Гратин Даупинуа - найсмачніші картопляні страви

Нігель Слатер колись назвав його «найсмачніше картопляне блюдо». Такий високий (пергапс навіть занадто високий) піднятий бар до багато зобов'язань, особливо з тих пір, поки є багато рецептів його приготування. Я можу сказати, що картопля Dauphinua дійсно смачна. За другий раз поспіль я зробив картопляний терт. Це відбувається, звичайно, не з забуту, але під впливом попереднього новорічного настрою, посилених сильними грудими, які ми забули в останні роки. У цій погоді не на заморських злаках квіноа або екзотичних булгурах з корусом, а на хорошій старій картоплі. Про нас Бог, як це зроблено, щоб зірки були в небі.

Можливо, найскладніше в цій страві не помилитися з ім'ям і етимологією. Корінь слова природно пов'язана з Дауфіном, царським спадкоємцем. Тим не менш, спадкоємц французької престолу має тільки непрямі відносини на картоплю: ім'я graten походить не від Дауфіна, а з історичної області Дауфіне, який славиться своєю картоплею захопленням.

р.

Зловживання чекає вас, якщо ви раптом збираєтеся приготувати страву «дауфін», яка досить дрібна крупа пюре. Деяк аналогічно звучить страва dauphinois (dauphinoise) точно тертий, тобто запечена шарами картоплі.

Отже, перший, лінгвістичний етап пройшов, залишається займатися рецептами. Ларуссе Гастрономіка інформує нас, що оригінальний рецепт картоплі Даупину не було більше картоплі, мусок, часнику та вершкового масла. Так не молоко, не вершки, без сиру. Традиційні zealots, в тому числі Slater, розгляньте всі ці доповнення суперфлуозні.

Я не думаю. Моя причина дуже проста: Даупинуа з натертим грудером і кремом є справжньою поемою. Так, на будь-який святковий стіл, в тому числі, звичайно, Новий рік. Язик не перетворюється на виклик dauphinua гарнір, хоча це, безумовно, незвично добре з будь-яким м'ясним блюдом. Однак якщо ви не хочете їсти м'ясо з будь-якої причини, це тертіння перетворюється в абсолютно самостійне харчування.

Що ви хочете?

• 5 ст.л. вершкового масла;
  • 2 зубчики часнику, подрібнені;
  • 1 кг картоплі для випічки;
  • 500 г. вершки (10% жирності);
  • сіль, чорний мелений перець;
  • щіпка меленого горіха;
  • 1 стакан тертого сиру або будь-якого твердого.
р.

Нагріваємо духовку до 200С.

Змастити форму для випічки діаметром 20 см.

Змішайте часник з сіллю і втирайте в паста з плоскою стороною ножа.

Виріжте картоплю в тонких колах 4 мм.

У сковороді перемішайте картоплю, часникову пасту і вершки, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні, іноді помішуючи, близько 10 хвилин або до тих пір, поки картопля злегка пом'якшиться. Додати сіль і перець за смаком і посипати горіхом. На даному етапі в холодильнику можна попередньо і зняти в холодильник.

Подрібніть суміш в форму для випічки, накрийте тертим сиром зверху і запікайте 30-40 хвилин в духовці. Додайте трохи охолонути і замочити до подачі. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.vsyasol.ru/kartofel-dofinua/2012/12/