Працює! Найкраща методика прийняття рішень

Сучасне століття – це століття високих технологій, ультрасучасних розробок і франтичного ритму життя. Щодня життя зустріне нам з необхідністю розв’язати величезну кількість проблем, для яких ми постійно замислюємося про те, які варіанти повинні бути зроблені в кожній індивідуальній ситуації. І ми думаємо про те, як піти, ми використовуємо деякі навички, методи та методи прийняття рішень, які базуються в основному на нашому життєвому досвіді, думках, позиціях, поглядах, точках зору. Але наші рішення завжди хороші та ефективні? Це безпечно сказати, що не завжди.

Ця стаття не чарівна, але це так адаптивна і проста у використанні, яка вважається одним з кращих доступних сьогодні. «Площа Дескартеса».

Щоб уникнути зайвих питань, слід сказати, що автор цієї техніки є Рене Декартес - французький філософ, фізіолог, фізик, фізик, механік, математик, а також засновник алгебраїчного символізму та аналітичної геометрії та автор філософського методу радикальних сумнівів.

Площа Descartes Площа Descartes є надзвичайно простою технікою прийняття рішень, яка вимагає дуже мало часу для використання. За допомогою площі Descartes можна легко встановити найбільш значущі критерії відбору, а також оцінити наслідки будь-якого варіанту рішення.

Якщо ви подивитеся на життя середньої особи, ви можете побачити, що коли він перебуває в ситуації, де потрібно приймати рішення, він прагне орієнтуватися на одну або дві її особливості, тим самим переймаючи себе в своєрідну імпросування, в якій не помічаються інші значущі критерії вибору. Крім того, стандартне мислення людини сприяє тому, що він просить себе лише одне питання: «Що буде відбуватися, якщо це відбувається?», адже сценарій нормальної поведінки передбачає виконання дії та оцінку зворотного зв’язку, що це випливає. Але на практиці доведено сотні разів, що необхідно спочатку ретельно продумати і тільки потім виконати дію. І площа Дескартеса просто призначена для того, щоб думати першим, але не просто пройти кілька варіантів у вашій голові, але писати все вниз на папері, слідуючи певній технології.

Як приклад, ми можемо цитувати наступну ситуацію: ви хочете змінити свою роботу (забрати нову роботу, зробити свій власний бізнес, поспілкуватися і т.д.), але ви не можете позбутися від сумнівів про це. Звичайно, ви бачите всі переваги і переваги нової діяльності, але ви не знаєте, що це подобається зробити щось, що ви ще не зробили, і, відповідно, вага в прийнятті рішення. Так, використовуючи площу Descartes можна подивитися на ситуацію з чотирьох різних кутів.

Як використовувати площу Descartes? Для використання площі Descartes Вам знадобиться шматок паперу, ручки або олівця. Після того, як ці інструменти готові, ви можете почати працювати з Square, яка передбачає відповідь на чотири основні питання. Ці чотири питання можуть бути представлені фігурно як чотири точки спостереження проблеми, з яких можна подивитися на проблему з різних кутів і отримати найбільш об'єктивний вигляд. Дуже важливо дати стільки відповідей на кожну з чотирьох питань, адже це дозволить розглянути максимальну кількість особливостей проблеми.

Площа Descartes:

Ми просимо вас на чотири питання і відповімо їх наступним чином: Для візуальної експертизи робочого принципу площі Дескартеса ми приймаємо той самий приклад зміни активності, який ми обговорювали вище.

Що сталося, якщо це сталося? Це питання передбачає пошук переваг від отримання бажаного. Слово «це» має означати виконання рішення. Перше питання є найбільш очевидним і з цієї причини дуже важливо, щоб знайти якомога більше відповідей, тобто не зупинитися на що приходить до розуму. Відповіді на це питання мотивують вас прийняти рішення.

Що відбувається, якщо змінити роботу?

• Якщо я змінив свою кар’єру, я буду першим кроком до моєї мрії, щоб зробити щось я дійсно люблю.
  • Якщо я змінив свою кар’єру, я можу зупинити роботу для моєї дядьки і контролювати свою роботу і мій дохід.
  • Якщо я змінив свою кар’єру, то вона поважаю себе ще.
  • Якщо я змінив свою кар'єру, я можу довести до тих, що я серйозно про зміну мого життя.
  • Якщо я змінив свою професію, це буде моя мотивація, щоб отримати нові знання, опанувати нові навички.
  • Якщо змінити свою кар’єру, я можу почати робити щось нове.
  • Якщо я змінив свою кар’єру, я буду припинити сумніви у виборі.
Що відбувається? Це питання передбачає пошук переваг, які ви хочете. Іншими словами, відповіді на Друге питання покаже вам, що відбудеться, якщо ви відмовтеся від виконання рішення, і все буде залишатися таким же, як раніше. У відповідь на всі переваги сучасного стану справ, які ви не хочете втратити.

Що відбувається, якщо я не зміню свою роботу?

• Якщо я не зміню свою кар’єру, я не буду давати своє життя.
  • Якщо я не можу змінити свою кар’єру, я не хвилююсь про вивчення нових речей та навчання нових речей, адже це не може працювати.
  • Якщо я не можу змінити свою кар’єру, я можу розслабитися на вихідних.
  • Якщо я не зміню свою кар’єру, я не буду пояснювати себе нікому.
  • Якщо я не змінює свою кар’єру, я можу подумати про це в майбутньому. Може бути, ми повинні дійсно чекати.
  • Я не можу змінити свою кар'єру, я можу мріяти про те, що я дійсно люблю.
  • Якщо я не зміню свою кар’єру, я доведе до людей навколо мене, що я щасливий з поточним станом справ.
Що не буває, якщо це відбувається? Це питання передбачає пошук недоліків, які ви хочете. Простіше кажучи, відповіді на третє питання будуть представляти ціну, яку ви повинні сплатити за виконання рішення.

Що не буває, якщо змінити свою кар’єру?

• Якщо я змінив свою кар’єру, я не зможу жити життя, я так звикла до багатьох років.
  • Якщо змінити свою кар’єру, я більше не зможе затримати пошук нових можливостей.
  • Якщо я змінив свою роботу, я більше не зможе відпочивати на звичних вихідних.
  • Якщо я поміню свою роботу, я не буде достатньо часу для безцільності, але приємного часу.
  • Якщо я поміню свою професію, я більше не маю можливості спілкуватися з колегами, які приїдуть до задоволення корпоративних вечірок.
  • Якщо я змінив свою кар’єру, я більше не маю відношення людей навколо мене.
Що не буває? Це питання передбачає пошук недоліків, які ви хочете. Відповідаючи четверте питання, ви відключаєте решту «несу», що перешкоджає реалізації рішення. На цьому етапі рекомендується оперативно реагувати, що на основі інтуїції.

Якщо я не можу змінити свою кар’єру?

• Якщо я не змінити свою кар’єру, я не буду мати можливості реалізувати мій сон заробітку грошей, що я дійсно люблю.
  • Якщо я не можу змінити свою кар’єру, я не в змозі зупинити роботу на мій дядько, що означає, що я не зможе контролювати свою роботу і мій дохід.
  • Якщо я не поважаю свою кар’єру, я не поважаю себе тим, що я боїся зміною життя.
  • Якщо я не зміню свою кар’єру, ніхто не вірю, що я серйозний про зміну життя.
  • Якщо я не зміню свою кар’єру, я не вможу навчати нові речі та нові навички.
  • Якщо я не змінює свою кар’єру, я не зможе позбутися від моїх сумнівів і продовжувати турбуватися про не прийняття рішення.
По суті, можна застосувати до площі Descartes не тільки до сфери професійної діяльності, але і до будь-якої іншої області життя. Але важливо розуміти один раз і для того, щоб всі ваші відповіді повинні бути написані, не відповів на розумі.

По-перше, ви можете просто плутати у відповідь, а по-друге, підсвідомий розум людини працює таким чином, що він ігнорує "не" часток, тому є висока ймовірність помилки. Тому обов'язково використовуйте лист і ручку, можна навіть друкувати Квадрат у великому форматі, і відповісти на кожен з питань у відповідному секторі. І процес написання відповідей буде, як це було, перетворення психічних аргументів і фантазій в логічну форму листа, яка допоможе вам прийняти рішення.

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: 4brain.ru/blog/%D0%BA%D0%B2%D0%B0%B0%D1%80%D0%B0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B0%B0%D0%B0%D1%80%D0%B0/