Як говорити про сім'ю про гроші

Змініть свій бабуся, щоб зробити заповіт. Поставити свій тато на страхування життя, якщо щось відбувається до нього. Розкажіть, що ви хочете продати свою частку квартири, вона живе. Розмова до сім'ї про гроші складно. Але є так багато фінансових питань, які один день ми маємо складну розмову. Коли мова йде про гроші, ми розглянули. Поговоримо про них навіть з бізнес-партнерами. І ось чому:

Не можна розрахувати все в холодній крові, занадто багато емоцій беруть участь у відносинах.

близькі люди мають багато багажу - спільний досвід, бездіяльність;

На відміну від вашого партнера, ви не вибрали вашу сім'ю.

Картина В. Максимова «Сімейний розділ» (1876 р.).
Все тут: емоції, спогади та бездіяльність

Негоди з родичами є найскладнішими, але ніхто не навчає нас. Тому ви повинні діяти на зиму. Деякі дають гроші і квадратні метри, щоб не переварити з близькими. Інші, навпаки, захищають свої інтереси, але жертвні стосунки. Ми розповімо вам, як захистити ваші інтереси і не пропустити з ким-небудь.

У переговорах з родичами, ставки високі - не контракт або бонус, але відносини в сім'ї нараховуються. Багато хто не знає, як керувати цим ризиком, тому вони пустелі.

Вітя прийшов до Тули, щоб навчатися психологом. Він жив у дерев'яному будинку з його другим козином. Вона приготувала його сніданку, він відремонтував крісельні дошки - вони незабаром стали друзями. Увечері бабуся зустрілася з онуком на ганку: він розповів про новини інституту, і вона - що почуває на радіо сьогодні.

Через рік мій бабуся почав говорити про фінанси: Я мріяв, що ви і ваша дружина буде жити в цьому будинку. Зустрінемося з вами. Але Вітя не хочу думати, що його бабуся буде вмирати, набагато менше, що він принесе користь від неї. Саме тому він відмовився.

Через рік мій бабуся помер. У похороні взяли участь найвибагливіші родичі та їх юристи. Як продати будинок на шматках. Вони не знали про дружбу бабуся з Вітою та її останніми снями.

Вітя почула своє рішення, але принаймні він вирішив себе. Це гірше, коли позиція жертви вибирається одним і іншим.

Надія і Володія виросли з батьками у великій трикімнатній квартирі. Вольоди був старшим, тому він отримав перший шлюб. Тоді вони продали трешка: купили одну для Надії та їхніх батьків, а інші гроші пішли в внесок за іпотечну іпотеку Володіна. Що таке квартира поділилася: половина Володи, половина всього відпочинку. Надія не розуміла - брат має сім'ю, він потребує більше.

Надія почала себе сім’єю, але вона не встигла жити. Не вдалося допомогти батькам. Волода має власну сім'ю і свої витрати: син пішов до школи, це час, щоб зробити ремонт. Надія і її чоловік почав розірвати комунальні будинки.

Коли Надія подарувала житлову площу, вона прийняла рішення для дітей: Син Водії отримає частку, а її дитина не буде.

У позицію жертви Найгірша частина розчаровує. Коли ви жертвуєте своїх інтересів, ви підсвідомо сподіваємося, що хтось оцінить його. Але ніхто не помітить. Таке ж фінансове питання відрізняється від обох сторін: ви думаєте, що ви дали людину квартиру, і він просто отримав його. Коли ваш жертва не цінується, ви хочете правосуддя, але це буде занадто пізно.

Ви думаєте, що ви подарували чоловіка квартиру і він просто отримав його. Іноді родичі поважають небесно: вони свідомо йдуть до розриву відносин, щоб взяти дачу або квартиру. Якщо ви хочете, щоб справити вас, ви будете розшукані - поради неготатора не допоможуть, вам необхідно наймати юриста.

Але частіше, ніж ні, агресор не хоче бити всіх. Він має кращі мотиви: відновити правосуддя, захистити слабку або підвищити дитину.

Продається наша квартира і купить нову. Але ми покладемо на мене, це буде легше з документами. Так вони зробили, але мама переїхала в її партнера і її собаку, і Саша сказала: «подарувала себе».

Нерідко aggressor відчуває себе як жертва. Він вважає, що він не оцінив або позбавив, тому він атакує.

Олексій був 50, коли він одружений жінки з дитиною. Вона незабаром прийшла з планом: "У вас є моя стара мати підписати свою квартиру до сина і переїхати з нами." Ми подбаємо про неї. Вони робили. Спочатку стара леді добре проживала. Але піклуючись про ваш 80-річний бабуся є жорстким завданням. Незабаром дочка-в-правила: «Ам я медсестра?» Клеймс почався, невидимий погляд. Моя бабуся побігла так, щоб не бути тягаром для будь-якого і живою на вулиці кілька днів. Вона була знайдена поліцією і прийнята до деяких далеких родичів. Ось де проживала останні дні.

Люди хочуть зробити право, але вони не знають, як. Вони роблять помилки, руйнують стосунки, втрачають гроші. Для досягнення цілей без конфлікту необхідно підготуватися. Так ми попросили пораду від професійного неготування.

Ілля Синельніков, директор Школи Інтернів та Школи редакторів Бюро Горбунов,
автор курсу з питань переговорів та відносин з клієнтами

1,1 км Проблеми не зникають себе, кожен невирішений питання впливає на відносини. Наприклад, ви мовчилися жертвувати ваші інтереси, оскільки ви боїтеся об'єктом. Незабаром ви відчуєтесь, вона накопичиться протягом років. Коли ви, нарешті, поговорите про фінансовий випуск, буде важко вирішити його: емоції та старі відступи будуть отримувати в дорозі.

Розглядається лише рішення для будь-якої проблеми. Не хвилюйтеся, розмова не гірше проблеми. Почати цей шлях:

- Я хвилююсь про продаж квартири. Чи можна говорити?

2,2 км Найважче в сім'ї говорити про три речі: виховання, секс і гроші. В першу чергу атмосфера буде напруженою. Але розмова про емоції закінчується не з рішеннями, але з скандалом. Якщо ви приймаєте рішення, ви пошкодуєте їх, як тільки пристрасний погляд. Початиме розмову.

Як тільки у вас є емоції, пауза. Не звинувачувати співрозмовника інтемперсу, взяти відповідальність за себе:

- Я бачу питання ускладнено, вона впливає на нас, що зрозуміло. Я шкода. Поговоримо ще раз.

3. У Щоб остудити емоції, використовуйте техніку травлення лінії. Коли рибалка ловить велику рибу на гачок, він не намагатиметься витягти її з джєрка - потім він буде розбити волосінь або розірвати ловом. Навпаки він руйнує волосінь, щоб риба плавала вільно і спокійно. А потім повільно витягає її. Так в переговорах: якщо ви не суперечать емоціям людини, але, навпаки, розмовляти їх за ним, він заспокоїться.

Якщо людина сердитися, не намагайтеся сперечатися або випустити. Навпаки, визнайте, що його поведінка логічно:

- Так, це важко, я б сердитися, якщо я б не хотів би тримати розмову. Чи можна повернутися до нього ще раз?

4. У Щильність є більш важливим, ніж всі методи переговорів. Нехай ваші улюблені люди відчувають, що ви хочете вирішити проблему, не сперечатися і стверджувати себе. Не намагайтеся політизувати, грати, застосувати NLP техніки. Навіть якщо ви ведете переговори, ваша сім'я пробачить вас, коли вони бачитимуть вашу щирість.

Скажіть чесно про ваших страхів і сумнівів:

- Я не знаю, як почати цю розмову, вона складна. Але я хвилююсь про продаж квартири. Чи можна обговорити це?

5. Умань Під час свого життя ви і ваші родичі накопичили багаж: спільний досвід, бездіяльність і залишки. У кожній родині є табу тема: вона турбує всіх, але вони намагаються не підняти її. Роздядження такої теми є нездатним, але обходити її, переговори не будуть.

Наприклад, батьки не люблять вашої дружини. Кожен знає це, але мовчить, щоб не спровокувати конфлікт. Ви запрошуєте своїх батьків, щоб допомогти оплачувати іпотеку, вони погодилися. Час переходить і немає грошей. Паранти кажуть, що вони мають несподівані витрати, проблеми з банківським переказом або щось інше. Але це просто виправдання. Реальна проблема полягає в тому, що батьки не хочуть платити за квартиру, в якому мешкають нелюблені дочки. Ви не можете керувати нею.

Якщо сім'я не обговорювала теми табу, не можна буде вирішити складне питання фінансового характеру. Хтось буде відхилений. Тому багаж необхідно викласти на самому початку бесіди, сказати про проблему:

- Я знаю, що ви не затвердження мого рішення на маррі Надія. Якщо це може бути проблема, ви краще підкажете мені прямо: подумайте про те, що робити.

6. Жнівень При укладанні багажу не порушують кордони інших осіб. Наприклад, ваш брат не працює і висить в барах. Вони також не сплачують свою частку застави. Вам необхідно обговорити не моральний характер свого брата і не його спосіб життя, а покупка квартири.

Зробіть правила прямо. Нехай вони відчувають, що ви поважаєте своє життя, як вони дивляться:

до Ми обговоримо про покупку квартири. Ми спробуємо розібратися, як вирішити проблему, щоб кожен був комфортний.

7. Про нас Подумайте себе першим, другим і третім. Якщо ви поговорите про ваші цілі і побажання, він не почне вас і ваші пропозиції не прийматимуться. Тому потрібно говорити, дивлячись на проблему через очі співрозмовника. Подумайте про свої переваги, а не власний.

Цей принцип легко постулювати, але важко застосовувати в житті. Ви однакова людина і тільки думаєте про себе. Але якщо ви можете подивитися на проблему через очі вашого партнера, буде меншою стійкістю. Про те, як вирішити проблему для вас.

Спробуйте зрозуміти мотиви вашого партнера. Він турбує про конкретні речі: як не втратити повагу, не пустити своєї сім'ї вниз, не залишатися без грошей. Щоб зрозуміти біль, запитайте питання:

- Хочу продати квартиру.

- Чому зараз?

- Я знаю ціни на нерухомість не дуже високі прямо зараз, але $6 мільйонів можна піднятися.

- Чому потрібно гроші зараз?

- Я думаю, що я збираюся до Німеччини, щоб вивчити і я бої там не буде достатньо грошей, щоб вивчити.

С ***

Якщо ви опануєте ці правила, ви розумієте, що немає предків і жертв, є тільки люди, які не знають, як вести переговори. Ті, хто думає тільки про власні інтереси. Ті, хто мовчить про проблему втратити. Переможець – той, хто піклується про співрозмовника і не боїться складних розмов. опублікований

1,1 км Дискусії проблеми: розмова не гірше проблеми 2,2 км Дивитися на емоції: розмова про емоції не закінчиться з рішеннями, але з скандалом 3. У Якщо людина сердитися, не намагайтеся сперечатися і просунути 4. У Поведінка про страхи і сумніви. 5. УманьПроживання багажу: приховані проблеми зіпсовані переговори 6. Жнівень Зрозуміти свій власний бізнес: нехай співрозмовник відчуває, що ви поважаєте свій шлях життя. 7. Про нас Не про себе: подивіться на проблему через очі співрозмовника. P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook і VKontakte, і ми в Однокласниках

Джерело: журнал.tinkoff.ru/talking-about-money/