Секрет краси азіатського волосся без сірого волосся!

Жінки Яо вірять, що довге волосся є ознакою хорошого здоров'я, щасливої долі і довголіття.
Неймовірно, що ви думаєте, щоб мити волосся з ферментованої рисовою водою – молочною рідиною, яка залишається після приготування рису. Це може звучати дивним для вас, враховуючи, що ринок косметики тепер пропонує широкий спектр шампунів для різних типів волосся.

Звісно, рисова вода не підходить для кожної жінки, але з давніх часів вона була секретом краси волосся східних жінок, які живуть як в селах, так і в імператорському суді.

Яо жінки в Huanglo Village, на півдні Китаю провінції Гуандсі, є однією з найпоширеніших: дивно довге волосся, яке не сіре до 80 років.

Жінки Яо вірять, що довге волосся є ознакою хорошого здоров'я, щасливої долі і довголіття. Вони розрізають волосся тільки один раз в житті, коли вони досягають шлюбного віку.

Довжина волосся представників Яо-людей є середнім 180 см, тому село Яо увійшло до Книги рекордів Гуіннесу як «найдовший село у світі». Частина секрету здоров'я волосся полягає в митті їх волосся з ферментованої рисовою водою.

Секрет азіатської краси

Протягом століть жінки в Китаї, Японії та Південно-Східної Азії змивають голову з рисовою водою. Судові жінки імперських судів Китаю та Японії використовували цей традиційний рецепт для підтримки розкішного волосся. Під час династії Тан, китайські жінки царя красиві довгі волосся.

Користь здоров'я

Рисова вода також може використовуватися для миття обличчя, миття тіла і волосся. Миття обличчя з рисовою водою пом'якшує шкіру і покращує її зовнішній вигляд, затягування пори і розгладжування обличчя.

Підводна рисова вода Вода, яка пройшла через короткий процес бродіння. Багатий антиоксидантами, мінералами та вітаміном Е. Ці поживні речовини сприяють загоєнню рубців, зменшують зморшки, знімають запалення і дають шкірі здоровий колір.

Що стосується волосся, запліднена вода не тільки робить її блискучою, але сприяє росту і надає пружність.

Природа не дала мені розкішне волосся, тому я завжди спробував зацікавити рецепти на основі натуральних продуктів, які можуть зменшити втрати волосся. Після того, як я почав мити волосся з ферментованої рисової водою, я знайшов, що моє волосся стало більш м'яким, міцним і більш слухняним.

Рисова вода очищає волосся без висихання. Моє волосся використовується для неї. Коли я почав використовувати шампуні з магазинів з часу до часу, я отримую відчуття, що вони повністю змивають природний жир, викликаючи волосся, щоб стати дуже тонким і ламким. Потім потрібно додатково використовувати поживні маски, сироватки і кондиціонери, щоб зволожувати волосся.

Приготування ферментованої рисової води

Спочатку необхідно зберігати достатню кількість рисової води. Один з способів зберегти воду, що залишилася з рису готування. Вода після першого миття рису краще злити, так як вона може містити бруд.

Якщо ви варите рис два-три рази на тиждень, ви повинні мати достатню кількість води. До рису можна додати більше води.

Після отримання рисової води процес бродіння може початися. Залиште воду в одному контейнері і затримайте його протягом одного дня при кімнатній температурі до тих пір, поки він злегка справляється і починає бродіння.

Потім відваріть його, щоб зупинити процес бродіння. Вимкніть вогонь, нехай вода охолоне і додайте пару крапель олії чайного дерева (лаванда або розмаринове масло можна використовувати).

Тепер ваша вода для миття волосся готова. Зберігати в холодильнику, щоб запобігти подальшому бродіння. 1,7 л концентрованого рисової води досить протягом тижня. Я використовую для миття голови і миття обличчя вдень і ввечері.

Правова частка

На моє довге волосся беремо 1-1,5 склянки ферментованої рисової води, яку я розбавляю 10-12 склянок теплої води. Пам'ятайте, що рисова вода після того, як ви отримаєте її з холодильника.

Ця пропорція може відрізнятися залежно від типу і довжини волосся. Використовуйте меншу рисову воду, якщо у вас є жирне волосся. Основне правило: розчин слід розвести не концентрований. Після того, як ви зможете знайти правильне співвідношення води до ферментованого рисового розчину, ви відчуєте позитивні зміни стану волосся.

Поради для миття волосся

Візьміть пляшки рисової води і чашу, над якою ви будете мити волосся. В'яжемо рисовим розчином в шкіру голови і замочіть волосся його. Ви можете спробувати миття голови над раковиною або в душовій кабіні, покласти басейн на стілець.

Миємо волосся прохолодною водою, ніж звичайна. Якщо у вас є довге волосся і хочете душ відразу після миття голови, то проколіть їх в пачці.

Звичайно, не всі будуть любити цей процес миття. Але старші китайські жінки, які працюють в їдальні на місці, я працюю, просто триватиме. Одна з них мала проблеми волосся. Після того, як вона почала використовувати ферментовану рисову воду замість шампуню, її волосся почали випадати менше.

Зробив мене кілька тижнів, щоб налаштувати цей процес миття голови і придумати трюки, щоб зробити його більш комфортним. З тих пір миття волосся з ферментованої рисовою водою стала невід’ємною частиною моїх рецептів для здорового і природного способу життя. Видання

Автор: Доктор Маргарет Трей

P.S. І пам'ятайте, що просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.epochtimes.ru/content/view/82944/51/