563
Все про вибір фарби для стін: водовідведення
Якщо ви починаєте ремонт, то обов'язково доведеться витрачати час на вибір матеріалів для обробки. Давайте дізнаємось, щоб дізнатися їх. Почнемо з настінними покриттями та обговорюємо водорозчинні фарби в цій статті. Що це і варто вибрати цей тип для оформлення?
Трохи історії кольору.Як довго існували фарби? Археологи стверджують, що люди використовують їх на 17,000 років. Так, звичайно, фарба використовується для того, щоб бути трохи різним складом, але вона розвивалася з людством. Додана велика природа походження фарб не змінювалася протягом століть, додано лише різні сполучні елементи та методи зміни кольору. Після того, як люди побачили світ, як кольоровий, і це те, як вони хотіли, щоб зобразити його. Для отримання фарбувальних пігментів, мінералів і трав були використані - в цілому, все, що земля дає, в тому числі і власне.
Трохи пізніше вони винайшли хімічні сполуки і отримали бажаний відтінок за допомогою. У середні віки пігменти навіть включені небезпечний свинець і арсенік. Життя людей – це такі кольори, звичайно, скорочений, але, можливо, завдяки їм ми все ще захоплюємося картинами та фресками тих часів. У нашому 21-му столітті фарби тестуються на екологічність, токсичність, безпека. І в цілому - про різноманітність кольорів і обсяг їх застосування в ці дні можна написати дисертацію! Проте, у нас є різне завдання, тому ми обмежимо себе компактною історією.
Склад водорозчинної фарбиПо-перше, ми розуміємо наукові параметри композиції водяної фарби. Я спробую пояснити все просто і чітко. Фарба водовідведення, фактично, вода з начинкою. Наповнення, як правило, є бункером на основі синтетичних латексів і кополімерів (акрилових або вінілових ацетатів). Щоб покласти його ще більш просто, це частинки в воді, які після нанесення на поверхню (фарбування) і випаровування води, підхід. Ці частинки потім прилипають один одному і утворюють плівку. Все наука.
Не містить розчинників. І хоча в нашому столітті він містить синтетичні матеріали, це все ще екологічно чистий, безпечний, простий у виготовленні та використанні. Крім того, вода фарба є без запаху і «холодильники» практично будь-якого типу поверхні (експертне зчеплення, адгезія). Тому він широко використовується в будівельній галузі як в величезних виробничих потужностях, так і в домашніх ремонтах.
Всі водяні фарби можна спочатку розділити на дві групи:
Звертаємо вашу увагу на акрилові фарби, тому що завдяки своїм якостям вони більш підходять для домашнього використання. Це досить поширений продукт, який ви завжди знайдете на полицях будь-якого будівельного магазину. Акрилова фарба - це фарба для дисперсії води на акриловому бункері (акрилатів або їх кополімерів). Економічний і зручний у використанні, швидко висихає, утворює паропроникне покриття на поверхні ( «дихає»). Важлива нагота: акрилові фарби добре зберігають колір і не вигорають, витримуючи інтенсивне ультрафіолетове випромінювання.
Оскільки ви обрали фарбування для обробки поверхні, це рішення навряд чи можна назвати неправильним. Які недоліки до цього вибору? Навпаки, є плюси.
Основним недоліком живопису є підготовка поверхні до її нанесення. Що таке: стіни повинні бути плоскими, обштукатурені, бажано - ідеальні. Для досягнення цієї ідеальності, відверто, досить складно, особливо в старих будинках. Ви повинні вирівняти стіни, правила кутів і так далі. Однак, щоб бути чесним до кінця, тоді будь-який інший тип обробки також не приховує сильні нерівності.
Тепер я спробую переробити інші недоліки, які я почув від клієнтів частіше, ніж інші:
- Я пофарбую його, але у мене є новий будинок - настає усадка, стіни і штукатурка будуть покриті мікрокраками і будуть помітні.
Так, є деякі фактори, які слід враховувати при розмальовуванні, і це одна з них. Однак, є також вихід з цієї ситуації - ви можете використовувати шпалери (фигуркові шпалери для фарбування). Тільки вони здатні дійсно посилити нову поверхню, тому що іноді мікрокраки дуже макросильні! І будь-які інші шпалери не зможуть розтягувати макроси і обов'язково зламати. І вибираючи скловолокна, ви захистите себе від таких неприємностей і зможете перефарбувати їх до декількох разів. І, знову, цей варіант недорогий, ніж інші види оздоблення - камінь, плитка або панелі.
- Я не люблю гладкі поверхні, я люблю текстуровані поверхні.
Такі аргументи проти живопису також досить часто ставляться вперед. Тим не менш, виробники вже давно забезпечили всі Ваші «погані» і «не погані», і якщо ви дійсно підійдете до вибору і пошуку товарів, ви знайдете безліч варіантів!
Важливі якості фарбиПо-перше, ми визначаємо якість фарби, які можна сміливо просити продавців. Фарба повинна бути:
Нерідко споживач стурбований споживанням фарби, і він вважає важливим показником. Проте, на практиці я не помітив велику невідповідність даних від різних виробників. Варто враховувати, що в залежності від типу бази, споживання фарби або зменшення або, навпаки, збільшується. Якщо стіна підготовлена і грунтована, або попередньо пофарбована поверхня оновлюється, то витрата фарби буде мінімальним. Але шпалери для фарбування (особливо скловолокна) «здоблення» фарба набагато більше і споживання буде максимальною. Виробник зазвичай дає середнє споживання фарби: 1 л на 6-8 квадратних метрів. З огляду на свій квадрат і тип поверхні, не складно самостійно розрахувати приблизну кількість необхідних виробів.
На самому початку статті я сказав, що фарба міцна. Ця властивість залежить від стійкості фарби до навантажень. Будь-який виробник, як правило, інтер'єрна фарба представлена в 3 типах:
Для стін і стель - це нестійке покриття для кімнат з низькою проникністю людей, переносить тільки хімічне очищення, дозволяє побілити ложкою, якщо вона натирається рукою, нестійкі до механічних навантажень. Зволожуючий стійкий - це покриття для кімнат з невеликою проникністю людей, переносить вологе прибирання (повітря і не більше), стійкий до механічних навантажень. Миття є стійким покриттям для кімнат з великою проникністю людей, добре переносить вологе прибирання, витримує миття миючим складом, декількома циклами миття пензлем. Зверніть увагу, що ця оцінка не зазвичай прийнята, тому фарба може називатися по-різному, але, в цілому, вона все ще представлена в цих 3 типах. Деякі виробники додають їх зовнішній вигляд, надаючи йому особливу якість. Наприклад, «Супербілий для стелі», або «посуд для стін». Але, будь-яким чином, вона належить до одного з вище трьох типів. Іноді виробляються кілька класів або різні серії продуктів, але в кожній такій серії, як правило, є 3 види відповідно до ступеня стійкості. Виробник не прагне заплутати вас, швидше за все, він намагається порадувати всіх споживчих шарів, постачання ринку і дорогих продуктів, а також товарів економ-класу, а також пофарбувати погану якість. На жаль, це правда, і на жаль, вона також знаходить клієнта. Нижній клас, нижча ціна.
При покупці фарби для себе необхідно просто вибрати бренд першим, після чого клас його виробів (за наявності), а потім один з трьох видів опору. Як правило, вартість фарби за типом також відрізняється: миється фарба коштує дорожче вологостійкості, а вологостійкий коштує дорожче, ніж для стель.
Деякі люди вибирають фасадні фарби для більш міцного покриття в будинку, але я не рекомендую це. Фасадна фарба подається з деякими іншими факторами, вона містить добавки, які небажані для інтер'єрних кімнат, і її вартість буде вище, ніж в інтер'єрі. Для будинку, в якому досить підходять сухі і теплі вище види: нестабільні для стель, вологостійкі для стін в залах і спальнях, промивають в дитячій, коридорах, кухні. Однак є випадки, коли фасадна фарба доречна в приміщенні: вона погодна, тому що вона підходить для неопаливних і корисних кімнат: tambour, підвал, котельня, веранда та інші.
Фарби фасадніПоговоримо трохи про фасадну фарбу. Основним критерієм при виборі будь-якого матеріалу для зовнішньої роботи є його можливість протистояти змінам температури і, в результаті, вологості.
Просто покласти, погодний опір. При виборі фасадної фарби слід також розглянути цей факт плюс описані вище для вибору інтер'єрної фарби.
Фарба фасаду повинна бути:
Я хотів розповісти вам про вибір фарби.
Тонкощі розмальовкиТепер для розмальовки. Вибір кольору є одним з найбільш приємних моментів протягом усього оновлення. Ви проведете години ходьби по будинку, нанесіть невеликі квадрати до стін, вибираючи відтінки і тони. І тут виробники... У будь-якому магазині ви знайдете багато пляшок з квітами, які можна змішати один з одним, отримувати нові відтінки, а в великих варіантах пропонують послугу фарбування. У деяких випадках це абсолютно безкоштовно (при виборі певного виду фарби), а також, або Вам буде запропоновано платити тільки пігменти для фарбування. Який колір вибрати і для чого приміщення – не фарбувати. Я покажу вам, як це робиться, що ви отримаєте в кінці і дайте загальні рекомендації.
Якщо ви вирішили забарвити фарбу самостійно, то вам доведеться використовувати пігменти або розмальовки пасти.
Їх величезна кількість видів: концентрований і не так, універсальний і тільки для фарб на водній основі, порошку і пасти, і інших, і різних. Як правило, на упаковці або з товарним буклетом є розщеплення, тобто ви покажете, який колір ви отримаєте. При самостійно обчисленні пропорції додайте необхідну кількість пігменту до фарби, перемішайте і отримайте бажаний відтінок інтенсивності і насиченості. З додаванням декількох пігментів можна отримати додатковий колір, проте такі експерименти найкраще виконуються людьми з досвідом або експериментують на невеликих кількостях фарби.
Переваги даного виду фарбування:
Як зазначено вище, ця послуга надається в великих магазинах будівельних матеріалів або їх мережі. Розмальовки машини двох типів: механічна і автоматична. Я не буду описати особливості кожного, тому що, як правило, ви повинні бути вміст з яким доступно. У наймальовничій машині є 16 фламок з пігментами різних кольорів. Ці пігменти є надконцентрованими, тому іноді для фарбування фарби досить для пари крапель. Комп'ютерна програма розраховує скільки і який пігмент потрібно додати до гнучкого обсягу, щоб отримати бажаний колір. Зазвичай фарбувальний апарат оснащений міксером або пристроєм для змішування фарби.
Якщо ви попросите цю послугу, вам буде запропоновано розщеплення вентилятора, щоб вибрати колір.
Вентилятор запропонує головний колір і його градації від темного до світла. Вартість зазвичай залежить від кількості пігментів, які використовуються при розмальовуванні обраного кольору. Деякі магазини кладуть фіксовану ціну на літр (або кілограм) тонованої фарби. Однак цей підхід корисний для магазинів.
Справа в тому, що всі пігменти відрізняються ціною, так як всі різні компоненти використовуються для виготовлення певного кольору. З мого досвіду я знаю, що різниця в вартості розмальовки іноді досягає тисячі або більше рублів. Тому, коли ви перебуваєте в магазині до питання: «Що таке колорування?» – відповідь: «Я не знаю, залежить від кольору», – це не спроба сприйняття, але навпаки, індикатор чесності продавця, і варто замовити розмальовку з нього. Якщо ви вибрали колір, ви почуєте неприємно велику кількість, після чого намагайтеся «зламатися» інші кольори, схожі на обрану. Іноді комп'ютерна програма для фарбування практично однакового кольору передбачає використання різних пігментів. І так як ціна пігментів відрізняється, такий же колір можна цілком прийнятний.
Темні і насичені кольориТільки з цим типом розмальовки можна отримати темні і насичені кольори. На розщеплення вентилятора вони зазвичай екстремальні в першому і другому ряду. Однак для цього вам доведеться взяти фарбувальні основи. Це однакова фарба, але не біла. Виходить з заводу вже забарвлюється в певному кольорі або потрапляє в прозору і напівпрозору форму. Вартість основи може відрізнятися від вартості звичайної білої фарби як у великих, так і менших варіантах. В залежності від виробника. Для отримання насичених кольорів пігменту в прозорій основі йде більше, тому це забарвлення, відповідно, дорожче. І ось, можливо, буде вигідніше вбити фарбу в магазині фіксованою ціною на літр або кілограм.
Отже, переваги даного виду фарбування:
Як і будь-який оздоблювальний матеріал, фарби характеризуються дефектами. Більш того, причина дефекту найчастіше не відрізняється якістю фарби, але помилки при нанесенні покриття на поверхню. Пам'ятайте, що мінімум простих правил:
P.S. І пам'ятайте, що просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki
Джерело: www.7dach.ru/LilyBarta/vse-o-vybore-kraski-dlya-sten-37959.html
Трохи історії кольору.Як довго існували фарби? Археологи стверджують, що люди використовують їх на 17,000 років. Так, звичайно, фарба використовується для того, щоб бути трохи різним складом, але вона розвивалася з людством. Додана велика природа походження фарб не змінювалася протягом століть, додано лише різні сполучні елементи та методи зміни кольору. Після того, як люди побачили світ, як кольоровий, і це те, як вони хотіли, щоб зобразити його. Для отримання фарбувальних пігментів, мінералів і трав були використані - в цілому, все, що земля дає, в тому числі і власне.
Трохи пізніше вони винайшли хімічні сполуки і отримали бажаний відтінок за допомогою. У середні віки пігменти навіть включені небезпечний свинець і арсенік. Життя людей – це такі кольори, звичайно, скорочений, але, можливо, завдяки їм ми все ще захоплюємося картинами та фресками тих часів. У нашому 21-му столітті фарби тестуються на екологічність, токсичність, безпека. І в цілому - про різноманітність кольорів і обсяг їх застосування в ці дні можна написати дисертацію! Проте, у нас є різне завдання, тому ми обмежимо себе компактною історією.
Склад водорозчинної фарбиПо-перше, ми розуміємо наукові параметри композиції водяної фарби. Я спробую пояснити все просто і чітко. Фарба водовідведення, фактично, вода з начинкою. Наповнення, як правило, є бункером на основі синтетичних латексів і кополімерів (акрилових або вінілових ацетатів). Щоб покласти його ще більш просто, це частинки в воді, які після нанесення на поверхню (фарбування) і випаровування води, підхід. Ці частинки потім прилипають один одному і утворюють плівку. Все наука.
Не містить розчинників. І хоча в нашому столітті він містить синтетичні матеріали, це все ще екологічно чистий, безпечний, простий у виготовленні та використанні. Крім того, вода фарба є без запаху і «холодильники» практично будь-якого типу поверхні (експертне зчеплення, адгезія). Тому він широко використовується в будівельній галузі як в величезних виробничих потужностях, так і в домашніх ремонтах.
Всі водяні фарби можна спочатку розділити на дві групи:
- Інтер'єр, який призначений для покриття стін в приміщенні.
- Фасад для зовнішньої роботи.
Звертаємо вашу увагу на акрилові фарби, тому що завдяки своїм якостям вони більш підходять для домашнього використання. Це досить поширений продукт, який ви завжди знайдете на полицях будь-якого будівельного магазину. Акрилова фарба - це фарба для дисперсії води на акриловому бункері (акрилатів або їх кополімерів). Економічний і зручний у використанні, швидко висихає, утворює паропроникне покриття на поверхні ( «дихає»). Важлива нагота: акрилові фарби добре зберігають колір і не вигорають, витримуючи інтенсивне ультрафіолетове випромінювання.
Оскільки ви обрали фарбування для обробки поверхні, це рішення навряд чи можна назвати неправильним. Які недоліки до цього вибору? Навпаки, є плюси.
- Фарбування є найбільш вигідним типом обробки. Важко знайти щось більш економне для обробки стін. Ціна даного виду покриття може змінюватися тільки в залежності від виробника (бренду), а також деяких інших нюансів, які ми обговорюємо нижче.
- Робота не вимагає спеціальних навичок. Досить дотримуватися простих правил для фарбування будь-яких поверхонь в будинку. З деякими видами розмальовки можна впоратися навіть дитині! І в цілому ви погоджуєтеся, що багато таких робіт навіть дає радість. Адже бажання створити притаманне всім, але подарунок художника, атласу, не дарувати кожному. Так: для тих, хто, як кажуть, «не співає ні фарби» (як мені), можна сміливо сказати, що можна впоратися з розписом стін, стель та інших речей без проблем!)
- Ще однією перевагою є можливість підібрати потрібний колір. Ви ніколи не будете мати проблеми з тим, що таблиця розмальовки не має відтінку, який ви хочете. Більш того, за довгий час роботи я помітив, що клієнти мають труднощі завдяки великій кількості цих квітів. Часом ми повинні чекати тижнів, щоб вибрати один відтінок з декількох вподобань.
- Насправді, не існує більш екологічно чистого і безпечного типу покриття, ніж фарбування акриловими фарбами. І, якщо ви турбуєтеся про здоров'я, то я інформую вам, що з точки зору екологічних дружок, вони стоять поруч з натуральними матеріалами. Ви можете викликати цю заяву, списуючи інші види обробки: дерево, камінь, шпалери з натуральних волокон. Однак не забувайте, що шпалери зберігаються на клею, склад якого далеко від природного, а також композиції мастики для каменю. А деревина повинна бути захищена від грибів і комах за допомогою хімії - антисептика.
- Картина з часом дуже легко оновити. Це означає, що якщо є забруднювачі, які не можна змивати (відома ситуація для тих, хто має дітей), то невелика кількість фарби того ж кольору буде достатньо приховати дефект. Якщо необхідно оновити покриття (косметичне ремонт), просто пройдіть один шар фарби того ж кольору, як це було, але шпалери доведеться змінити.
- Ще один плюс Зауважте стійкість цього покриття до механічних і хімічних ефектів. Якщо ви вибрали правильний тип фарби, ви можете використовувати його протягом декількох років! Якщо ви хочете сперечатися з цією заявою, то в той час вибрали неправильну фарбу. Нижче ми повернемося до цього питання, але зараз тільки зауважив, що забарвлення довговічна.
Основним недоліком живопису є підготовка поверхні до її нанесення. Що таке: стіни повинні бути плоскими, обштукатурені, бажано - ідеальні. Для досягнення цієї ідеальності, відверто, досить складно, особливо в старих будинках. Ви повинні вирівняти стіни, правила кутів і так далі. Однак, щоб бути чесним до кінця, тоді будь-який інший тип обробки також не приховує сильні нерівності.
Тепер я спробую переробити інші недоліки, які я почув від клієнтів частіше, ніж інші:
- Я пофарбую його, але у мене є новий будинок - настає усадка, стіни і штукатурка будуть покриті мікрокраками і будуть помітні.
Так, є деякі фактори, які слід враховувати при розмальовуванні, і це одна з них. Однак, є також вихід з цієї ситуації - ви можете використовувати шпалери (фигуркові шпалери для фарбування). Тільки вони здатні дійсно посилити нову поверхню, тому що іноді мікрокраки дуже макросильні! І будь-які інші шпалери не зможуть розтягувати макроси і обов'язково зламати. І вибираючи скловолокна, ви захистите себе від таких неприємностей і зможете перефарбувати їх до декількох разів. І, знову, цей варіант недорогий, ніж інші види оздоблення - камінь, плитка або панелі.
- Я не люблю гладкі поверхні, я люблю текстуровані поверхні.
Такі аргументи проти живопису також досить часто ставляться вперед. Тим не менш, виробники вже давно забезпечили всі Ваші «погані» і «не погані», і якщо ви дійсно підійдете до вибору і пошуку товарів, ви знайдете безліч варіантів!
- Фарба текстури. Це однакова акрилова речовина з додаванням різних фактурних компонентів. Це може бути тирси, і гумова крихка різного калібру, і золи гранули, і будь-який інший матеріал. Використовуючи цей тип фарби допоможе вам досягти нерівної або грубої поверхні стіни, і якщо ви хочете і використовувати різні види застосування, навіть створити власний, авторський дизайн.
- Скляні шпалери. На додаток до ідеально гладкого (це тип називається павутинним веб-сайтом), виробники мають безліч варіантів з текстурним малюнком, починаючи від простого карнизу до гобелени та інших. Вони настільки сильні, що практично неможливо пошкодити їх, тому вони не бояться тварин і дітей. Скляні шпалери витримають кілька кольорів. Єдина проблема, яку ви хочете позбутися від них, полягає в тому, що вони навряд чи можуть відкинути стіни.
- Не хочу, щоб століття? Потім для вас фактурні шпалери для фарбування: вініл на флізліновій основі, і є також папір. І навіть якщо вони не так міцні, як шпалери, але обидва варіанти забезпечать стіни відмінним рельєфом (до речі, варіанти малюнків в такому типі шпалер є неймовірним числом). Після фарбування на стіні не буде видно шви, а перефарбувати такі шпалери допускається до 4 разів. Щоб бути чесною, це можливо і більше, але потім рельєфна поверхня практично прихована під шарами фарби.
- Чому так багато людей відмовляються фарбувати? Через ошийку поверхні. Як правило, водяні фарби мають матовий ступінь, тобто вони не блукають. Однак не можна заперечувати те, що на матовій поверхні сліди зараження більш помітні, ніж на глянцевій поверхні, особливо по відношенню до слідів від дотику руки. Досить часто можна почути скарги, які на матових поверхневих принтах залишаються настільки чіткими, що їх можна вивчити відбитки пальців. В результаті місця, де розташовані ручки і вимикачі, виглядають неестично (регулярні, брудні), а різноманітні вагонки зіпсують загальний вигляд інтер'єру. Враховуючи цей недолік матової фарби та наради побажань споживачів, багато виробників почали виробляти глянцеві водяні фарби. А деякі пішли ще далі: якщо ви подивитеся, ви знайдете на ринку цих товарів і напівфабрикатів, і шовковисто-глобсся, і навіть матте-силки! Виконуємо, що ступінь блиску покриття також можна вибрати.
- І, можливо, остання точка для голосу іншої категорії клієнтів: «Пінте?» Але це так нудно, звичайно, кажуть. Я думаю, що ця заява повністю неналежна! Не «драйв» інтер'єр в фарбі, спробуйте фарбу «драйв» в інтер'єр. Ви можете «грати» з кольором, фактурою, об'ємом; створити все, що ви хочете – будь-який стиль, довести до реальності найсміливіші ідеї. Пофарбувати, ніж будь-який інший матеріал.
Важливі якості фарбиПо-перше, ми визначаємо якість фарби, які можна сміливо просити продавців. Фарба повинна бути:
- Білий. Всі кольори відрізняються кількісним змістом білого пігменту. Ті, в яких досить висока, мають виняткову білизну і не змінюють їх колір (не жовтий) протягом 5-6 років. Це з такою білою фарбою при розмальовуванні ви отримаєте чистий і красивий колір. Якщо фарба не оригінальна біла, то, після додавання пігменту, вона буде тьмяним, невизначним, брудним відтінком. Тому відбілити фарбу, краще. Нерідко виробник вказує на ступінь білизни, іноді кладе простий знак «супербілий».
- Легкий. Ця характеристика дає можливість протистояти сонячним світлом при зберіганні його кольору. Ця особливість матеріалу залежить від пігментів, які складають фарбу, а на бункері. Логічно припустити, що ця характеристика важлива в першу чергу для фасадних фарб. Однак вікна не повністю захищають від ультрафіолетового світла, а в сонячну погоду стіни просто вигорають, тому світлостійкість важлива для внутрішніх фарб. Не забудьте дізнатися про цей фактор. Як правило, виробник не приховує наявність фільтрів УФ, або пише, що його продукція є світлостійким. Якщо цей напис немає, то варто задуматися.
- Обкладинка. Це дуже важливий показник. Визначається кількість фарб, необхідних для покриття всіх дефектів пофарбованої поверхні. Досить рідко виробники вказують цей показник як очікується - в грамах сухої речовини на квадратний метр, тобто скільки фарби залишається на стіні після випаровування води. Стійкість сухих речовин для акрилової фарби повинна бути від 40% і вище. Збільшившись на етикетках можна побачити клас обкладинки, зазначених за номерами або градусами. Знайте, що вищий клас або ступінь, краще. Це, клас 1 дозволить вам використовувати один шар, щоб забарвити більш темний нижній шар, і це не буде блиску. Іноді чохол вказується у вигляді загальної кількості шарів. Не повинно бути більше двох, і якщо виробник пише на етикетці: «Що потрібно кількість шарів», або точки таємничо: «З двох шарів», то це чіткий знак поганого покриття фарби.
- Як тиксотроп. Це останнє, що я згадую, бо це не може бути настільки важливим, як попередні. Тиксотроп – це можливість фарб для відновлення оригінальної структури. Якщо вам довелося пофарбувати щось до того, як ви, ймовірно, помітили, що на іншому місці фарба більш товста, але при механічному впливі (покладання, перемішування) пластичність фарби підвищується. Так: тиксотропна фарба після застосування знову загусується, тим самим уникаючи дефектів, таких як бреміши або щітки. Особливо важливо при фарбуванні вертикальних поверхонь.
Нерідко споживач стурбований споживанням фарби, і він вважає важливим показником. Проте, на практиці я не помітив велику невідповідність даних від різних виробників. Варто враховувати, що в залежності від типу бази, споживання фарби або зменшення або, навпаки, збільшується. Якщо стіна підготовлена і грунтована, або попередньо пофарбована поверхня оновлюється, то витрата фарби буде мінімальним. Але шпалери для фарбування (особливо скловолокна) «здоблення» фарба набагато більше і споживання буде максимальною. Виробник зазвичай дає середнє споживання фарби: 1 л на 6-8 квадратних метрів. З огляду на свій квадрат і тип поверхні, не складно самостійно розрахувати приблизну кількість необхідних виробів.
На самому початку статті я сказав, що фарба міцна. Ця властивість залежить від стійкості фарби до навантажень. Будь-який виробник, як правило, інтер'єрна фарба представлена в 3 типах:
Для стін і стель - це нестійке покриття для кімнат з низькою проникністю людей, переносить тільки хімічне очищення, дозволяє побілити ложкою, якщо вона натирається рукою, нестійкі до механічних навантажень. Зволожуючий стійкий - це покриття для кімнат з невеликою проникністю людей, переносить вологе прибирання (повітря і не більше), стійкий до механічних навантажень. Миття є стійким покриттям для кімнат з великою проникністю людей, добре переносить вологе прибирання, витримує миття миючим складом, декількома циклами миття пензлем. Зверніть увагу, що ця оцінка не зазвичай прийнята, тому фарба може називатися по-різному, але, в цілому, вона все ще представлена в цих 3 типах. Деякі виробники додають їх зовнішній вигляд, надаючи йому особливу якість. Наприклад, «Супербілий для стелі», або «посуд для стін». Але, будь-яким чином, вона належить до одного з вище трьох типів. Іноді виробляються кілька класів або різні серії продуктів, але в кожній такій серії, як правило, є 3 види відповідно до ступеня стійкості. Виробник не прагне заплутати вас, швидше за все, він намагається порадувати всіх споживчих шарів, постачання ринку і дорогих продуктів, а також товарів економ-класу, а також пофарбувати погану якість. На жаль, це правда, і на жаль, вона також знаходить клієнта. Нижній клас, нижча ціна.
При покупці фарби для себе необхідно просто вибрати бренд першим, після чого клас його виробів (за наявності), а потім один з трьох видів опору. Як правило, вартість фарби за типом також відрізняється: миється фарба коштує дорожче вологостійкості, а вологостійкий коштує дорожче, ніж для стель.
Деякі люди вибирають фасадні фарби для більш міцного покриття в будинку, але я не рекомендую це. Фасадна фарба подається з деякими іншими факторами, вона містить добавки, які небажані для інтер'єрних кімнат, і її вартість буде вище, ніж в інтер'єрі. Для будинку, в якому досить підходять сухі і теплі вище види: нестабільні для стель, вологостійкі для стін в залах і спальнях, промивають в дитячій, коридорах, кухні. Однак є випадки, коли фасадна фарба доречна в приміщенні: вона погодна, тому що вона підходить для неопаливних і корисних кімнат: tambour, підвал, котельня, веранда та інші.
Фарби фасадніПоговоримо трохи про фасадну фарбу. Основним критерієм при виборі будь-якого матеріалу для зовнішньої роботи є його можливість протистояти змінам температури і, в результаті, вологості.
Просто покласти, погодний опір. При виборі фасадної фарби слід також розглянути цей факт плюс описані вище для вибору інтер'єрної фарби.
Фарба фасаду повинна бути:
- Білий для отримання бажаного відтінку.
- Обкладинка для обкладинки темного фону.
- Світлостійкий, щоб не вигорнути і не втратити колір.
- Тіксотропні, так що після застосування немає струмів і слідів.
- Атмосферна стійкість до витримування температурних змін, опадів, вологості.
Я хотів розповісти вам про вибір фарби.
Тонкощі розмальовкиТепер для розмальовки. Вибір кольору є одним з найбільш приємних моментів протягом усього оновлення. Ви проведете години ходьби по будинку, нанесіть невеликі квадрати до стін, вибираючи відтінки і тони. І тут виробники... У будь-якому магазині ви знайдете багато пляшок з квітами, які можна змішати один з одним, отримувати нові відтінки, а в великих варіантах пропонують послугу фарбування. У деяких випадках це абсолютно безкоштовно (при виборі певного виду фарби), а також, або Вам буде запропоновано платити тільки пігменти для фарбування. Який колір вибрати і для чого приміщення – не фарбувати. Я покажу вам, як це робиться, що ви отримаєте в кінці і дайте загальні рекомендації.
Якщо ви вирішили забарвити фарбу самостійно, то вам доведеться використовувати пігменти або розмальовки пасти.
Їх величезна кількість видів: концентрований і не так, універсальний і тільки для фарб на водній основі, порошку і пасти, і інших, і різних. Як правило, на упаковці або з товарним буклетом є розщеплення, тобто ви покажете, який колір ви отримаєте. При самостійно обчисленні пропорції додайте необхідну кількість пігменту до фарби, перемішайте і отримайте бажаний відтінок інтенсивності і насиченості. З додаванням декількох пігментів можна отримати додатковий колір, проте такі експерименти найкраще виконуються людьми з досвідом або експериментують на невеликих кількостях фарби.
Переваги даного виду фарбування:
- Широкий асортимент кольорів, можливість отримати будь-який колір, крім темних і насичених.
- Дешеві. Деякі виробники пропонують пігменти до 50 рублів.
- Ви повинні розрахувати точну кількість пігменту і проблематично перефарбувати однаковий колір. Це буде ще складніше робити після того, як потрібен незначний ремонт.
- Вимагає фізичних зусиль при підготовці, а в великих обсягах - додаткове обладнання: насадки, змішувачі, контейнери.
- Немає способу отримати яскраві, насичені і темні кольори. Це, ви отримаєте тільки пастельні тони. І, хоча сприйняття яскравості і насиченості кольору є індивідуальним, я думаю, що ви отримали мені право.
- Якщо у вас є кілька банок з фарбою для фарбування в одному кольорі, бажано об'єднати їх і розчесати в одній ємності.
- При фарбуванні фасадної фарби використовуйте пігменти, які підходять для зовнішньої роботи.
- По-перше, пофарбуйте тон або два світліше, ніж той, який вам сподобався у розщепленому столі і зробіть «фарбування» на стіні. Типографія рідко відображає колір правильно, не забувайте про те, що на стіні в більшому обсязі колір з'явиться більш яскравим і насиченим, ніж на невеликій площі в таблиці. Зачекайте, поки «фарба» повністю висохне: деякі фарби темніють після висихання, а інші світлі. Тільки після оцінки готової «фарби» на стіні ви дізнаєтеся, чи потрібно фарбувати темніше тоном або двома.
Як зазначено вище, ця послуга надається в великих магазинах будівельних матеріалів або їх мережі. Розмальовки машини двох типів: механічна і автоматична. Я не буду описати особливості кожного, тому що, як правило, ви повинні бути вміст з яким доступно. У наймальовничій машині є 16 фламок з пігментами різних кольорів. Ці пігменти є надконцентрованими, тому іноді для фарбування фарби досить для пари крапель. Комп'ютерна програма розраховує скільки і який пігмент потрібно додати до гнучкого обсягу, щоб отримати бажаний колір. Зазвичай фарбувальний апарат оснащений міксером або пристроєм для змішування фарби.
Якщо ви попросите цю послугу, вам буде запропоновано розщеплення вентилятора, щоб вибрати колір.
Вентилятор запропонує головний колір і його градації від темного до світла. Вартість зазвичай залежить від кількості пігментів, які використовуються при розмальовуванні обраного кольору. Деякі магазини кладуть фіксовану ціну на літр (або кілограм) тонованої фарби. Однак цей підхід корисний для магазинів.
Справа в тому, що всі пігменти відрізняються ціною, так як всі різні компоненти використовуються для виготовлення певного кольору. З мого досвіду я знаю, що різниця в вартості розмальовки іноді досягає тисячі або більше рублів. Тому, коли ви перебуваєте в магазині до питання: «Що таке колорування?» – відповідь: «Я не знаю, залежить від кольору», – це не спроба сприйняття, але навпаки, індикатор чесності продавця, і варто замовити розмальовку з нього. Якщо ви вибрали колір, ви почуєте неприємно велику кількість, після чого намагайтеся «зламатися» інші кольори, схожі на обрану. Іноді комп'ютерна програма для фарбування практично однакового кольору передбачає використання різних пігментів. І так як ціна пігментів відрізняється, такий же колір можна цілком прийнятний.
Темні і насичені кольориТільки з цим типом розмальовки можна отримати темні і насичені кольори. На розщеплення вентилятора вони зазвичай екстремальні в першому і другому ряду. Однак для цього вам доведеться взяти фарбувальні основи. Це однакова фарба, але не біла. Виходить з заводу вже забарвлюється в певному кольорі або потрапляє в прозору і напівпрозору форму. Вартість основи може відрізнятися від вартості звичайної білої фарби як у великих, так і менших варіантах. В залежності від виробника. Для отримання насичених кольорів пігменту в прозорій основі йде більше, тому це забарвлення, відповідно, дорожче. І ось, можливо, буде вигідніше вбити фарбу в магазині фіксованою ціною на літр або кілограм.
Отже, переваги даного виду фарбування:
- Величезний вибір відтінків, в тому числі яскравих і насичених кольорів.
- Ви не повинні витрачати час на перемішування.
- Уміння легко відтворити колір навіть після тривалого часу. Досить написати назву, тип або код з таблиці розмальовки.
- Вартість фарбування деяких квітів досить висока.
- Для розмальовки деяких яскравих кольорів вам доведеться придбати базову фарбу.
- Можна обмежити вибір фарби. Це тому, що фарбувальні машини поставляються певним виробником фарб. Також вона отримує програму фарбування і пігменти, які тестуються на їх фарбі. Це, виробник гарантує точний матч розмальовки з кольоровим столом при використанні тільки своїх продуктів, які можуть не задовольнити вас типом або ціною. Багато продавців відправляються в сторону покупця і забарвлюють будь-який вид фарби, яку ви купите з них, але з печерою, що вони не гарантують 100% матчу. Однак від мого досвіду відмінність кольору не буде суттєвою або помітною. Можливо, трохи темніше або світліше, і нічого іншого.
- Вам доведеться придбати фарбу в фарбому центрі. Імовірно, продавець не погоджується з кольором фарби, яку ви не купуєте від нього. Розмальовка машини від виробників не є способом заробити гроші, але допоміжний інструмент для продажу вашої фарби. Таким чином, хороші магазини ніколи не стягують гроші за послугу фарбування, тільки вартість пігментів. Це, вигідно для того, щоб продати їх фарбу і вони не забарвлюють щось придбане в іншому місці.
Як і будь-який оздоблювальний матеріал, фарби характеризуються дефектами. Більш того, причина дефекту найчастіше не відрізняється якістю фарби, але помилки при нанесенні покриття на поверхню. Пам'ятайте, що мінімум простих правил:
- Виберіть правильний тип фарби. Зносостійкість фарби вказується своїми експлуатаційними властивостями.
- Фарба наноситься на повністю суху поверхню. В іншому випадку це буде бульбашки.
- Фарба можна наносити на штукатурку, але це потрібно зробити не менше місяця після завершення штукатурної роботи, так як вуглекислий газ необхідний для застигання штукатурки. Якщо пофарбувати раніше, ви захопите іржі розлучення на стіні.
- Не забудьте використовувати спеціальний грунт перед фарбуванням, особливо якщо у вас є нова поверхня або нестабільна і сипуча основа. Подрібніть вологу руку на стіну: якщо на ній є зерна піску, то перейдіть до магазину для ґрунтовки глибокого проникнення. В іншому випадку після висихання фарба буде розсипатися разом з підставою.
- Не розвести фарбу водою в відсотках більше, ніж зазначені в інструкції. Це може змінити хімічний склад і порушити властивості.
- Не змішувати фарби різних типів, вона змінює склад і порушує властивості.
- Перед фарбуванням завжди проводять ряд профілактичних заходів для ремонту дренажної системи, гідроізоляції та інших речей. Не дозволяйте значного проникнення вологи в стіни. В іншому випадку ви побачите цвіль і гриби, що ростуть на стінах.
- Не дозволяйте замерзнути воду після покупки. Його атмосферна і інші якості фарба знайдеться тільки на стінах, після висихання. У банках продукти не переносять низьких температур, вони перевозяться в машинах з підігрівом тіла. Тому, якщо купити фарбу взимку, то покласти в салон і, якнайшвидше, взяти в будинок, в спеку. Після заморожування вода фарба вважається непридатною, втрачає свої властивості і зовнішній вигляд.
- Виберіть надійний виробник фарби. Вимоги до неї прості і зрозумілі - це висока репутація і стабільна якість продукції. Інтернет та інші відгуки користувачів
P.S. І пам'ятайте, що просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki
Джерело: www.7dach.ru/LilyBarta/vse-o-vybore-kraski-dlya-sten-37959.html