Як здорове харчування може вражати наші гени

Дуже часто люди люблять говорити про генетичну схильність: «Мій дід мав цукровий діабет, тому я маю шанс». Але дослідження показують, що це не зовсім вірно, і в багатьох випадках ми можемо змінити наші гени.

Як здорове харчування може вражати наші гени

Виявляється, що наша їжа може впливати на гени, які змінюють нашу вагу, артеріальний тиск, рівень холестерину крові, уповільнюють зростання раку і навіть повільне старіння. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Останні дослідження свідчать про те, що один спосіб ми можемо впливати на гени через продукти харчування. У одному дослідженні люди, які видають більше сирих фруктів і овочів, мали знижений ризик захворювання серця, навіть якщо вони мали ген, який підвищив ризик цих захворювань.

Дослідники поділили учасників за типом дієти на 3 групи:

1. дієта «Західний», це включає в себе солоні і смажені продукти, м'ясо, яйця і цукор;

2,2 км Дієта «Східний» включає в себе більш соєві, мариновані продукти, яйця та зелень;

3. У В раціоні «обґрунтовані» містяться більш сирі фрукти, овочі, зелень, горіхи та молочні продукти.

Люди, які мали генетично дуже високий ризик серцевої атаки, з розумною дієтою, вдалося зменшити цю схильність на рівні гена і навпаки, Західна дієта призвела до зростання 2-х разів.

1,1 км Правильна дієта може вимкнути гени, відповідальні за рак простати. Група 31 чоловіків з раком простати була присвоєна Розумна дієта, прогулянки і медитація. Через 3 місяці гени, які відповідають за зростання пухлин, значно зменшили свою активність, а самі пухлини зменшилися.

2,2 км Здорова їжа сповільнює старіння. У тій же групі науковці вимірювали активність ферменту, що виробляється генами теломерази, думали, що брати участь у сповільненні процесу старіння. І дослідження показали, що процес старіння фактично сповільнився.

3. У Ця дієта покращує кровообіг і нормалізує вагу. Вони також вивчали 63 осіб з серцевою хворобою, які слідують дієті на основі рослин і у порівнянні з ними з цією ж групою людей, які не дотримуються будь-якої дієти. У другій групі не спостерігали зміни здоров’я, а у тих, хто прихильнились до дієти, артеріальний тиск знизився приблизно 10% і спостерігається зниження ваги. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Але для здорового здоров'я і подолання захворювань недостатньо просто їсти здорову їжу. За даними дослідження дуже важливо робити фізичні навантаження, особливо в свіжому повітрі.

«Друга прогулянка в чистому повітрі, в оточенні природи, поряд з активними навантаженнями може визначити напрямок розвитку наших клітин і іноді це можна порівняти з фармацевтичним втручанням», – розповідає автор дослідження Gianni Parise.

Ми не завжди залежимо від наших генів. У багатьох способах, вони знаходяться на миті нашого здоров’я та способу життя. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.ecology.md