Незвичайна закуска: гарбуз і норі

У рукаві цієї страви є кілька серйозних трубок. По-перше, зовнішній вигляд – навряд чи хтось здогадує, що така стильна закуска гарбуза так легко готувати. По-друге, успішне поєднання інгредієнтів - кам'янистий гарбуз, норі водоростей з насиченим ароматом моря, солодкий «козінакі» з насіння гарбуза роблять смаки чергуються, як в калейдоскопі. По-третє, зручна форма - палички з гарбуза зручні їсти своїми руками, тому це чудовий формат незвичайної закуски. Я можу піти і на, але я сподіваюся, що ці аргументи більше, ніж достатньо!

інгредієнти 2 порції 200г гарбузове м'якоть 1 лист норі 2 ст. гарбузове насіння 1 ч.л. меду 1 ч.л. кунжуту насіння 1/2 ч.л. цукру рослинного масла чорний перець сіль Підготовка

Очистити гарбуз від шкірки і м'якого сердечника і вирізати 6 дрібних прямокутних брусків від її м'якоті. Змастити кожну з рослинною олією, поринути з усіх боків з сіллю і чорним перцем, укласти у форму, накрити фольгою і запікати в духовці нагріти до 190 градусів, протягом 25 хвилин, поки гарбуз м'який. При бажанні можна приправити гарбуз з загаром, коріандром, кмином або навіть пасти в глухому вигляді, але без вболівальника - смак гарбуза в будь-якому випадку повинен бути базовим.

Під час запікання гарбуза приготуйте козинаки (звісно, це не реальні козинаки, але для зручності ми будемо називати їх так). Посмажити насіння гарбуза в сухій сковороді, постійно помішуючи, до золотистого, видалити каструлю з вогню, додати чайну ложку меду і щіпку солі, і негайно перемішати. Виготовляємо насіння в меді у вигляді шести приблизно рівних паличок на восковому папері - так охолоджені озини будуть легко відшаровуватися.

Наріжте норі лист на 6 штук. Після видалення гарбуза з духовки, дайте трохи охолонути, а потім коли блоки гарбуза можна взяти своїми руками, обмотати кожну з них в норі (приклеїти краю водоростей, їх можна злегка змочити). Занурення кожного кінця гарбуза прилипає в кунжутне насіння, а також подаємо з козинами і соєвим соусом, щоб занурити гарбуз в неї в норі. Видання

Автор: Ексей Онєгін

P.S. І пам'ятайте, що просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: arborio.ru/tykva-i-nori/