Садова ріжуча ожина

Вирощування і догляд за ожини вимагають певних знань від садівників, які допоможуть не тільки виростити здорові рослини, але і отримати багатий урожай незвичайно смачних ягід. Так я вирішив описати свій успішний досвід в кореневих чорницях.

Раніше в осінньо-зимовий період я кладаю живці в воді і просто чекав коріння, щоб з'явитися. Коріння не завжди відбувалися, навпіл випадків зусилля були у відставі. Але що цікаво, коли з'явилися коріння, вони розташовувалися не на місці нижнього зрізу, а зверху нарізання.

Я зацікавився тим, як інші корелюють ріжучі ожини, і знайшов досить неприємний спосіб: верхи ріжучих повинні бути поховані, а дно потрібно помістити в воду. Хоча корінь в цьому випадку завжди відбувається. Подумавши про це, я вирішив його спростити. І ось що я зробив:

1,1 км Нарізані ожини з довжиною 20 см з 3-4 очима і нижніми скибочками кладуть їх в банки. Вода в кожну заливають трохи, близько 3-4 см.

2,2 км У мішках з вологим грунтом розміщені верхні ділянки ріжучих з нирками. Я заселив грунт добривом (настій курячого гною з додаванням EM). Пакет ріжеться на смужки, кладуть грунт на них і загортають розрізи так, щоб грунт щільно приписувався до верхівок ріжучих.

3. У Потім вона загортала зверху шматками тканини, таким чином закріплюємо целофанові стрічки з землею. Я поклав в воду.

Через десять днів з'явилися корені, але не знімали пакети на пару тижнів. У воді з живцями раз заливають настій подрібнених яєчних оболонок.

В результаті, коли я знімав пов'язки з живців, вони вже мали багато коренів.

Потім ми висаджуємо корені живці в горщиках з землею і відправляємо їх на підвіконня. Для кращого виживання я покрили живці з банками на тиждень. І навесні висаджують відмінну розсаду в саду.

Ось як я зумів відтворити свою улюблену ожину. І я хочу, щоб ви були успішними експериментами і збираннями! Опублікована Тетяна Панурова, Орел

P.S. І пам'ятайте, що просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.7dach.ru