Мої маленькі реле: Автопоїзд - магія

Сьогодні ми запрограмуємо контролер SDEPROM автоматизованої системи поливу для саду.

Данило:
Добре з насосом, системою труб з електромагнітними клапанами та насадками для поливу, встановленими в десяти різних ділянках саду.
Вимоги:
Забезпечити, що кожна зона зрощена відповідно до встановленого періоду часу від 5 до 30 хвилин. Обов'язкованість полягає в тому, що свердловина не може забезпечити необхідний тиск на дві зони одночасно. Забезпечити можливість використання зовнішнього блоку управління для того, щоб увімкнути таймер, врахувати вологу грунту і т.д.
Ви знайдете мегабайти м'яса, а також процес повільної прошивки контролера. Не подобається вам програмування трохи статтєві Plysin!
Все почалося з того, що один ранок був телефонний дзвінок, а наступного вечора в гаражі було майже половина тонни «нових» радянських стрічок у власних коробках, збережених мною від скидання. Необов'язковий розібраний, щось рушило в інші руки. З кількома сотними фунтами зліва, мені довелося зробити щось.
Цей проект трохи розвантажив полки моїх шаф. Єдине, що я мав купити 15 метрів тонкого багатоядерного дроту, а ще 6 комплектів проводів з комп'ютерних комп'ютерів взяли більшість з'єднань. Про проект Активна фаза складання три дні.

Перш за все, ми проведемо інвентарю стрічок і визначаємо, які ми будемо використовувати:

У нас є 10-канальна система, припустимо, що одна реле буде відповідальна за поворот на каналі, інший для відключення, а на третині ми реалізуємо різні замки і контрольні роботи.

Перші два реле - реле максимальної і мінімальної напруги РН-53 і РН-54, на різних номінальних тригерах напруги - що це було. Ці реле мають один контакт із закриттям і одним отвором. У нас є.

Третя реле RPU-1. 6 NO і 2 NZ контакти. Що необхідно бути достатнім.
Деякі з цих реле встановлюються біля загального контролю.
Ми наклеюємо нічні діаграми.

За принципом пріоритету ми блокуємо наступний канал з попереднім, забезпечивши консистенцію, тобто до 1 каналу завершено, 2 канал не стартує. Не забудьте включити послідовний замок, щоб пропустити одну з каналів не порушувати цю логіку.

Налаштування часу визначається вибором одного з каналів програмованого часу реле.

З У мене є перемикач 7, ми використовуємо 7 реле часу реле, одна котушка буде йти на захист в часі, вирізати канал після досягнення максимального часу. Важко, перемикач запалюється. Ще один барабан перейде до блокування старту наступного каналу, коли час скидання скидається - він займає про другий для барабана, щоб повернутися до початкової точки.
Головна
Завданням пульта є можливість запустити будь-який канал, запустити необхідні канали для послідовного виконання, скидати поточний канал, скидати всю систему. Також є можливість зовнішнього управління.
Віддалений буде зібраний в разі реле захисної автоматизації D-3M, попередньо видалених кишечника звідти - хоча є реле, які нам потрібно буде перемішати сигнали, вони занадто великі і нові начинки не підійдуть.

Встановити кнопки і вимикачі

І монтуйте всередині:

Реле потрібні для кнопки загального старту. Якщо канал вибрано за допомогою джмера, канал буде перетворюватися при натисканні кнопки загального перемикання. Реле виявилося, щоб мати прямий струм 110V, тому вони монтуються два серії і продаються через діодний міст. Я не пам'ятаю, де я отримав їх. Роз'єми для 14 контактів були взяті з вольтметрів - записів H392. Від останнього, але компоненти і тіла дуже корисні. Вони також були взяті з джмелі.
Спінінг:
1 - 10 - Запуск каналів
11 - зовнішній контроль каналів, що закриваються на лінії 220v, включають самоблокування і часові схеми.
12, сигнал зупинки.
13 - 220В - нейтральна (право на схемах)
14 - 220В - лінія (ліво на схемах)
Контрольний блок готовий. У верхній частині є роз'єм типу матері, схожий на нижній. До неї можна підключити зовнішній блок.

Не підключені світлодіоди - Я думав, що їх використання не відповідає пристрою, тому зараз тільки для краси.
Контролер
Анекдот. Я проходив в'їзд один раз. Я бачу фортепіано варто. І взяв його і взяв. Музиканти не дивляться.
По суті, нижня панель з її розміром відмінно підійде як основа для майбутнього контролера. Ноги, до речі, також прийшли в зручний - під час складання, вони надійно протримують всю структуру в вертикальному положенні.
Так як мій RH-53 заднє кріплення, ми ріжемо, щоб пізніше було зручно зробити монтаж:

Встановіть всі реле та панелі керування:

І ми виконуємо логіку включення:

Перше включення - все працює, крім одного реле в пульті дистанційного - гумки, але не працює. з тривалим зберіганням. Я вдарив дистанційну роботу. Заміна, відключення і заповнення вакантного простору.
При монтажі третього ряду реле помітили помилку в контурі. Виправлено помилку і пішов до місця на три ранку.

Вранці я виправила клоп.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Про нас

Встановіть перемикачі. Вони викручуються, на 7 посад, з реле РТ-81. Так як вони відкриті, ми з'єднаємо цю схему через 24V трансформатора так, щоб вона була безпечною для захоплення руками. На схемі над ним, в костюмі нічного освітлення, намальовується в чорному кольорі. В якості такого трансформатора використовується базовий реле-блок RF8300. Також вбудована реле 24В.

Підключіть залишки, встановіть реле часу і налаштуйте їх налаштування.

670285

Запуск знову, зміни джемів трафіку і видалення пари більше помилок. Працює!

Результатом є програмований логічний контролер з наступними характеристиками:
  • Кількість логічних клітин - 33
  • СЕПРОМ (ScrewDriver Erasable програмований читання-Only Memory)
  • Два таймери від 1 до 30 хвилин - один для 6 каналів і один для 3 каналів
  • Один таймер від 1 до 21 секунд на 2 канали.
  • Максимальна швидкість програмування - 20 стрибків / год.
  • Середня швидкість програмування – 6 стрибків/час
  • Габаритні розміри контролера - 1333x500x200mm
  • Вага контролера - 45 кг

Тепер контролер не має показання роботи каналів - світлодіоди встановлюються, але я вважаю їх не канонічні і ще не з'єдналися. Є токерні прапори реле, але вони фіксуються, тобто не підходять для цього випадку.

Навіть в контролері немає терміналу для підключення електромагнітних клапанів. Я додаю його пізніше, коли я закінчую проектування кабельної лінії перед ними.

На даний момент, під час тестування було виявлено пару клопів, які я поступово скоригую і, збираючи модуль розширення діагоналі і вологість, щоб він сигнали включилися в певний час доби, якщо не грунт досить вологий, наступного року я вніс його в експлуатацію. Щоб бути чесною, я ще не заклав труби для поливу в саду. І пам'ятаємо, просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом!

Джерело: geektimes.ru/post/255602/