Дивовижний рецепт - буряк і морква запечені з пряними травами

«Прості речі. Осінь. Сила в саду.

Повільні і флюси, їх візерунки на стіні.

Я знаю яблуко в траві.

І як дитина, я стане сумним. до Світлана Верба

У зв'язку з відсутністю часу, наші рецепти останнім часом схильні до лінійної простоти. Пара підготовчих рухів - а потім все готують самому. А якщо страва також універсальна - як гаряча, так і холодна, то це обов'язково наш вибір.
Запечені буряки з морквою, посипані оливковою олією, посипають пряними зеленню, хоча здається занадто простим, але насправді це не – це смачний, ароматний, яскравий і корисний одночасно.

Кореневі овочі запечені з пряними травами

6 дрібних буряків
6 морква середнього розміру
2 ст.л. оливкової олії
1 ст. л. бальзамічного оцту
1 ч.л. суміші сухих пряних трав (тім, чебрець, червоний перець пластівці або будь-який інший набір за смаком)
сіль (кращий великий)

для подачі - зеленню і сиру або брину

Нагріваємо духовку до 180 градусів.

Очистити буряк і моркву. Вирізати буряки на скибочках, моркву на шматочках про однаковий розмір.

У двох різних мисках згинають скибочки і морква, посипають зеленню, посипають оливковою олією.

Залийте бальзамічний оцет в буряк. Перемішайте овочі в обох чашах.

(Ви можете це зробити в одному, але потім буряк буде розфарбовувати моркву більше)

Заварити чашу фольгою, поширити її в одному шарі буряка і покласти її запікати протягом 15 хвилин. Потім додайте моркву, посипте овочі сіллю і запікайте ще 45 хвилин, зменшуючи температуру злегка і періодично помішуючи.

Якщо буряк молодий, то цей раз досить досить, але потрібно перевірити його готовність з дерев'яним мечем.

Обкладинка з фольгою при приготуванні не потрібна, деяка волога з овочів випаровується і буде злегка м'яким, що додасть їм солодкість і яскравість смаку. Щоб підкреслити його, можна обприскувати сік лимона і додати буквально крапельку дрібно натертої шкірки, хоча це не потрібно.

Подавати готові овочі гарячими або холодними. Ми любимо посипати розсипаним сиром (сулугуні або бринзи) і свіжим зеленню. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: zveruska.livejournal.com/147225.html