Російський бізнес передається на Tesla

Привілеї та проблеми власників електромобілів Електромобілі Tesla популярні в США та Європі, а в Росії вони екзотичні. На всій території країни зареєстровано лише 300 автомобілів. Але це не дивно. Tesla вже дорогий автомобіль (з $ 75,000), митне оформлення та перевезення з США збільшить ціну на $20,000 до $ 35,000. Іншим обмеженням є відсутність інфраструктури для електромобілів. Тим не менш, багато російських підприємців і інвесторів вже придбали Tesla. «Таємний» дізнався свої враження від використання електромобільу. Дмитро Гришин, генеральний директор пошти. Ru Group та засновник Grishin Robotics

Рік тому, коли я приніс Тесла в Росію, це був одним з перших тут. Колектив мав великий інтерес до романтики. На першому етапі я просто зарекомендував себе всім, пізніше я вирішив дати можливість спробувати його в дії і провести кілька тест-драйвів: тих, хто працює для пошти. Руська група може їздити на спеціальному навчальному майданчику. Поліцейські офіцери часто зупинилися на машині. На сьогоднішній день існує кілька автомобілів Tesla.

Парковка для електромобілів в Москві безкоштовна, не потрібно шукати автостоянки кожен раз, і це приємно. Але в цілому не можна сказати, що інфраструктура для електромобілів в місті розвивається.

Не проблема з автомобілем. Єдине, що в холодну погоду система відновлення вимкнена, яка незручна, але ви звикли до неї.

Я люблю Tesla Model X. В принципі кросовери і джипи є кращим вибором для російських доріг і великої родини. Я думаю про покупку і чекаю на європейську версію, щоб перевірити її.

Андрій Романенко, засновник QIWI та акціонера Run Capital Покупка власника Тесла набагато простіше, ніж купити кросівки онлайн. Зробити замовлення на офіційному сайті, здійснити передоплату - 2000 євро. Після двох тижнів ви поінформуєте про Win-number, а через два місяці автомобіль доставляється в будь-яку точку Європи. Немає проблеми.

Я не чув від будь-яких власників Тесла про будь-які труднощі і сам не обличчя. Все, що вам потрібно, є заземлений роз'єм зарядки. Це єдине, що може викликати питання і незручність. У мене є достатня зарядка в гаражі і в офісі. Я не думаю, що Тесла підходить для довгострокових поїздок, електромобілів, це другий автомобіль в сім'ї. Але відстань 150 км легко. Крім того, в Москві є безкоштовні зарядні станції, хоча їх ще не так багато. Для популяризації електромобілів необхідна зручна і розвинена інфраструктура, без цього вона не працює. Так, у нас вже є безкоштовні автостоянки та безкоштовні зарядні станції, але, наприклад, в Європі, електромобіли привозяться на громадський транспорт, вони дозволяють пересуватися як на виділених тонах, так і в захищених приміщеннях. Ми не пропустили.

Фотографія: Револьта Мотори

Олександр Чачава, керуючий партнер LETA Capital Я купив автомобіль від Tesla Motors, і московський Tesla Club допоміг мені імпортувати його. Кращі сири та морепродукти приходять з Білорусі. Кращі електромобілі, теж. Справа в тому, що в Росії нові автомобілі, придбані з юридичної особи, не можна імпортувати в нашу країну, тому у мене є печатка в паспорті транспортного засобу «продукція держави Союзу Білорусі».

Не існує дня, коли хтось на дорозі не висловлює свою згоду і радість мені: сигнал і великий палець з наступного автомобіля приємно. Водіння Тесла не відчуває себе таким чином, що ви живете в місті з однодумцями і небайдужими людьми, оскільки деякі люди іноді говорять про Москву.

Партнери та бізнес-спільнота просять багато питань, все ж: як ви заряджали, скільки ви маєте, скільки ви взимку. Пара раз я не стояти і писав в блозі відповіді на найбільш популярні питання. Середня відвідуваність блогу становить 100 осіб в день, але ці повідомлення прочитали 100 000 осіб. Ми маємо великий інтерес до електромобілів, але це не може бути. Я відчуваю себе як свого роду ранній послідовник.

Звичайно, є певні незручності від використання електромобілів: є недостатньо інфраструктура, і автомобіль не так ідеально підходить, як ви хочете. Я тільки заряджу в гаражі. У місті інфраструктура не потрібна, але на виїзних дорогах вона не достатня, 50-100 км від московського рингового шляху. На вулиці автомобіля взимку може скидати на нульовий тиждень. Але я завжди отримав там, де я хочу піти, максимум проїда 120 км від залізничної дороги і без перезаряджання спокійно в пару днів повернулися до Москви.

Я не люблю Tesla Model X дуже багато. Модель С, теж, щоб бути чесним. Тесла дизайнери мають приміщення для вирощування. Я люблю їздити маленькими автомобілями, ідеально в розмірах – Audi A3 Sedan. Теґи S - це досить довгий і широкий американський лімузин, Tesla Model X - це тролейбус! Довжина не відрізняється від S, але ширше всього 12 см. Просто не впишеться в будь-який московський підземний паркінг. Для американських доріг з гігантськими пікапами, він може бути придатним, але в Європі це обов'язково не буде.

Дмитро Панченко, заступник Генерального директора з фінансів У 2012 році наша компанія запропонувала своїм клієнтам акції Tesla для придбання на суму $32, там не було авто в Москві, масові продажі. Цього року в акції Тесла також видаються щорічні бонуси до працівників. Сьогодні ціна частки Тесла на фондовому біржі становить понад $ 200 за частку.

Ми вирішили показати нашим клієнтам автомобіль, який вони інвестували. Ми придбали автомобіль юридичною особою, тому були проблеми з митним оформленням. На російському кордоні ми попросили близько 48% вартості нового автомобіля, не було сертифікату, що це був електричний автомобіль, і, відповідно, ми не отримали нульової ставки. Наша компанія має відділення в Казахстані, і тому ми зареєстрували Tesla там, митне оформлення було досить символічним. Далі автомобільний перевізник приніс його до Москви - Росія і Казахстан є частиною Митного Союзу, для роботи авто в Росії можна вільно.

Ме і CEO Тимур Турлов працює зараз. В даний час ми вже бачили багато екзотичних автомобілів, які наші не особливо цікаві. I.D. перевірки легко. Партнери та бізнес-спільнота радіють. Автомобіль просто чарівний, потужний, прискорення в 3 секунди до 100 км / год, безшумний, дуже розумний - контроль все на екрані.

Ми кладемо потужну зарядку на стоянці офісу, заряджає 400 км на пробіг протягом чотирьох годин, ще менш потужна зарядка знаходиться на генеральному директору в гаражі будинку. Автомобіль працює в Москві і області, а наші два заряди більш ніж достатньо.

Приготований Анна Савіна

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: Secretmag.ru/articles/2015/11/18/tesla-en/