 °. Зима з нескінченними пилками, але заморозки до -35 ° - кожні 5 років. А виноград висаджують на південній стороні будинку в двох трюмах (багато більше десятків кущів), щорічно збираються відро, і він завжди дозріває під сонцем без укриття.

На фото: середнічервні виногради сорту Муромець цвітуть; на фоні - сорт Зілга:

р.

В останні роки з'явилися безліч сортів і гібридних форм винограду дуже ранньої і ранньої дозрівання, виведені різними науково-дослідними інститутами Болгарії, Угорщини, Республіки Молдова, Україна і Росія. Багато нових продуктів пропонують любителі порід нашої країни.
З приходом нового зимостійкого, стабільного і надземного сорту, аматорського виноградарства значно просувається на північ. Міжспецифічні гібриди третього і четвертого покоління з підвищеною складною стійкістю мають відмінні якості ягід і з короткою обрізкою дають щорічні високі врожайності навіть в умовах низької середньої добової температури (+ 15 ... + 18 ° С) протягом 90-100 днів відростання сезону. При бажанні будь-який садівник може придбати такі гібриди, і якщо він бере трохи турботу про них, виноград порадує його великими десертними ягодами на сайті, розташованому до широтності Вологи.

Тут розмаїття Муромець; дозріває на початку серпня:

Ми Ми принципово відрізняємось від Південь.й У нашій північній зоні немає захворювань і шкідників винограду, тому не потрібно використовувати пестициди.

Важливий фактор свінгери, яка під час активного етапу вирощування винограду в Новгороді становить 2100 годин, а в Кубані - всього 1625 годин (6 годин на добу менше). Цей показник в першу чергу впливає на збільшення вмісту цукру і врожайності.
У нашій зоні виноград завжди взимку під кришкою, тому виникають проблеми. зима Не для нас Літо коротке, тому головне правило для нас полягає в тому, щоб виростити тільки ранні сорти, які дозрівають навіть в холодному літні в серпні і на початку вересня.

Ось різноманітні Zilta - солодкі, зі смаком Ізабела; дозріває до кінця серпня:

На ринку є багато таких сортів.Але! Забути: Дозрівають рано не тільки виноградний пучок, але і виноградй Запитайте продавця: яка кількість активних температур необхідна для дозрівання винограду, що пропонується для продажу сорту? Немає, коли-небудь перевірили його. Для Півдня ця проблема практично не існує.

До початку вересня найсолодший - серпеньин - дозріває:

Я даю вам приклади.

Найпопулярніші любителі аркадія(Інститут Терова В. Є., Одеса). Ранній період дозрівання становить 115-120 діб. Саме в наших умовах врожай може дозрівати в другій половині серпня. Для її дозрівання достатня кількість активних температур 2300 градусів. І для гарного дозрівання вени необхідно сума активних температур не менше 2700 ° С. Такі ранні сорти гинуть взимку навіть в Самарі. І вони ніколи не будуть рости без парників в Новгороді.
Ще один приклад. ВиноградВікторія(ВНІВ ім. Я.І. Потапенко), SV12-304 х гібрида європейського класу. Раннє дозрівання винограду дозріває одночасно з дозріванням врожаю (на кінець серпня). Я не маю проблем з дозріванням винограду навіть у несприятливих роках.
Всі етапи зростання та розвитку фіолетовий Вони починають і закінчуються раніше, ніж європейці. Особливо важливо, що зростання пагонів припиняється в кінці липня, дозрівання вени завершено до кінця серпня рослинність закінчується до настання осіннього холодного оснащення.
Тому при виборі сорту Особливу увагу слід приділити його лінії. І віддайте перевагу тим, хто має виноград Амур в їх крові.

Я не маю проблем з наступні класи:

• Галбена Ну,
  • Русбол,
  • Платовський,
  • щільний,
  • Тимур,
  • Тукай
  • Плуг стабільний.
З балтійських сортів, Хуна і Зільги хороші.

Що потрібно грунт.Навіть південники не мають проблем з дефіцитом тепла в грунті, тому вони не розуміють: для вирощування винограду в Чорному регіоні Землі (і в Сибірі), найголовніше завдання полягає в вирощуванні винограду. збільшення не менше декількох градусів температури грунту в кореневому шарій
Справа в тому, що при вирощуванні сезону в травні-червні температура грунту в кореневому шарі значно нижче температури повітря. Виноград в таких умовах інтенсивно росте, допускаються міжнади, не існує посадок плодових бутонів, стиглість пагонів затримується, незважаючи на достатню температуру повітря. В результаті вайн не дозріває, а на довгу зиму в укриття під шаром снігу він перевищує.
На півдні виноград часто ростуть на бідних органічних щільних кам'янистих ґрунтах. Коріння не страждають від холоду. Немає проблеми.

На фото: 17 червня 2015 р., трирічний сорт Русбол дав містичну кількість квітконосів.

3610Р. 4200Р.

Тому всі статті досвідчених вирощувачів винограду на півдні рекомендують північним шляхом догляду переважно про температуру повітря - збільшити кількість активних температур для винограду.

Нагадати мені. типові рекомендації з літератури:

• вибрати ділянку з південним схилом; а в саду - краще на південній стороні будівель;
  • уникати зон з близькими водними відкладами, а також застій плавлення і дощової води;
  • рослина винограду через 1,5 м в хребтах висотою 30 см, шириною 1 м;
  • Помістити хребти з заходу на схід;
  • гобелен над хребтами, що складається з чотирьох дротів (на висоті 60 + 40 + 40 см), розміщують з невеликою нахилом на південь на відстані 2,5 м між гобеленами;
  • виключити затінення хребтів;
  • Бажано утеплити хребта нетканим матеріалом.
Всі ці рекомендації, які допомагають підвищити температуру повітря, є розумними, і ми можемо погоджуватися з ними.
Однак, Рекомендації «нафта» дуже дивний, спекулятивний, з яким я принципово не погоджуюсь, так:

• кладуть під хребти на глибину 60 см теплоізоляції від відходів стружки, обрізки дощок і колод, дрова, соломи та інших подібних матеріалів;
  • ущільнення грунту хребта, виключення розпушування;
  • Регулярно знімати (пара) бур'яни;
  • для глибокого потепління на відстані 0,5 м від куща в хребтах, викопують пляшки з шиєю, вгору з каштаном, спрямованим на середнє сонце;
  • усунення поверхневого поливу. Полив здійснюється з теплою водою в дренажних свердловинах, розташованих між кущами. . й
І інші подібні — дуже дорогі — рекомендації.

Як використовувати органічні речовиниЯкий унікальний досвід? Зберігати тварин весь час. У нас є багато органічних речовин, і я навчився використовувати їх правильно. Юніри проти запровадження органічних речовин під виноградом, і прямо так. Надмірний азот, застосування гною під виноградом, особливо для перекопування, зіпсує смак сортів десертів і викликає спалах захворювань.
Для мене. Организационно-правова форма Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстюй Я не дивлюся на неї як «маній каші» поживних речовин, доступних рослині.
Важливо розуміти, що органічно карбонат для біоти грунту. Якщо воно вводиться в напівфабрикати, з додаванням грубих волокон (попередня, чіпс); наноситься тільки поверхнево (як мульч) і регулярно (з року до року), не більше половини відро на квадратний метр, він буде формувати ефективні ланцюги мікроорганізмів, стабільні екосистеми. Потім грунт завжди буде дуже теплою, повітряною, вологою, дрібно пористою - тобто стане рай для невеликих всмоктувальних коренів винограду.
Я не копати отвори і тренчі для винограду. На посадковому майданчику бажано залити невеликим шаром гумусу зверху (якщо грунт повністю необрізається) і рослина (попередньо навесні) набутого молодого виноградного розсади.
Головне - перший місяць водай Щоб мульчувати будь-яку мульчу. І після місяця мульчувати вже зламаною гною, трохи. Покладіть суху солому або висушену траву на гумус, але в тонкому шарі - не більше 5 см. Це стимулює гриби і мікорхіза природно.
Не поспішайте за подіями, не поливайте молоду сівалку з «органо-мінеральними розчинами»: це зіпсує і може затримати розвиток корисних мікроорганізмів.
Однак я завжди користуюсь стимуляторами ризосфери. Що таке Ribav або HB 10.
Їжа з введеного гумусу на перший рік буде більш ніж достатньо. Головне не сушити коріння. Так що лебедя і кропива не виростають над сівалкою і не висихають її.
Восени в двох місцях, відступаючи від стовбура на 10-15 см, робимо отвори близько 15-20 см глибокої і сприяють 1 столову ложку довгоочисних добрив (Купський ВМД).
Ведуться 5 років - черв'яки та інші інженери грунту рівномірно розподіляють цю органічну речовину на глибину до 30 см, створюють теплу пористу живу землю. Ви просто повинні зробити органічно регулярно! А маленька! Суперфірма Не копати!
На такій енергії підживлення в грунті буде безпрецедентне різноманіття життя, буде природна стабільна екосистема, комфортна для коренів.

Не слухайте тих, хто каже, що коріння не підуть глибоко, і кожен буде під поверхневою мульчою. На мій виноград товстий корінь йде більш глибоким, ніж метр. Потрібні в разі посухи. І коріння сечі з мікоржисом і ризосферними азотними фіксаторами проникають в тепле органічне мульчування знизу. Високосольні корені плести фоси з багаторічних органічних добрив і накопичують цукру в листя і запаси деревини. З такими запасами, харчові магазини не боїться натуральних кіцизмів винограду.

Так, Моя секрети проста:

• Тільки ранні здатні підібрати ранні.
  • Подбайте про кількість діючих температур повітря.
  • Подбайте про грунт, зробіть його живим повітрям теплом.
Ви можете зробити це занадто! Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.7dach.ru