Важко бути тато.

Це важко бути тато. І звучать з славою Стругацьким романом тут не випадково: після того, як батько для дітей також має відчуття чистоти. У своїх очах він омніпотентний і омнісний, знає все і знає все, він покарає і пробачає, він приховує себе від зла і просить мужчину від гілля. Єдине питання, яке вам буде вашим дітям.

Існує не менше трьох варіантів. А батько може бути гарним почуттям для дитини, приносити мир, радість і віру в добро. Чи може стати грішним демоном, залишаючи в душі дитини цілий набір страхів, комплексів і травм для життя. Або це може виявитися, щоб бути «чарівним почуттям», щось, як і індуси, Брахма, коли діти здавалося б, мати батько, але він не здавалося б існують, так як він повністю занурився в його нескінченно-глибокий і безглуздий особистість.

Останні два варіанти не вимагають особливих зусиль. Але є хороший тато дійсно важко. Це тому, що ви повинні зупинитися сердитися і лаціна.

У моєму папалі життя всі три перепліталися в дивний візерунок. Десь гірше, деякі краще, з помилками і втратами, я опанував цю складну науку, будучи тато. Деякі помилки були виправлені, деякі втрати були незрівняні. І, звичайно, я зробив деякі важливі висновки для себе. Можливо, вони здаються до деяких, але це не проблема: чим довше я живу, тим більше я переконаний, що всі важливі речі в цьому житті є банальним. Я вже виросли, і ці висновки є свого роду підведенням батьківства.

Коли я був молодий, я хочу стати професійним музикантом. Не погано освоювати гітару, складену музику, грали в декількох групах. Моє життя наповнене музикою, всі значення були пов'язані тільки до неї, і не було іншого значення для мене тоді. Я одружився, моя дружина і я мав три хлопчики один за одним, після чого довго чекала дочка.

Переглянуто книжку музиканта, щоб заробити життя, потім було важко, і я пішов працювати на будівництво, кладку. Я вирішив зберегти музику. Я продаю всі мої гітари, записи, і повністю занурила себе в новій ролі для мене - чоловіка, батька і хліба. Але глибоко, він продовжував відчувати себе талановитим музикантом, який приступив на горлі заради своєї сім'ї і дітей.

Це кілька років. Одного разу я прийшов, щоб відвідати мій друг, з яким я колись грав, писав, мріяв про успіх. Подруга, на відміну від мене, продовжила грати музику, він вже мав власну студію, він створив, записані альбоми, виконані концерти. І весь цей раз я стегла льодової цегли в холоді, перенесений цементний розчин відра до п'ятого поверху, прислуханий до освоєння двигуна баштового крану і дозрівання досвідчених будівельників, навчених до...

І, звичайно, я був ревним з нього. У ній, якби я побачила свою ненаповнену долю - той, що я дав, коли я пішов працювати над будівельним проектом.

Подарував мені ще один альбом. Ми будемо записувати разом. Так сумний, так шкода за себе, що я сказав,
- Ви так добре. Після того, як ви будете пісні, ваші твори. І після мене тільки пальці цегли, що я виглядав.

Подруга дивилася на мене в сюрпризі. Потім він сміхався і відданий своїм дітям, настояючись на підлозі кубиками:
до Ось, мої справжні твори та пісні. І це все, він хвилював свою руку до музичного центру, Ніцца помперування.

Не вірю, то я не вірю йому, вирішив, що махровий чоловік або просто хочу приховати мене. Тепер, через двадцять років, я повністю готовий підписатися на його слова.

Мій друг все ще робить музику, і я залишив будинок довго. Зібрав десятки альбомів, я кілька десятків книг. І тепер я вірю, що головна робота чоловіка – його діти.

Тому що музичні альбоми і книги, як тільки випустили, відразу починайте впасти, незалежно від того, наскільки добре вони є. Діти завжди шукають майбутнього. І не в деяких анотаціях майбутнього, але в ваших унікальних і унікальних.

Це до них, ваші діти, щоб зробити його щасливими і радісними. Або болючий і безглуздий. Або бездії і страшні. І як швидко у вашій молоді роки ви зможете зрозуміти цю просту ідею, залежно від вашого наступного життя.

Я хочу довести до себе і світу, що вони теж варять щось і не в загарбуванні землі. Це нормальна жіноча аспірація. Але клопотання для тих, кому вона переповнена невеликим дивом, що ще не на всіх, як і будь-яке досягнення, і просто лежить в його реберцях, грантах або клітках, просить їсти або грає з луком. Якщо батько сприймає дітей як неминуче доповнення до своїх творчих або кар’єрних амбіцій. Через роки пройдуть, ідеї про цілі і значення поступово зміняться, амбіції стануть слабкими, і, нарешті, повністю відцвітають. І залишатися діти - вже дорослі, міцні, сповнені життя. І який ти був вам, щоб вони весь цей час буде залежати від того, чи ви бачите в них люблячих друзів, небайдужих знайомих або ворогів, які насять.

Чому роя на собаку Дад в дитинстві є першою з усіх сил. Це ваш захист і гарантія, що будь-яка загроза, яку ви не можете впоратися з вами, буде негайно поголені, як тільки ви зателефонуєте, ваш almighty dad.

Саме тому Дад має бути міцним. Може бути не міцним. Але він все ж повинен жити таким чином, щоб діти побачили в ньому безумовний захист від будь-якої небезпеки. Неважливо, чи є шкільні бджільці, п'яний чоловік на вулиці, або сердитися сусіда, які приїжджають на них для пустого морозива чашка, що кидається в серці. Неважливо, якщо діти праві чи неправильні. Єдине, що питання є вашими дітьми, і ніхто не має права боляче їх, поки ви живете. Якщо ви дізнаєтесь, що вони самі копчені, ви захочете їх і покарати їх. Але якщо під час конфлікту ви раптом знаходилися боки зловживачів, то в очах ваших дітей це буде реальна зрада, яка може розбити вашу дружбу протягом багатьох років, якщо не кілька десятиліть.

Ці прості правди були дуже складними для мене. Я сам виріс без батька, тому ідея моєї палави була заснована на принципі поповнення власного дитячого досвіду, запам'ятовуючи те, що я собі не загубився в цьому сенсі, коли я був дитиною. Він намагався подарувати своїм дітям. Іноді це буває дуже дивним способом.

Я пам'ятаю, коли діти були дуже маленькими, ми пішли на ліс для пікніки. Вони запалюють вогонь, поширюють ковдру на траві, почали обсмажити хліб на паличках. Дуже велика собака стрибала з кущів, я думаю, Rottweiler. І з виростом кинулися на нас, відкриваючи великий сонний рот. Звісно, я не знаю, як боротися з охороною собак, і в цілому я ніколи не був дуже вибраний. Але що часу, не витрачаючи часу, шукаючи палицю або сокирку, миттєво стрибали з землі, теж, розводять і кинулися, щоб зустріти собаку, абсурдно відкинули руки. Я повинен виглядав так, щоб собака припинила, зігнути голову на одну сторону в сюрприз, і все ж повернулися в кущі з однаковою галочкою.

Коли я повернувся до багаття, діти і моя дружина дивилися на мене з такими ексстазіями, як якщо були деякі стародавні герої, як Геркули перед ними.

У нашому житті було багато відмінностей. Але це почуття стрибки в небезпеку без загиблості для захисту ваших дітей, я пам'ятаю добре, а потім пішов.

Я думаю, що це були такі випадки, які значно визначили наші відносини з дітьми, які збереглися до цього дня. Тільки зараз я живу з певністю, що є три молоді чоловіки в світі, які можуть кидати на захист без загиблості, незалежно від того, яка калорійність загрожує мене.

Навіть за дуже сильний танець є серйозною небезпекою, яка не може впоратися з. Небезпека сама. Для своїх дітей Отець Божий, Вседержитель. Дуже важко для людини бути богом: вона занадто велика спокуса зловживати силою.

Буває не відразу, в невеликих кроках, поступово і непомітно. Але проблема полягає в тому, що на цьому схилі не існує ніхто. І якщо він не робить його вчасно, то через кілька років сімейного життя, досить гідний і добрий чоловік перетворюється в внутрішню смородина, що жує у дітей, даючи їм снаки і мужчинно блискучі очі про і без причини. Він, звичайно, захисник своєї родини від усіх зовнішніх загроз. Але хто захистить сім'ю від такого захисника?

Сила Дад повинна бути хорошою. Обов'язковий і обов'язковий, без винятку. Вчився з власного гіркого досвіду, я тепер абсолютно переконаний, що не існує і не може бути будь-яка хороша причина для пашти у дітей, щоб загрожувати їх, і ще більше, щоб відмовитися. Так як діти все ще будуть любити вас, навіть це. Але любов до таду буде розведений страхом і невизначеністю, що вони самі мають щось для любові. А гіркий коктейль, який ви даєте їм, як діти будуть отруювати весь дорослий життя. І ви будете сором'язливі для решти ваших днів, які ви не зможете повернути назад.

Щоб сказати, що батько повинен освічений не так багато слів, як з особистим прикладом, ймовірно, висота банності. Але варто говорити про це, оскільки ця проста правда має дивну властивість: вона ковзає тільки на поверхні свідомості, не проникаючи глибокого рівня, на якому вона визнається під тегом «навіть, ми вже чули».

Однією з найперспективніших помилок попе є віра, що особистість дитини формується «за себе», незалежно від того, як він бачить у своїй батьківській поведінці. Ну, вона утворюється тільки де батько спеціально вирішив навчити його корисним заняттям, а решта часу дитина тільки «дигетс» і засвоюється навичкам і отриманню інформації.

По суті, кожен другий батько проводить з батьками, незалежно від своїх побажань і намірів. Кожна звичок, кожен акт, слово, жест, інтонація – все це стає безперервною серією мікро-напів, за яким дитина будує свою ідею того, що має бути реальний чоловік. Дад - перший герой і перше кохання. Звісно, потім діти будуть рости і розуміти, що він не був ідеальним. Але важливість цього першого досвіду захоплення і любові є настільки великим, що ми часто не розуміємо його.

Для дітей, особливо хлопчиків, батько Боже. У своєму образі і подобі вони будуть рости і розвиватися, тому що немає інших зображень до них ще, він єдиний і головний у своєму житті. А батько завжди пам'ятає це, незалежно від того, що він не робить і неважливо, як неважливо з точки зору освіти ці заходи можуть здаватися йому.

Чехова написав, що у людини повинна бути гарною і обличчям, і думками, і душею, і одягом. Батько до своїх дітей - це модель чоловіка. І як вони побачать його щодня свого дитинства життя залежить не тільки від своєї ідеї чоловіка, а й від ідеї краси, любові, правди. Якщо ви сказали цинічний жарт перед ними, будьте на зв'язку з вашими перевагами, будь то ви підняте свій голос у спорі з дружиною, чи ви звикли битися по квартирі у ваших підробках - все це відразу стає частиною навчального процесу. І наслідки такої «освіти» неминуче проявляються у їхньому житті. І через них, ти теж. Я був один раз в дитячому душі - після чого чекати: через роки все це прийде boomerang назад, і ви не отримаєте від власного бруду.

Після того, як в дитячій пісні звучали короткі, але вичерпні формули справжнього Папи: «Дад може, Дад може зробити що-небудь». Тільки мати не може бути матір'ю. Незважаючи на очевидний максимум, це дуже правильне визначення. Неважливо, як змінюється світ навколо нас, є ще речі, що батько повинен навчити дитину. І для цього він сам повинен знати все, що людина, яка виростає з дітьми, повинна знати - плавати, зробити вогонь в лісі, боротися, запускати змії в небо, рибу, лижі, грати в гітару, побудувати сніжну фортецю, обсмажити м'ясо на вугіллі, пилку, планку, грати в футбол і волейбол, заточити ніж і ось, відрізняти їстівні гриби від неїстівних. Список може бути дуже довго, але я сподіваюся сутність ясно. І якщо, з якоїсь причини, Дад не знає, як це зробити, він повинен вчитися принаймні один з тих уроків, які пропустили як дитину. Необхідно розширити репертуар ваших навичок папалу і навичок, щоб патчувати отвори у власних вихованнях, щоб вони не пройшли від вас до ваших дітей.

Я мав багато таких дірок, тому мені довелося згасити через їх пишність до дуже простих речей. Наприклад, один раз я (прочитав дорослий, батько з багатьма дітьми) друг пояснив, як можна зробити кошеня з найпростіших матеріалів, доступних всього за півгодини. Не шматок паперу на рядку, але справжня змія, яка може літати кілька сотень метрів. Коли я був малюком, я хотів побудувати змійку, але мені не доведеться. І я отримав ідею, і я побіг додому, зібрав своїх хлопчиків, і я сказав, що давайте зробити змії.

Ми побігли в найближчий підряд, зрізаємо пару міцних бульбових пруток, знайшли залишок поліетилену з минулого року теплиці, купили кисть з магазину, котушку міцної капронової нитки, і я поставив на роботу, рівно наступні інструкції, отримані від знайомого. Діти провели дихання і подивилися на мене, як хороший майстер. І я - Я нічого не робив. Нитки, замість затягування бузкових стовпчиків, наполегливо стрибають їх. Скотч буде дотримуватися будь-якого, крім того, що він повинен дотримуватися. Ніж не вирізати, плівку застібається, і все вийшло неправильно. Діти стоячи, шукаючи свої сумнівні маніпуляції, і вони думали, що Дад був про те, щоб зробити їх справжнім літаючим змії, який може бути запущений під хмарами. І Тато раптом кинув заготовку, відвертався і мовчазно пішов до кімнати. Не було достатньо для дітей, щоб побачити їх невагомий кед для такої нещільності, як невдалий серптик.

Половина години пізніше, найдовший син (понад вісім років) ніс ніс через двері і спокійно сказав:
Дад, я думаю, що я зробив все там. Я не знаю, як зв'язати мій хвіст. Приходьте, покажіть мені.
Я. Ми зв'язали хвіст до змії і пішли на поле для садів. Це був вітерний день, і все вийшло точно так, як я мріяв з дитинства: змія, як велика риба гачком, еластично витягнута нитка, змащена над нашими головами, і почав швидко йти вгору. Після п'яти хвилин, він вже заспокійливий, що він ледь помітний в сліпому синьому небі. І я відправляю листи з порожніх пластикових пакетів. А потім, розслабляючи порожню можна на нитку, вони прислуховували до вітру співаючи в висоту, дивуючи, наскільки далеко наша змія буде падати, якщо нитка раптом зламалася. І вони зробили багато всіх видів радісних знебоїв, які, ймовірно, повністю незрозумілі тим, хто ніколи не запустив справжній кошеня.

З про те ж саме лякаю і слизькою, я вперше обсмажений барбекю з дітьми і забрав їх риболовля.

На цій точці, будучи тато особливо важко. Але краще навчатися з помилками і невдачами, ніж залишити все, як це, без навіть намагатися заповнити порожнечу, що ви ризикуєте залишити їх як спадкування.

І тепер про чергову складність, на якій навіть найвпливовіших, міцних і відповідальних даїв може струнатися. Ви можете подарувати своїм дітям все, що дорого для вас, поділитися найулюбленішим і інтимним, передати досвід, який зібрав усе життя. Але в той же час слід міцно внутрішнєлізувати найважливішу точку: діти не повинні прийняти все це з вас.

Вони не можуть любити те, що ви любите. І ви, Божевільний, не маю права, щоб зробити їх любов'ю. Ви не маєте можливості. Вони просто люблять вас, хоча вони ще невеликі. Ви не маєте права на силу своїх уподобань, смаків і вірувань в них, ви можете поділитися з ними, запропонувати їм те, що ви вважаєте важливим і цінним. Але вибір завжди повинен бути їх. І ви повинні навчатися в певній точці, щоб тихо сходитися, даючи дітям можливість навчатися вибрати для себе те, що до свого серця і що перехрестити. Це не тільки про підлітків. Я перший досвід цього роду, коли мій перший син ще три роки.

У зимовий день ми виїхали з ним. Син забрав іграшковий автомобіль і почав плести шлях до нього по схилу маленької снігової гірки. Звернувшись до нас, я вирішив допомогти. Він попросив йому на машині і миттєво побудував на сніжному схилі гору, на якому він відразу ж тріумфально прокочував іграшки. Син відреагував несподівано. Я ніколи не забуду його обличчя в цей момент. Спочатку він усміхнувся невизначено, потім він навіть сміється, підібрав машинку і збирався грати. А потім всі раптові він рум'яний, кричав і стали таким же машиною, щоб знищити вбудовану дорогу, поки він знищив все, до останнього повороту. Бо це не так, він був шахтним. І його дорога - кроковані і незламовані - Я зламав, щоб побудувати мій паштин. Він розумів це, хоча він не міг говорити в часі. І він сказав мені те ж, що він зламав мій шлях.

Щоб давати свободу дитині, навіть таким, здавалося б, тріфле, папа може лише один спосіб - обмежити свою свободу, добровільно зменшуючи його палальність. І кожен рік, це свобода дитини повинна збільшити. Тільки там, де є відповідальність. І без цих двох якостей людина ризикує сивим волоссям, щоб залишатися ненависним, нездатним для самостійних рішень і дій.

Звичайно, є дуже тонка лінія між ситуаціями, де тато просто зобов'язаний змусити своїх дітей робити щось, і ситуації, де він, навпаки, повинен піти, дозволяючи їм думати, відчувати і діяти самостійно. І визначити цю лінію також о як складно. Але це те, що ми говоримо – це важко бути тато.

Хто може попросити: як це таке православна людина пише про завдання і труднощі батьківства, і ще ніколи не згадує Кріс, про церкву.

І сказав, що все вище про Христа. Що батько має бути доброго Бога для дітей. Якщо він імітує Христа. Якщо він намагається лікувати людей, як він робить, щоб почувати їх, як він робить, щоб зробити до них, як Христос зробив у своєму земному житті.

Непристойний Бог сказав: Вчимося від мене, для мене і стрибка в серці. І якщо діти не бачать такої ніжної влади і занурюють омніпотенції у своєму батькові, то навіть його найвимогливіших і коригують моральні викладання на євангельських темах навряд чи залишають знак на своїх серцях.

Тож важко бути поп, але це радісно: кожен свідомий крок, який ви приймаєте тут, стає майстерністю головної християнської науки, як Христос. Ор, як церква називає його, щоб бути богом грації.

І практичне правило, яке дозволяє попе не променувати з цього шляху, я знайшов для себе в словах Святої мучениці: «...це не блаженство, щоб мати владу над іншими або бути сильнішим, ніж найсвіжіші ... таким чином, ніхто не може імітувати Бога; це не гідний Його величі». Але він бере на себе тягар свого сусіда, який, маючи перевагу в будь-якому місці, добре нижчий, хто дає подарунки, які він отримав від Бога до тих, хто отримує від своєї руки, є імітатором Бога.

І нарешті, одна важлива. Якщо ви станете тато, поспішайте бути. І, хоча, складно, але не так довго: це займе тільки десять років і половина або два, і це унікальні відносини з власною дитиною назавжди. Ви все ще будете батько, але ви будете перестати бути його легкою, його перший герой і перше кохання.

Так поспішає. Кожен вік вашої дитини - це красива і унікальна, але вона просуває так швидко, що ви ризикуєте його. І Бог забороне вам думати, що основне завдання Папи - забезпечити матеріал благополуччя сім'ї, і все інше - рибальство, граючи бадмінтон, читання книг перед сном, збирається до лісу - це просто деякі параметри папалу: є сила і бажання - я робити, ні - потім вони будуть перерву. Тоді, коли час втратив, і ви самі, нарешті, отримаєте смартнер, це не вдасться зробити все це, незалежно від того, наскільки важко ви намагаєтеся.

Перед тим, як ви встигли поспішати в руках вашого малюка, співати його ваннувати пісні, потішити його, натиснувши його до себе, коли його болить, зігріти його в нічному кашу, коли він голодний - не встигаючи за все це вчасно, ви ніколи не будете це зробити. Якщо у вас є лише пара років, щоб зробити це папалем. А всі інші віки в житті вашої дитини будуть як проковтнути і незворотно, і ви також будете випущені протягом декількох років. Не пропустіть їх. Видання

Автор: Олександр Ткаченко

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8