Юлія Гіпенрейтер: Не живемо на ребра!

Як врятувати дітей від страху? Які помилки слід уникати? Як перестати бути занадто боятися ваших дітей? бесіда з відомим психологом Юлії Хіпенрейтер, автор книжкової серії «Контакт з дитиною: як? й

до Яким чином ми допускаємо страшні, жорстокі або навіть жорстокі речі, щоб прийти до свідомості дитини?

- Я не думаю, що хтось буде думати про те, щоб зберегти дитину на жахівських фільмах весь час. Ізоляція дитини від усього негативного неправильного. Буває, що діти відчувають гострі і страшні речі, див. у снятих монстрах, які їх розчісують. І вони піднімаються з обережністю, ніжністю.

3250Р. 3700Р.

й Моніка Коклайда Я був колись в будинку жінки, чия дворічна дівчина тримала ваку і кричуща в страхі вночі. Я кажу, "Показати мені книги, які ви шукаєте і читати." А мати показує різні тварини: це метелик, це корова, і ми пропускаємо динозавр (розбиваємо сторінку різко) тому що вона рубається і кричить. А потім, виходить, в житті: вантажівка рмує поза вікном - дівчина рубається, кричить в паніці, і її мама відволікає її увагу, пересувається. Що робити в цій ситуації? Я показав їй прослухати дитину і хоча б розповідати її, "Я страшний." Вона каже мені, чому посилить її? Але це не підсилення, але коригування до дитини, повідомлення, яке ви чули його. Вона не довіряє мамі! Мати приховує щось весь час, дівчина пекки, бачить, що світ страшний, і мама говорить, "Це океї". Не боятися!

Моя мама спробувала зробити це і отримав результат. «Ви знаєте,» вона каже, що дочка стоїть в ребері, трактор працює поза вікном, вона так стискається.» І я сказав: "Трактор р-р, і ти страшно!" Я продемонстрував, що так звучить трактор, і тепер вона вирощує з ним і більше не боїться.

Шукаю, мій мама визнав її страхом і голосував його, але в моїй мамі програма, це не так страшно.

Ми не збираємось підняти дітей в страхі, але ми не можемо приховати їх від життя. Визначені обставини життя повинні бути опановані ними! Діти повинні відчувати страхи, і вони навіть намальовані цим досвідом!

- Чому?

- Тому що це в природі емоцій. Ми інтуїтивно починаємо допомогти дітям від віку одного: «Діти роги після маленьких хлопців!» Дитина - це небезпечна або небезпечна? Ви тримаєте його на межі «знімного - не страшного». Це архетипи, філогенетичні почуття небезпеки, і діти навчаються з нашою допомогою, щоб освоювати і подолати їх.

В цілому коротка відповідь на Ваше питання: дозування, але не призупинити.

- Чи варто запроваджувати дитину до такого штучно страшного?

до І казки, і «Бой з пальцем і канібалом»? І Баба Яга? Наша культура. Тут необхідно відрізнити: є виробники, які, для того, щоб отримати прибуток, роблять фільми жахів і відтворюють їх, фокусуючись на «похід на ринок». Вони експлуатують тягу дитини для страшного і часто переборщити його. Це теж вигідно - заробляти на тягу дитини не тільки пухнастий, витончений, м'який, але і страшний.

Виробник грає на двох речах. Першим є підходити до дистанції, де він вже страшний, але ви все ще можете закінчити. Це запрошення, виклик... Так званий виклик! По-друге, страшно допомагає висловити себе: агресію, роздратування і дискомфорт. Дитина може не тільки боятися монстра, але і грати його, «достатній монстр» і виростити, рубати.

Якщо дитина досягає штучних фільмів жахів, потрібно подивитися на стан, в якому він є. Може бути, він потребує, щоб він міг висловити свою агресію. Однак, в той же час необхідно говорити і прослухати симпатеточно.

до Ми намагаємось підняти дитину ідеалістичною – чуйною, чуйною, сакроюючою, і світ повністю відрізняється. І часто це відкриті і чуйні люди, які важко знайти себе і своє місце в житті.

- Можливо, нам необхідно уточнити якісну ідеальну освіту. Перш за все, це кладка високих значень, віра, що духовність вище матеріальності. Це також освіта всієї людини, щоб він відчуває свою особисту силу, вірить в неї. І це дуже сила створює психологічний затишок, в той час як самозбереження людей часто пригнічують і в цілому нещастяться в житті. Відомий психолог Маслоу розповів психологічно процвітаючі люди, викликаючи їх самоактуалізацій, тобто люди, які актуалізовані внутрішні ресурси, закладені у людини.

Угоряни описують чисте духовне джерело у дитини, його «сама». Важливо зберегти себе на дорослість, коли ви шукаєте цілісність вашої особистості, не хвилюйтеся ваших поглядів, принципів, ставлення. «Я не знаю, скільки я буду платити» і в той же час дуже щаслива людина. Це мій погляд і мій досвід.

Коли вони кажуть: він ідеальний, і він буде експлуатуватися, він буде прибуток від - Я не дуже розумію, що ми процвітаємо більше.

Алексей Рудаков (людо Юлії Хіпенрейтер, математик):

до Здавалося б, боятися світу в сенсі, намагаючись приховати все від дитини. Тексти пісень, а це означає: Але він буде відповідати цьому світу пізніше!

Я дуже люблю цей різак від Dickens. Молода людина, яка подорожує до Лондона, і її матір каже йому: «Це не так, що всі вони є в Лондоні». Але дивитися груди, не водити хороших людей на спокусу. й

Це відповідь на те, що світ не добре, ні погано, є дуже різні люди. Є хороші, але вони можуть впасти в спокусу. Це все.

- Як не помилитися в освіті?

до Необхідно переконатися, що дитина вірить себе, не врахувати себе постійно. Як? Це дуже складний і розумний процес. Не варто бути так багатоосвічених (освіта часто зіпсує) так само. Ведення процесу – організуйте життя дитини, а індикатор – чи довіряє він.

- Не жити для дитини.

- Не для нього або для нього. Нехай йти і дати йти... Поклоніння матері: як він там, бідний? - Ви турбуєтесь про себе.

Я розповім вам історію. Дитина почала ходити в школу, біля будинку, але мати все ще було дуже хвилюватися і попросила йому викликати, як тільки вона прийшла до школи. Не було стільникових телефонів, так що я повинен називати з машини. І пішов він. "Чому не ви знову зателефонували?" - "Я заготівля". Я знову заготував, я знову заготував, немає монети або що-небудь. А потім прийшов до моєї матері, і вона сказала: "Петер, вам засвоюється викликати мене кожен раз, тому що ваші однокласники там, і вони сміються, подумайте, що ви сина маи?" Він каже, так, мама, тому. А потім вона сказала: "Я хочу, щоб вам заспокоїти." Я не запитав вас, тому що я був про вас, ви вже великий, і ви можете турбуватися, як лицар про мене! Так вона кладе його на тумбу для дорослого хлопчика. З тих пір він ніколи не забутий, щоб викликати – він взяв відповідальність. Це був великий рух.

Олексій Рудаков:

до Якщо я був, я забув, тому що іноді це буде дратувати мене, щоб піклуватися про мій мама весь час!

до Це наступний етап розвитку – чому у мене є така мати, що я повинен піклуватися про її весь час? Коли людина отримує свою силу, він може припинити розуміння слабких сторін матері.

- Як побудувати відносини з батьками, які продовжують керувати дорослими дітьми?

- Дорослі, які пройшли таку освіту, спрямовані саме на харчування своєї особистості, життя важкого життя. Дитина вразила всі свої діти, всі його молоді, і тепер він, наприклад, 35 років. Що запобігає вимовленості не дорослим? Це дуже глибокий страх дитинства, «ма мати перестане любити мене», а потім перетворюється на страх «мами мати буде серце атаки. й

І зловити дорослих дітей на цьому. Першого страху, потім боятися за своє здоров'я, потім почуття відповідальності і провини: «Якщо я залишаю її зараз, я буду себе самою». Я не хочу бути самою. І багато інших інгібіторів приходять на розум. Така людина потребує розмови з тим, хто відповідав всім своїм страхам і намагатиметься розширити коло свідомості. Вони люблять сучки, які потрібно розм'якшити і розтягувати так, щоб енергія думки, цінності і відповідальність можуть вільно протікати.

Ви можете побудувати розмову з матір’ю на визнання її заслуги: «Ви зробили багато для мене!» Я знаю, як доглядати за собою. Я хочу розповісти вам – і я покладаю на своє розуміння, можливо, навіть молитися, як молода дитина – що я повинен почати ходити безкоштовно!

А якщо ви не можете пояснити, щоб зібрати всю вашу енергію, перемістити фізично, обов'язково, в будь-якому місці – здається квартира, інше місто, друг. Я буду раді зателефонувати вам регулярно і подякувати Вам за те, що я буду щасливий, щоб дати мені цю свободу.

Необхідно знайти позитивні слова, перетворювати це «мама» в позитив. Не боятися з матір'ю, не боротися, а не мухувати, не звикати: "Ви заплутали мене." Мати має лише поняття «догляд» і її страхи. Ви повинні переконувати її, що вона вже навчалася бачити небезпеки і боротися з ними.

Деякі, хто все ще під материнським контролем, повинні консультуватися з досвідом, коли ви відчуваєте горла свободи. А потім розширюють ці моменти. Цікаво, як мами почуваються, коли це непотрібно підштовхуватися, а потім blackmail зупиняється.

По дорозі, коли «дихає» починає випрямляти спину і стати вільними, мама починає поважати йому більше!

Анна Данилова інтерв’ю

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.pravmir.ru/yuliya-gippenreyter-nuzhno-chtobyi-rebenok-veril-sebe/