У нашому блозі на Megabrain ми пишемо багато про різні підходи управління, які ми думаємо, є перспективними і що ми намагаємося застосувати при побудові хмарного сервісу 1cloud. Одним з найважливіших елементів успіху будь-якої компанії є увага до вподобань користувачів. Існує ціле поле знань (UX, User Experience), присвячене тому, як зробити Інтернет-ресурси зручнішими для користувачів і, в результаті, збільшити повернення на них для бізнесу.
Сьогодні ми представляємо вашій увазі адаптований переклад замітки експертом UX Jared Spool, який вже став класичним в західному сегменті інтернету, в якому він розповідає історію кнопки «$ 300 мільйонів».
Як зміни кнопки дозволили сайт збільшити річний дохід за $ 300 млнВажко знайти форум простіше двох полів, дві кнопки і посилання. Тим не менш, у випадку однієї електронної комерції компанія стала такою простою формою, яка слугувала бар’єром, яка знищила потенційні замовлення на 300 млн. дол. США на рік. Не знаю, що така проблема існувала.
Форма була дуже проста. Два поля "Офіс електронної пошти" та "Пасслово". Зареєструвати та реєструвати кнопки. І посилання "Я забули пароль." Форма була використана для входу в сайт. Його користувачі побачили багато разів, здавалося б, які проблеми можуть бути?
Проблема не була навіть у вигляді себе, але в якому вона була розташована. Користувачі побачили цю форму після розміщення бажаних товарів в кошику і натискаючи кнопку «Замовити замовлення». Форма з'явилася до сторінки запису платіжних даних.
Команда проекту вважала, що це дозволить покупцям, які прийшли на сайт на другий раз, оперативно ввести всі необхідні дані, а ті, хто на ресурсі вперше, не складе труднощів заповнити пару ліній. І знову, коли вони приходять на другий раз, вони зможуть витрачати менше часу на нього. Це плюс, не це?
«Я не знаю, щоб почати відносини. йКоманда Jared Spool оголосила про те, що відвідувачі сайту були фактично проти реєстрації. «Я не тут, щоб почати відносини». Хочу зробити покупку. й
Якщо відвідувачі не змогли пам'ятати про те, що вони вже придбали щось на сайті до того, як спробували ввести звичайний логін і пароль, яка система не приймала, що їх засвідчує, і вони залишали.
Навіть не розуміючи, що процес реєстрації дуже простий, користувачі дуже негативні. Деякі вважають, що продавець просто хоче зібрати більше даних про них, потім спам рекламні повідомлення, які вони не потрібні. Інші побачили його як вторгнення в конфіденційність. По суті, сайт не запитав про будь-яку інформацію, крім інформації, необхідну для доставки: ім'я, адреса, реквізити оплати.
Немає нічого хорошого для повернення клієнтів.Тим, хто повернувся на сайт, другий раз не був набагато більш позитивним. Більшість з них не запам'яталось, що дані, які вказані при реєстрації. Багато користувачів не мають однієї адреси або декількох паролів.
Коли ім'я користувача і пароль не можна відразу пам'ятати, відвідувачі почали вгадувати їх, які могли б прийняти багато спроб. Більшість часу це ніколи не сталося. Хтось закінчився за допомогою функції відновлення пароля, але навіть це було важко, якщо вони не могли запам'ятати електронну пошту, яку вони використовували.
(Чому пізніше було встановлено, що 45 відсотків користувачів, які перебували в більш ніж один раз, кілька разів на 10 разів.) 160,000 осіб за день, запитаний відновлення пароля, 75% цих людей не завершили процес замовлення.Форма, яка була створена для полегшення завдання клієнтів, фактично допомогла лише дуже невелика частина їх (і це не факт, тому що якщо людина, наприклад, змінила свою адресу або банківську карту, тоді він все ще мав виправити подані дані, що не особливо швидше, ніж перереєстрація). В результаті ця форма знищила продажі, багато продажів.
$300,000,000 корекціяВийшла з цього дизайнера. Вони знімали реєстраційну кнопку в цілому. Замість кнопки «Контину» була розміщена з повідомленням: «Ви не повинні створювати обліковий запис, щоб зробити покупку». Натиснути кнопку «Написати» для оплати. Щоб полегшити майбутні покупки, ви можете створити обліковий запис під час процесу покупки. й
Результат:
Кількість клієнтів, які збільшилися на 45%. Додаткові продажі принесли в $15 млн в перший місяць окремо. За рік компанія отримала ще 300 млн дол.Видання
P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki
Джерело: megamozg.ru/company/1cloud/blog/19932/