Бабі посмішка для контролю батьків.

Я зауважила, що діти посміхаються контролювати своїх батьків 15 років тому, але це не до 2014 року, що наукові дослідження підтвердили це експериментально. Дослідження американських експертів з університету Сан-Дієго показали, що дитяча посмішка не тільки з причини, але для конкретної мети: зокрема, щоб дорослі почали посміхатися в них в поверненні.

У експерименті беруть участь тирнадцяті мами з чотирма-місячними малюками, а також волонтери, які взаємодіють з ляльками, дуже схожі на малюків. Дослідники хотіли зрозуміти, чому діти посміхаються: Як вони просто посміхаються? Чи враховують певні обставини?

Результати були дуже несподіваними. По-перше, виявилося, що малюки в галузі відносин з батьками не милі, але навчаються фахівці. Як і професіонали, які розуміють, коли аудиторія найбільш підготовлена, щоб прийняти особливу жарт. Зокрема, дитина посміхається мамі або батькам, коли батьки готові посміхатися і, крім того, коли вони визначаються посміхатися протягом тривалого часу. Ці маленькі «спеціалісти» вже чотири місяці знають точно, коли і як шукати батьки, щоб отримати найбільшу увагу.

Але це не все. Учні показали, що дитяча посмішка на батьківщині, не з любові до посмішок і процесу «радіювання», але посміхатися у батьків. Бабі та їхні мами мають різні стратегії. Якщо стратегія мами була «навчитися більше часу для наших взаємних посміхань з дитиною», то стратегія малюків набагато більш зосереджена: «Ви повинні бути більше часу, коли мої батьки посміхаються на мене». Посмішка без причини, діти не встановлюють такого завдання. Вони мають ціль: своїх батьківських посмішок, і це, безумовно, що вони роблять!

P.S. І пам'ятайте, що просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.psychologos.ru/articles/view/mladency_ulybayutsya_dlya_togozpt_chtoby_upravlyat_roditelyami_vos_zn_