436
Криза значень: три вправи для тих, хто хоче жити для хорошого
Камінь в взуття Є два основних прагнення, які приводять нас до дії: Уникайте страждань і знайдіть щастя.
Робота як спосіб уникнути страждання.Звичайно, кожен має різні рівні потреб, але принципово це не змінює малюнок. Сьогодні, будь-яка робота дозволяє вижити, тому ми почали очікувати більше від нього: Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.й А більшість часу, що не буває.
Це як камінь у взутті. Коли ви відмовляєтеся від предатора, ви не помітите його. Але коли немає хаса, ви відчуваєте себе некомфортно на кожному кроці.
А камінь в взутті - наша норма. Не тому, що це повинно бути, але тому що 9 з 10 осіб це має.
10-20% співробітників Росії досить задоволені своєю роботою, що залишився 80-90% буде кинути, якщо вони знаходять щось краще - вони не відчувають, що робота робить їх щасливими.
Це те, що я викликав кризу сенсу.
Що ми шукаємо, коли шукаємо щастя? У 2013 році я зіткнувся з кризою сенсу. Я вирішив, що в будь-якій незрозумілій ситуації я повинен прочитати щось відразу. «Стратегія життя» Клейтона Крістенсенена, «Людина пошуку Значення» ВіктораФранкла, «Квіта» Михайла Ксиксентміхаля, «Драйв» Данила Рожевий, «Гівінг щастя» Тоні Шай та «Рефлекції на особистісному розвитку» Южак Адіз. Мені здається, що ці та інші книги, які допомагають уточнити тему щастя, повинні бути включені в шкільну програму. Що я дізнався.
1) Щастя не може бути метою, вона є супутньою державою. Ключове завдання полягає у встановленні цілей і досягненні їх у спосіб, що призводить до щастя. Це може здатися ще більш заплутаним, але насправді, висновок простий: потрібно уточнити те, що робить вас щасливими, і ви будете розуміти, які цілі встановити.
2) Щастя відрізняється. Я дуже сподобалося, що Tony Shay писав у своїй книзі. Він визначає три види щастя і показує, як вони відрізняються міцністю і стабільністю.
Р
Щастя як "Закриття" Це завжди означає, що гойдалка наступної висоти. Дослідження показує, що з трьох видів щастя, вона проходить найшвидше. Як тільки вони купили катер, вони почали мріяти більше човна.
Щастя як "інфетуація" Це також відомий як потік. Неприємний знак цієї держави є почуттям, що час не зникає. Потокова діяльність може бути виконана частиною роботи або хобі і цілеспрямовано відтворена, тому це більш стійкий тип щастя.
Щастя як "Одіння" Це відбувається, коли ми відчуваємо, що ми є частиною чогось більшого і більш значущого. Коли ми беремо участь у значущій діяльності, ми відчуваємо себе щасливим.
Ця схема дає практичні відчуття, як вивчити себе, щоб зрозуміти, що приносить задоволення, занурює в стан потоку, і що ви бачите значення.
(3) Щастя є вибором.
Це центральна думка Віктора Франка. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Зовні обставини можуть бути більш-менш схильні до нього, але ми стаємо щасливими, коли ми вибираємо щасливі.
Ось деякі корисні вправи від Brainify для тих, хто хоче зробити їх життя більш значущим:
Три місійні джерела Guy Kawasaki, колишній Apple evangelist, говорить компанія має три джерела місії. Ви можете перенести їх до себе і з'ясувати, які роботи повні для вас.
Відповідь не менше двох з трьох питань:
до Що б я хотів би створити це ще в світі, але це необхідно?
до Що б я не хочу зникнути?
до Що таке нещастя?
Краще обробити собі шматочок паперу і написати її вниз.
Мисливець за моменти натхнення Ця вправа може стати звичкою і бути зроблено щодня. Під час дня звертайте увагу на речі, які надихають вас і зафіксують. Це може бути відео, вексельна плата, відрив від книги, особи, діяльності – все, що ви бачите, почути і відчувати. Якщо ви відчуваєте щось спіймане, напишіть його вниз.
Завдання в тижні для оцінки принаймні 100 таких моментів. Відзначається в смартфонах, блокнотах і наклейках.
Коли у вас є 100 моментів, аналізуйте записи. Які висновки можна зробити про те, що вам подобається? Чи знаєте це відео про Fyodor Konyukhov надихати вас, тому що ви любите подорожувати або вентиляцію адреналіну в кров? Ви хочете писати, що лист через ваш ручник для написання або вашої любові до переконливих аргументів?
За моментами натхнення є те, що дійсно керує життям.
Заздрити мене добре. У цій вправі потрібно пустити себе і дозволити собі заздрити в хороший спосіб. Порадуйте його просто як джерело інформації про себе.
Список 3-5 осіб, які ви заздрили (білий заздр). Це може бути люди, які ви знаєте або люди, які ви знаєте з медіа.
Написати нам про те, що вони хотіли б мати. Не перестайте думати про матеріал.
Подумайте про стосунки з близькими, друзями, колегами. Мета роботи: Пройдіть через три рівні щастя, я описав вище, і він повинен дати вам деякі цікаві думки.
Збережіть всі результати, які ви отримали – це, ймовірно, просто початок. Видання
Автор: Михайло Миронов
P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki
Джерело: теоріяandpractice.ru