Гарм рафінованої олії

Я заохочую людей думати більше і більше при використанні звичайних продуктів і після читання цієї статті, щоб відповісти на питання: нам потрібен продукт, який дає нам корисний і цінний?

Овочеве виробництво нафти - це величезний бізнес, масштаб якого вимагає швидкого повернення коштів при мінімальній вартості. Це означає, що сучасні виробники змушені використовувати технології, які дозволять їм отримати кінцевий продукт в найкоротший термін, що підвищують його харчову цінність і корисність. В той же час, отримав додатково не тільки безхилково, але і надзвичайно шкідливий для організму людини продукт. Якщо так, чи є сенс використовувати його на всіх?

Це те, що відбувається у виробництві рафінованої рослинної олії: екстракція з нафтохімічним розчинником (зазвичай гексан), потім намагатися випаровувати цей розчинник, але не існує певних труднощів, що він видаляється до кінця. Гексан дуже токсичний.

Далі рафінування - знезаражування його корисних смол і клейових речовин. У процесі гідратації лейцин (вкрай важливий елемент для кожної клітини тіла), хлорофілу, вітаміну Е і мінералів видаляються. По суті, все найважливіше для нашого тіла, для якого дана олія була вироблена раніше.

Але це не все. Оскільки масло ще не повністю “зволожується”, то для остаточного поділу важливих поживних речовин, які є небажаною речовиною, до неї додають лужний розчин, а для відбілювання, діатомарної землі (це невід'ємна частина динаміту, яка славила Альфреда Нобеля, яка є діатомитом, що просочений нітрогліцерином)

Діатоміт потім проціджують з олії разом з каротином (вітамін А), хлорофілом та іншими поживними залишками. Очищення завершено.

Після цього масло дезодоровано при температурі понад 230 градусів, після чого його очищають на фракції охолодження. Цей процес називається демаргарінізація. Виходом є продукт позбавлений всього, що природа додала його, а також колір, запах, смак і не має значення для тіла.

Чи виробляється їжа?

У процесі такої «очищення» відбувається розрив і скручування молекул жирної кислоти, що призводить до створення молекул – фреакс – трансізомерних жирних кислот, або транс жирів. Оливи рефіновані до 25% транс жир! Ці речовини не існують в природі! Тому тіло не знає, як впоратися з ними і не виводити їх. З роками накопичуються і створюють великі проблеми власника організму: транс жири вкрай токсичні і викликають серйозні наслідки - стрес, атеросклероз, ішемія, хвороба серця, рак, гормональні збої (наприклад, ожиріння) і ін.

Приправа на будь-яке рослинне масло радикально змінює його склад. При т 200-250 ° (близько цієї температури має гарячу сковороду), відбувається формування карциногенних речовин і про біологічне значення виробу немає сенсу. Жир неминучий всмоктується і передає карциногени до основного продукту - ріжучий, картопля і т.д.

Я сподіваюся, що я зміг переконати вас, що шкода рафінованої олії очевидна, і вибір того, що смажена їжа є основним питанням належного, розумного харчування. Експерти радять використовувати джей або свинячий жир як найбезпечніший, і краще робити без смаження.

Я недавно перейшов на свинячий жир, який я плавлю в домашніх умовах себе. і реальна селянська олія з насіння соняшнику (Я купую її на ринку від виробника).

Але соняшникова олія (реальна селянська олія з насіння соняшнику, яку я купую на ринку від виробника) Я додаємо до випікання замість вершкового масла або маргарину - це не запах або смак. Це масло наших предків, які використовуються протягом століть, а рафінована олія з'явилася відносно недавно.

Вікторія Бушакова за блогом Лени Радової.

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.bushakova.biz.ua/vred-rafinirovannogo-masla/