Що таке маніпуляція? Велика радянська енциклопедія дає одне з сенсів цього слова: маніпуляція є розумним трюком, хитрістю, маніпуляція фактів, щоб досягти неспроможної мети; так само, як і мачинація.
Це, маніпуляція через почуття є вірною поведінкою (порушення фактів) однієї людини для того, щоб лікувати певні почуття в іншому, щоб досягти мети, я думаю.
Все маніпулюється: діти, дорослі, різні рівні освіти, дохід, спосіб життя. Деякі маніпуляції свідомо - рекламодавці, продавці, шахмери, політики (і вони не випадково в одному ряду), інші несвідомо - діти (коли вони ростуть - вже свідомо), люди, які не використовуються для того, щоб бути в курсі своєї поведінки.
Коли людина вдається маніпулювати?Якщо він не може досягти своєї мети в безпосередній і чесний спосіб і / або не хоче прийняти ще один сценарій і безкоштовно буде іншої людини.
Наприклад, дитина хоче іграшку в магазині і просить мамі її купити. Навіть якщо він 1,5-2 років, він просто розповідає про свою «вагу» і тягне ручку. Мама розуміє, що вона хоче, але, наприклад, вона має обмежені фінанси. Займає дитину або відволікає його увагу. Припустимо, що дитина дуже кріпиться до іграшки і не хоче залишити без неї. Як досягти вашої дитини? Право, вона кричить. Іноді дуже гучний. Іноді це гістерика. Мама розсмоктується, мама готова зробити все, щоб НЕ ... привернути увагу / почуйте гучний шум / подивіться в очах людей жорстокого і життєздатного матері (якість вашого варіанту). І мама купує дитину іграшку.
Діти швидко навчаються. І якщо цей випадок був несвідомий маніпуляція - малюк змушений мати робити те, що він хоче, то кілька таких повторень консолідують цей стереотип поведінки - "це єдиний спосіб досягнення власної", - каже малюк. Як доросла людина вже має арсенал маніпуляцій.
І дитина дізнається з дорослих:
- Ну, їсти більше каша, або ви не будете рости / якщо ви не йдете до ліжка зараз, завтра я не дам вам дивитися мультфільми (маніпуляція по страху).
Ви так несердно, я роблю все для вас, і ви ... / щоб замкнути і не говорити - бути відхилений.
Вам необхідно поцікавити / поцікавити / поцілунати з вашим бабусям, або вона буде згасати (маніпуляція на почутті шкода).
Ви дочка/мати/дружина, або сина/пліч/чоловік, або психолог/астрологер/біотик, або пасажир/направник/будьба, і тому повинні/добрий!
- і т.д.
Що таке інший варіант або вільний?Наприклад, у випадку малюка, прийняти, що мама не може придбати іграшки. Я думаю, що занадто важко для дитини зрозуміти.
Але в разі каші мама не приймає, що у дитини є право їсти стільки, скільки хоче його тіло, і що дитина не повинна задовольняти спокій матері, що він повний, за вартістю переїдання. У майбутньому це призводить до того, що дитина забуває слухати і зрозуміти своє тіло, і зосереджується на своїй мамі: його матір знає, коли він голодний, холодний, коли він втомився, що робити, кому маррі, де навчатися, хто працювати і взагалі, як жити.
Маніпуляція у відносинах описана Еріка Берна у книгах Люди, які грають ігри та ігри, які грають. Я думаю, що ті, хто хоче вивчити цю тему, будуть читати оригінальне джерело докладніше.
І як люблять маніпулювати своїм дітям, які вже вирощували, на почуттях життєдіяльності і мита! В курсі вальріан, алітол на язикі, нітрогліцерин під язиком, нервово стиснений матовий (пристрій для вимірювання тиску). Якщо це не допомагає, то мама починає вірити в погіршення її стану, коли життєрадісна дочка зраджує невірно!, або син йде до дружини і дітей, або «дихає» щось, що батько не погоджується з тим, що фактично хворий. Більшість захворювань у дорослих грають маніпуляції.
Подумайте про те, як ми хворіли, коли ми не хочемо піти в школу. На нашому сервісі мультфільми, лежачи в ліжку і вбрання. До речі, коли дорослий не хоче йти до роботи, він також отримує хворі.
У разі продажу товарів. Це вигідно для продавця купити товари з нього. Але замість поліпшення якості товарів і якості обслуговування продавець використовує маніпуляції через різні рекламні переміщення, які часто не тільки незаконні, але і шкоди покупцеві. Наприклад, багато акцій зі знижкою - 3 товари за ціною двох, призводять до того, що людина купує, що йому не потрібно в одній кількості. Ось, звичайно, ви не повинні відлягати продавця, тому що покупець все ще має вибір - закохатися за цю маніпуляцію (від страху, що він не отримає або що буде дешево) і купити або навмисно відмовитися, і зробити покупку вчасно, за ціною і в місці, де він вибирає.
Як ви спілкуєтеся безпосередньо?Зрозуміло, для великої більшості людей це питання не виникає навіть. Здається, що люди вже забули, як говорити безпосередньо. Чому? Справа в тому, що кілька поколінь спілкуються через маніпуляції, живуть несвідомо, регулюють їх життя і діяльність з умовними рефлексами.
Як це може бути різним?Наприклад, мама робить дитину їсти кашу. Вдово, мама розуміє, що її тривожність, що дитина не повний, не так багато про себе: вона не турбуватиме її довше, і вона зможе зробити свій власний бізнес, вона спокійно, що дитина повністю = (рівно) здоровий.
І мама вирішує: дайте дитині зараз стільки, скільки він хоче. Коли він голодний, він скажеш, він не буде голодним. Я можу дати дитину, щоб навігувати їх голодом і зрозуміти своє тіло. І він навчиться піклуватися про себе. Ми працюємо над створенням таблиці. (Коли дитина вже може це зробити самостійно, спонукати його до подальшої незалежності.) В результаті мама звільнить час для своїх справ, і вона зможе бути спокійним для почуття ситості у дитини, адже вона доручила йому відповідальність за свої почуття. Це, мама досягне того ж результату, як вона прагнула маніпуляції, але при цьому отримує багато переваг:
- Дитина росте самостійно, знає, як довірити себе, свої почуття і почуття, і тому буде направлятися в майбутньому, а не бути цуценя в руках інших;
- Моя мама має вільний час, як вона хоче і мир розуму. У той же час мати внутрішню впевненість, що все добре і почуття власної гідності замість страху.
І це повага для кого-небудь іншої волі (у цьому випадку буде дитина – їсти стільки, скільки він хоче, коли він хоче). І приймати інші варіанти - дитина не їсть, коли ми хочемо.
Для цієї поведінки мати потрібно навчитися лікувати себе таким чином: щоб дозволити себе їсти, коли вона хоче, а не чекаючи всієї родини. Виготовляючи для себе те, що ви любите, а не насолодитеся улюбленими стравами на користь середнього варіанту меню для всієї родини. З повагою, смакові потреби. З повагою, ваш голод - їсти, коли ви хочете, і не чекайте дітей від школи, чоловіка від роботи і Вашого почуття ситості - не закінчити харчування для всіх, але зупинитися, коли ви повний. Ми можемо тільки лікувати інших, як ми лікуємо самі. Якщо ми не даємо собі свободу вибору, ми не надаємо іншим (або сердитися, коли вони можуть).
Що заважає людині говорити безпосередньо?Як правило, це не тільки навчання в дитячій маніпуляції від дорослих. Нерідко людина вдягає маніпуляцій вимушеним, коли він не приймається.
Наприклад, дівчата часто гріхують за допомогою маніпулювання чоловічої провини. До цього вони досягають уваги як різновид любові (заміни безумовної любові, адже вони не отримували її в дитинстві і не знають, як отримати нестандартну любов) через придбання ювелірних виробів, нарядів і т.д. По суті, щоб придумати і сказати: «Послухайте мене, хочу відчути себе коханим зараз» – можливо, не всім. Це набагато простіше спровокувати скандал, викликати відчуття провини і домогтися того, що людина зливається своєю увагою, дарами і впевненістю вічної любові.
І початок цієї маніпуляції може бути такою: дочка підійшов її матір/саду, коли вона була нудною, відчував потребу в чузі, а батько в цей час був зайнятий і неуважним - злий крихт. Відбиток на розумі. «Я не можу отримати те, що я хочу». Я не можу отримати любов прямо, і необхідність любові є базовим! і починає проявлятися навколо способів. Так, це не так?
Якщо роботодавець маніпулює своїх працівників через страх, а не кажучи вже про те, що «Гуїс, давайте зробити хорошу роботу і мати хороший відпочинок для того, що ми заробляємо». Оскільки не всі роботодавці хочуть поділитися, і не всі працівники хочуть працювати на повній потужності.
Таким чином, маніпуляція вигідна як тип взаємодії людей, і тому вона процвітає в нашому суспільстві.
Коли маніпуляція неможливе?Ведуться роботи між двома або більше людьми. Це завжди маніпулятор і маніпуляція, об'єкт маніпуляції. У маніпуляційній особі необхідно мати «хуки», для яких маніпуляторні клітки. Якщо людина звільняється від всіх гачків, то не можна зачепити його.
Наприклад, коли чоловік погрожує, "Я від тебе знаходжу!" він маніпулює почуття матері. Яка мама зраджує її дітям? Тому, з страху, жінки погоджуються на несприятливі умови для себе.
Що може бути розчином в цьому випадку? Наприклад, якщо жінка говорить, "Окай, дарлінг". Якщо ви думаєте, що діти будуть краще з вами, і ви будете мати достатньо часу, щоб дати їм батьківську увагу і замінити матір'ю - я погоджуюсь. Давайте дітям жити з вами. Тоді чоловік нічого не буде маніпулювати. Звичайно, сказати, що жінка повинна бути готовим, що все може стати таким чином. Внутрішнє прийняття цього розвитку. І чоловік, відчуваючи цю готовність, швидше за все, відмовиться від маніпуляції і шукати інший варіант. Тому що чоловік, в цьому випадку не потребує дітей. Він повинен помстати на дружині, який відступив його, відкинувши його (чоловіча его страждає) або віддає перевагу іншому чоловікові йому. Це просто шампан.
Ідеально буде те, що розмова «люда» без маніпуляції. І це також включає в себе «І-статевість» методику та розв’язання фраз з системних сімей. Наприклад: Шановні друзі! Я думаю, що моє рішення болить вас. Я так шкода. Я дякую вам за всі хороші речі, які ви і я мав. Що ми робимо разом, щоб друзі та бути хорошими батьками до наших дітей? ?
«О, ви залишаєте, я буду тут тільки.» І дочкам необхідно жити своє життя: навчання, одружитися, мати дітей. Нерідко такі жінки живуть з матір'ю, як медсестри і confidants до 35-40 років. Від жіночої нереальності вони страждають фізичними та психічними здоров'ям. Вони часто виглядають як якщо вони застрягають у віці від 15 до дрібного, тонкого, з тонким дівочим голосом.
Що? Чи є маніпулятор шкідливий гіпокритт, який шукає прибуток? З точки зору, так. Я думаю, що маніпулятори і маніпулятори нещасливі люди, які не можуть говорити про свої почуття і бажання. Хто вирощував, але продовжуємо нести погані рани в душі. На щастя, ці рани можна загострити. Ви можете перетворювати від потвору, маніпулюючих почуттів, відносин, в прекрасний вільний лебед, насолоджуватися життям і спілкуванням як рівних з рівними.
Рекомендації щодо уникнення маніпуляції.- Дізнайтеся, що є маніпуляція.
- Вчимося відслідковувати, як ви відчуваєте маніпуляційно - який гачок ви наклеїте.
- Дізнайтеся, щоб зняти ці гачки. (Психотерапія)
- Дивитися, як люди маніпулюють один одного. (Поповніть банком свинарства можливих способів відстежити, коли він наноситься на Вас час.)
- Як маніпулювати людьми?
- Вчимося будувати особистісні межі і захистити їх (персональна терапія, групова терапія).
- Вивчайте свої почуття та думки безпосередньо
Чому тут так багато «забарвлення»? Ми навчимося маніпулювати і маніпулювати таким чином, Може бути зараз є час, щоб дізнатися іншу майстерність?
Автор: Тетяна Базилєва
P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki
Джерело: bazyleva.com/%D0%BC%D0%B0%D0%B8%D0%B8%D0%BF%D1%83%D0%BB%D1%8F%D1%8%D0%B8%D1%8F-%D1%87%D0%B5%D0%B5%D0%B5%D0%B5%D0%B5%D0%B%D1%87%D1%83%D0%B2%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B2%D0%B0/