Як заощадити на будівництві котеджу

Все про нас в одному або іншому випадку намагаються заощадити на будівництві - купити матеріали зі знижкою, знайти дешеві послуги. Такі спонтанні, випадково економія. Що робити, якщо виникають серйозні фінансові проблеми? Для нас потрібна система.

Продавець на будівельному ринку радий звернутися до особи, яка знає про це:
до Його мета – досягти мільйона. Ваші заощадження, плюс кредит. Не будувати будинок, але повноцінний будинок. І в хорошому місці. Я був і непристойним. Але він закрив дах цього року. Я не знаю, якщо я можу залишитися в бюджеті, запитаю, він любить поговорити.

Я потрапив в дачний котеджний кооператив, який виріс на рівень котеджного містечка.
до Де криза? Роман Ілліч відступив до будівництва.
З кооперативу Смена залишилося тільки знак і кілька старих щитових будинків. Решта перетворилася в сучасні особняки. Дуже красива мова не перетворюється на такі будинки просто дачею.

до У вас є гарне місце, близько до міста, тому люди з багатством будуються тут, але насправді країна знаходиться в кризі. До таких палаців можна доїхати люди, які можуть дозволити. Як ви думаєте, що вам потрібно, щоб зберегти?
до Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Але це спосіб життя для нас. Або постійна криза. Як ми отримали цю землю від радянської держави, ми економимо з тих пір. Ми не підприємці, і ми ніколи не були. Ось, подивіться, що цей будівельний автомобіль у нас є з 1988 року, отримав відхилення від управління будівництвом. Ми використовуємо для сну тут. Ми зберігаємо будівельні матеріали.

до Де дерево?
до У нас є план. По-перше, великі продажі в будівельних магазинах. Відстежуйте їх щодня, і менеджери, які я знаю, викличуть важливу інформацію. Якщо ви щасливі, ви можете придбати якісні товари зі знижкою 50-70%. По-друге, дружина спілкується на різних інтернет-форумах, переважно жінок. Зовсім досить, є також регулярні «продаж»: люди роблять ремонт і щасливі, щоб позбутися від залишків. В апартаментах є безкоштовна парковка. Просто зробіть його. А на форумах дачників можна отримати в подарунок і розсаду, а насіння і добрива ...

На щастя, у нас є автомобіль. А коли ми плануємо будувати, ми купили причепа. Так ми не маємо проблем з доставкою. Це важливо, якщо ви маєте обмежені ресурси.

- Я сказав, що ви будуєте все своїми руками.
- Не точно. Фундамент, наприклад, повинен бути замовлений командою професіоналів. Я педіатр за фахом, і тут потрібно розуміти тонкощі. Наприклад, у нас не є дуже хороший грунт – товста товста. Я бачив наслідки неналежного фундаменту. Через рік після завершення будівництва, навіть двері припинили закривання - так скручували будинок. Якщо грунт сухий, наприклад, піщаний, то можна зробити за допомогою стрічкового фундаменту. Це найбільш економний варіант для маленького приватного будинку.

Але у нас є високі підземні води, тому спочатку потрібно приводити залізобетонні пальці нижче рівня води і зробити гідроізоляцію. Потім взимку заморожена вода в грунті не призведе до спотворення всієї споруди. Ми зробили так, і вже зверху укладаємо стрічковий фундамент під стінами майбутнього котеджу. На проекті (до речі, я звернув себе), невеликий, всього 60 квадратних метрів. Один поверх і мансарда. Ми будемо жити разом з дружиною, і дайте дітям і онукам, які приїдуть до відвідування - для кожного достатньо місця.

Більш детальну інформацію про те, які види фундаментів, як їх вибрати і зробити, описану в цій статті: Який фундамент вибрати?

Роман Ілліч побудував стіни самому. Він каже, що він навчився укладати цегли в армію. Але він отримав дачу з іншого матеріалу. Досить великі блоки тирси і цементу, за вагою набагато легше, ніж цегла.

до Що таке цей матеріал?
до Це арболит, майстер пояснює. Довгий час я вибрав, що будувати. Я мав покладатися на свою силу, якщо мій син-в-право або син прийшов, щоб допомогти мені у вихідні. Цегла легко покласти, це кращий матеріал, але дорогий. Дерев'яний брус також дорогий, крім того, я чув про свою здатність тріщини при висиханні, розбиття стін і стель. У нас є екологічно чистий, гарний вигляд, але також дасть відмінну усадку при висиханні, і в нашому регіоні багато. І найголовніше, я не можу ставити будинок колод або бруса самостійно.

У той же час дуже приваблювалися теплові блоки з трьох шарів: внутрішні (покладання) - бетонні, середні - полістиролові піни, зовнішні - декоративна обробка. Вони добре в тому, що вони не повинні бути ізольованими і обрізаються зовні. Але все ще прийшли до висновку, що такі стіни не будуть «дихати» – адже утеплення з двох сторін ущільнюється в бетоні.

Далі він вважається SIP (структивно-ізольовані панелі) для каркасного будівництва. Я повинен сказати, що каркасний будинок ведеться в доступності. Він має безліч віртуозів. Наприклад, дуже низька вага, що означає дешевий фундамент - можна використовувати гвинтові пальці. Якщо ви використовуєте високоякісні матеріали, то такий будинок є «розумним» і екологічно чистим. Але ключове слово тут "if." На ринку багато неякісних утеплювачів, панелей зі скляною вовною, яка незабаром перетворюється на вуглецевий пил; на надлишок матеріалів, що містять формальдегід, і ця речовина небезпечна для здоров'я. Якщо ви встановили мету знайти ідеальні компоненти для каркасного будинку, його вартість перестає бути перевагою. Після всього, в процесі вибору я побував кілька таких будинків, в одному навіть провів ніч. Перш за все слухайте в CIP панельний будинок неймовірний, просто музичний інструмент, не будинок. По-друге, здавалося б, не підходить для холодного клімату. На півдні, можливо, така дача хороша. Але в середній смузі або на півночі ви хочете більша теплоємність матеріалу. Ми будемо жити в нашому будинку. Коли у вас є дорослі діти, питання житла дуже гострий, тому ми вирішили використовувати наявну землю не тільки для вирощування овочів.

Я закінчив арболит. Він добре тримає тепло, це світло в масі - що означає, що я можу покласти стіни самостійно; він досить міцний, це екологічно чистий - він виготовлений з дерева і цементу. Легко обробити, наприклад, вирізати штанги для труб і дроту, щоб підійти блок за розміром. Хороший звукоізолятор, не обертається, не підтримує згоряння, не усаджує.

Звичайно, є недоліки - наприклад, доведеться штукатурити з двох сторін. Це додаткові витрати та ресурси. Але ми також думали про це питання і знайшли кращі варіанти: спочатку ми не використовуємо сітку по всій площі стін - одягаємо її тільки на кутах. По-друге, ми використовуємо найпростішу білу штукатурку на цементній основі, її не потрібно додатково пофарбувати. По-третє, мої друзі допомогли мені в цій роботі.

І всередині будинку ми наносили спеціальний дизайн, який помітив дружину в деяких східних будинках.

Пластер наноситься на стіну, а потім виходить велика щітка - виходить грубий етнічний візерунок. Ця обробка не вимагає вирівнювання і може бути виконана самостійно. Арболит має грубу поверхню, тому штукатурка чіпляється до неї відмінно, нічого не потрібно заземлювати.

Підлоги також заповнюють арболитом: 1 частина цементу М-400, 6 частин деревних чіпсів, 2 частини піску.

Щоб особисто оцінити всі переваги та недоліки бару, читайте:

- Як тепло буде такий будинок? Що таке тепло?
- Арболит відмінно тримає тепло. Він був побудований на півночі в радянських часів, і люди все ще живуть в цих будинках. Будинок з високоякісного арболіту може економити 20-30% від теплових витрат. При цьому можна обійтися без примусової вентиляційної системи: самі стіни проходять і фільтрують повітря. Щоб уникнути мостів застуди в місцях з'єднання блоків, скористайтеся хитрістю: два шари кладки блоків товщиною 20 мм і кладуть їх в шаховому порядку. Теплоізоляція до 100%.

Ми обрали теплу підлогу для опалення. Схема водяного контуру поліпропіленових труб легко збирати і викласти в простір між лагами, безпосередньо під дерев'яним покриттям. Перевірити - нагрівати ідеально. Для одноповерхового будинку я думаю, що це найкращий варіант. Що стосується мансарди, то приміщення виявилося досить невеликим, ми використовуємо його тільки для гостей. Тому ми плануємо поставити теплою підлогою на електриці, яка передається при необхідності.

Допомогти вибрати тип обігріву, утеплити будинок зовні ви допоможете наступні матеріали:

- Ви побудували стіни самостійно. Але я думаю, що вікна все ще повинні бути замовлені в певній фірмі. І був великий рахунок.
до Так, вікна були зроблені для замовлення, але не в віконній компанії, але в магазині столярів. Дуже красиво подвійні рамки з дерева. Тут, в природі, не потрібно захисту від шуму і пилу. Тому вікна не актуальні як у великому місті. Ви можете побачити, що наші звичайні вікна добре виглядають як дорогі склопакети, і вони тримають тепло про те ж саме. Але вартість 5 разів нижче.

А можна не тільки зробити вікна своїми руками, але і прикрасити їх жалюзі:

- Ваш будинок вже під дахом, але я не думаю, що це завершено. Ви закрили будинок самостійно?
до Ні, ми довіряємо дах спеціалістами. Теоретично, це найпростіший, струганий, з м'якими черепичками. Але все ж покрівля являє собою комплекс «цкейк» рафтингів, ящиків, теплоізоляції, гідроізоляції, вентиляційної системи, стоків. Важко працювати вгорі. Основна робота будівельників минулий рік, і ніхто не закінчиться.

Габаритний зображення

У мене була команда 3 осіб з Центральної Азії республіки, я оплачував їх 30 000 рублів. Вони зробили майже все, є невелика робота над жолобами, для яких ніхто не зобов'язується – занадто мало грошей, і будівельників з Центральної Азії пішли додому. Важлива точка: в разі будівництва арболіту, яка не схожа на вологу, потрібно зробити досить довгий візор (не менше 50 см), щоб стіни не затоплюють водою, і, звичайно, хороша дренажна система.

до Зареєструвати витрати?
- Зазвичай, так. Поставивши всю інформацію в телефоні. Дивитися на це:

• Арболітні блоки підвищеної міцності мене 175500 рублів, це 45 куб. м, зі знижкою 15%;
  • Цегла для підвалу була продана до мене сусідом, яким вони збудували. вартість 5000 рублів (Я врахував вартість цієї суми за ціною магазину – виявилося близько 15000 рублів);
  • Цемент частково куплений в магазині за повної вартості - 280 рублів за сумку 50 кг. Дуже гарна річ, яку я не взяв всіх чисел одночасно. Трохи пізніше я знайшов друг, який допоміг мені купити цемент безпосередньо з бетонної фабрики в Московській області. Звідти машину з бетону залити фундамент;
  • Я купив пісок на кар'єрі - навантажувач на 5000 рублів;
  • для матеріалів для даху взяли 100 000 рублів;
  • На центральній каналі витрачається однакова кількість.
Спочатку вони думали про використання септичного бака з біологічною системою очищення. Але виявилося, що ціна не дуже дешева, і ділянка невелика – шість соток, не хочу відрізати інший шматок від нього. А каналізатор повинен викликати 1-2 рази на рік. І постійно пам'ятайте, що не можна використовувати деякі миючі засоби, щоб не знищити бактерії, які обробляють відходи.

Підгузник - це, просто бетонний колодязь без дна, також категорично не хочу робити, хоча деякі дачники використовують його (Я бачив навіть цици з автомобільних шин!). Це, звичайно, найбільш економний варіант, але пришиває отруює грунт навколо, тому в радіусі 30-40 м не можна висаджувати плодові дерева, овочі, а піт сам виділяє неприємний запах і приваблює комах. І, знову, санітарії будуть постійними гостями вашого дачника.

до І що дерев'яний будинок над там, мабуть, більш демократичний варіант?
- Так, був побудований восьмих, але всередині не піт, але торф туалет. Тепер, поки будинок введено в експлуатацію, ми його використовуємо. Це дуже хороший варіант для маленької родини. І максимально дешево. Біотулет ми купили за 2000 рублів, будинок я побудував себе - з деяких дощок, отримав нічого. Горох не вимагає ніяких рідин, всередині тільки тирси або торф. Маси калу в кінцевому підсумку перетворюються в добриво, які можна використовувати для саду. Звісно, коли діти і друзі приходять, цей туалет проходить через складний час і може просто розпадати – він виготовлений з пластику. Ви можете зробити це, якщо котедж використовується тільки влітку, але в нашому випадку центральна каналізація є найкращим способом.

Що дивитися при виборі туалету, як позбутися від вуличного туалету неприємного запаху, читайте такі статті:

До речі, я зробив бурий злив. Найважчіше, щоб отримати дозвіл на підключення до загального стоку. Решта є матерією техніки: копати траншею навколо будинку, отвір для підтяжки, класти трубу до колодязя, порізати її, покласти гриль на траншею. Так, можна зробити з поверхневою каналізацією – просто облаштуйте пази і заберіть їх зовні, це найдешевший. А потім не буде ніде, щоб отримати безкоштовну воду, і в країні це важливий момент. У моїй версії дощовик збирається в сумці, є додатковий фільтр і насос. Потім можна використовувати для поливу саду, миття автомобіля, навіть для миття. Так, матеріали для душу вартість мене близько 50 000 рублів, але в найближчому майбутньому ці витрати більше окупляться.

За допомогою цієї суми ми зустрілися завдяки пошуковій системі для вигідних пропозицій. Порівняні ціни на будівельні ринки, відстежені акції в великих торгових центрах і хороші пропозиції на дошках оголошень. Це може бути смішним, але деякі речі можна навіть обміняти. Для цього існують спеціальні форуми. Так недавно, моя дружина обмінялася залишками нашого цементу для міжкімнатних дверей – також залишила когось після ремонту. Здавалося б - тріфле, але після всього, вони набираються в процесі будівництва. Серед літнього населення прийнято поділитися і змінювати розсаду і процеси, тому не ставити питання ширше? При введенні кооперативу на дошку оголошень завжди можна побачити наші листочки: купити, продати, обміняти. Всім відомо, що ми зацікавлені в цьому.

до Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний для вас час.
- Не всі. Основні заощадження отримують через можливість спілкування з людьми, використовувати їх допомогу і, в свою чергу, допомогти їм. Моя дружина і я є ініціативною групою в нашому селі. Ми всі знаємо, ми всі знаємо, ми вирішуємо загальні проблеми. Завдяки цьому вдалося заощадити на зв'язку з центральним водопостачанням. Для 12 будинків найближчих сусідів вартість підключення 400000 рублів. Ми зуміли приїхати до договору з усіма сусідами, і зараз у нас є наша вода.

З'єднання людини є інструментом подолання всіх криз. Якщо ви легко знайдете контакт з людьми, ви економите багато грошей. Приблизні допоможуть вам знайти фахівця, зателефонувати, щоб повідомити про продаж, запропонувати рішення про проблему, розігріти двигун на морозний день.

У стародавні дні був такий хороший на замовлення: зібрати весь світ і побудувати будинок для родича, друга, сусіда. І наша споруда почалася з загальних зборів родичів і друзів. Жінки варені барбекю, встановлюють столи, і чоловіки звели перші ряди стін. Через два роки ми повторюємо цю пікнік, але зараз обштукатурюємо стіни зовні. Зібрані чоловіки зібралися з вісімнадцяти до сімдесяти. Зняті ліси, привезені їх, зібрані їх, і в один день робили основну роботу. Що ще мало роботи.

Ми плануємо побудувати паркан таким же чином. Ми вже погодилися на планах на пилососі, ми завжди займаємося бетономішалка з сусіда. Для зведення паркану закопують отвори, заливають опори з бетону - справа одного дня. Буде потрібно лише прикріпити готові прольоти до стовпів. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. І ви прийшли, звичайно!

Якщо ви повинні побудувати паркан, практичні поради від особистого досвіду на його будівництві допоможуть уникнути багатьох помилок:

Роман Ілліч без приховування розповів, як він зміг заощадити на будівництві котеджу. Якби він поширив допомогу тим, хто вже відчайдушився через постійний брак грошей на будівництво. Ми також підтримуємо свою ініціативу, ділимося досвідом збереження, тому що хтось дійсно потребує.

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.7dach.ru

Категории

Смотрите также

Новое и интересное