Формула успіху. Як Математика допомагає людям жити

Як зупинити відмову від термінів і прокрастинату, дізнатися про прийняття важливих рішень і любов себе за допомогою математики? Ми навчимося відповісти з автору нещодавно опублікованої книги «Тинк як математика» та популярного курсу на курсора «Learning How to Learn» від Barbara Oakley, PhD, консалтингу та дослідження стовбурових клітин мозку.

Якщо ви добре знайомі з математикою, це набагато важче, щоб вам захопити.

Я довго навчаюся розуму людини. Mindshift: Як Ординарні і позачергові люди перетворили свої життя через навчання - І ви можете занадто. Відповідає казкам про людей, які змінили своє життя та кар’єри через нові підходи до навчання.

до

Барбара Дублі

Є багато способів подолати страх природних і точну наук. Вирішені вчені і блискучі розуми, як правило, повинні вивчити ефективні методи навчання рано, тому що вони починають навчатися практично від невідповідності. Насправді, ці методи навчання можуть бути опановані будь-яким віком. Якщо я не вивчила іноземну мову до того, як я не думав, що там були спеціально структуровані практики.

Коли ви йдете в тренажерний зал, ви навчаєтеся на тренажерах, щоб розвивати м'язи. Ви не думаєте, що ви можете перекачувати кішки, сидячи на боці щодня. Те ж саме можна застосувати до математики. Допомагає розвивати невидиму психіку, яка може бути корисною в самих несподіваних зонах. Наприклад, якщо я повинен найняти менеджера в магазині або розробити онлайн-курс, я віддаю кандидата з добре розвиненим аналітичним настроєм. У світі змінюється, і здатність впоратися з технічними та математичними викликами стає все більш важливим.

Знання природної науки попереджає людей проти "магічного мислення"Ми можемо допомогти вам зробити важливі рішення, які будуть впливати на ваше життя; вони також можуть допомогти вам впоратися з повсякденними проблемами. Знання математики та природної науки попереджає людей проти «матичного мислення». Коли мова йде про виплати, іноді я відчуваю, що гроші будуть просто виходити з тонкого повітря, і я буду все, що я хочу, не роблячи ніяких зусиль. Але це не відбувається. Гроші не з’являться в держбюджеті, незважаючи на те, що держава часто змушує нас вірити інакше. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів. Наприклад, ми всі знаємо, як важлива хороша екологія, і ми всі повинні боротися, щоб зробити світ чистим і зеленим. Проте деякі екологічні ініціативи, такі як e-cars, дійсно шкідливі для навколишнього середовища. Простіше кажучи, люди, які не мають ніяких математичних або наукових знань, набагато простіше фольга, оскільки вони не знають, як бути скептичною.

Математика, як навчити абстрактну математику, яка, здається, відключена від реальності, але насправді допомагає майстер-класи, які можуть легко передаватися на різні сфери професійної діяльності. Вивчаючи математику в одній області, такі як облік, є неефективним, оскільки вона обмежує гнучкість вашого мислення і запобігає викладання нових знань і навичок в іншому контексті. Якщо ви навчаєте іноземну мову, то ви штучно обмежите свій погляд на одну мову назавжди. Якщо ви боїтеся рівнями і формулами, і не знаєте, як застосувати свою фантазію до них, спробуйте подумати їх як вірші.

Наслідки є просто набором зашифрованих концептів; вони, як поезія, мають більш глибоке значення. Ейнштейн зміг описати фотон за допомогою фантазії, не математики.

Відомий, що він не був настільки міцним в математикі і часто прагнув допомогти іншим математикам продовжити його дослідження. Але він не мав уяви: він уявив себе як літаючий фотон і думав про те, як він сприймав ще одну фотон. Уява людей набагато більше, ніж вони думають. Якщо ви не думаєте про це про вас, розгляньте це: Якщо у вас є уява про любов і виховання дитини, у вас є уява, щоб створити чудовий новий світ.

Є багато книг, які допоможуть вам зрозуміти математику. Моє улюблене - Калкулус Сильванус Тхомпсон, що виготовляється легко, Світ Згідно з Хвилями: Історія математичної методики у виготовленні Барбара Бурке Хаббард, і тритомної фізики Річарда Фейнмана. Всі ці роботи допомагають знайомитися з математикою з різних куточків і пояснити, як він підключений до реальності.

Ваш успіх не має нічого спільного з генієм. Визначила випускника інженера у віці 26 років. Це викликало багато ненависті у мене і багато страждань у першому році; тільки рідкісні погляди давали мені сподіватися. До того, як я відчув, що це було приблизно рік і половина. До цього я вивчила російську мову, отримала стипендію від служби невійськової підготовки офіцерів запасів та ступінь бакалавра у слов’янських мовах та літературі. Я мав шанс стати експертом в силах лясону, але я захопила математику і боявся.

Якщо ви також боїтеся з математикою і наукою, ви повинні знати, що ваш мозок постійно виконує складні розрахунки, ви просто не знаєте його. Завдяки цьому ви можете зловити м'яч і проїхати по дорозі ями на машині. Ми вирішуємо рівняння і робимо комплексні розрахунки несвідомо і не підозрюємо, що ми вже знаємо рішення, бо у нас є здібність до математики і науки. Здається, що математика є більш складним, ніж людські здібності, оскільки вона зашифрована у формулах і абстрактних концепціях.

Я вірю, що є тисячі «праворучних» способів виховання дітей, тому я не гравітую до будь-якої конкретної школи або системи. Дуже часто ми підкреслимо, що діти повинні підходити до навчання з пристрастю, якщо насправді процес навчання себе повинен пробудити пристрасть до них. Освіта повинна вирощувати у студентів креативність, цікавість і прагнення до відкриття. Зрозуміття, проте, необхідно повернути впевнені знання конкретної тематики. Якщо у вас є великий набір фактів, ви навряд чи можете зробити творче відкриття. Незважаючи на те, що діти багато років відвідали ту саму школу, їхні досягнення не руйнуються, оскільки успіхи людей сильно залежать від їх соціального середовища та біологічної схильності. Але в реальності, наполегливість набагато важливіше, ніж інтелект. Багато людей, які виїхали ще більше, ніж дуже даровані люди.

Ці люди також стикаються з багатьма проблемами: як дитина, вони відключені однокласниками, вони починають пригнічувати свої здібності і шукати проблеми, де вони дійсно не існують. Зацікавлені люди набагато швидше за все впадуть в прокрастинацію, адже в їх молоді цей підхід був ефективним і, як дорослі, вони просто не можуть перебудуватися. Студенти постійно конкурують з більш подарованими однокласниками і намагаються зловити їх, в результаті вони сильно обмежують себе в часі, який може бути витрачений на оволодіння матеріалом, а ще більш лаг позаду. Ви повинні прийняти себе і ваші характеристики. Якщо ви відчуваєте, що ви досягнете мертвого кінця, краще запитати поради від компетентних людей. До цього намагатися вирішити проблему самостійно, після чого краще сприймати пояснення іншої людини. В університеті я сердився з моїми вчителями, не розуміючи нічого, навіть якщо я мав би взяти на себе кілька кроків.

Я впевнений, що люди присутні! Я знаю, що тому що я був приступним від часу. Кожен відрізняється: деякі студенти навчаються корисними методами навчання і все ще вибирають не використовувати їх. Це не означає, що вони не шкода, але я відчуваю себе шкода, тому що вони часто люблять себе про те, що вони дійсно здатні. Роман Фейнман розповів про свій IQ 125, щоб довести, що успіх не залежить тільки від непристойного генія. Вже багато років досягла успіху в галузі фізики та математики.

Побудувати мозок не так складно, як це здається. Ми думаємо в двох різних режимах: зосереджені і відволікаються. Є гіпотеза, що це пов'язано з тим, що хребти повинні вирішувати два важливі завдання одночасно: контролювати рух ворогів (розкритий режим) і шукати їжу (розміщений режим). Якщо кожна півсфера націлена на конкретний тип сприйняття, зростає ймовірність виживання.

У людини ліва півкуля асоціюється з зосередженою увагою і спеціалізується на логічного мислення; права півкуля відповідальна за обробку емоцій, відволікаючи увагу і соціальний зв'язок. Не можна отримати широку картину світу без правої півкулі. Для успішного вивчення науки і мистецтв необхідно чергувати два види мислення. Всі відомі інсайти в історії науки, так як якщо зловживали кимось зверху, асоціюються з включенням дифузного режиму мислення після тривалого періоду концентрованої роботи. Неймовірно, що деякі люди переважають правою півострою та іншими ліворуч. Мозок дуже складний. Ми збираємо себе, коли ми спробуємо спрощувати. Чудова книга Майкла Андерсона, після френології, пояснюється дуже чітко, чому модульний підхід до розуміння головного мозку проблематично.

Я не можу вірити, що студенти витрачають близько 16 років в коледжі, перш ніж вони отримують ступінь бакалавра, але вони не мають єдиного курсу в ефективному навчанні. З іншого боку, курс з ефективного навчання в традиційному освітній системі буде виглядати щось схоже: три тижні будуть проведені в історії освіти, ще три на різних педагогічних теоріях, ще три на курсі лекцій про те, як навчаються молоді діти. Може бути тільки в останні один або два тижні студенти зможуть отримати деякі практичні навички. Оскільки більшість викладачів не знайомі з нейронаукою, вони не зможуть говорити про життєві речі, як орієнтований і дифузний режим мислення або больові центри мозку, які викликають нас до прокрастинату. Я думаю, що студенти сьогодні дуже щасливі мати доступ до книг, таких як Think Like a Mathematician і курси, як Навчання Як дізнатися на курсі. Інформація, яка надається, буде корисна для всіх, хто вивчає щось. Це буде чудово, якщо всі ці підходи були побудовані природно в школі та університеті освіти. На щастя, це вже починається.

Всі інсайти, як якщо хтось з вищевказаних, пов'язані з включенням дифузного режиму мислення після тривалого періоду концентрованої роботи.

Змінює університетські підходи до навчання, як переміщення кладовища кудись іншого. Ми не можемо очікувати від мертвих. Я вірю, що університети можуть змінюватися лише в результаті зовнішнього тиску. Саме тому важливим є порушення технології масового онлайн навчання. Як навчатися, що частково дублікати думки як математика. Це найбільш популярний курс у світі, який вже зарекомендував понад мільйон студентів за останній рік. І з причини: він містить потужні, корисні і ефективні ідеї, які вчені. Всі зміни тепер залежать від самих людей.

Багато студентів все ще не знають, що ноти в запасах ефективніше, ніж просто підкреслюють в підручнику, і прості репродукції не можуть замінити видобуток даних з пам'яті. Постійно перечитуючи ноти або підручники дають ілюзію компетенції, хоча якщо ви закривите книгу або блокнот, ви дізнаєтеся, що нічого не залишилося у вашому розумі. А замість того, щоб перевірити себе регулярно і відтворювати матеріал, який ви навчилися в вашому розумі.

Важливо уточнити, що діти не обов’язково навчаються «похилого» в школі. Іншим є те, що деякі методи навчання ефективніше, ніж інші, а також спеціалізовані курси допомагають ознайомитися з ними.Всі люди відрізняються один від одного, головне - інтегрувати ці підходи до свого життя. Першим і найважливішим кроком є просто зупинити схильність до зниження рівня стресу, підвищення ефективності навчання і безкоштовно багато часу для задоволення і релаксації. Ми прокрастинуємо, коли ми відчуваємо себе некомфортним. Якщо ви боїтеся з математикою, думка про це болюча.

Якщо потрібно почати робити математику, активуються больові центри в мозку. Важливо уточнити, що після того, як ви починаєте тренування, біль зникне. Навігація

Важливо вводити зміни поступово. Якщо ваша головна задача прокрасти, спробуйте «томатний метод»: поверніть на таймер протягом 25 хвилин і наполегливо працювати. Це допоможе вам підкреслити вашу увагу на короткий період часу. У цей час ви не можете перевірити соціальні мережі, поговорити по телефону і шукати щось в Інтернеті.

Секрет - це те, що 25 хвилин - короткий проміжок часу, щоб ви могли захочитися в тому, що це буде найближчим часом, і ви зможете отримати трохи відпочити. Цей метод корисний для резервного копіювання списку ключових завдань на день (5-10 точок) і на тиждень (до 20 точок) для відстеження вашого прогресу і не пропусти важливі речі. Не варто забувати про те, що в ранок, що означає, що найбільш важливі і неприємні роботи рано вранці. З вивченням математики та природної науки, асоціюється поняття «налаштування ефекту». Це стосується моментів, коли оригінальна ідея або думка запобігає пошуку кращої ідеї або рішення.

Дуже часто цей початковий імпульс призводить до неправильного результату. Коли ви боретеся з завданням протягом тривалого часу, це цей бар’єр у Вашому мисленні, який запобігає виявляти правильне рішення. Я сам регулярно використовую методи, описані в книзі - наприклад, я постійно користуюсь принципом томата. Також, коли я читаю наукову літературу, я постійно дивлюся і перевіряю, що я можу пам'ятати. Я думаю, що ці методи можуть допомогти у вивченні складних абстрактних концептів, таких як філософія. Видання

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши нашу свідомість, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: теоріяandpractice.ru/posts/11706-barbara-oakley