Редагувати історію свого життя

Соціальний психолог Тимофій Вілсон присвятив своїм дослідженням як невеликі зміни у трактуванні життєвих подій допомагають відновити спокій. Він називає процес «історія редагування». Ми виділили найважливіше.

Тимофій Вілсон стверджує, що маленькі трюки в перекладі подій життя можуть мати безліч переваг. Зазвичай це може зайняти місяці або навіть роки терапії для зміни історії.

Але Вілсон знайшов, що з належною перевіркою, ті ж результати можна досягнути за 45 хвилин. У 80-х роках, коли переосмислення історії допомогло школярам з хронічно поганими класами підвищувати свою академічну продуктивність. Багато з них тримали повторення, щоб самі розповіли про «Я не роблю добре в школі», він петлявся в своїх розумах і мав більш потужний і перевантажувальний вплив.

Вільсон подарував школярам нову історію: «Все не вдалося спочатку».

Щоб зробити це, він просить їх читати роботи тих студентів, які спочатку відчувають труднощі у навчанні, але потім досягали стабільно гарного рівня.

У 40-хвилинній інтервенції три роки пізніше. «Так, хто брали участь у техніці зміни власної історії, покращили свої бали, на відміну від інших», - сказав Вілсон. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Цей самий підхід допоміг інтровертованих підлітків, які відчували себе некомфортним серед своїх однолітків і сімей, де було повідомлено про зловживання дитини.

Якщо ви вірите в можливість зміни, наприклад, збільшення розвідки або простоти, це може викликати суттєві внутрішні зміни. За чотири дні пишіть п'ятнадцять хвилин про ваші мрії або навпаки про хворобливі події в житті, які все ще хвилюють вас. Немає необхідності.

Wilson пропонує, що у нас є хворобливе звичаття повторення хворобливих питань у наших головах, таких як «Чому він залишив мені?» або «Чому я почав розчарувати своїх близьких?» Спробувати компренувати ці питання на папері допоможе потрапити до серця тривоги, пояснити її причини і наслідки, таким чином, з ним збудувати.

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: теоріяandpractice.com/posts/8342-editing-your-life-stories