Випускниця Королівського коледжу мистецтв (Великобританія) Charlotte Slingsby розробила новий недорогий розчин для збору енергії вітру та перетворення його на електроенергію. Цей напівпрозорий гнучкий матеріал, названий дизайнером Moya Power, може бути встановлений в будь-якому місці, і може діяти як джерело резервного живлення.
Слінгсбі сам джейлз з Південної Африки, де викиди електроенергії досить поширені, а Моя електростанція в цьому випадку може забезпечити потужність, якщо не весь будинок, то принаймні система освітлення і базова електроприлади. При цьому енергогенеруючий матеріал не потребує будь-якої інфраструктури або конкретного розташування для збору енергії вітру.
Моя сила - це масив пальцево-подібних гнучких «податків», які вібрують під впливом струмів повітря, і вироблена кінетична енергія перетворюється в електрику. Для визначення оптимального розміру та форми кожного додатку дизайнеру довелося проводити багато тестів. Таким чином, вона виявила, що «брунь» складної форми захоплює вітрові витрати ефективніше, проте матеріал з «підвісками» спрощеної форми стане більш економічно вигідним у масовому виробництві.
За словами дизайнера, Моя влада, яка, власне, використовує п'єзоелектричний ефект для створення енергії, можна встановити на існуючий фасад будівлі або просто розтягнути на віконному каркасі (як на фото). Крім того, вона може бути встановлена, наприклад, на прольотах міст, де матеріал буде використовуватися для створення електроенергії для системи освітлення місту вночі.
П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!
Слінгсбі навіть приступив до технології зразку для масового виробництва Моя Power, який назвав «2D до 3D». На аркушах відповідного тонкого матеріалу за допомогою екранного друку наноситься шар п'єзоелектрика, після чого з цих листів вирізати «підвіски». Далі листи накладаються на один і додатково закріплюються по контуру до віконної рами або іншим дизайном.
Джерело: www.cheburek.net/energiya-vetra/moya-power-novyj-poluprozrachnyj-nedorogoj-material-dlya-sbora-energii-vetra.html