Як говорити про гроші

Вчиться в школі, але з якоїсь причини не навчається. З'ясуйте, як пояснити дітям, які звіри гроші.

Недовго тому я знайшов себе в абсолютно новій ситуації. П'ятирічна дівчина я був залучений до приходу і просувався дуже серйозно, Тамара, де гроші приходять з? Я почав щасливо пояснювати (гроші на роботу і т.д.), а після парі днів замість «Даду, купуйте морозиво», вона сказала: «Дад, нехай їхати на роботу, заробити гроші і купити морозиво». Це, значення чужої праці дівчина ще не розуміла, але що я сказав її всмоктувати миттєво. Особисто, це застрягти мене.

Гроші. Це один з тих фундаментальних речей, які ми в основному навчимося в-between-the-job, але якщо він працював, ніхто не хотів би прочитати фінансові планувальні статті на нашому сайті, прямо? І багато розумних тіней і дядьків не запитали кожного місяця, "Чи я зробила свою зарплату?"Уміння обробляти гроші є однією з небагатьох навичок, які будуть корисні кожному, тому вам доведеться заповнювати цей проміжок в існуючій системі освіти.

Два правила.Всі в хорошому часі. Дітям різного віку необхідно розповісти різні речі. Три роки не потрібно знати про податки. Підліток знає, що вони роблять гроші на роботі. По-друге, інформація від вас повинна бути дозованою, з достатньою кількістю розривів для дитини повністю поглинати її. В іншому випадку це буде відчувати себе як інший шкільний обов'язок. Зайдіть другий правило. Кращий формат навчання - це гра. Або півплея. Працює для всіх вікових категорій, але особливо для дітей. Гра є їх природною державою, тому вам не потрібно відірвати дитину від цікавої окупації і покласти його перед ними говорити про гроші. Чим більш спонтанні і розслаблені уроки, тим краще. Від 3 до 5 роківУрок 1. Гроші купують речі.Як навчити його:

• Запитайте вашу дитину, щоб допомогти вам розраховувати монети. Скарбничка. Коли монети відсортовані, переключіть на паперові гроші.
  • У магазині, купуючи щось до дитини (це крем, сік, щось невелике), запропонуйте йому зібрати необхідну кількість.
  • Грати в магазині: викласти красиві речі, іграшки, шпильки, автомобілі (в залежності від статі дитини), роздрукувати іграшки і запропонувати йому спочатку продавцю, а потім покупець.
  • Коли щось гарне буває (наприклад, подруга прийшла до своєї дочки), зверніть увагу, що це радість, яку ви не повинні платити. В інших словах покажіть, що не всі приємні продажі.
Урок 2. Вони роблять гроші на роботі.Як навчити його:

• Коли ваша дитина попросить знову, “Тату, що ви робите?” Коли ви працюєте на комп'ютері, розкажіть їх про вашу роботу: які ваші обов'язки, які ви платите, чому ви цінуєте і поважали.
  • На вулиці, проходячи люди в уніформі (курортні кав'ярні офіціанти, міліціонери), вказують на них і попросіть хто це. «Що ти думаєш? Чому потрібна робота? Розкажіть свою дочку, що застрягається до красивого вікна, що всі ці ляльки є власністю власника магазину і що вона є підприємцем.
  • На шляху, пропонуємо грати "Я хочу працювати" (ім'я професії). Що б не заважати більше виграшів.
Урок 3. Іноді ви не можете купити те, що ви хочете відразу.Як навчити його:

• Коли дитина чекає щось приємне (відпустка, вільні гойдалки), нагадуйте, що іноді потрібно чекати, перш ніж ви отримаєте те, що ви хочете.
  • Отримати милий банк свинини і дати дитині монету кожен раз, вони роблять щось добре або коли вони допоможуть вам. Відкриваємо свинячий банк щомісяця або два. Скажіть, “Ви бачите, скільки ви маєте!” У мене також є банк для великих покупок. Тоді давайте йому купити те, що він хоче з його грошей.
Урок 4. Є різниця між тим, що ви хочете і що вам потрібно.Як навчити його:

• Зробіть картки з фотографіями різних покупок і запропонуйте дитині розкласти їх на дві палі: «Я хочу» і «Я повинен».
  • У магазині запитайте, що важливіше купити: продукти харчування (м'ясо, сир, фрукти тощо) або шоколад. Коли дитина (звичайно) вибирає шоколад, нагадуйте, що вони просять про важливе, не просто приємне. Скажіть шоколадні цукерки для задоволення, але ви не можете їсти їх самостійно.
  • Намалюйте діаграму разом, яку ви поділите на розділи за типом покупки. Продукти харчування, побутові товари, розваги та ін. Демонструйте, що гроші не нескінченні і важливо правильно його виділити.
Від 6 до 10 роківУрок 1. Іноді ви повинні думати перед покупкою.Як навчити його:

• Якщо ви вже вирішили купити іграшку для вашої дитини, поставте його поруч з вами (Я хочу вибрати, де купити з вами) і серфінг онлайн в пошуках найкращої ціни.
  • У магазині, кажуть, що це «за плодовим бюджетом» і пропонуємо вибір, які купують.
  • Точка до купона на знижку і поясніть те, що це таке.
  • Якщо ваша дитина хоче щось дуже дорого, покажіть на графіку, який ви зробили, скільки вашого бюджету, який покупка буде їсти.
Урок 2. Купуючи щось онлайн не варто.Як навчити його:

• Коли дитина заходить через (і вони будуть надходити) заблокований вміст у грі планшета, поясніть, що гроші запитуються і що гроші реальні, навіть якщо ви не бачите його.
  • Зробіть угоду про те, що ваша дитина не буде входити в будь-яку персональну інформацію онлайн без дозволу.
  • Знайте які сайти, які ви відвідуєте.
Уроки 3. Електронні гроші зберігаються в банку, і це може бути багатоповненимЯк навчити його:

• Займіть дитину на зайнятий день. Відповідь на всі питання.
  • Покажіть мені свою пластикову картку і розповісти мені, чому ви її отримали.
  • Повідомляйте мене про рахунки збереження. Отримайте безкоштовний обліковий запис для вашої дитини.
11 до 13 роківУрок 1. Встановити в стороні 10 копеків для кожного рубця, і чим швидше кращеЯк навчити його:

• Запропонуйте дитині зберегти (в тому ж банку свинини або в відкритому рахунку) 10% кишенькових грошей. І оцінив його, якщо він робить.
  • Зробіть настройку з фотографіями та цінними тегами недорогої речі, яку ви хочете придбати. Пропонуйте один раз на місяць, щоб вибрати нову мету з гіпсокартону і зберегти для нього.
  • Підтримуємо інвестиції дитини: звичайно кажучи, для кожного рубця в банкі свинини або рахунку від нього повідомляють 25 kopecks від себе.
  • Показати виписки з рахунку або підвести баланс банка свинини, щоб дитина бачить, як зростає сума.
  • Сісти разом і розрахувати (математична практика, до речі) скільки ваш син або дочка врятує від 50 років, якщо він економить певну кількість кожного року.
Урок 2. Отримання кредитної картки як запозичення.Як навчити його:

• Покажіть, як працює кредитна картка і як вона відрізняється від звичайної «пластики» «Ви займаєте 50 від мене, ви платите 10 від мене, але ви закінчите платіж не 50, але ...»
  • Надайте приклади, коли ви використовували кредитну картку (або видалили кредит) і поясніть, чому це було виправдано.
Урок 3. Будьте обережні з покупки онлайн і особисті даніЯк навчити його:

• Гра доступна на сайті безкоштовної онлайн гри з дитиною і в потрібний час пояснить, як працює додаток, чому вони так спокусливі і чому вони повинні уникати.
  • Якщо ваша дитина вже має електронну пошту, покажіть про спам і навчіть їх не відкривати електронні листи від будь-якого.
  • Повідомте нам про СМС-камери, які терміново просять надсилати гроші на телефон і так далі.
  • Визначте поняття персональних даних (з номера кредитної картки на вашу електронну адресу або фізичну адресу) і скажте, що це не призначено для будь-якого іншого.
14 до 18 роківУрок 1. Зняття витратЯк навчити його:

• Показати конкретні номери (з графікою або інфографікою) скільки ви заробляєте і де гроші йде. Скільки коштує житло в місті, скільки коштує їсти день і місяць, скільки коштує одяг, транспорт, розваги, шкільні витрати.
  • Визначте дитину писати (принаймні в блокноті, принаймні в додатку), де йде кишеня. Ви можете запропонувати додаткову винагороду за це, але краще неможливий. Наприклад, право ходити з друзями пізно один раз на тиждень. Уважайтеся, що навіть з винагородою, шанси дитини фактично записують витрати мінімальні, якщо ви не можете.
Урок 2. Перша робота.Як навчити його:

• Запропонуйте дитині отримувати «салярний» домашню роботу, допомогти з покупками, сплачуючи рахунки (за смаком йому за смаком чарівність черги в Прибережі) або догляд за домашніми тваринами. І це зарплата один раз на місяць, а не швидка кишеня на кожен день.
  • Шукаємо тимчасову роботу разом на літо. Якщо ви знайдете щось цікаве, покажіть, як дитина отримає її: перезаписати інтерв'ю, кожен пише мотиваційний лист і порівнювати варіанти.
  • Розкажіть про віддалену роботу, її недоліки і прозу.
Урок 3. Перший пластик.Як навчити його:

• Тепер всі потрібні картки: це полегшує життя. Не боятися її. Скоріше дитина має це, швидше він навчиться використовувати його мудро. Зробіть додаткову картку до свого облікового запису, встановіть комфортний ліміт для неї (не більше X рублів на добу, наприклад) і вручну над дитиною. Скажіть це просто його, особистість, і гроші є його гроші, досить реальні. Все, що ви сказали про персональні дані та значення паперових грошей.
  • Показати приклад деяких запланованих покупок, як використовувати картку в Інтернеті, в банкоматі, в магазині. Якщо ви платите дитину за роботу або просто видалите кишеню, подаруйте вибір, як він може отримати їх: готівкою або на картці. Або розбити його навпіл. Вчити його поповнювати картку самостійно в відповідному банкоматі або терміналі.
  • Зберігати очі на витрати дитини, щоб ви не зловили. Щоб дізнатися, як використовувати її відповідально. Якщо він відчуває ненадійну (необгрунтовану) ефект буде зворотний. Ви навчитесь відповідальності, але ви даєте розумну свободу, або ви не даєте свободу, але не очікуєте незалежності. Немає іншого способу.
Що далі?Від віку 18 (для кого раніше), можна говорити про такі речі, як податки (ВАТ з цінними тегами, податок на доходи, відрахування від заробітної плати) та пенсійних фондів, про основні форми підприємництва та їх структуру. Якщо у вас є якісь зазори в цій області, то час їх заповнювати.

І пам'ятайте, що зміст всіх цих уроків не тільки викладання. Багато дорослих бояться грошей, відчуйте їх і не довіряйтеся. Вони кажуть, «Мені не щастя», і вони люблять благувати суспільство для тиску до «багатих». З іншого боку, є ті, хто робить культ з грошей. Вони кажуть, «Не в гроші щастя, але в кількості», і вони йдуть купити... Я не знаю. Десята яхта.

З уроками, ігри і, найголовніше, особистий приклад, ви можете показати сина або дочку, що гроші є інструментом для гарного життя. Що дає можливість вибрати (Туреччина або Карпати, таксі або метро, варити або замовити) і насолодитися себе, дати захист і стійкість. Гроші необхідно поважати і помножувати. Навіть любов, але не bigotry. Як один, не як бог.

І ні, щастя не можна будувати на гроші самостійно, але це буде набагато простіше зробити це, якщо немає проблем з грошима. Ви хочете, щоб ваша дитина? Почати зараз.

Ви спілкувалися з дитиною про гроші? Як це було? Ви помітили будь-який прогрес після цих розмов? Якщо ви хочете, щоб ви були про те, що у вас є розумні діти, тепер це час. :

P.S. І пам'ятайте, що просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: lifehacker.ru/2015/11/dis-and-money/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное