Дерева може зцілювати людей

Дослідження канадських вчених показали, що дерева мають цілющі властивості. Вчені Центру досліджень епідеміології навколишнього середовища (CREAL) в Барселоні виявили, що діти, які зростали в сприятливих умовах навколишнього середовища серед великих кількостей зелені, мають більш розвинену увагу і краще пам'ять.

Недавні дослідження проводяться для вивчення впливу природи, зокрема дерев, на здоров’я людини. Останнім часом вчені провели експеримент в Канаді: розраховують кількість дерев у районі Великого Торонто (агломерація, що включає Торонто та чотири сусідні підрахунки), потім порівнюють його з населенням цієї області і проаналізували стан здоров'я кожної людини. В результаті виявилося, що люди, що живуть в місцях з великою посадкою дерев, менш схильні до хвороб і значно рідше звертаються до медичної допомоги.

«Народа досить невиправданість переваг навколишнього середовища», – коментує Університет Чикаго, професор психології Марк Г. Берман, який був прямим учасником дослідження. Я стурбований фізичним впливом навколишнього середовища на мозок і поведінку людини.

У 1984 році американський біолог Є. О. Вілсон опублікував книгу Біофілія, в якій він поклав гіпотезу про єдність всіх живих істот. За його словами, людина інстинктивно прагне бути з іншими живими організмами. «Чому люди завжди доводять квіти до лікарні? Це просто красивий жест? Я вірю, що сенс цієї дії лежить в життєпідтвердження ефекту, говорить професор Стефан Р. Келлерт, співредактор Вілсон.

Дерева здатні зробити повітряний очищувач шляхом усунення 6 найвідоміших повітряних забруднюючих речовин: озону рівня грунту, окружної речовини, вуглекислого оксиду, азотних оксидів, сірого газу і свинцю. Одне дерево може поглинати до 4,5 кг різних забруднюючих речовин на рік. Лісова служба США оцінює, що дерева економлять більше 850 життів на рік і запобігають 670,000 випадків гострих респіраторних вірусних інфекцій. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.nat-geo.ru/nature/469851-derevya-mogut-lechit-lyudey/