40-30-20-10: Вивчіть основне правило управління часом

Всі поради щодо часу управління кип'ятінням до того, що потрібно орієнтуватися на найбільш важливі і практично не залишити час для відволікань. Але проблема полягає в тому, що дуже важко малювати цю лінію - важливо, не важливо. Як правило, у Вашому списку є пучк завдань, які важливі – але для різних ступенів. Щоб дізнатися, як їх покласти в належні місця. Консультант Джордж Брадт, автор Forbes, пропонує правило, що дозволить вам планувати весь час мудро.

Так, правило 40-30-20-10:

40% вашого часу повинні йти до найвищого пріоритету.
30% для другого найважливішого завдання
- 20% на третій.
10% за все інше.

Це означає, що ви: (1) орієнтуватися на три найважливіші речі; (2) попередити їх; і (3) трохи приділити, але небагато часу на все інше.

Три найважливіші речіЯ був призначений для команди п'яти. На першому тижні я запитав всіх, щоб встановити три пріоритети на тиждень попереду. Кожен приніс список 10-12 одиниць. Я спробував перехрестити щось зі списку, але це було невдало. Але я зумів переконувати їх, щоб виділити три важливі речі.

Наступного тижня я попросив кожного з них, як вони керують трьома найважливішими точками. Кожен зробив один або два найважливіших речей. Не вдалося закінчити всі три. І в кожному випадку люди пояснили, що вони повинні працювати на інших предметах у списку.

Але я не зацікавився. Я був зацікавлений в одному: як кожен з них оброблявся топ три пріоритети.

Після того, як пара тижнів, вони почали привезти триточкові списки — вони зрозуміли, що я не хотів би поговорити про відпочинок в будь-якій точці світу.

І сталося дивовижне. замість планування п'ятдесят завдань (всі вони) кожен тиждень, але тільки кілька, вони почали виконувати всього 15 значущих завдань на тиждень. Мораль: Focus приносить результати.

Три основні моменти: в якому порядку?40-30-20-10 правило диктує, що найважливіше завдання потрібно витратити двічі на стільки часу, як третій Всі тварини рівні, але деякі більш рівні, ніж інші. Найвищий пріоритет, як правило, приносить найважливіший результат. Це не просто те, що він приходить першим. Але важливо, щоб він виявився теоретично важливим для практично значущих: вкладати свій час в ньому.

Все інше.Основна математика. Якщо 90% вашого часу витрачається на перші три точки, відпочинок тільки 10%. І є два важливі речі.

Перш за все, це ще 10 відсотків. Не можна приділити весь час до трьох основних завдань. Ви завжди будете мати деякі неімпортні люди (як ваш бос), які хочуть, щоб ви витрачати час на те, що має значення для них. Де йти? В ідеалі, що має значення для них, є у списку трьох пріоритетів. Якщо ви не захочете відповісти на ці запити. Якщо ви не налаштуєте певну кількість часу для неї, ці несумісні речі з'їдуть до більш важливих речей. Як спати.

По-друге, це всього 10 відсотків. Подумайте про це. Якщо ви працюєте 10 годин на добу, це лише одна година. Так, за цей час ви повинні мати справу з завданнями No 4-40, всілякі адміністративні справи та інші відволікання. Ви можете зробити це, якщо ви можете делегувати його правильно. Дізнайтеся про це. Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: Ideanomics.ru/? р=4968