Shinzen Young: Сьогоднішній Enlightenment є запасний

Хар Пракаш Халса: Ви скажете, що підсвітка - це дорогоцінний камінь з безліччю граней. Який опис світильника вам подобається?

Shinzen Молодий: У зв'язку з цим я зазвичай покладаю на мій буддійської освіти. Теравада Буддизм говорить про те, що з початковим досвідом освітлення три речі йдуть. Дуже важливо, що це сформульовано як процес відчуження; щось втрачене, не придбане. Вам не подобається. Таким чином, не є іншим, що ви можете отримати. Медитація як шлях до освітлення можна описати як підготовка землі для природи/відведення, щоб виключити з нас все, що повинно вийти.

Ці три речі, які йдуть в Палі, називають сакама-дитха, фічікчаї силубата-парама. Найголовніше - Сакита-Dittha. Це думка, що в нас є те, що суб’єкт «І.» Це падає, відходить.

HPH: Коли ви скажете, що це те, що у нас є те, що суб'єкт, який називається "Я", ви віддаєте перевагу, що він повністю пішов? й

SJA: Складність тут знаходиться в сприйнятті слів. Оригінальний використовує слово dittha в Палі, або дріштті в Санскритті, що буквально означає "перегляд" (що видно). У цьому контексті діттха або дрішті є фундаментальним парадигмом, поняттям чогось. Таке сприйняття може бути не кращим терміном. Скоріше, фундаментальне переконання, що є щось в нас, що ми називаємо себе зникне. Традиційно, після підсвітки, ця віра ніколи не повертається. Однак, якщо «самий процес» ми є короткочасним спонтанним записом в самоконцепцію, це відбувається знову і знову, хоча менше і менше, як просвітлення глибоких і зрілих.

Тепер, згідно з традиційними рецептурами, ви йдете через чотири етапи підвищення кваліфікації, з моменту, коли ви перший досвід, який не існує «у мене» або інших, які можна назвати «Я», до того моменту, коли ці знання остаточно реалізуються.

Як ви прогресуєте за цими етапами, ви захопили в засобах самоконцепції мільйонів разів, як і інших людей, в якомусь сенсі, і все-таки дуже відрізняється від інших людей. Якщо ви не зловили себе, ви знаєте, що ви зловили не реально.

Так, якщо « себе» ми означає «відчуття того, що «Я» у мене, то що йде назавжди. Однак, якщо « себе» ми означає (а) деякі образи, думки або почуття, що виникає в свідомості, і (b) відсутність чіткості і рівноваги про ці явища в момент їх виникнення, то так, навіть в певній мірі знебарвлений людина буде на занурення самоконцепції на деякий час. І це буде природно знову і знову.

Хочу поділити суб’єктивний досвід людини на три сенсорні елементи: почуття (боділі відчуття емоційного типу), зображення (візуальне мислення), думки (упереднє мислення). Всі ці сенсорні елементи продовжують з'являтися в свідомості просвітленої особи, до смерті. І хоча іноді освічена людина раптово засвоюється почуттям-зобами, які з'являються, хоча освічена людина обирається ними, частина свідомості все одно знає, що немає такої речі, як «Я». Ці знання ніколи не йдуть. Частота, тривалість та інтенсивність ідентифікації з зображеннями, думками та почуттями поступово зменшується, як ви вводите глибокі та глибокі етапи освітлення. Виняток, але це зазвичай займає місяці і роки, або кілька десятиліть, щоб дізнатися, як уникнути впадання в пастку відчуттів, коли вони виникають. Таким чином, підкреслений людина буде відчувати моменти «невисвітлення», ці моменти менше часті і стають коротшими і менш інтенсивними.

До тих пір, поки у вас є багато чіткості та привітності, які почуття-зображення не можуть здивувати вас несподіваними, навіть коли вони виникають, ви все ще можете мати досвід «не само». До того ж, як процес занурення глиблюється, ви можете знайти себе, що проходить через більш тривалий час і більш тривалий інтервал, в якому є мало або не піддається суб'єктивній діяльності.

Таким чином, висвітлений досвід людей, які відчувають себе в трьох різних напрямках. У першому випадку суб'єктивні елементи, які роблять себе просто не виникають. Тематичний простір зникне. У другому випадку виникають емоції в тілі, а також візуально-слухове мислення (і іноді навіть дуже інтенсивно), але не беруть участь у них, адже вони не турбуються в трикутнику досвіду і сприймаються окремо. У третьому випадку ви захопили всі ці суб'єктивні елементи, але деякі частини ви все ще знаєте, що цей досвід є досвідом хвилі, що називається тілом, не частинок, що називається само. Підводячи підсумок, з підсвічуванням, точки зору або сприйняття себе, як деякий «зникнути» в рамках цього процесу зникне тіло.

В цілому, головною характеристикою освітлювального приладу, згідно з найпершими буддійськими традиціями, є можливість побачити через Сакеа-дитха, «І-все». Але традиції також пропонують два інші додаткові фактори.

По-перше, це івічі, або фундаментальні сумніви або глузіння. Після переживання, ви починаєте бачити, як багато людей просто не мають ідеї, що відбувається. Вона звучить елітистом, але ви дійсно починаєте бачити, як невірні люди про те, як виникає їх почуття, і що природа страждань. Для вас, більшість цієї фундаментальної осені йде.

Друга парамаса силабата. «Сила» означає етику та моральність. «Бата» – релігійні правила та обряди. Парамаса не має прямого перекладу англійською мовою, але в контексті цієї фрази це означає «припустимо щось більше, ніж це дійсно». Якщо ви атрибутуєте більше людині, ніж він здатний, це парамаса. Так Сільбата Парамаса означає, що спираючись на моральні та релігійні норми та обряди більше ніж одне повинно.

Це може бути зрозумілий як своєрідний механізм самопідготовки, який відбувається людям всюди, в будь-якій частині світу. Духовний розвиток однієї людини може розвиватися в етики і моральності, і це тонко, але це те, де вона зупиняється. Ор, духовний розвиток іншої людини може включати до церкви регулярно і брати участь в різних обрядах і церемоніях, приймаючи і зберігаючи вудки. І знову, це красива в собі. Але розвиваючи до цієї точки, людина може охопитися у всьому цьому мисленні, "Я хороша людина і я піду до церкви, так що це океї." Подумати, що духовність обмежується цим релігійним мертвим кінцем.

З освітою, один починає бачити дуже чітко, що в той час як етика і релігійні вудки і обряди відчувають почуття, і може, безумовно, бути важливим і актуальним, є інші аспекти духовного шляху, що етика і вудки не досягають себе. Щось ще можливо і навіть необхідно для істинної духовної зрілості. І вона відрізняється, щоб побачити по концепції Сакаї-дитхи.

Ми будемо говорити про «Я», якби це було предметом, іменником, що в нас. Визначання мови (наприклад, опозиційність предмету та об’єкта тощо) невиправдано таке сприйняття, яке є нематеріальним та «загубленим» тим, що називається «І», що принципово відокремлено від інших. І це почуття, що є щільна частина або суб'єкт, що називається самою, йде з підсвічуванням. Ваше фундаментальне уявлення про те, як працюють речі. Відповідність про етику, лози та обряди Це традиційна композиція в Буддизмі про які три речі йдуть з підсвічуванням.

HPH: За допомогою освітлення ви надаєте перший етап освітлення, прямо?

SJA: Так, це право. У традиційних буддійських композиціях є чотири етапи освітлення. Перший етап, який просто обговорювався, називається «вхідним струмом», або сотафанною. Тоді той, хто повертає один раз (sakadagami), той, хто не повертає (анагамі), і той, хто гідний (арахант).

Процес, який починається з етапу «включення потоку», поступово розширюється і глиблюється, і все частіше впливає на ваше життя.

Ви починаєте бачити, що ваш суб'єктивний досвід складається просто почуттів і відчуттів, плюс зображення, плюс думки. Коли вони плетені разом, він створює ілюзію, що само існує як річ. І коли вони вперше заплутані, плетені з достатньою чіткістю і квазіємністю, ця ілюзія проходить. Після цього вони можуть плутати і знову, і ви можете перейменувати їх на деякий час, але деякі частини ви завжди знаєте, що там немає «у».

Кожен з нас має короткі моменти протягом дня, коли виникають почуття, образи і думки. У цих моментах немає сенсу самознімання. І єдина відмінність людини і неосвітленої людини полягає в тому, що при таких моментах відсутності відчуттів-знімків, що відбуваються протягом дня, просвітлена людина помітить ці моменти і знає, що цей досвід є чітким досвідом відсутності себе. Непросвітлена людина відчуває ці враження сотні разів на день, коли їх увага привертається до зовнішніх звуків або фізичних відчуттів. І на даний момент все, що є світ відчуттів, візуальних образів і звуків. І в той момент кожна «Я» в них зникає, але не помітить її. Але тільки тому, що вони не помітили, що це не означає, що це не сталося!

Знімається людина знає, що кожен з нас постійно відчуває короткі моменти просвітлення протягом дня. Так, парадоксально, немає нічого особливого про те, що він запалений. В освіті вже є таблетки проти захворювання «Я так спеціальна». Знімання дозволяє бачити, не просто вірити, що кожен з нас освітлюється. Ви можете сказати: "Так, але різниця не визнається." Ну, що також вірно, і все ж той факт, що вони знебарвлені абсолютно нездатні. З цієї точки зору, поділяють людей в знебарвлений і неочищений є надзвичайно неправильним.

Як я сказав, що найважливіше з трьох речей, які йдуть далеко, є sakkaya-dittha. У широкому сенсі, це вірно просвітлення в усіх традиціях світу. Неважливо, що одна практика, сприйняття самопочуття, «сама,» зміниться як практика.

Характерною особливістю просвітлення, незалежно від того, як вона сформульована в різних традиціях, є її християнство, буддизм, Іслам, індусилізм, сикизм, хаманізм або атеїзм, є те, що є зміна сприйняття самопочуття. Однак в залежності від культурного коду людини і способу їх інтерпретації, мова, яка використовується для опису реалізації цього зсуву може бути дуже різною.

Будди сформулюють цей зсув у сприйнятті себе як «не є само». У багатьох галузях індуїстики, такий же досвід описаний як відкриття True Self, який передбачає існування суб’єкта: Witness, True Observer, Pure Consciousness, і так далі. Виходячи тільки на мову цих рецептів, це може здатися, що буддисти і індуси говорять про різні, навіть навпаки, досвід.

Ситуація стає ще більш впевненою, якщо ви читаєте класичні тексти в оригінальній мові, яку вони були написані. Буддисти кажуть, що щоб освітити, щоб виявити, що насправді немає атома, яка інтерпретується як самооцінка. Більшість індуси-вчительів, навпаки, скажуть, що для освітлення є відкриттям атоми, яка інтерпретується як справжній перцеівер, так і як природа свідомості, яка знаходиться в певному сенсі за всіх явищ. Вони можуть здатися про абсолютно різні враження, але, наскільки я можу розповісти, вони використовують різні описи для того ж досвіду.

Якщо ви познайомитеся з індусичними та буддійськими вчителями, ви помітите схожу мову тіла та енергію. Здається, що в обох випадках була схожа трансформація людської природи, але їх акаунти цього досвіду здаються суперечать один одному. Наприклад, християнські міфи часто говорять про це як настій душі з Богом. Виходячи тільки про те, як вони говорять про це, може здатися, що їх досвід не має нічого спільного з досвідом буддисти або індуси. Але я бачу її як і різні границі того ж процесу радикальної трансформації людини. Наприклад, St. Teresa Avila описує злиття з Богом як «як вода з водою», і додає: «Свято-форгування є настільки загальним, що вона, якби душа перестала існувати». Ви знаєте, коли у XVI ст. Роман католицький міф говорить про те, що "Коли ви об'єдналися з Господом, здається, що душа більше не існує", що є надзвичайно потужним твердженням.

Опис духовного суперечного шляху, запропонованого св. Тересою, не тільки пройшли випробування на відповідність католицьким релігійним нормам, а й став таким нормам! У римсько-католицькій традиції його опис став класичною картою медитативної та стиглої доріжки. В цілому ми бачимо, що буддійська модель відсутності себе дуже схожа на те, що говорить С. Тамса.

Якщо ви хочете знайти ознаки просвітлення в різних духовних традиціях у різних частинах світу, подивіться на знаки радикальної і постійної трансформації власного сприйняття. Якось цей досвід поготує звичну ідентифікацію, щоб ви не починали бачити, що немає такої речі, як «Я,» або усвідомити себе, як Pure Consciousness відрізняється від нашого тіла і розуму, або об'єднати з Джерелом, і так далі.

Наприклад, формулювання освітлювального приладу в судовому порядку призначають при одночасному прилипанні з Джерелом (твікутом) і руйнування матеріальності «І» (бітул-еш). Він сказав, що коли людина переживає реальність за межі матеріальності себе, він починає бачити Бога безперервно, з моменту, з нічого, створення себе і навколишнє середовище (брия еш мені-айн).

Звичайно, є інші речі, які можуть впливати на ваше почуття себе, але вони нічого не люблять переживання. Це свого роду божевільний, коли ви думаєте про себе як Наполеон або Ісус. Або коли ви стаєте середнім, дезоціюючи себе на той час, коли боги говорять через вас, як на Карибському бродо. Але сяйво впливає на вас, функціонально змінюючи вашу ідентичність; це нічого не схожа на божевільність або що відбувається в середовищах.

Всі ці речі важливі, щоб розглянути, коли ви почуєте мене, що освітлення є дорогоцінним камінням. Один з викладачів зазвичай не може закривати всі ці обличчя; це дуже важко. Кожен викладач підкреслить лише деякі особи через їх досвід, або оскільки вони реагують на те, що вони говорять або не скажуть. Коли викладач говорить про одну або більше лицях, вимовляючи їх, але не дайвінг глибоко в них), це може бути дуже плутаним.

Тому важливо підкреслити багатогранність граней просвіту, що нерідко виникає непорозуміння. Найімовірніше, коли викладачі передають знанням освітлення, вони не говорять про всіх своїх лицях.

Коли я вперше зустрів мій вчитель Сасакі Роші, він був вже грандіозним, вчителькою. Коли він був в сімдесяти років. І в більш ніж два десятиліття я навчаюся з ним, я спостерігав його мовну зміну. Тож навіть якщо ви вже вчителька, розвиток і розкладання нових лицях освітлення триває.

Людина, яка відчуває освітлення, зазвичай продовжує розвиватися протягом часу. Один з моїх улюблених котирування походить від Zheng Woo-guang, вчитель я жив з Тайваню. Він сказав, що «День про те, що сьогоднішня помилка». Що означає, що ви розумієте та відчуваєте здоров’я, оскільки інші особи продовжують розвиватися.

HPH: Під час попереднього відступу ви відмітили, що багато ваших студентів більш охочіться, ніж вони думають. У цій галузі понад тридцять років ви можете назвати все, що спільного про досвід студентів, і що відрізняється від них? І як їхній досвід відноситься до, наприклад, що описано в Трійниках Філіпа Caplo з Zen, або в Вісуддімагга? І як поширений є різким, різким освітленням порівняно з більш поступовим і плавним процесом реалізації більшого освітлення?

SJA: Що стосується раптових інсайтів, як описаних у книгах, це, звичайно, сталося з деякими студентами. Коли це відбувається, це те, що в книгах. Як часто? Я не знаю, я не знаю, але я думаю, що є кілька випадків на рік.

Коли людина приходить до мене після такого розуміння, вона відчуває себе відразу. Я вже знаю, що вони скажуть. (Лаугінг)

Ви пам'ятаєте, правда? Як це сталося... Коли відбувається так раптово і різко, ви перебуваєте в сьомому небі і, як і перший досвід любові, ви ніколи не будете таким же.

Для Har Prakash (Санскрит) від Shinzen (японці). Ви зробили те, що потрібно зробити.

Але для більшості студентів я навчався, це не справа. Не раптом. Для більшості, вона виглядає як робота поступово очищаючи все, що стоїть на шляху освітлення. І це може бути таким поступовим і гладким, що людина не помітить її.

Я сказав раніше, що дуже важливо, що в традиційному Буддизмі це обрамлений як процес поступового визволення від речей, а не як процес придбання щось нове? Тепер, в більшості випадків, вона займає років, навіть десятиліття, для роботи по жаді, розпаду і несвідомості — базові обструкції. І тому, що це відбувається поступово, люди не розуміють, скільки вони змінилися. Як працює мулі щиколотки, люди відчувають менше незадоволеності, а фундаментальний розрив між внутрішніми та зовнішніми зменшенням їх досвіду. Так як це відбувається поступово, люди встигли примножити, як вони змінюються. І через це акліматизація людина може не розуміти, як далеко він прийшов. Найчастіше люди починають розуміти це, коли життя кидає їм неприємний сюрприз у вигляді депривації, втрати, серйозні захворювання, такі як рак, важкі травми або інші загрози для життя. Якщо вони можуть помітити, як божевільний кожен навколо нього, і як менше занепокоєння вони є. Тоді контраст раптом стає дуже чітким. Коли вони помітили.

Я люблю розповісти історію самурії. Зенського монастиря на горі і проживав багато років. Але незважаючи на роки практики, він не здавалося б, отримати нічого. Він сказав до вчителя, я думаю, що я повинен йти. Я практикую, але нічого не буває. Всі права. Зайдіть, учитель погодився.

Як він спускався з гори, він зустрівся з самурою, одним з його колишніх супутників. Побачивши наш герой в старому монашному роді, він почав його відроджувати, бо, з точки зору самураї, буддійський черник не відрізняється від магару: «Ви втратите свою гідність так багато, що ви приєдналися до цих стейкінгу?», потім посипте його. Ви повинні розуміти, що в ці дні самураї були неймовірно горді люди. Будь-який образ до своєї особистої гідності означають боротьбу з смертю. І наш монах просто тихо пішов і тільки після ходьби деякі відстані він зрозумів, що сталося: не тільки він не хотів вбити, що самураї, але він навіть не сердився!

Історія завершується з ним поворотом і закручуванням тричі на гору, на якій він практикував. Він впізнав, що йому довелося працювати з там. Він зрозумів, що він не потрібно вбити тих, хто відповідав свою честь. Він виявив, скільки він змінив як людину.

Звичайно, це не просто випадок з самурою в 16-му столітті Японії. Так само йде 21-го століття американці. Ви можете практикувати 10, 20, 30 років, і ви відчуваєте, що нічого не змінилося. Тексти пісень, а це означає: А потім щось велике буває, і ви усвідомлюєте, як відрізняється ваше сприйняття від середньої особи, яка не робить духовну практику.

Я можу дати вам приклад, який тільки сталося кілька тижнів тому. Одне з моїх студентів, які вперше відступили, потрібно біопсити визначити, чи була серйозна форма раку. Під час очікування результатів аналізу, ця людина помітила, що він не був порушений. Результати біопсії були негативними. Уникнення непотрібних страждань стала дією років медитації.

На мій досвід, поступове освітлення буває багато більше людей, але раптово також буває, без сумніву. Тим не менш, ніхто не зберігає точну статистику. Я думаю, що це буде зроблено, коли Буддизм стає справді Західним. Як бізнес, ми маємо статистику та докладну інформацію про те, які практики працюють, які не працюють, і що насправді відбувається людям. Тепер, не має нічого більше, щоб зробити з цим, ніж лише окремі оповідання.

HPH: Так не існує електронних таблиць у Excel ще?

SJA: Так, але вони будуть, і вони повинні бути. Це не повинно бути враження вчителя ситуації. Ми повинні ретельно збирати об'єктивну інформацію, щоб побачити, що насправді працює і що це не так. І це спосіб, що сучасна наукова перспектива може допомогти покращити навчання медитації.

Доступ до висвітленого вчителя дуже важливий у випадках раптового запалювання. Якщо ви мали цей досвід раптового освітлення, це корисно для того, щоб поговорити з кимось, хто розуміє саме те, що сталося.

HPH: Ох, yeah! (Лугс)

SJA: Так ви можете заощадити багато часу. Цікаво, що в традиції Zen Rinzai ви не можете стати роши (вчитель) до тих пір, поки у вас є досвід освітлення. Це система контролю якості для вчителів цієї традиції. У традиції Віпасана будь-який може бути вчитель. Людина може буквально приймати кілька вихідних семінарів і почати навчання розумової практики. І це добре. Чому? Але якщо студент має класичний досвід освітлення (Laughs), то такі вчителі розуму, з двома вечнями особистого досвіду, ймовірно, не знають, що сказати. Вони буквально не розуміють, що вони розповідають їм. На жаль, вони розуміють, що достатньо, щоб навчатися студенту, щоб навчатися. Так кожен може навчити розумові практики, але не всім знає, що сказати людині, яка мала раптовий, потужний досвід освітлення.

Цікавою особливістю раптових, потужних епізодів освітлення є те, що в деяких випадках вони не мають нічого спільного з практикою. Вони з’являються до людей, що спонтанно, і вони потребують того, щоб пояснити, що сталося. Вони повинні знати, що вони не тільки в такому досвіді, що це не сталося з ними окремо. По-перше, вони не розуміють, що їх досвід є світовим явищем, знайомим з багатьма людьми в різних частинах світу, в багатьох культурах, через призми багатьох парадигм і в усі часи.

І вона займає лише годину, щоб розповісти людині важливі і необхідні речі, щоб дізнатися про досвід освітлення, і що робити в цьому випадку, чи різко це освітлення або приходить в результаті практики. І якщо вони уважно слухають і усвідомлюють, що говорить вчитель, все буде дрібно.

Якщо ніхто не говорить про це, ви можете плутати і не знаєте, що робити. У гіршому, ви стаєте неординарним і непристойним, навіть якщо це звучить як оксиморон. Як це може бути те, що освітлення є можливість побачити, що немає само? Наприклад, якщо ви не можете сказати вам, що ваш досвід освітлення – це лише початок поїздки. У віконця є кілька десятків років, щоб поглибити і інтегрувати цей досвід. Якщо ви не знаєте, що ви можете відчувати більше, ніж ви дійсно. Якщо ви можете бути неординарною особою, яка не має «І.»

HPH: Добре, ви вказали мене за п'ять слів: "Ви все ще можете закрутити!"
(Лаугінг)

SJA: О, ви повинні використовувати шість. Я забув великий адверб!
(Лаугінг)

Це правда, ви зустрінетеся з гвинтом вгору великий.

HPH: Звичайно, я маю, і більше, ніж один раз.

SJA: Не робіть помилок, як само. Але це навчання.

р.

HPH: Як ви бачите свою роль у взаєминах вчителя-студента перед, під час та після досвіду студента просвітлення?

SJA: У якому випадку – раптово або поступове?

HPH: І.

SJA: Я вважаю себе тренером. Тренер може показати вам, що і як зробити, може дати поради. Ну, ви знаєте, ви повинні тримати цей м'яч трохи по-іншому. Ви піднімаєте коліна трохи високими під час бігу. І такі речі, як. Тренер знає багато специфічних і чітких деталей і аспектів якісної роботи. Я знаю багато дрібних деталей, які людина повинна опанувати для того, щоб стати сильним психолетом. Крім того, я повинен бути в змозі правильно інтерпретувати те, що говориться. Що означає? Чому це відбувається? Я повинен бути в змозі дати чітку відповідь.

Тренер ретельно прослуховує. Деякі викладачі роблять помилку, щоб поділитися дійсно важливим досвідом з ними, але вони кажуть такі речі, як "Так, це океї, просто тримати перегляд вашого дихання", оскільки вони не визнає важливість того, що вони розповіли. Всі вони можуть це сказати, "OK, просто тримати практику." Але іноді це не має сенсу сказати «право тримати практику»; іноді варто сказати: «У вас є дискримінація мудрості, стежте за нею!» Якщо ви не можете розпізнати ці моменти, коли Nature/Grace відкриває вікна можливості для вашого диску, ви пропустите цей момент і зробіть помилку.

Тренер також заохочує вас. Натхнення має два аспекти. Один поверхневий, інший глибоко. Навколишнє натхнення – це те, що студент чує. Найглибше – це моє глибоке переконання, що будь-яка людина, яка здатна досягти класичної освіти, чи є раптовою або поступовою реалізацією.

Щоб підвести підсумок, моя роль вчителя полягає у наданні студентам двох послуг: натхнення та інструкція. Натхнення приходить від мого глибокого переконання, що кожен може досягти успіху в шляху медитації.

1,1 км Підтримувати поняття та термінологію, необхідні для практики.

2,2 км Він знає принаймні одну якісну техніку медитації і знає, як це зробити.

3. У Я готовий використовувати цю техніку для повсякденного вивчення будь-яких ситуацій нашого повсякденного життя.

4. У Входить до ритму щоденної практики, поєднуючи його з періодичною участю в інтенсивних відступах.

Мета тренера – допомогти студенту принести ці чотири елементи в життя. І все, що більш важливо, ніж це, природа/Grace буде робити для нас. Ці чотири елементи створюють умови для природного процесу, які просто чекають на місце: освітлення.

Я не можу гарантувати, що це обов'язково буде раптовим епіфаном. Але якщо люди втілюють і підтримують ці чотири елементи, є дуже хороший шанс, що результати не розчарують їх.

HPH: Це правда.

SJA: Так моя роль вчителя, право на освітлення студента (припустимо, що освітлення може бути змащений протягом десятиліть), складається з трьох аспектів:

Перш за все, це величезний магазин всіляких дрібних і точних коментарів і порад – це окрема майстерність. Я можу виправити це, і це, ви повинні лікувати його таким чином, це схоже, але не зовсім так, і так далі. Є багато специфічних змін, які роблять. Далі можна відповісти на питання студента чітко. Що означає? Чому? І, нарешті, надихаючи на поверхні і від глибокого. Ось як я бачу свою роль.

HPH: Так, я отримую його.

SJA: Після першого пробудження люди часто повинні почути, що вони не люблять себе. Часто вони не можуть вірити, що це дійсно відбувається до них.

“Що, серйозно, це дійсно буває мені?” Чи є це дійсно той самий досвід, як книги про освітлення? ?

"Ви думаєте, що це? Я запитаю.

"Так, дуже схожий."

"Чому це питання? ?
(Лаугінг)

Я зазвичай скажу речі, як "Ви читаєте книги, тепер ви збираєтеся жити цей фільм," або, "Щоб до мого світу".

І сказав він: "Чи це не так просто, чи можна це зробити?" Для чого я зазвичай відповідав: «Не те, що вони зазвичай говорять у всіх книгах, «Чи не так просто?»»
(Лаугінг)

HPH: Чи часто виникає цей недолік?

SJA: Так, досить часто. Я думав, що я пам'ятаю, - Я згадаю, - Я бачу в ранок, я прокинуся, і це зношується. Це, мабуть, «зміна» від препарату або що-небудь. Але коли я прокинувся вранці, ні! Не пропустіть!
(Лаугінг)
І що держава - це ніколи не відійшов.

HPH: Так, я пам'ятаю вашу історію.

SJA: Так, для кращого або гірше, на відміну від багатьох інших вчителів, я буду говорити про це якомога простіше.

Повернувшись до свого питання, найчастіше перше, що я з посміхом є запевнити людей, які отримали цей початковий досвід, таким чином: «Так, ви, ваш старий «литтєвий само» дійсно отримує принаймні смак ЦЕ, REAL», а потім я зазначив, що «це дійсно відбувається, але ви тільки на початку процесу». Ви ще можете закрутити, ви повинні зробити це більш ніж раз. й
(Лаугінг)

HPH: Велика угода!

SJA: Точно! Так ви повинні тримати роботу і виростити з цим досвідом. Більше обличчя, більше сторін. Цей процес розгортається далі і далі. Необхідно продовжити формальну практику щоденної медитації. Ви повинні тримати на зв'язку з кимось, як я — не обов'язково мене, але хтось так само впевнений і компетентний, хто може направляти вас через цей процес через роки і десятиліття. Ось чому я себе, навіть після всіх цих років, маю власний вчитель, до якого я все ще звертаюся до порад і хто з точки зору досвіду набагато перевершує мене.

Я хочу, щоб люди, які отримують свій перший досвід, щоб завжди залишатися на зв'язку з ким-небудь, досвід якого набагато більше. Вони не відступають від правого шляху, а не будуть розглядати себе більш освітленими, ніж вони дійсно є.

HPH: Контроль якості.

СДЖА: Єах. Я хочу переконатися, що ці люди розуміють, що вони повинні бути в регулярному контакті з тим, хто може дати їм керівництво і направляти їх на правий шлях. Це базове. Що я сказав вам, коли ви пішли через початковий період освітлення?

HPH: Так, знову і знову.

Я. У мене є деякі відносно стандартні фрази, які я повторюю людей, і це дуже важлива робота. Будь-який може навчати техніки та практики, які призводять людей до освітлення, але не кожен може впевнено привести людей через початковий досвід освітлення протягом години. Звичайно, є багато таких людей, але ще менше, ніж перший. Це те, що сталося мені після початкового досвіду. Я не зустрів Сасакі Роші, але я знав іншого вчителя в Лос-Анджелесі. Не знаю, що я знав його, але я знаю про нього, і я знаю, що я хочу поговорити з кимось про те, що я збираюся.

Так я цей хлопець на вулиці, і ось це Зен майстер, і я кажу йому, "Я думаю, що я був запалений." На поверхні вона звучить як досить бразен і презмптуозне позначення, але пам'ятайте, як я сказав вище, що вчитель може відчувати його? Так він не підняв брів, він не сказав: "Бой, ти просто лежиш." Його робота полягає в тому, щоб зрозуміти, коли дійсно трапилося освітлення, і коли це не було. І при освіті дійсно трапляються, підтверджують її і надихають подальшу роботу. Він сказав мені, - Я, ви мали хороший досвід, це. Тепер ви повинні зробити це і це і це і це.

Те ж, що я сказав вам. Я просто проходжу його.

28 квітня 2008 р., Центр "Гарячий" Ніагара.

Інтерв'ю було перекладено з згодою авторів спеціально для журналу Eros і Cosmos. Всі права на текст і фотографії належать Har Prakash Halse. П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: eroskosmos.org/enlightenment-jewel-shinzen-young-interview/