Поради від Олімпійського медаліста: як запустити любитель

Ірина Лісчинська – український спортсмен, срібний медаліст 2008 р. Олімпійські ігри в Пекіні, бронзовий медаліст 2007 р. Чемпіонат світу в Осаці. Кілька чемпіонів України. Зараз Ірина є тренером в біговому клубі RUN BASE KYIV. Поради чемпіона про те, як правильно запустити, читайте в нашому матеріалі.

Ірина дуже позитивна і життєрадісна людина. Ви знаєте, що працює життя. І, допущено, після 10 хвилин, я хочу поставити на кросівки і запустити. Якщо не поліпшити фігуру, то подолати себе. Ми зустрілися з Іриною до одного з навчальних сесій, щоб розповісти трохи про тонкощі бігу.

Ірина, розповість нам, де знайти мотивацію для людей, які ніколи не стануть професійними спортсменами, але хочуть працювати?

Подумайте, хто хоче бачити себе в майбутньому. Я згоден з думкою, що краще бігти в навчанні, ніж бігти в аптеку. Запуск зміцнює тіло ідеально. Крім того, це дуже приємне відчуття, коли в кінці тренування тіло втомлюється, але всередині вас гордість себе, тому що ви змогли подолати себе. Щось маленький, але перебуваючи. Крім того, робота допомагає зняти стрес, що важливо для сучасної людини.

Розкажіть мені, запустити.доЧи є те, що хороший спосіб схуднути?

Ви знаєте, є люди, які хочуть схуднути. І є ті, хто хоче схуднути, щоб запустити. Зрозуміло, ви можете схуднути за допомогою бігу. Але вважайте, що це не швидкий процес, він трудомісткий і довгий. Але результат варто. Отже, якщо ви втратите вагу штучно: наприклад, за допомогою дієт, результат не прослужить довго, тому що ви не зможете обмежити своє життя в усьому світі.

Якщо ви втратите вагу за допомогою бігу, то ваш спосіб життя в цілому зміни: ваші зміни метаболізму, з'являється рельєф. Так, давайте красиву фігуру, але повільно форму.

Що про їжу? Ви повинні обмежити себе, якщо ви регулярно навчаєтеся?

Ви знаєте, є люди, які думають, "Я збираюся бігти трохи зараз, а потім я збираю додому вночі і їсти величезний шоколадний бар." Це не має сенсу. Ви повинні спробувати їсти здорову і правильного харчування. Звичайно, ми всі люди, і іноді хочемо, щоб шоколад. В цілому, чому ні? Варто бути розумним підходом до всього: без екстремальних, але при раціоні.

Як правильно харчуватися людиною, яка проходить?

Необхідно розділити щодня курс їжі на 5-6 страв. В’яжіть більше білкових продуктів і складних вуглеводів. Якщо ми говоримо про людей, які втрачають вагу, їх потрібно видалити непотрібні продукти з раціону, які не носять особливої енергії і не дають ніяких поживних речовин до тіла, але просто «назад» це затишним. Необхідно видалити копчені, солоність, булочки, майонез. Звісно, іноді ви хочете, і іноді ви можете дозволити деякі переваги. Але, в цілому, потрібно прагнути до належного харчування. Таке харчування, яке ви отримуєте задоволення від неї, і це приносить максимальну користь організму.

Якщо ви вирішили запустити самостійно, де ви починаєте?

По-перше, потрібно купити бігове взуття.

Так це дуже важливо?

Я. Неправильне взуття може викликати травму. Щоб бути чесною, краще працювати з фахівцем. Просто отримати правильну техніку. Адже неправильна техніка може викликати травми. Якщо у вас немає тренера, то пам'ятайте, що біг повинен бути натуральним: якби ви зняли взуття і ran. Не потрібно зайвого натягу. Будь-який зайвий стрес може викликати травму.

Не забудьте прочитати тематичну літературу, щоб зрозуміти, як правильно запустити. Крім того, навчання повинно бути поступовим, трохи. Основна помилка новачків полягає в тому, що вони починають працювати занадто швидко. Тут вони хочуть бігти швидко, «не вистачає», є задишка. Всі вони зупиняються і вже захоплюються, ніколи не хочуть це зробити знову. Запуск повинен бути веселим. Якщо ви ніколи не бували, ходьба, ходьба. Потім поступово знижують ходьба і збільшують біг. Щодня, додайте 10% того, що ви вже досягали – не більше.

Чи змусить працювати тіло?

Посуд. Перший місяць потрібно тільки віддати перевагу: м'язи будуть боляче, тіло прийдуть з 1000 причин пропустити тренування. Холодний, вологий, гарячий, вологий, що-небудь інше – такі думки обов’язково спиняться у вашій голові. Таким чином, потрібно зробити рішення, щоб піклуватися про себе – і вперед.

Що стосується дихання. Як правило, коли люди починають працювати, дихання стає величезною проблемою для них.

Робота з любителями, я помітив, що багато під час запуску дихання тільки ніс. Не можна робити, потрібно дихати одночасно з нісом і ротом. Якщо важко, дихання стане більш глибоким, якщо не більше поверхневих.

Якщо ви подихати тільки з нісом, і раптом вам стає складно, ви просто не маєте достатньо кисню, щоб поставлятися до тіла. Ви будете вичерпані.

Ірина, що ваш секрет успіху: що потрібно зробити, щоб досягти поставлених цілей?

Ви повинні бути твердими, цілеспрямованими і мати хороший тренер. Коли ви знаєте, що ви хочете досягти, все вийде. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: hochu.ua