Сонячна автономія в натурниці

Підключаючи будинок на сітку електрику на практиці досить клопітна окупація, що вимагає знань деяких нюансів. Мій будинок, наприклад, був підключений тільки через два роки після його укладеного. Як це зроблено, а також додаткові заощадження з сонячними панелями, будуть розглянуті в цій статті.

Перший розділ працює з тим, як отримати співробітників енергетичної компанії для підключення дому до сітки. Друга порада щодо використання автономної системи разом із спільною інфраструктурою енергії.

Вирішення проблем з енергетичною компанією

Теоретично, що підключення до електричних мереж не передбачає особливих труднощів. 3 Постанова Уряду РФ від 27.12.2004 р. No 861 від 27.12.2004 р. (за змінами Указу Уряду РФ від 21.04.2009 р. No 334) стверджує, що енергетична компанія, яка обслуговує вашу територію, повинна не пізніше 6 місяців укласти договір з вами і виконати її. Вартість вступу становитиме 550 рублів і додатково – певна кількість часу і нервів, які вам доведеться витратити перед отриманням і узгодженням на специфікаціях.

Першою можливою помилкою, яка краще уникати, стане швидке підписання договору і ТУ в офісі компанії. Ви маєте право навчати документи вдома, ви можете це зробити протягом 7 днів. За цей час ви можете дізнатися на відповідному форумі, які додаткові проблеми, які ви можете мати у зв'язку з запропонованими умовами. Якщо немає бажання, наприклад, щоб добровільно прийняти зобов'язання поставити стовпи за власними витратами, краще уважно прочитати все, і при необхідності вимагати зміни ТТУ.

Після затвердження та підписання документів починається очікування. Для мене цей етап перетягував на більш ніж два роки, під час якого я періодично мав ігнорувати натяки, що голова компанії не дасть конверту. Після одного року я почав надсилати запит на підключення з зареєстрованими листами з повідомленнями про доставку, які залишалися безвідмовними.

Після цього мені довелося розпочати написання до Федеральної антимонопольної служби (FAS), яка вимагає зрозуміти цю ситуацію (тобто FAS, яка контролює роботу сітчастої компанії ESC). Це не допомогла, так як FAS тільки видали замовлення, але не змусив ESC виконати контракт. І пішов прямо до суду, обходивши прокуратуру (відповідність від будь-якої державної структури мала чекати 20-40 днів). При подачі позову не потрібно платити за розгляд справи.

Корисно знати:

1,1 км Відповідність повинна проводитися виключно зареєстрованими листами з повідомленнями про доставку.
2,2 км Всі перевірки повинні зберігатися.
3. У При вимушеній купівлі дизельного або бензинового генератора і його використання протягом цього часу - зберігайте чеки на генератор і для палива до нього. Паспортний генератор також повинен зберігатися, ви надаєте його в суді, що підтверджує кількість палива, необхідного.
4. У Відшкодування витрат справи слід накладати на відповідач, оскільки справи про з'єднання розглядаються на користь позивача.

Після випробування, моя мета досягла: будинок був негайно підключений. До того часу ви з'єднуєте, ви повинні мати щит з лічильником і вхідними машинами. Крім того, необхідно надіслати зареєстрований лист повідомлення, що ви виконали свої обов’язки під ТУ і приготовлений для підключення. При відсутності цього листа процес з'єднання може бути затриманий. Після завершення підключення до сітки автономна енергетична система може залишити її для резервування і почати економити за допомогою існуючих вітротурбін або сонячних панелей.

Як побудувати гібридну систему для використання сонячної енергії до максимального

Схема автономного живлення раніше мала наступну форму:

Після об'єднання альтернативного джерела енергії (віконня, сонце, вода) і класичної електромережі, схема змінилася, і необхідно об'єднати ці джерела в єдине ціле.

Замість прикріплення котла до існуючого інвертора (як я думав спочатку), я вирішив використовувати гібридний інвертор.

Гібридний інвертор

Цей пристрій використовується для синхронізації з загальною електромережею та підключенням до електромережі сонячних панелей. Підходить інвертор здатна додавати необхідну кількість енергії (від батарей), коли потужність, виділена до будинку недостатньо для експлуатації побутової техніки. Якщо інвертор правильно налаштований, він також дозволить додаткове використання енергії з альтернативних джерел. Наприклад, коли будинок споживає 1000 Вт енергії, з яких 700-900 Вт надходять від сонячних панелей, акумулятори не затребувані, а їх ресурс зберігається довше. Для досягнення цієї мети потрібно вибрати техніку.

Шукаємо альтернативу

Коли я купив інвертор, я також подбаю про якість сервісу: хоча пристрій було зроблено в Китаї, я купив його в Німеччині. В результаті надії на хорошу послугу були повністю виправдані: ремонти були потрібні двічі і тривають з моменту розбиття, поки ремонт не був отриманий протягом трьох місяців. У той же час було корисно додаткове обладнання.

Після підключення до сітки, час звертати увагу на використання сонячної енергії, щоб знизити вартість електроенергії. Після вивчення багато інформації про цей предмет я поставив про вибір підходящого інвертора для змішування енергії з сонячних панелей з енергією, що споживається з сітки. У Росії, крім інверторів європейського, американського та китайського виробництва, є вітчизняні. Найбільш широко представлена техніка наступних російських компаній: A-Electronics, SibKontakt, MicroART.

Перші дві компанії виробляють аналогічні продукти як з точки зору номенклатури і характеристик (вони утворюються в результаті поділу однієї компанії). У той же час інвертори компаній Новосибірськ часто попереду Західного обладнання. Я вибрав MicroART.

Процес відбору інвертора

Після цього я почав вибирати інверторну модель на сайті виробника. Потужність сонячних панелей, як я писав раніше, становить 800 Вт. Напруга зібраної системи становить 12 В. На першому я хотів інвертор цієї моделі (потужність 3 кВт).

Але після того, як просити деякі питання інженерам в MicroART, я обрала різну модель.

1,1 км Ця потужність забезпечує занадто багато струму. На пік до 5000 Вт виходить струм 5000 Вт / 12В = 416А, а при стандартній потужності 3000 Вт - 3000 / 12 = 250А. При цьому важлива не тільки товщина проводів, але і швидкість зносу батарей.
2,2 км Перемикання до 24В здійснюється простіше, маючи два акумулятори однакової ємності.
3. У При переході від напруги 12В до 24В, з однаковою потужністю акумулятори нададуть половину струму.
4. У MicroART вибір інверторів 24В більше 12В.

В результаті я переключила систему до 24В і вибрав більший інвертор потужності. Це дозволило забронювати одну з етапів в моєму домі і додати енергію від сонячних панелей до побутової техніки. При відключенні електромережі існуюче навантаження повинно бути повністю забезпечене. Нарешті, я припинив у інверторній моделі МАП SIN "Енергія" Pro Hybrid v.1 24V: 4.5 кВт HYbrid.

Далі я розповість про переваги і недоліки придбаного пристрою.

Переваги:

1,1 км Можна забронювати окрему фазу для забезпечення одного поверху будинку.
2,2 км Можна змішати сонячну енергію в фазі живлення, яка знижує вартість електромережі.
3. Вбудований зарядний пристрій.
4. У Акумулятори можуть заряджатися від мережі і генератора. Це корисно в разі, коли живлення від мережі повністю відсутня, акумулятори вивантажуються і вже встановлюються сонце.
5. Умань оновлюється програмне забезпечення для ПК і мобільних платформ, що дозволяє дистанційно контролювати роботу гібридного інвертора і стану батарей.

Є тільки один недолік:

Автономна система повинна передаватися до 24В, що тягне додаткове завдання живлення світлодіодного освітлення.

Для тих, хто цікавиться деталями роботи та тестуванням гібридного інвертора, наступний матеріал описатиме досвід реалізації його в початковій енергетичній системі, а також налаштування інвертора та моїх спостережень. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.ekopower.ru/? p=3467

Категории

Смотрите также

Новое и интересное