343
Чоловік ожиріння і безпліддя: це дійсно про те, що є надмірною вагою?
За поширеністю надмірної ваги і ожиріння у чоловіків репродуктивного віку наростає по всьому світу, з більш ніж 70% чоловіків у віці від 18 років, що перевищило вагу або ожиріння в деяких західних країнах. Ожиріння у чоловіків пов'язана з чоловічою субфертильністю, порушує виробництво статевих гормонів, зменшує кількість сперматозоїдів, підвищує окислюючу шкоду сперматозоїдної ДНК і викликає зміни в епігенетичному стані сперми. Ці зміни в функції ejaculate в результаті ожиріння пов'язані з порушенням розвитку ембріону, зниженням живих пологів і підвищенням рівня викиду.
Моделі тварин показали, що ці несприятливі репродуктивні ефекти можуть передаватися до відчайу, що означає, що чоловіче здоров’я в момент зачаття може вплинути на здоров’я дітей. Крім того, чоловіче ожиріння асоціюється з коморбідністю, в тому числі метаболічним синдромом, гіперхолестеронемією, гіперлептинемією і схильністю до запалення, які самостійно асоціюються з чоловічою репродуктивною функцією. Разом з тим, ці результати свідчать про те, що вплив чоловічого ожиріння на родючість, ймовірно, є багатофакторним, з асоційованими коморбідністю, які також впливають на сперматозоїди, подальшу вагітність і здоров'я дитини. Видання
P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Джерело: uroweb.ru/articles/muzhskoe-ozhirenie-i-besplodie-deistvitelno-li-delo-v-izbytochnom-vese
Моделі тварин показали, що ці несприятливі репродуктивні ефекти можуть передаватися до відчайу, що означає, що чоловіче здоров’я в момент зачаття може вплинути на здоров’я дітей. Крім того, чоловіче ожиріння асоціюється з коморбідністю, в тому числі метаболічним синдромом, гіперхолестеронемією, гіперлептинемією і схильністю до запалення, які самостійно асоціюються з чоловічою репродуктивною функцією. Разом з тим, ці результати свідчать про те, що вплив чоловічого ожиріння на родючість, ймовірно, є багатофакторним, з асоційованими коморбідністю, які також впливають на сперматозоїди, подальшу вагітність і здоров'я дитини. Видання
P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Джерело: uroweb.ru/articles/muzhskoe-ozhirenie-i-besplodie-deistvitelno-li-delo-v-izbytochnom-vese
Як побудувати бізнес з нуля. Історії великих бізнесменів
Ранкові погляди з намету, з якого подихають