Вегетаріанський центар. Як віддати м'ясо і не стати рослинним

Часті дні вегетаріанського стоку швидко гасять. В цей час я не мав жодного шматка м'яса в роті, хоча перед тим, що я її постійно їсти, кілька разів на день. Я хочу розповісти вам про те, що це подобається стати вегетаріанським.

Дуже перший день мого центару почався з визначною подією: намотуючи ранкові кілометри на біговій доріжці, я глянув на телевізорі постійно працює в тренажерному залі. Був гороскоп. Зазвичай я не зацікавлений в астрологічних консультаціях і прогнозах, але цей час я вирішив чекати пророки для мого знака зодіаку. «Каприкорн – це великий день, щоб почати новий раціон». Таке збігання (Coincidence)? Я не думаю, що!

З самого початку центару величезний підтримуючий фактор відігравав в руки - разом зі мною, дружина вирішила перейти до вегетаріанської їжі. Зроблено завдання набагато простіше, так як ми звикли працювати разом і домашні дієти не потрібно розділити на дві частини. Крім того, підтримка коханої людини ніколи не буде зайвим.

З того, як ідея здавалося мені один великий експеримент, який недосвідчено може вплинути на наше здоров'я, я підійшов до вегетаріанського центеня з максимальною науковою зіткнею. Зрозуміло, що якщо на порядку денного варто відмовитися від такої важливої та щоденної складової харчування як м'ясо, можливо, що організм не може перевищувати ніяких компонентів і поживних речовин. Після читання декількох медичних виробів, ми поставляємо на вітамінні комплекси - вітаміни, мінерали та інші корисні мікроелементи, а також капсули з омега-3 жирами.

Крім того, я прийшов до висновку, що потрібно значно збільшити надходження їжі, таких як бобові та гриби, які містять майже всі речовини, присутні в м'ясі. Ми також мали яйця і молоко в нашому раціоні – ми вирішили не відмовитися від продуктів тварин повністю, так як вегани. Таким чином, незважаючи на те, що наша щоденна дієта значно змінилася, вона залишається досить збалансованою. У цьому столітті здоров'я було в першу чергу для нас.

Важлива точка. Ми спочатку свідомо вирішили не зробити нашу дитину учасником вегетаріанського експерименту - він мав нормальну дієту без змін. А коли вона запитала щось з м'ясом, яке було рідко, вона завжди отримала. Ми також відхиляємось від інших людей. Відомий жарт: «Як дізнатися, чи людина вегетаріанська?» Насолодіться погодою, чекаючи кілька хвилин, і він розповість вам. Багато прихильників вегетаріанства дійсно вважають її обов’язковим для того, щоб похилого віку було якомога більше людей. Ми намагаємося не підняти цю тему без необхідності або зовнішнього запиту. До речі, ми вегетаріанці.

Ми також мали окреме і складне завдання, щоб переконувати наших родичів, які ми мали все під контролем, тому що після оголошення відторгнення м'яса вони почали сумніватися в нашому нормі, і з великої любові і турботи намагалися переконувати і повернути нас в звичну їжу. Скажіть, що це був часовий експеримент, що все було зроблено в розумі керований спосіб, не переконував всіх. Спробуйте не їсти м'ясо з бабусі, для яких метою життя є годувати дітей до пельменя. Викладання і перекриття внутрішнього кола з новим способом життя є важливою і складною частиною вегетаріанської доріжки. Але поки ми збираємося з цим завданням.

Отже, які причини, чому людина повинна відмовитися від м'яса? Щоб дізнатися, я провів невелике опитування друзів на вашій сторінці Facebook. Більше десяти людей відповіли. Наведені нижче причини: після м'яса, є тяжкість і це просто не смачно; Я піклуюся про своє власне здоров'я; етичні причини, я не хочу допомогти вбити тварин, я відчуваю життєздатність для живих істот; Я піклуюся про планету, я відмовляю використовувати безглузді, я не хочу підтримувати непристойну промисловість; Я не хочу бути неспокійним і дратівливим; і найбільш поширена причина є «один день я вирішив, що це справа, і це все». Я прийшов до вегетаріанства для чисто самопізніх і раціональних причин. Для мене важливо просто відчувати себе краще. Це додатковий бонус і плюс в карма для мене.

Але повернутися до нового раціону. Для того, щоб слідувати його на регулярній основі, мені довелося скорегувати свій день досить багато. У той же час я спробував зберегти всі переваги мого звичного рутину. Що сталося.

Вегетаріанський сніданок.Я починаю сніданку в кафе. І я не планую дати цей приємний ранковий час. Однак після початку центару кількість закладів, придатних для мене, які починають працювати в ранній ранок і в той же час мають вегетаріанські страви на меню, значно зменшилася. На мій погляд я знайшов досить елегантний спосіб - Я здогадав, щоб попросити офіціанта варити все як звичайно, але без м'яса. Звичайно, за однаковою ціною. Вони пішли зустріти мене і приносили рулон з омлетом, але без шини. Тепер я використовую цю техніку досить часто - я оберіть смачну страву з меню і попросіть варити її без м'яса - і в більшості випадків він працює.

Вегетаріанський обідй У мене є обід в офісі, тому я повинен був домовитися з нашим шефом. На щастя, він пішов на зустріч і погодився регулярно замінити м'ясо страву з рослинним, залишаючи стандартну гарнір. Виявилося, що я не один – в нашій компанії, ця техніка використовується кількома людьми. Тому вдень замість попелів на плиті обсмажують капусту, запарюють овочі або лечо. Я дуже задоволений цим і не сильно ускладнює життя нашої кухаря, до якого я дуже вдячний за розуміння.

Вегетаріанська вечеряй Ми не любимо варити в домашніх умовах, тому найчастіше їсти миттєву їжу, придбану з магазину. Однак кількість смачних овочевих страв, які продаються в нашому супермаркеті, і не потрібно довгого приготування, критично мало. І я не хочу їсти сирі овочі на всіх – я, ймовірно, не досягла цього рівня просвітлення. Справжня порятунку на старті були овочеві млинці. Продається індивідуально в декількох великих магазинах ланцюжка. Я нарахував сім видів — капуста, картопля, морква, буряк, сквош, капуста, брокколі. Придбання на весь тиждень, приготуйте в пару хвилин, постійно чергуйте, щоб не подрібнити. Вибір лази вегетаріанського. Я також знайшов кілька різних кулінарних місць в області. В цілому приготування їжі значно полегшує вегетаріанське життя, так як можна знайти безліч готових і свіжих салатів, гарнірів і овочевих страв, які продаються за вагою.

Я повинен визнати, що я великий вентилятор швидкого харчування. І в цьому напрямку вегетаріанство зустріне мене самим дробленням удару. Майже всі бургери і бутерброди містять м'ясо. Не було нічого вибрати, так як страви без м'ясних компонентів в ресторанах швидкого харчування дуже рідко. Все, що я пішов, щоб поселитися в ланцюжку, є картопля і пара з маленьких сирів або яєчних сендвічів. З повагою, але, можливо, для кращих. Не секрет, що швидке харчування не дуже корисний.

Щоб зберегти свою мотивацію, я вирішив зануритися в вегетаріанський інформаційний простір. Я підписала на різні тематичні інформаційні витрати – блоги та інформаційні бюлетені про здорове харчування. Але я повинен сказати, що він швидко втратив інтерес до них. Зміст більшості статей - це інтерв'ю з маловідомим вегетаріанським або іншим науковим дослідженням, або, гірше всього, рецептом нової страви бобів або лентів. Довгий зелений. Щось дуже цікаво, але після того, як я залишив лише кілька підписок. Щойно змінився у вегетаріанському суспільстві в останні роки. І для тих, хто любить науковий підхід і хоче дізнатися більше про взаємозв'язок між здоров'ям і харчуванням, замість сотні статей я рекомендую читати книгу «Китайський навчальний заклад», яка дуже об'ємна і з багатьма фактами пофарбувала перевагу рослинних продуктів порівняно з тваринами.

Здивився мене, що так багато відомих людей я шукав вегетаріанців. Я маю на увазі письменників, музикантів, спортсменів, присутніх. Я любила свою роботу перед центаром, але це було під час цього, що я почав звертати увагу на те, що «зелена» дієта довгадувала себе частиною свого життя. Філософія породи 'n' roll Ilya Черт з групи "Пілот". Шиа, останній альбом якого був у своєму плеєрі. Його дружина улюблений, handsome Jared Leto. З дитинства улюблений ведучий Микола Дроздов. Майстер витончених слів Haruki Murakami. Старий Боно з U2, до якого мелодії я зазвичай робимо ранкові біги. Магія камуфлагованої езотерики Віктора Пелевіна. Відомий мандрівник Fedor Konyukhov. Список моїх улюбленців можна розтягнути по декількох сторінках, не кажучи вже про інших відомих особистостей. Якщо всі ці люди вірять, що вегетаріанство сприяє творчості і активному способу життя, і продовжувати продемонструвати це регулярно, радувати мене новими шедеврами, то я схильна вірити, що така дієта дійсно корисно.

Подорожі та національні кухні.

За тиждень ми відвідали кілька нових країн. Ми любимо подорожувати, тому перебування вегетаріанців в інших країнах було цікавим завданням. На одній руці складніше, а з іншого боку простіше, ніж в рідному місті. Дуже складно, адже серед екзотичних імен зарубіжних страв навіть за допомогою англомовного офіціантка в звичайному ресторані досить складно зробити правильний вибір. Це простіше, тому що інші країни мають набагато більш розвинену інфраструктуру вегетаріанської кухні, і це простіше знайти підходящий ресторан – є набагато більше, ніж у нас. На жаль, є лише десять повноцінних вегетаріанських закладів Москви. Ми змогли відвідати практично всі з них, тому наші можливості посидіти у вечірній вечір в новому «забутому» місці вже досить обмежені. Але є також хороший бонус – я отримав спеціальну вегетаріанську картку, і тепер я можу розраховувати на знижку абсолютно в усіх «зелених» закладах міста.

Я не можу допомогти, але зауважити значний плюс переходу до вегетаріанської дієти – щоденне меню стає набагато більш різноманітним. Я почав спробувати нові страви частіше, щоб опанувати національну кухню інших країн, відвідати нові установи. Коли значна частина звичаї дієти падає на ідеологічні причини, виникає невтомне бажання спробувати щось нове і широкі можливості для експерименту. Протягом трьох місяців я спробував десятки нових страв, які раніше не бачили. І багато з них були дуже добре за смаком.

Кілька слів про високі очікування і помилкові надії.

На шляху вегетаріанства вперше може бути під ілюзією стрімких і рясних позитивних змін. На старті центару я думав, що завдяки новому режиму я обов'язково втратив вагу, втратити жир, стати більш здоровим складом, збільшити витривалість, зникнути дратівливість, і так далі і так далі. Я тепер можу сказати, що при вживанні м'яса вигідно в усіх сферах життя, це не чарівна таблетка. Алас, вегетаріанство не достатньо, щоб зробити відчутні і видимі зміни в тілі і світогляді. Але якщо поєднати його з вправами, здоровим харчуванням і правильне харчування, результат може бути магічним, і я підозрю, що це швидше. При правильному харчуванні я маю на увазі, що відторгнення м'яса необхідно додавати до відторгнення солодких і шкідливих речовин, а також збільшення кількості фруктів і рівнинної води. Щоб бути чесною, я намагаюся вибрати здорові продукти, але кількість борошна в моєму раціоні все ще досить велика.

Я чесно залишатися на вегетаріанському раціоні протягом усього періоду часу, щоб принести експеримент до кінця і відчувати його результати якомога більше, але тепер я розумію, що цей звіт може бути написаний набагато раніше. Після місяця і половина я повністю адаптований до нової дієти, як фізично, так і психологічно, практично не відчував ніяких незручностей і не замислювався про це. Навколо посередині центарного, вегетаріанства стала звичною і абсолютно природною дієтою. З цього я можу зробити висновок, що для того, щоб стати вегетаріанським і повністю адаптованим до нового способу життя, а також звинувачення в цій ідеї внутрішнього кола, вона займає два місяці.

Після сто днів без м'яса вегетаріанський експеримент прийшов до кінця. Настав час взяти участь коротко. Чи можу я відчувати позитивні зміни? Я думаю, що, хоча вони не дуже чіткі. Що відбувається. Трохи більш легкість в тілі, трохи більше гнучкості в свідомості. Зараз мій центенар. Чи продовжується я? Так, я буду. Тому що нова дієта прийшла до мене, і я відчуваю себе досить комфортно. Можливо, ви, шановний читач, повинні спробувати його. Звичайно, як експеримент. Але я попереджаю вас, що це може бути одночасно. Видання

Автор: Михайло Швед

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: interesno.co/fitness/9dc503727fac