Термогенератор Пель'я своїми руками

Ми будемо говорити про генератор температури на елементах Peltier.

Елементи п'яти - це такі дрібні (зазвичай 4х4 см) речі, що складаються з керамічних пластин і біметалу між ними, через які електричним струмом виробляється при нагріванні одна сторона і інший охолоджується. Або навпаки, наносити струм, нагрівати одну сторону і охолодити інші. Ця властивість елементів Пел'єта використовується при виготовленні портативних холодильників, але я в першу чергу зацікавлена в потужності генератора цих пристроїв.

Дуже зручно. Ви нагріваєте одну сторону елемента, охолодіть інші, і ви отримуєте достатню кількість струму і напруги для заряду, наприклад, стільникові або інші електронні пристрої. І я маю багато напруги з електрикою, часто не, тому це важливо для мене. Звісно, сонячні панелі можуть частково вирішувати проблему відсутності електроенергії. На цьому етапі я вважаю його одним з кращих джерел альтернативної енергії. Я також є сонячною панеллю (що я буду говорити про пізніше), яка невелика, але потужна для мене. Вона виробляє десь 1 – 1,5 ампери на напругу 5 до 15 вольт.

Але сонце не завжди там, тому необхідно термогенератор. І за межами цивілізації, необхідно, і виживання, я думаю, зацікавився такими речами.

Для створення термогенератора підходять не всі елементи Пель'я, але тільки ті, які зберігають температуру 300-400 градусів. Звичайно, можна зробити генератор з звичайних елементів, які використовуються в холодильниках, але тільки в якості експерименту. Як тільки ви перегріваєте, елемент не буде. Купити високотемпературні елементи з американців або китайської.
Ви можете придбати елементи з співвітчизників, але за казковою ціною, і це не наш шлях.

Так мій термогенератор нагрівається олією пальником (звичайно, найдешевший, соняшникова олія).

Що поміщається в цей колосний корпус, що складається з банки, регулятор висоти пальника і самого елемента Пельтья.

333115 р.

Сама конфорка також складається з бані і вугільної клітки.

Такий гніт можна зробити за допомогою цієї відеоінструкції.

Особисто я роблю такі гніти з вугілля з вогню, передові мешканці великих міст можуть просто придбати вугілля в магазині. Такий пальник добре себе, можна використовувати як джерело освітлення, замість свічок. Масло для її роботи йде мало, особливо не сірий, може спалювати на дні.

Це елемент Peltier, зверху він є охолоджувачем для комп'ютера з вентилятором.

Це пожежний регулятор пальника. Я зробив його з вбивства CD-ROM. Він може бути виготовлений з будь-якого, до тих пір, поки уява працює.

(доб. 4)

Елементи п'яти (в цьому варіанті два або три елементи, кожен поверх одного, всі змащуються термопасту) сендвічуються між радіатором охолодження і радіатором опалення.

Я заповнив простір навколо елемента з гумкою (від підборів непотрібного взуття) і приклеїв його все разом з автомобільним термоселером.

Вентилятор для охолодження був виготовлений з 3-вольтового двигуна з того ж несправного CD-ROM_a і леза звичайного вентилятора з комп'ютера охолоджувача. Двигун і вентилятор звернулися за допомогою китайського суперклею і дискового тримера з того ж CD-ROM. Результатом є охолоджуючий вентилятор, який починає працювати з одного і піввольта і з'їдає дуже невеликий струм.

Для радіатора теплообмінника приймав радіатор від холодильника старого процесора.

Напруга, близько 6-8 вольт, у мене є конвертер, де вона зменшується до п'яти вольт, необхідних для пристроїв.

, Україна

Я вже писав про цей конвертер. http://tutankanara.livejournal.com/410005.html

Ось генератор зібраний. Катати тільки (в хвилину або два) генеруючу напругу досягає півтора вольт, вентилятор охолодження починає обертати, а холодна сторона елемента починає охолонути. У робочому режимі генерування термогенератор виходить за кілька хвилин. Від неї можна використовувати світлодіодні гірлянди та зарядні електронні пристрої. Мій генератор становить близько 400 міліампів струму в 5 вольт. Від використовуваного елемента використовується міцність струму. Якщо у мене є можливість, я поставлю краще елементи.

Також це пристрій, якщо ви знімаєте частину генератора, можна використовувати як звичайний пальник, для окропу. Зазвичай заливаємо половину баночки і відварюємо в 10-15 хвилин.

P.S. І пам'ятайте, що просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8