Близькість і близькість: 5 основних відмінностей

На перший погляд, може здатися, що фузія є інтимною. Це, коли я відчуваю певну єдність з моїм партнером, угодою, схожістю (і здається, що ми схожі практично всім!), Я думаю, що це реальна інтимність, дуже щастя, що так багато говорять.

Залучення є дуже приємним процесом на певних стадіях відносин. Спочатку немовлята знаходиться в об'єднанні з матір'ю і він дуже добре там. Але поступово малюк відокремлює.

На початковому етапі побудови дорослого зв'язку відбувається злиття. У зв'язку з цим ми знайдемо людей, з якими ми відчуваємо себе добре, з якими ми можемо поділитися певними емоціями і підтримуватися.

Але будь-які відносини розвиваються і не можуть стояти досі. І наступний етап після злиття є етапом диференціації, тобто коли ми помітили не тільки схожість, але і відмінності між собою.

У деяких варіантах, які зазначають прориви один одного.

Але формування недоторканності можливо тільки тоді, коли пройде етап диференціації, а відмінності партнерів стали цінними в відносинах.

1,1 км У фузі є тільки «ми», в безпосередній близькості від «Я» і «ми».

У співвідношенні дуже складно помітити, які учасники хочуть, до кого і що важливо. Ось прононь "ми". "Ми хочемо ходити," "ми потрібна нова квартира", "це для сім'ї", "це наше бажання"."

Звичайно, бажання і потреби можуть збігатися. Але це можна дізнатися тільки, якщо є можливість відокремити і порівняти (Ви хочете піти – так, і я хочу!). У співвідношенні неможливо відокремити і порівняти, немає такої майстерності. Тому часто неможливо надійно розібратися, хто точно хоче ходити, і хто потребує квартири.

2,2 км У співвідношенні відносини будуються на взаємних маніпуляціях. У безпосередній близькості - про взаємні угоди.

У співвідношенні можливий спосіб задоволення потреб. «Якщо ви не зробите це, я вмираю (Я буду хворим, я повіслю себе)!» “Як не можна мити підлогу для мене!”, «Ви не можете бачити, як поганий я відчуваю, що ви не можете виїхати з друзями зараз!», «Чи подобається цей автомобіль?» Кожен намагається отримати свій шлях через незаконну діяльність. Граючи на почуттях партнера - які залежні пари живуть. В результаті різних маніпуляцій одного партнера, другий має почуття пітності, провини, страху або сорому, і він «підписує» маніпулятору, ігноруючи його потреби. У відповідь він також маніпулює, але іншим чином.

У безпосередній близькості партнери помітили і відкрито представляють свої потреби один одному, немає нічого сором'язливого в цьому і немає загрози розриву відносин (за типом "Як ви не любите цей фільм?"! Я не маю нічого спільного!

У безпосередній близькості задоволення потреб одного партнера відбувається через угоду з іншим. «Зробимо мені чашку чаю, буде важко зробити це зараз?» У цьому випадку відмова другого партнера (програш, він збирається на футбол і вже пізно) не буде розглядатися як невідповідність або загальний дископодібний, і прийнятий з розумінням.

Інтимація також має повагу для всіх інших систем і світоглядів. Партнери спілкуються (і беруть на себе відповідальність за) власні системи цін на одне одного, але не вимагають, що системи значення замінюють інші.

3. У Не існує різниці в об'єднанні. У безпосередній близькості відмінність цінні.

У співвідношенні дуже складно боротися з одною відмінністю. Відмінності сприймаються як щось страшне, що несе серйозну загрозу відносинам. «Як жити з нею, бо вона не знає, як варити (і не хоче вчитися)?», «Чому мені потрібно зараз, бо він трохи заробляє? й

У безпосередній близькості відмінності є значення, які сприймаються як ресурс. «Так, вона не любить готувати, але вона красива в ліжку і завжди просить відчувати себе». Він не є мільйонером, але коли я дивитися його грати з дітьми, я просто щасливий.

4. У Мергер - наркоманія і жах самотності. Інтимність – це свобода вибору.

Люди, які використовуються для того, щоб бути в об'єднанні, всі часи бояться бути самотніми. Вони бояться відмовитися, непотрібні. Вони дуже залежні від партнера, і підтримка відносин стає більш важливим, ніж на зустрічі своїх особистих потреб. Вони думають, що якщо вони роблять щось добре для свого партнера, партнер буде добре для них. А потім вони відмовляється зробити для себе (або замість того, це шампан).

5. Умань У безпосередній близькості люди можуть бути самотніми.

Вони здатні задовольнити свої потреби самостійно. При цьому в парі вони тепліші, ближче, приємні. У відносинах є індивідуальний вибір. І якщо це стосунки раптом закінчується, це не буде загрози виживання. Так, звичайно, це може бути сумний захід. Але досить портативний. Також можна будувати тісні відносини з іншою особою. Видання

Автор: Elena Mitina

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: psy-practice.com/publications/lichnye-otnosheniya/sliyanie-i-blizost-5-glavnykh-otlichiy/