Мама не ділиться, мами мультиплікації!

Коли додаток планується в сім'ї, яка вже має одну дитину, це радісна подія завжди супроводжується невеликою тривожністю. Як буде моя дитина реагує на появу брата або сестри? Чи можна впоратися з роллю старшого? Чи зможе моя мама розбити на два? І любов Мама? Коли я чекав другу дитину, я попросив мене ці питання. Я щаслива поділитися своїми відповідями.

Діти, особливо ті, що протягом 3 років, кажуть, що мають дуже сильний емоційний зв'язок з матір'ю. Відчувають всі емоційні враження, зміни благополуччя, включаючи вагітність. Щоб приховати від вашої старшої дитини те, що ви чекаєте на додаток, не варто його, можливо, він вже зрозумів його на підсвідомому рівні, і ви тільки повинні підтвердити здогадку і пояснити те, що робити з цією інформацією зараз. Якщо ваша дитина старше 3 років, то є висока ймовірність того, що вам доведеться доторкнутися на тему «де з'явився цей малюк в шлунку», тому краще підготуватися заздалегідь. Ви можете знайти деякі книги про братів і сестри, вони також допоможуть з поясненням ситуації.

На стадії ніжних розмов з шлунком зазвичай виникають проблеми. Вони з'являються куди ближче до народження. Один до двох тижнів до щасливого заходу, ваша старша дитина може раптово стати хворим, як правило, безсимптомна лихоманка або черевні проблеми, малюк може почати спати погано, і молодший ваш першийнароджений, швидше за все, така реакція є. Є тільки один рецепт лікування цього: ваша інтенсивна увага і багато іншого фізичного контакту.

Може виникнути труднощі, такі як ентурез (день і ніч), прикуси нігті, смоктання пальців, обсесивні рухи з волоссям, одягом. Не сердитися з дитиною для цього і пам'ятайте: все пройде в максимумі 1,5-2 місяців, але тільки з вашої участі в живому житті. Не хвилюйтеся, це можливо, не обов'язково, стресори. Що відбувається практично у всіх втратах своєї останньої майстерності.

Якщо дитина просто починала піти в горщик, спати окремо в кімнаті або ліжку, ви припинили грудне вигодовування, вчив дитину весело, грати поодинці, то це те, що буде жертвувати. Знову не турбувати! Уміння буде повертатися протягом 2-3 місяців, але в той же час – дати дитині впевненість, що через те, що він повинен знову покласти на підгузник, ви не будете любити його менше. Ви ніколи не будете любити його не менше.

Ще однією ситуацією, яка зазвичай плутає батьків, коли старша дитина хоче бути "як малюка". Починається: «Подаруй мені ніплу», «поверніть мене в підгузнику», «Я хочу спати в свічці». Не схвалити дитину за це, не застосовувати ніяких санкцій, діяти за принципом «нижча увага до цього, швидше вона пройде». Ви хочете бути як малюка, мій дарлінг? Про нас Ось ніппа, ось підгузник. О, але діти не отримують мультфільмів! І не дайте їм грати Lego ... Діти не їсти сирники і варення, і вони не стейки в машині Дад. Але якщо ви дійсно хочете бути дитиною, ми не розуміли! Можна навіть обгорнути велику «карапазу» в підгузнику і намітити її трохи на руках, 99%, що він швидко буде нудно.

Все агресія від старшої дитини до молодшого віку, якщо будь-який, фактично спрямований на батьків, а не членів сім'ї. Дитина «міротури» Ваше ставлення, бачить страхи та невпевненість у своїх діях. Так пам'ятаєте: кожна акція, яку ви робите, є правою, кожна дія продумана і продумана, і, як великий Карлсон кладе його, «об'єктивність і тільки спокій». Коли виникають негативні емоції, необхідно відразу зрозуміти, де вони «зростають ноги».

Якщо дитина відмовляє себе за все – “Я поганий, моя мама знайшла ще одну дитину, і вона не любить мене більше” – це неправильно, і ми повинні боротися з цим. Ви можете підготувати альбом заздалегідь, який містить фотографії ваших знімків в невідповідності. Дивитися альбом і похвалити дитину: як ви були і як виростити! Тексти пісень, а це означає: Ви так кричуща, і тепер ви знаєте, як бути спокійним!

Не боятися похвалитися, це неможливо протягом цього періоду. Друга ситуація полягає в тому, що старший брат або сестра відмовляється молодшим за все, і це теж неправильно і не сприяє утворенню відносин в сім'ї. Найкращий спосіб зробити це для того, щоб відлякувати вашу матір для всього. Ось де перші два повинні бути перекладені. Ви можете малювати тематичні фотографії, влаштовувати бої з подушками, багато або трохи, або ви можете втратити ситуацію або спробувати закрутити ролі – “Ви маму / тато, і я дочка.” Звертаємо увагу на те, як поводити дитину під час такої імпровізації. Його поведінка може бути запорукою розуміння правого напрямку.

У книзі американських психологів Adele Faber і Elaine Mazlish «Брати і сестри». Як допомогти дітям жити разом? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Уявіть собі, що ваш коханий чоловік, з яким ви зібралися протягом сотні років, любіть один одного несвідомо, ваша найближча людина раптом приносить додому деякі жінки, які, до речі, молодше вас і каже вам: «Привіт, ви вже дорослі, це час для нас, щоб мати іншу дружину, зустріти її, є!» Любов - це остання річ, яку ви можете відчути для цієї жінки. Отже, від старшої дитини не потрібна. Ця любов повинна бути культивована як ніжний квітка.

У день ви йдете в стаціонару, поговоріть з дитиною. Кожен розуміє, що ви вболіваєте прямо зараз, але старша дитина потребує короткої розмови з вами, як повітря. Якщо ви не залишите його, залиште на короткий час і зателефонуйте, писати, поспілкуватися по Скайпу і обов'язково почекайте його, щоб хвиліти вам і вашого брата у вікні. Зберігати ваші обіцянки!

Багато психологів рекомендують невеликий відпочинок в день повернення з лікарні. Нагородження полягає в тому, що головний герой свята повинен бути... Приготувати і подарувати йому подарунок на честь народження брата або сестри. Дівчина може купити ляльку так, щоб вона могла змінити діапери, як її мати і розкачати пучок в колясці, і підготувати щось довгоочікуваний, бажаний для хлопчика. Якщо ви запрошуєте гостей, розкажіть їх, щоб зробити маленькі подарунки для дітей, не тільки для новонароджених. Або зробити невеликий запас приємних сувенірів, якщо один з гостей забуває про Ваш запит. Прикрасьте квартиру з кульками, розтяжки, поспілкуватися і обговорити з старшою дитиною ваші почуття: «Як красиво оформлені у нас все!» Так, коли ви народилися! Дуже задоволений і був чудовий день, як сьогодні!

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу! Покажіть свою старшу дитину, що ви довіряєте його, нехай йому вихованець або поцілунати дитину, але не менше шести місяців не залишають дітей самостійно, всі контакти тільки під наглядом матері. Не тому, що ваша старша дитина сердитися або хоче боляче дитину, але просто тому, що вона безпечніше для обох. Не обіцяйте свого першого вродженого «зради для ігор», це не буде вірним, адже перші 6-7 місяців малюка просто гусениці в підгузках, без спільного футбольного або самокатного катання навіть не запах. Пояснення, що дитина повинна виростити, і це, коли ви пишете і не проходите, вони стануть справжньою бандою.

Якщо ви збираєтеся подарувати молодшій дитині щось з речей або іграшок старшого віку, то краще спочатку приховати ці предмети для того, щоб власник забув про них. Продовжуючи аналогію з «новою дружиною», уявіть, що ваш чоловік приходить до свого найближчого і, витягнувши деякі речі, говорить: «Для того, що ви не будете входити до цього, ви вирощені з цього теж, тому ми дамо все це нашій другій дружині!» Уг, це страшна ситуація.

Період адаптації до новонародженогоТак званий четвертий триместр вагітності зазвичай триває близько 3 місяців. Важливо пам'ятати, що для вашої дитини потрібно майже стільки, скільки ваших маленьких. Поспішайте не перенести догляд за ліктям до когось іншого.

Якщо ви завжди купили дитину, знайдете спосіб збереження цього обряду або винаходу нового, задоволеного, що ви обов'язково будете виконувати. Також важливо пам'ятати, що мама і тато потребують свого часу після народження дитини. Не менше одного разу на місяць, залиште дітей у догляді за своїм бабусям і отримайте разом з чоловіком. Це посилить відразу кілька зв'язків: ваш чоловік і дитина, між братами і сестрами. Після того, як діти будуть залишатися в одному човні, і обидва з них приділять увагу цьому.

У висновку я можу сказати вам не боятися. Багато проблем вирішать самі, відповіді на питання будуть на поверхні, і ваша любов не буде розділена на два дітей, це просто буде подвоюватися. Навіть якщо це важко вірити зараз. І завжди пам'ятаєте, що коли ви вирішили мати другу дитину в сім'ї, ви даєте вашій дитині чудовий подарунок: він ніколи не буде самотнім! Ви завжди будете вдячні за це.

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши нашу свідомість, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: dochkimateri.com/sections/health/540-mama-ne-delitsya-mama-umnozhaetsya