10 правил ефектної презентації Гай Кавасакі

Коли я почав на Apple в 1986 році, я боївся говорити в громадському просторі. "Як я можу порівняти з Стівом?" Але якщо ви хочете досягти успіху як маркетолога, так і як CEO, вам потрібно дізнатися, як говорити.

У мене було багато років, щоб зробити публічне мовлення комфортно, і тут я розповість вам, що я дізнався. Я не комфортний з вами, тільки вижили шоу. Я хочу, щоб ви були налаштовані.

У вас є цікаві думки. Ось 80% успіху. Якщо у вас є щось, щоб передати аудиторію. Період. Якщо у вас немає нічого сказати, відмовтеся говорити. Якщо ви не хочете відмовитися, зробіть дослідження на тему і знайдіть щось цікаве, щоб сказати.

Не намагайтеся продати щось. Мистецтво виступу на конференції або іншому заході – захопити аудиторію та розповісти їм щось. Рарелі - це можливість просування вашого продукту. Якщо люди думають, що ви продаєте їх щось, це найгірший ефект вашої продуктивності.

Зробіть початок особливим. Що допомогло мені наймасштабніші публічні виступи, щоб зробити перші три-п’ять хвилин мого виступу індивідуальним і особливим. Ви дізнаєтесь про те, що ви зробили свою домашню роботу і докладаєте зусиль для складання мови, яка стане цінним і нестандартним досвідом для слухачів. Я намагаюся знайти індивідуальний підхід до аудиторії. Наприклад, коли я говорю на Acura, я продемонстрував фотографії двох автомобілів Acura і двох автомобілів Honda в моєму гаражі. Коли я кудись їхати, я часто покажу фотографії себе в локальній обстановці.

Фокус на розважальній частині. Багато тренерів, які тренують спікерів, не погоджуються, але на відміну від мене, вони не говорять п'ятдесят разів на рік. Моя теорія полягає в тому, що мета розмови полягає в тому, щоб зберегти людей. Якщо ви затримали їх, ви можете кинути їх кілька одиниць інформації по дорозі. Але якщо мова йде про нудну, немає кількості інформації буде зробити її красивим.

Не обмежуйте змагання. У публічному виступі не критикуйте конкурентів, оскільки він показує, що ви займаєтесь неповагою – ви вже маєте увагу аудиторії. І ви не робите слухачів на користь. Вони роблять вас прихильником, слухаючи вас, тому не бажайте себе, намагаючись змащувати конкурентів в цій точці.

Розкажіть історії. Найкращий спосіб відпочинку під час виступу – розповісти історії. Моя молодь. Моя дитина. Про компанію Що ви читаєте про нещодавно. Коли ви сказали історію, ви втратите себе в ній. А ви не «роби слово» більше. Ви йдете. Хороші спікери розповідають про історії, які посилюють їхнє повідомлення.

Зайдіть в контакт з аудиторією. Ви вважаєте, що аудиторія хоче йти добре? Звичайно він робить. Вони не хочуть, щоб ви не змогли? І збільшити інтерес аудиторії до успіху, спілкуватися з аудиторією перед виставкою. Розмова до людей. Зробіть контакт з вами. Особливо добре мати людей, які сидять в передніх рядах, тому коли ви йдете на сцені, ви бачите ці дружніх осіб. Ваша впевненість буде рости, ви будете відпочивати і ви будете добре виконувати.

Говорити на початку заходу. Ви не маєте вибору. На початку заходу аудиторія свіжа, вони більш схильні слухати вас, сміятися на жартах, слідувати сюжетам ваших оповідань. На третій день триденної конференції аудиторія набридла, аудиторія набуває меншого, і думають про те, як піти додому. Важко подарувати хороше мовлення, тому що ви самі?

Запитайте на невеликий номер. Також при можливості. Якщо ви знайдете себе в великій кімнаті, попросіть сидінь, як в класі — з столиками і кріслами — не як в театрі. У номері є більш емоційний номер. У номері 200 осіб, які проживають у 200 осіб, більше 500 осіб, які проживають у номері 1000 осіб.

Практика і розмова постійно. Це очевидно, але це ще важливо. Потрібні дати виступ не менше двадцяти разів, щоб дізнатися, як добре проголосувати. Перші дев'ятнадцять вистав можуть бути перед собакою, але вони необхідні в будь-якому місці. «Якщо я не практикую один день, я відчуваю його». Якщо я не практикую протягом двох днів, то критики почувають себе. Якщо я не практикую протягом трьох днів, кожен знає його. й

Сподіваємось, що вам потрібно менше двадцяти років, щоб дістатися до цієї точки. Я дуже приступив до дослідження себе.

Guy Kawasaki - це маркетолог, головний євангеліст Канви, і колишній головний євангеліст Apple, радник з маркетингу в Motorola і автор декількох кращих роботодавців бізнесу. Цей пост є фрагментом нової книги Хлопця The Art of Start 2.0.

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: Ideanomics.ru/? p=3899