5-годинний робочий день: Так, це реально!

Про принципи однієї незвичайної, але ефективної компанії розповідає редактор Inc. Lee Buchanan.

У травні цього року, на посаду працівника компанії Stephan Aarstol вежа Paddle Boards майже вдвічі. Але зарплати не зрізати. Aarsol отримав це, висвітивши важливий факт: для стартапів, час є більш керованим ресурсом, ніж гроші. Так замість підйому заробітної плати він знизив робочий день до п'яти годин.

Аарстол є тим же хлопцем, який був вдягнений під час своєї бізнес-презентації на реальній виставці Shark Tank, але все-таки отримав $150,000 від інвестора Mark Cuban. Сьогодні він веде команду дев'яти, і його компанія продає ПСП онлайн. «Зробляючи по-різному, є частиною нашого бренду, - коментує Аарктол. Він запустив своїх співробітників, щоб відписатися від інших позицій і приєднатися до команди Tower Paddle.

У 1914 році Генрі Форд знизив робочий тиждень автозбірників до 40 годин, використовуючи інноваційні складські лінії, які зробили людей більш продуктивними. Сьогодні інтернет та інші технології підвищили продуктивність ще далі, але Аарстол каже, що заробітні плати не піднімаються і робочі години залишилися однаковими.

«Люди сьогодні можуть бути більш продуктивними, але вони можуть також витрачати багато часу, - каже він. З огляду на всі ці відволіки, більшість людей, в середньому, не більше двох до трьох годин на добу. (Опитування професора Університету Дюк Дана Арілія підтверджує це: Вже кілька годин дня, і вдень їх продуктивність стрімко зменшується.) Ось деякі правила, які роблять Аарстол і його команда добре працюють в 5-годинному режимі.

Працівники організовують свій 5-годинний деньОфіційні робочі години в Вежі від 8 до одного р. Аарстол оцінює, що 70 відсотків часу люди прилипають до цього графіка, хоча коли він отримує стрес, вони можуть працювати довше годин.

Робочі години можуть відрізнятися залежно від ролі. «Досвід клієнта — одна з найпрестижніших робочих місць в компанії — може закінчити роботу о 13:00 на регулярній основі», - сказав Аарктол. Але наш директор, в зв'язку з особливостями його роботи та любов'ю його роботи, іноді спить в офісі.

Компанія будує команду амбітних і дисциплінованих людей.Не змінилося навантаження, тому нова політика по суті є проблемою для роботи смартера. «Особливо, щоб навчатися і силити себе більш продуктивним, щоб встановити себе дуже чіткі межі», - розповідає Аарстол. Ніщо не допомагає зорієнтуватися на термін.

Працівники хочуть залишити з кожним днем в одному годину, тому вони менше, швидше за все, щоб запекти в пошту, не витрачаючи час на соціальні медіа та безконтактний чаттер. «Ми не намагаємось зробити все ефективнішим», – розповідає директор цифрової стратегії Allison Dandovich, «Ми просто намагаємось усунути неефективні речі, і це робить вас більш ефективними. й

Кожна людина навчається встановлювати строки та слідувати їм.Як Аарстол приготував команду для нового режиму, запросив співробітників читати книгу Тім Ферріса Як працювати 4 години на тиждень. Він дотримується правила 80:20 (20% зусиль дають 80% результату) і заохочує співробітників проаналізувати всі свої заходи, щоб зрозуміти, що корисно і коли вони починають витрачати час.

Вежа також планує розвивати конкретні програми, щоб навчати людей працювати продуктивно під суворими обмеженнями.

Коли вежа обмежена робоча година, правило була введена: 5% прибутків йдуть до працівників. Все це має майже подвійний дохід співробітників.

Наприклад, працівник з зарплатою $40,000 за рік, який працював 2000 годин (50 40-годинних тижнів) заробив $20 за годину. Але кількість годин, які працювали, кинули до 1,250, плюс $8,000 у прибутку, і тепер ця людина заробляє $38 за годину. У той же час збережена стара система відпусток: взяти стільки, скільки ви хочете, просто не зловживати її.

У вільний час витрачаються на здоров’я."Це чудово працює", - каже Аарктол. Кожна людина з радістю зможе залишити роботу на одному годину вдень, особливо з дітьми. Це дійсно змінює своє життя. На даний момент ніхто не скористався безкоштовними годинами, щоб заробити додаткові гроші. Я сказав, що хлопці, які хочуть зробити більше грошей, вони можуть зайняти людей до Уберу у вільний час. Але вони вже люблять спосіб життя. й

Дандович, наприклад, зазвичай діни з друзями протягом дня, грає софтбол або робить його хобі - дизайн інтер'єру. "Це чудовий час, щоб отримати творчий, - каже вона. - І я багато щасливих.

Унікальний підхід до роботи також впливає на імідж компанії.Аарстол був трохи стурбований тим, що він втратив клієнтів, коли вони побачили, що компанія мала зменшений робочий день. Але вежа не менше, ніж раніше - тільки для коротших робочих годин. І Аарстол каже, що це добре для бренду. Ми хочемо, щоб клієнти думали, "Чому звучить круто. Дивись, як ці хлопці дивилися щось з. Я люблю їх, я люблю те, що це компанія. Я купую щось з них.

Бос інфікує інших з прикладомАарктол працює понад 25 годин на тиждень, але намагається бути моделлю модерації. Якщо бізнес добре, він може подорожувати в Африку, Колумбію або Південно-Східної Азії протягом трьох тижнів, оскільки він має на останні чотири роки.

"І я не на всіх сором'язливих про те, щоб залишити роботу в одному в другій половині дня протягом тижня", - каже він. Я запровадив це правило, тому що я хотів би всіх в компанії жити в одному ритмі, який я придумав для себе. Видання

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши нашу свідомість, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: Ideanomics.ru/ ? p=4852