Продовжуємо публікувати відповіді авторитетних духовенців до питання, що збуджують багато читачів. Нагадаємо, що жінка запитала
Допоможи їй знайти спосіб прийти до умов з хрестом самотностій
Відповісти Архипріест Олексій Уминський, ректор церкви Життя-визволення Трійці в Хохлі (Москва):
- Людина може попросити те ж саме питання: «Чому це відбувається мені?» в абсолютно різних, діаметрично протилежних випадках. Це одна річ – деякі повсякденні, поточні неприємності, дратівливість в собі, нездатність впоратися з елементарними речами. Іншим є глобальні, серйозні, актуальні питання, такі як самотність, втрата коханої людини.
Що таке, коли п'ятий зламав, коли жінка поспішала зустрітися з босом, в результаті вона була пізно і втратила велику вакансію. Тоді запитали питання, «Чому це сталося мені?» Відповідність безглуздий і безглуздий, тому що це безглуздий і безглуздий. Але не можна пропускати серйозні питання, такі як питання читача, які дуже хочуть мати сім'ю, прагне до шлюбу, зберегла частитую, живе серед хороших і добрих людей і хто не позбавлений, в цілому, що-небудь у порівнянні з іншими. Але щось не склеюючи. Що таке неправильно з нею і чому? Як приймати Бога? Чи буде Бог на всіх?
Є ще одне питання: чи є Бог для страждань, для самотності, для чогось іншого, що приносить біль людині? І це кардиналне питання.
Тексти пісень, а це означає: Я не думаю, що це Бог для людей, які страждають. Це не Бог для дітей, які загиблими захворюваннями. Це не Бог, що люди повинні залишатися самотніми і страждають, тому що Господь Його сказав: "Це не добре для чоловіка, щоб бути єдиним" (Genesis 2:18).
Це не Бог для людей, які будуть відключені. Він не буде для людей, щоб бути нещасливим, для людей, які народжуються в дисфункційних сім'ях. І що діти страждають тим, що їхні батьки не люблять їх. «Як ми приймаємо Бога?» Якщо питання піднято таким чином, то ми не повинні дивуватися, коли люди просять нас ззовні: «Чому ти маєш таку дивну віру? й
Якщо ми припустимо, що є Богом для деяких негативних, трагічних подій, ми також повинні відповісти: «Що відбувається, тому що це Бог буде». І як блашним буде звучати, що є Божа загибель малюків, за рак, для жорстокого вбивства невинних людей, за бородавки, за лежачи, за знецілення, за зраду, за злочини. Чи може це бути Бог?
Зміна картини світу...Пам'ятайте Євангелію про загоєння сліпого чоловіка, про який запросив учням Господа: «Руббі!» Хто грішився, він або його батьки, що він народився сліпим? Ісус сказав: «Що він ні його батькам грішився, але це було так, що твори Божого можуть з'явитися на нього» (Джон 9:1-3).
Бог приїжджає до нього. Але Господь не приїжджає до цілування одного конкретного сліпого чоловіка, ані до зацілення всіх сліпих у світі. Про зміну світу. В цілому, сліпота, глухість, мир і все інше перестануть бути законом, нормою цього світу.
Господь бере на себе гріхи цього світу на хресті, почеркує цей світ своєю кров'ю, відроджує і дарує цей світ вічне життя, де немає хвороби, не зважає, але тільки велике сисество людини в повноті, краси, щастя і любові.
Люди не перестали народжуватися з захворюваннями після відмирання Христового, вони не перестали нудьгувати, вбити один одного. Але люди можуть зупинити це, якщо вони нарешті стають християнами. І в цілому, коли люди стають християнами (повно, не номінально), життєві зміни.
Можливо, зовнішня оболонка не змінюється, люди не перестають бути людьми з усіма наслідками життя людини. Людина, яка дійсно пов'язана з Божими змінами. Він перестає бути внутрішньо сліпим, глухим, бо він приходить до життя. Незважаючи на те, що фізичний життя залишається однаковим. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Поки християни поновили з дня до дня. Як каже апостиль Павло, «Якщо старий старий, він поновлюється внутрішньо. й
Більше питань.Коли людина знаходить себе в складній ситуації, або коли щось неординарне сталося з ним, а в той же час в його житті вдалося відчути присутність Бога, відчути, що Бог з ним з ним, він більше не просить Богові питання. Він не запитує, чому це сталося з ним.
Так сталося, що в останні кілька років я часто доводиться спілкуватися з дітьми з тяжким раком. Багато хто вже пішов до Бога в цей час.
Я говорю з ними про Царство небесного, чи відчуваєте присутність Бога в житті. Тексти пісень, а це означає: І для мене є завжди диво, відкриття, коли я чую від цих дуже маленьких, але дуже реальні християни, які вони відчувають цю присутність Бога дуже яскраво, дуже близько. Коли вони здатні, наприклад, в ситуаціях, де вони повинні покінчити страшні болі, боротися і спробувати не показати ці болі своїм батькам. І найголовніше, ці діти (це не стане відкриттям секрету особистісної сповідності), покажуть у сповіді, що вони не мають сили для завершення болю і батьків, дивлячи їх страждання, постраждати самі. Я розумію, що вони дуже близько до Бога.
Звісно, ситуації різні. Є діти, які 16-17 років і дуже пригнічують. Вони не можуть приймати багато, але вони намагаються. Вони знають, що час смерті знаходиться поруч. Їх батьки намагаються теж.
Якщо людина не є лікарем, священиком, або батьком, важко бути навколо протягом декількох хвилин, дивлячи такі страждання маленької людини. Я недавно сказав мамі, «Страте.» І вона говорить мені з посміханням: "О, прийти, я прийняв все довгий час назад." Він бачить мир своєї душі, мир Божого. Незважаючи на те, що вона має трагедію, дитина, на його стадії захворювання, просто страшно подивитися на зовнішній вигляд.
Чи буде Бог страждати? Ноп. Чи можна приймати це як Бог? Ноп. Чи можна прийняти Бога в житті? Я. Як зробити це? Не знаю. Як це зробити? Я не можу сказати. Я не маю способу, немає магічної формули, немає рецепта. Дуже важливо, якщо людина виходить, щоб вміти в ситуації сорбу, непорозуміння Бога, в ситуації, коли життя здається йому абсолютно безглуздим і неспроможним думати: "Як я можу дізнатися Бога краще, як я можу прийняти Бога, як я можу отримати цей Світло від Його, щоб він, маючи підсвітлений, видаляє це питання від мене?" Оскільки це питання не можна вирішити. Немає відповіді. І якщо запитати його постійно, немає відповіді, але буде постійний стан відчуження, серцевий стан нездатності. Але ви можете дізнатися про своє життя.
У світі ми живемо, це всі спотворені, це як minefield, як поле бою. Де можна знайти щось, як це, деякі оазис, де можна спокійно сидіти до останньої події? На Землі немає такого місця.
І ось слова Кіеркегаарда дуже важливі для мене: якщо людина лікує Боже, як сила, як розум, як диво, який завжди слідувати, то людина повинна якось постійно спробувати зрозуміти Бога: чому так, чому це відбувається. Для того, щоб не зануритися до такого мисного, розумного, супер-Just і такого правого Бога. Але якщо «Год любов» (1 John 4:16), то не зовсім страшно не розуміти Його. Ви просто повинні навчитися відчувати цю любов, щоб мати можливість підходити до цієї любові, щоб вона дійсно доторкнулася до серця людини глибоко. Тому що якщо це доторкнеться серця, то, перш за все, людина починає лікувати Євангеліє по-різному, до його релігійного життя, до себе. І, звичайно, він починає лікувати Бога по-різному.
Kierkegaard каже, що якщо Бог не любить завжди, всюди і в усьому, то немає Бога на всіх.
Тому людина повинна вирішувати і приймати Бога в серці.
Фольклор.Ідея, що Бог відправляє тести на одне Він любить найбільш фолк, як і приправи. Якби не існує за межі нашої влади, Бог відправляє нам тільки тести.
Ковані мене, gospel це те, що ви можете зробити?
Як можна сказати, що хрест неможливий?
Так, хрест завжди дуже важко. Немає такої речі, як хрест.
«Чи не хочу приїхати після того, як я повинен заперечувати себе, візьміть свій хрест, і стежте за мною» (Мк 8:34).
Чи можливо для чоловіка почути такі слова?
Чи є що-небудь, що він може зробити, не дозволяючи Богу в своєму житті?
Якщо так, то, можливо, є ще один «запит», що кожен може зробити. На думку чоловіків, де християнство і національні ідеї про те саме, де народні традиції, і традиції століть загалом, і життя в Христі є одним і тим самим. Так, якщо таке «затиск», цілком можливо. «госпел» традицій «госпел» статутів, «госпел» Тільки Христос не говорив про традиції або національні ідеї в Євангелії.
Коли справаЛюди часто думають, «Я роблю, тому чому це відбувається мені? й
Наше життя не залежить від того, що ми робимо право або що ми робимо неправильно.
Звичайно, це приємно читати Старі випробування, де він написаний, що якщо ви це зробити, то все буде добре, і якщо ви порушуєте команди, це буде дуже погано.
Так, в категоріях Старого Заслуженого правосуддя, такий заклад, щоб говорити, правила дорожнього руху, звичайно, роботи. Якщо ви йдете зліва, ви втратите його, якщо ви йдете прямо, ви втратите його. Перейдіть прямо. Важкий, але принаймні правий. «Тому, щоб Господь, Бог твоїй Бог сказав вам; не повертайте ні до правого, ні до лівого; ходимо до того, що Господь твій Бог сказав вам, що ви можете жити, і бути добре з вами, і потрапити довго в землі, що ви повинні мати» (Детерономія 5:32-33).
Але що зробив апостики так погано і невірно, що кожен з них був виконаний з страшними, жахливими катуваннями, щоб вони були постійно кам'яні, приниження, непристойний, і переслідувався по всій їх апостолічному житті? Чому вони не мають нормального сімейного життя? Чому у них немає хорошої квартири, котеджу в легкому доступі до центру міста Москва, хороший автомобіль, робота, зарплата, пансіонат і повага населення?
62575310
Я повторю, що вони неправильно? Будь-який, хто може відповісти на це питання, ймовірно, відповісти на те, що він робить право або неправильно.
«Чому це відбувається в моєму житті?» – Я повторю, немає відповіді.
Є тільки один спосіб, щоб отримати це з порядку денного. Він може бути видалений, коли людина дуже близько до Бога.
P.S. І пам'ятайте, що просто змінивши наше споживання, ми змінюємо світ разом! Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki
Сайт: www.pravmir.ru