Зелений гангстер Рон Фінлі

Він називає себе гірчичним садівником. Його зброя - це простий байонетний лопаток. Він допомагає поганим і успішно бореться з місцевою адміністрацією. Але це не комічна книга супергеро. Він Рон Фінлі, звичайний мешканець міста Ангелів.

Для годування міст, контейнерів для їжі, які подорожують сотні або тисячі кілометрів. Для цього мільйони тонн палива спалюються, і виробники йдуть на великі довжини, щоб збільшити термін зберігання продукції. «Що ми вирощуємо їжу всередині міста?» попросили Рон Фінлі. Я думав про це і почав діяти! У 2010 році він створив сад прямо перед його будинком, щоб виростити здорову їжу, яка раніше була недоступна для нього.

Ініціатива скоро половила увагу Лос-Анджелесської міської ради, яка побачила її як порушення закону. У результаті конфлікту та подальшої громадської кампанії проти міста Рон Фінлі був відомий як «ребель» садівник південної Каліфорнії. Тож він ініціював масштабний проект для створення садів для вирощування здорової їжі безпосередньо на алеях міста та бульварах. І сьогодні Рон Фінлі відповів на запитання.

Рон, підкажіть мені, де ви почали, чому ви вирішили виростити їжу?

Я живу в області, яка повністю позбавлена здорової їжі і страждає від пучка харчових проблем — високий артеріальний тиск, хвороба серця, цукровий діабет, астма, рак. Після того, як мери вирішили змінити ім'я Південно-Східної до чогось більш презентабельного, і змінив його до Південно-Східної Лос-Анджелесу, але стан справ в місті не був уражений. Якщо ви подивитеся, ви побачите тут в першу чергу винні магазини, швидко харчування, порожня земля. Це місце народження їжі з автомобіля і зйомки з автомобіля. Ви можете дізнатися, що їсти в машині більше людей, ніж зйомки. Наприклад, швидкість ожиріння в моєму кварталі в п'ять разів вище, ніж в тому випадку, скажімо, Beverly Hills, що становить лише 12 до 16 кілометрів. Колісні крісла купуються і продаються як підтримані автомобілі.

Моє коріння в Південній Центральній. Я виріс тут і підняв свої сини. Але я відмовився бути частиною умов, створених для мене іншими людьми, незнайомцями. Я почав робити власні умови. Чи знаєте ви, що вона відчуває себе здоровим? Я втомився від водіння 45 хвилин, щоб знайти яблука, які не пестицидують. Я втомився від цього стану справ. Я зрозумів, що було рішення проблеми. Їжа є проблемою, але їжа є розчином. І ось, коли я висадив весь овочий сад перед будинком на шматочок землі, що відокремлює тротуар від дороги. 45 метрів від 3 метрів. Ідея не тільки вирощувати їжу для себе, але і прикрасити їх сусідство, щоб показати інших, які вони могли б виростити свою власну їжу в районі, що місто ледь використовує.

до Так садівництво для вас не просто спосіб їсти?

Я художник і садівництво мій графіті. Як митець прикрашає стіни графіті, прикрашає газони. Я використовую грунт як тканина, так і рослини, як візерунок, з якою я прикрашаю цю тканину. Для мене важлива естетика, різні види кольорів, різні запахи і фактури. Тексти пісень, а це означає: Я нічого не кладемо в рядки, тому що немає нічого лінійного в природі.

Коли люди бачать будь-який з моїх садів, вони збираються ними. Вони кажуть, що вони не дивляться, а не метеликів в їх оточенні. Я намагаюся пояснити, що якщо ви будуєте екосистему для них, вони прийдуть. Для них це місце стане заказником.

Ви будете здивовані, щоб дізнатися ефект землі, який використовується креативно. Мій сад став інструментом для навчання, інструментом, який трансформував мій район. Садівництво – це найсвіжіші та найщасливіші заняття, особливо для міста. Також можна їсти полуницю, наприклад.

Р

- Як люди, які ви відреагували на вашу ініціативу?

Я і кілька інших людей зібралися разом і почали робити клумби, висаджувати плодові дерева і овочі зовні наших будинків. Ми допомагаємо створювати сади для всіх, хто вирішує взяти здоров’я в руки. Команда працює на добровільній основі і складається з садівників з усього міста, що працюють абсолютно безкоштовно.

Я не пам'ятаю одну ніч мати і дочка сходження на мій дворик. Я пішов до них, і вони були дуже незручними. Я був сумним, що вони повинні зробити це. Але я сказав, що я виріс все на вулиці. Зробив мене, щоб бачити людей, які живуть поруч з дверима і голодування, і це тільки посилило мої наміри.

Я запитав: "Рон, не боячий, хто вкрасить вашу культуру?" Я сказав, "Не!" Ось чому все росте на вулиці. Це точка. Я хочу, щоб люди звернулися до свого здоров'я. Я не можу їсти всі продукти харчування, які я виросту. Що неможливо. й

Я зламав одну з садів в бездомному укриття. Я був радий бачити, як вона постраждала, і вони самі визнали зміни для кращого.

- Як ви прийшли в конфлікт з міським залом?

Судденно, міська влада замовила мене зняти свій сад, на підставі старого закону, що можуть рости тільки дерева і газони. За законом землю належить до міста, але мешканці повинні підтримувати її. Але чому, якщо я повинен тримати землю, я не можу це зробити так, як я не можу зробити сад на ньому?

На щастя, ми підготували клопотання про захист саду, які зібрали багато підписів на підтримку нас. Завдяки цьому ми змогли захистити своє право на садівництво. Ми домоглися встановити сади на стан, що вони відповідають певним вимогам безпеки держави, доступу до аварійних транспортних засобів, перешкод для відкриття автомобільних дверей тощо.

- Ви очікуєте сад перед вашим будинокм, щоб виростити в такий масштабний проект?

Так, я спочатку мав на меті інстиль в суспільстві ідею перевернути місто з харчової пустелі в продовольчий ліс, і зараз хочу його розкласти на інші частини світу.

до Що означає «продовольча пустеля»?

Харчова пустеля є зоною, позбавленою будь-якого роду органічних, здорових і поживних продуктів. Тут ви не знайдете ресторан, де ви можете скуштувати і їсти здорові, здорові страви. Ви можете ходити на милі і не знайти все, щоб безпечно харчуватися. Це навіть як харчова в'язниця, тому що у вас є місце для створення системи харчування. Ви не можете знайти здорову їжу, і їжа, яку ви їсти, повільно вбиваєте вас.

до Що Основна мотивація учасників проекту?

На мою думку, достатня мотивація не докінчена до лікування колісних ходових препаратів. Це те, що ви закінчите, якщо ви продовжуєте їсти, що ви їсти. Ми не можемо врятувати всіх, але є люди, які хочуть зберегти здоров'я і зробити без наркотиків, які лікарі призначають. Я виріс сміття — напівфабрикати, які не відомі від того, що вони виготовлені. І я точно знаю, що я розмовляю про.

В цілому для людей, які вирощують продукти харчування, я даю їм це ставлення: одне вирощене насіння дасть вам 1,000, 10000 насіння; один долар вкладено в боби насіння дасть вам урожай вартістю $75. Вирощування власної їжі, як друк грошей. Лос-Анджелес веде інші міста в кількості вільної землі. 67 кв. км, досить висадити 725 млн. помідорів. Але люди повинні розуміти, що це займає деякий час, щоб отримати результати. Крім їжі, є інші переваги такої діяльності.

до Що таке перше питання, яке ви запитуєте тих, хто хоче слідувати за ногами?

Вони просять, «Чому я стартую?» і я кажу, «Від початку». «Чому це? Я: "Початок, де ви починаєте."

до Як ваша активність впливає на дітей?

Для зміни суспільства необхідно змінити склад грунту. Ми ґрунтуємо, як і наші діти. Діти вирощують капусту їсти капусту. При вирощуванні томатів вони їдають томати. Але коли вони не можуть зробити це, коли вони не показали, як їжа впливає на розум і тіло, вони будуть сліпо їсти, що вони пропонуються.

Я шукаю молодих людей і побачила бажання працювати. Але ми займаємося ситуацією, де майбутнє дітей, особливо небілих дітей, передбачених для них, і що дорога веде ніде. У садівництві я бачу можливість показати дітей, як вони можуть відреагувати свої громади, вести стійке життя. Хто знає, можливо, у нас є новий Джордж Вашингтон?

Один день, підлітковий вік хлопчик прогулявся по вулиці минулий мій сад. Навушники, які слухають музику. Як підійшов мій сад, соняшники зловили свою увагу. Він припинив і запитав: Чи є це реально? Великий

Про нас Природа завжди перемагає. Завжди. Якщо ви не вірите мене.

до Що ви плануєте зробити наступний?

Хочу заповнювати весь мікрорайон з овочевими садами, тому я можу отримати їжу всередині. Я в даний час працює над проектом кафе, який буде поєднуватися з садом і навчальним центром. Це буде кафе, де люди можуть не тільки їсти здорову їжу, але і навчитися вирощувати їжу, обравши садову ділянку, і варити їх. Цей фруктово-овочевий оазис, який створить багато робочих місць для місцевих мешканців і стане самодостатньою екосистемою. Ми не говоримо про фрібіків - фрібі не означає стійкий. Вся точка сталого життя полягає в тому, що вона повинна бути захищена. Люди повинні працювати, не дозволяти дітям йти, але показати радість і гідність, що ви відчуваєте вирощування їжі, відкриваючи ринки фермерів. Це місце, де ми навчимо дітей думати, а не те, що думати. Хочемо показати людям, як виростити власну їжу, як правильно взяти своє здоров'я в руки. Звісно, є проблеми, оскільки багато галузей не хочуть бути незалежними, оскільки вони не можуть бути корисними для вирощування власної їжі.

Я хочу додати світло до цього випадку. Хочу стати еко-революцією повстанців, бандистів, садівників гангста. Потрібно змінити значення ганстрою слова. Якщо ви не садівник, ви не гандстер. Зробляйся з лопаткою! Якщо ви хочете зустріти мене, не запрошуйте мене, щоб познайомитися з вами в комфортабельних кріслах, обговорюючи, як ви збираєтеся висадити хрін у ваших нарадах. Якщо ви хочете зустріти мене, приїжте до нашого саду, захопіть лопаткою і висаджуйте цей щит!

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: Erzvitie.org/article/Green-gangster