Дитина боїться темного: як приводити монстра під ліжком?

Час сну наближається, але він не хоче йти до свого приміщення: він раптом повинен викликати його бабуся або сидіти з усіма ще хвилиною. Він просить вас не вимкнути вогні, і в цілому, може він спати тут поруч з вами? Ваша дитина боїться темної. Що робити? Амантха, дочка клінічного психолога Доріс Бретт, була дуже сором'язливою, боявся грати з дітьми на суді і боятися темного теж. Амантха не вірить її повністю. Ані жив у червоному цегляному будинку, як і наші. Вона була собакою, як і наші, і була тато і мама, як Мартін і мене. Але найголовніше, вона, як Амантха, була боїться спочатку.

Дівчина дуже любила історію. Звідти мене про Анні." І Доріс Бретт написав багато розповіді про те, як подруга Анни не хочу грати з нею, і чому Анні дійсно хотів піти на літній табір, але боявся, що кожен знайде її секрет і сміється, або чому вона була пізно для школи щодня. Але всі ці оповідання були смішними і з щасливим закінченням, оскільки Анні не мала постійності і енергії! І дивно, від сором'язливості і страху Аманти після того, як не залишилося слідів.

А Доріс Бретт відкрив новий жанр психотерапевтичних оповідань, написаних від імені дитини (і з висоти свого досвіду), які непомітно розповідають йому, як знайти рішення і почати діяти. І ці дивовижні історії любили багато дітей і батьків.

Номари мріяли допомогти нам

Око досвідченого психолога може бачити, як психологічно грамотно ці оповідання написані, і скільки «приховані» в них. Нерідко діти важко говорити про своїх страхів відкрито, а іноді вони не можуть назвати свої емоції, їхня проблема здається неповторною або «справжньою». Коли ви починаєте пряму розмову з дітьми на болючу тему для них, вони відразу закриються, тому вона не прийде на консультацію. Прослуховування історії є ще однією справою. У цьому випадку діти не навчаються, обвинувачені або змушені говорити про свої проблеми – вони просто слухають історію про дівчину, як вони, без втручання в їх внутрішній світ. Не ми дорослі роблять те ж саме, коли ми говоримо, «Яку пораду ви подаруєте другу шахту, яка має цю проблему?» Симпатія з Анні, яка має точно таку ж проблему, як себе, дитина починає ідентифікувати з нею, а потім раптом вона знаходить вихід – і виходить, що ви його знайшли. й

Ознайомитися з вами, якщо вони бояться темного, або краще, але, напишіть його разом: попросіть їх, щоб здогадати, що Ані думав, що це зробити далі. (Для того, як ім’я може бути змінена для звуку близько до імені дитини.) Дитина буде щасливою, щоб додати щось до оповідання. Підібрати його і звертати увагу на те, що він говорить. Він розповідає про себе щось важливе.

Історія Анні «Мати відключені вогні. Ані почула її стопи, які звучать як рідкий ехо. Вона відчувала себе дуже самотніми і вона була рубаною. Анні, покопані під ковдрою, змивають глибоко, як маленькі черв'ячні палички від ранньої птиці.

Під ковдрою було сейф. Не можна побачити її, і вона не могла бачити всіх. Вона була невидимою. «Це буде приємно бути маленьким невидимимим», - Тоді ви можете замахнути на людей і промити на вухо: «Ву-оу» - просто в той момент, коли приносили ложку варення над ними млинці. І це буде чудово почути, що мама і тато говорять про так спокійно, відправивши свою улюблену дочку в інший номер.

Але ось неприємності: невидимі під ковдрою нестерпно гаряча. І неважливо, що після того, як ви приклеїте ніс з ковдри, ви знову побачите. Так цей план навряд чи працювати. Але, можливо, для її щастя, вони не покажуть на ніч. . й

Повільно, повільно, Анні змивається з під ковдрою, відкриває очі і виглядав навколо. Приміщення було темним. Але в цьому темряві вона могла бачити шафи, шторки, і тонкий димний світло вуличних ліхтарів, що надходить через вікно. Вона побачила її стіл. вона пила...

- Ах! Анні стрибали з ліжка і кричить в вітальню.

- Анні, Ані, моя дівчина! - Що відбулося? - Мама знежирена.

- Дріжджі!!!!, хокінг з лямкою, сказав Анні. - Є монстр в моїй кімнаті. - І вона крила.

до Ви хочете, щоб ви приїхали з вами до кімнати?

Annie nodded.

до Але по-перше, сказав мій мама, я повинен піти на кухню. Я отримав одну річ в там, що жахливі монстри.

до Ані був щасливий.

Коли вони прийшли на кухню, мама Анни витягнула коробку і витягнула чогось. Об'єкт був блискучим, синім, зі склом на одному кінці.

Анні дивився на нього з деякими сумнівами.

до Це особливий антимонстровий ліхтар. Це, монстри бояться світла.

- - Ані дивився.

- Успішно, моя мама підтвердила. - Ви боїтеся темним. Чи не так? Добре, монстри бояться світла.

Коли вони прийшли до кімнати, Анні ретельно оглянули все навколо. Вона дивилася в шафі, за завісу і під ліжком, але не знайдено монстрів.

до А тепер, - сказав мій мама, "будь комфортний в ліжку і не боятися нічого, ви будете в безпеці, і ми покладемо ваш чарівний ліхтар тут, поруч з ліжком.

- Okay, - сказав Анні. Вона відчувала себе безпечно поруч з чарівним ліхтарем.

- Добра ніч, сказав прощати її матір'ю і поцілунав її.

Анні закрили очі і відразу закохнула. . й

На наступний ранок Анні попросили, «Чи можу я мати шматок картону і великий чорний маркер? й

- Ну, сказав мій мама. - Чому б ви робили це?

до Це секрет, Annie відповів. - Я покажу вам, коли я зробив.

Вона пішла в її кімнату і потрапила до роботи. Через годину Анні вийшов. В руках була велика частина картону з написом: «Подаруйте, монстри!» Цей номер захищений ліхтарем. й

- «Які твої монстри?» вона запитала.

до Ані відповіли.

- «Чому не фарбувати їх?» вона запитала.

- Все право, Анні погодилися. Вона любила малювати. Анні забарвили монстри, як вона побачила їх останнім часом. Вона надала їм жовті, близнючі очі в темряві, загострені зуби і яскраві червоні язики.

- Ой мій Бог! Моя мама відповіла. - Вони дійсно потворні. Вони також дуже сердитися.

до Вони були дійсно сердитися, annie підтверджено. Вони були ще більш сердитися, ніж я був, коли Jenny була розмова непристойних речей про мене в Сара, і коли я впав мій велосипед, і коли ви не дозволяли мені залишитися дивитися телевізор. - Вона припинила брати ламку. І все відбулося в той же день.

- Ви знаєте, - сказала моя мама, "коли ви можете навіть зробити друзів з ними або розповісти їм, як приступають вони виглядають. Це заплутує їх, і монстри просто не засвоюються. Всі вони не задоволені. Деякі люди думають вуха занадто великі або їх ніс занадто червоний. Іноді вони навіть починають боятися вас. І тоді вони можуть здатися дуже рясним і сердитися, вони насправді не як страшні, так як багато людей думають.

Днів і ніч. Ані лежав в ліжку. Вона бажала спати і очі закрити від неї. Поки щось спалахнув перед майже закритими очима. У темряві вона відчинила їх широкою і зіркою. Був монстр в кутку її кімнати.

Ані миттєво змащують її чарівним ліхтарем і перетворили його.

Монстр негайно відреагував. "Не робіть це!". Це було дуже дивно, що такий величезний, феросійний монстр може зробити такий непристойний стекак.

- Ні, ні! Тексти пісень, а це означає: Не це ліхтар! - Вимкніть світлу сторону.

до Ні, ви не можете чекати того, що Анні сказав міцно. Не менше, поки ви не вийшли сюди.

до Це неправильно, монстр кричав. - Ви повинні боятися мене. - Вона керма. «Невірно,» він повторився. - Що робити зараз? Тепер всі гонни сміються на мене. Ми повинні бути сердитися і лякати людей. Щоб її здивувати, Анні побачила монстра кричу.

- Я знаю, що робити, якщо ви сердитися, вона сказала.

- Так що? просив монстра акуратно.

- Приїжджайте тут, я розповім вам, Ані сказав.

На флеш-світі з’явилась думка про те, що я не збираюся. й

Вона прийшла ближче і сіла поруч з Анні, і вона почала розповідати йому, як відпустити її небезпеку подушкою.

до Це чудово! монстр був захоплений. І вони вийшли і подушку Анни.

- У мене є краща ідея, подушка зміщена. - Чому ви не потрапили в матрац?

Ані Ані, а не бодай, почув її слова, бо вони були занадто зайнятими: вони їздять навколо сміхання.

Д. Бретт, Після того як був дівчина, як ви (клас, 2006).

Видання

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши нашу свідомість, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: психології.ru/roditeli/ Kids/rebenok-boitsya-temnotyi-kak-prognat-chudovische-iz-pod-krovati/