"Все в поле." Інтерв’ю з Алексієм Конишевом, творцем програминого містечка в Кіровоградській області

Будинок на краю лісу, дорога до міста з аеропортом, по сусідству і районом цікавих людей - так мій чоловік і я, сміхаючи, три роки тому охарактеризував ідеальне рішення до проблеми житла. Зрозуміло, місяць тому ми зрозуміли, що наша мрія не далеко від реалізації.

Мій чоловік і я є веб-програмістами. Ми можемо жити, де ми хочемо, є інтернет. Але замість того, щоб літати в Таїланд, так як багато людей роблять, ми провели довго шукаючи будинок в Росії. Я не хочу йти занадто далеко від людей і місць. Переміщення з одного міста до іншого, ми відчували чарівність і проблеми всіх – і невелике місто з 80 тис. осіб, і величезний мегаполіс. Buzuluk, Самара, Togliatti, Санкт-Петербург, Пенза – всюди ми будемо залишатися довго, але після життя шість місяців або року, ми розуміли неправильне. У лютому чоловік раптом прийшов у статті про село програмістів в Кіровоградській області.

Село програмістів – це звичайний котеджний селище в російській натурі. Розташований в 2 км від міста Слободська - районний центр в Кіровоградській області, на березі Соковського ставу (не плутати з Сколково). Особливість проекту полягає в тому, що вона спрямована на молодих сімей, які заробляються з дистанційної роботи.

Олексій Конишев, організатор цього некомерційного проекту, закладений в ньому все, що він вважав важливим для своєї сім'ї: красива російська природа, ліс, ставок, екологічно чиста продукція, дешева споруда, відмінне інтернет, коворкінг у селі, власний парк-школ для дітей. І, звичайно, компанія однодумців.

1975 р.

Будівельна споруда: шість сімей приєдналися до с., з першими мешканцями, які переходять в будинки цього літа.

Детальна інформація про проект читайте тут:

НататататалататататататататататататататататататальцРμРЅС‹С...

HYIP и SSL

twitter.com/it_poselok

instagram.com/it_poselok

У нас дуже приваблива концепція, але є також безліч ризиків. Головне, що, якщо ідея не відключена? Перед прийняттям рішення ми вирішили піти «інтелігенція».

Подорож перевищив всі наші очікування. Через три дні ми знаємо, що рішення буде. Вони формально приймають його через два тижні.

Ми вже переїхали до Кірова, щоб бути ближче до будівництва нашого будинку. Ми зустрілися і стали друзями з Олексієм Конишевом, який «зловив» проект наших снів і не тільки «свіжий», але й досі переїжджає до мети. І неодмінно досягнете цього, незважаючи на те, що ніколи не професіонал - не конструктор, а не розробника.

Сьогодні я хочу познайомити читачів до цього чоловіка. Нехай історія надихає вас, щоб зробити кроки і дії, які здаються божевільними і неприпустимо тільки на перший погляд.

Олексій Конишев. Програми Засновник ІТ с. Він переїхав з Москви до виходу, щоб створити ідеальне місце для життя своїми руками.

Олексій, Ваше основне завдання – програмування. Як ви придумали про створення цілого села?

- За деякий час мій погляд почав працювати в форматі: є проблема – придумати рішення. Я не знаю. Проживаю в Москві і почала гасити все там. Підсумок є заводом для перетворення оптимізму в песимізм. Ви йдете в п'ять хвилин, ви йдете повністю вичавлений. Невелика квартира - стіни навколо і багато темряви зовні. Ви приводите до роботи центр - авто, шум. І подумав, що це дійсно повинно бути? Як правильно? Ви впевнені, що чашка повинна бути круглою. Або я впевнений, що люди не повинні натовпу в одному місці, де тільки асфальт і бетон, дихають всілякі filth, це незрозуміло для чого.

Свєта (дружина) і я прийшов тут до Кірова на вихідні, щоб відпочити з Москви. Ви прогуляєтеся в природі, дихаючи цього повітря, річка, сосни виростають - і ви розумієте, що протягом 24 годин ви залишите поїзд на платформу станції, і все знову почнеться. Метро, автомобілі, натовп людей... Я хотів змінити щось. Які варіанти?

1,1 км За кордоном. Дивам, як природний, простий вихід. Але є щось всередині, що говорить його для слабких. Ви йдете від проблеми, не вирішуючи його. Ви пишете звідти, що це погано в Росії, але добре за кордоном. Я не можу малювати картину в моїй голові, де я це зробити.

2,2 км Дача. Моє батьківство проживає в країні, і я знаю всі плюси і мінуси. У таких місцях як правило, великі труднощі з повідомленнями і контингентом. Особливо подаровані сусіди здатні, наприклад, в десяти вечора для початку пилки деревини з круглою пилкою. Або приїжджайте у вихідні з великою вечіркою, щоб протягом двох днів, не зупиняючись, пити, одягатися і слухати радіо "Шансон".

3. У село. Є, звичайно, винятки, але в основному російська село сьогодні є тьмяним купелем цекетних будинків, де більшість жителів залишалися або знаходяться на певній стадії шляху до цирозу печінки.

В цілому, після першого аналізу ми вирішили на основних критеріямах: екологія, класична російська природа і люди, які живуть навколо.

- Я думаю, що багато людей будуть підтримувати вас у ваших висновків. Але більшість людей не мають ідеї. Як ви прийшли з розчином? У мене немає лінії між ідеєю і розчином. Це іноді стає проблемою, тому що краще відхиляти від реалізації багатьох ідей - я б сказав, від більшості. З часом ви приїжджаєте до того, що все не буде працювати в будь-якому напрямку.

до Як вибрати?

до Чим цікавіше. Ця ідея була вибита з усіх моїх проектів тим, що вона втілена в реальному світі, і, скажемо, трохи складніше і амбітне. Може бути проблема була гірше інших. Уявіть сидячи на стільці з нігтям з неї. Про життя в Москві. Хтось дует, хто купив подушку або банальний - переїхала в інший стілець, навіть якщо не супер... Нігть має бути дуже великим.

- Будь-які сумніви?

до Ні, ні на все.

- Який?

- Кайт. Ну, почекайте, ви голодні. Ви йдете в продуктовий магазин, і на шляху, що ви оберете сумнівами: «Що таке харчування не смакує?» Я дійсно не розумію, що виникає сумніви.

- Коли я піду для їжі, я іноді страждаю від цих питань. Але серйозно, я дивився, що таке важливе рішення було прийнято спонтанно. Ви завжди робите це? Або ви встановлюєте цілі, зробіть плани?

до У планах і завданнях, але не працює. Він був у 2004 році, коли я був захоплений на всіх сортах смертних книг, таких як Think and Grow Rich. Я читаю їх більше і більше, і це здавалося б, якщо ви читаєте більше книг, швидше за все, ви будете багаті. І сказав він, що вам потрібно встановити це дуже мета. Я думав, що це буде приємно, щоб зробити ціль більш епічним - не обмінюватись для дрібних речей. У той час, і думав, що це буде гарна ідея, щоб зламати цей запис. Найближчий круглий малюнок був трильйоном, тому я взяв десять років і почав. Перш за все, він створив мотиваційний екран для робочого столу - провів практично весь робочий день, щоб зробити якісний дизайн, оскільки він вважав, що ймовірність досягнення мети залежать від нього. Точно, неможлива — У мене немає сумнівів про це - але швидкість.

- Ви впевнені? :

до Буде дивним сумнівам, читання до точки Наполеона Хілл :

Я почався в штучному інтелекті, тому я думав великий спосіб отримати там було розумні логічні ігри, де штучний інтелект дізнався. З тих пір, як це було предметом мого проекту. Я мав область експертизи — штучний інтелект і логічні ігри — що я любив, і я мав мету долини. Не багато, звичайно, здається, що кожен буде кисть грати логічні ігри і платити 100 доларів за них. Однак, при сильному бажанні, ви завжди можете відтягнути план до мети, вивести проміжні точки і вірити в все це. І так, я зробив свою суперфуду, зробив цю ідею кількома людьми, зробив якісний дизайн, один друг написав прохолодну музику для гри. Я думав, що для віків. Але виявилося, що AI не дуже цікаво грати, тому що він, поганий, бити всіх, і в цілому – тенденція логічних ігор, як сказати, не найгроші гроші. Тоді прийшов час для швидкого інтернету та інших технологій, і це все кинули в сміття.

Так, так, я використовував, щоб писати цілі вниз на шматку паперу і робити подібні нещільності. Як ви можете бачити, нічого не допомогло. По суті, я вірю, що якщо ціль дійсно важливо для вас, це ніколи не вийде з голови без будь-якого рецепта. І виконання будь-яких узагальнених рекомендацій з літератури такого роду тільки відволікає від реальних бетонних кроків, які можна прийняти до цієї мети.

- Гаразд, нехай не працює. Але є інші інструменти, які тримати вас від зупинки півway?

- Може бути там деякі інструменти. Не так легко. Я думаю, що у нас є певні звички, які ми використовуємо інстинктивно без нотирування.

Наприклад, я повинен дати собі час від часу. Інтелектуальні засоби іноді повинні бути винагороджені швидко. Ви можете грати в деякі прохолодні ділові ігри і зробити мільйони доларів. Ви отримаєте миттєві результати від ваших інтелектуальних зусиль. У реальному житті ця винагорода набагато повільніше, і я думаю, що розум страждає від неї. Таким чином, ігри, необхідні для розвитку чогось (як цивілізація або герої) потрібні з часу. Я помітив, що якщо ви заблокуєте це бажання, то буде розбиття і витрачати більше часу.

Я також використовую блокатор сайту - розширення для Google Chrome, який блокує сайти з відволікаючим контентом. Це чудовий інструмент, але він триває кілька місяців. Потім проводиться рефлекс – при однаковій швидкості, як ви звикли відкрити вкладку з небажаним вмістом, ви знімаєте свій власний замок. Але це вже дозволило мені придбати досить багато часу. Не ускладнений інструкція Стівена Ковейя - це зроблено протягом 15 хвилин і дає реальну користь відразу. Занадто погано.

Я шукаю кращий інструмент, як якийсь совість на аутсорсингу, який тримає вас зайнятим, що робить шлях. По суті, я прийшов до висновку, що якщо ви побудували систему, найголовніше про це інструмент невиконання. Ви замовляєте це. І чітко реалізовувати процедуру, що ви працюєте з цією відмовою. Ви лови себе: ah, є невдача, ми починаємо нормальний механізм введення режиму.

- Всі проекти, що мають вгору і вниз, у вашому проекті з селом програмістів, ймовірно, теж?

- Так, ми були Не існує успіху. Вони дають проект – вони не можуть, вони дають ще більший проект – вони не зможуть краще. Таким чином, вони мають кар'єрне зростання. Те ж саме відбувається з с. програмістів. Я зробив неймовірні речі, які зробили все. Спочатку він побіг з презентаціями, написав фінансові плани, протерти його штани на зустрічі. Це була величезна помилка, яка викликала величезну втрату часу. Після чого було помилитися, щоб розраховувати на допомогу держави - і знову витрачати час. Після того, як було втрачено ще рік.

до Що допомогло отримати після падіння?

- Груша шампана. Найміцніший стимул. Я не можу більше, досить. З іншого боку, ви вже прийняли кілька кроків, тому що це далі? Як ви хочете поговорити з людьми? А крім того, куди жити? Я не можу малювати картину життя без цього проекту. Купити автомобіль більш дорогий для боротьби за парковку в місті? Перемістити в розкішну квартиру і усвідомити, що вона зайняла кілька років життя для укладання цегли на себе? Або зайти за кордон і розповісти себе, «Я програшу». Точніше не говорити, але підсвідомо розуміти. Вранці ви отримуєте, зайдіть до роботи, отримайте зарплату, сонце блискуче, а підсвідомість говорить вам: «І все ж ви втратите...» Тому не забули. Ви втрачили деякі ідеали – це не зрозуміло, дійсно, які – але ви зрадили деякі.

Картина альтернативи - тисячі разів гірше осені. Так нічого не сподобалося підтримки друзів або деяких мотиваційно-позитивних речей, одержуваних з цитів не допомогли мені. Друзі, навпаки, сказали, що все це нецензурний. Отже, тільки те, що витяг був недоліком шляху відступу. Якщо це формалізовано у вигляді рекомендацій, як зробити так, щоб падати користь, то я зазвичай вірю, що NICAK. Нема в падінні, нехай все добре йде. І я не думаю, що є будь-яка спеціальна навичка, яка виходить з осені і будучи філософським про це. Я не філософію про них, вони дуже болючі. Просто так буває, що в цьому конкретному проекті немає іншого варіанту, ніж зробити все роботи.

до Як об'єднати роботу та будівництво села?

Цікаво Франкі, шукаючи все, що вже було зроблено, ви розумієте, що село будується повільно. Виявляється, що поєднання погано. Великий відповідь, huh? Секрет очікуваний, як управляти все, але немає секрету - він виходить погано.

Це дійсно різні заходи. Я збираюся в село і відпочивати.

І на цьому етапі я навіть не знаю, в якому місці я скористався селом. Мій батько контролює будинок. Максим (друга школи, архітектор) робить дизайн, я просто познайомлюся з новими мешканцями, розповідаю про це, зробити деякі адміністративні рухи, знайти право людей.

до Що ви думаєте про це? На жаль, у вас є ризик, труднощі, і простіше вирішити проблему з житлом.

до Спочатку я думав, що я був божевільний. Коли ми спостерігали перше місце-кандидату - в невеликому місті Белая Холуниця, 80 км від Кірова, і я сказав що-небудь: "Дуже ми будуємо будинок і піднімемо дітей" - вона подивилась на мене з жахом.

Далі ми проїхали, подивилися на села в Центральному Федеральному окрузі. Я пішов на пару місць, Света пішов на пару місць. Я пішов на Тульську область, де все чудово і близько до Москви. Я дивився на місцеву природу і сказав, що це було краще в Москві. Тульська область, з рідкісними винятками, плоскою як млинець, поле з десятками дерев на горизонті і без лісу.

Зараз вона явно оптимістично. Місце, де знаходиться село, дивовижне – це так красиво. У той же час біля міста з усіма необхідними інфраструктурами, за годину - обласний центр з аеропортом і залізничним вокзалом, кінотеатрами 3D, ТРЦ і ресторанами. Звичайна блукання орендованих квартир в Москві значно зміцнила наш намір жити в нашому будинку. Головне занепокоєння було те, що ми будемо самоті в галузі. Це дуже добре встановлений термін. Все говорить: "Ви будете там окремо в полі". «Программери будуть жити в полі». Ну, вони почали будувати другий будинок - вони почали казати "Тві в полі". Тоді ви переїхали з Бонесом - стали «Твято в поле». Поле так порушується. Я дивлюся на який номер зникне?

Про дітей. Багато людей говорять, що коли ви залишаєте Москву, ви позбавите своїх дітей можливостей. Коломи і секціями, звичайно, великі. Але я вірю, що люди, які живуть набагато більше до розвитку дитини. Я не хотів би відірвати будь-який, але більшість Мусковітів – як відвідувачі, так і корінні – серйозно думаю, що головне в житті це квартира, і головна майстерність полягає в тому, щоб мати можливість РЕДАЮ. Вони використовуються для боротьби за шматочок хліба все своє життя, вони розуміють, що ресурси обмежені, а сусід - ворог. Вони транслюють її дітям, і через взаємодію в дитячому садку і школі, вона буде потрапити в голову. Важко уявити, які кола та розділи можуть компенсувати цю помилку. Додайте до цього неминучу втрату здоров'я, що дитина отримує в мегаполісу.

до Останній питання, як життя цікаво для вас?

до Коли у вас є щось на горизонті, варто зануритися. Тоді кожен наступний день не може бути схожим на попередній. Коли ви вирішуєте нові проблеми, кожен день, який стоїть між вами і точкою на горизонті, ви просто не встигнете шукати нові враження. опублікований

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: interesno.co/interview/0eb52e4e5883