Новорічний торт без цукру, вершкового масла і яєць

Хто хоче святковий і винятково натуральний випічка? У мене є! Як звичайно, всі мої страждання про «як запекти щось на тему» закінчилися тим, що я написав кекс, бо я не можу вибрати з багатьох бажань. Кекскейк швидко (не підрахунку замочування сухофруктів), простий, але як смачний, солодкий і ароматний як його більш традиційні варіації.

Спочатку я запекла і не думаю, щоб розповісти і показати, але він був дуже успішним, тому я поділився.

Різдвяний торт

Великий ручний з родзинок, висушених абрикосів і чорносливів (не зважився, взявся так, ручна). Рум.

8 ст. з гіркою борошна (50/50 цільно-земного вівсяного і кукурудзи).

1 великий апельсин (пелюшка і м'якоть).

4 ст.л. з гіркою насіння соняшнику.

1/2 ч.л. соди.

1/2 ч.л. пряників прянощів (В наявності готової суміші, в ній - кориця, апельсинова шкірка, коріандр, лимонна шкірка, аніс, фенхель, подрібнений і мелений горіх, гвоздики, кардамону).

Сухі плоди можна різати заздалегідь, або замочити в ром ціле. Я заливав ром над око, щоб він практично вкритий сушеними фруктами. Вона зберігала його майже на три дні, тому це сталося, періодично помішуючи. Не можна використовувати спирт, але замочити їх в ароматичному чайі або апельсиновому соку.

Подрібніть м'якоть апельсина, або можна взяти тільки сік і шкірку. М'якоть надає невелику гіркоту, але це не станеться, якщо воно акуратно зрізається, щоб не було білого шару. Змішайте всі інгредієнти і запікайте в духовці, нагріті до 190 градусів Цельсієм протягом 45 хвилин. Час випічки може змінитися, перевірте зубочисткою, вона повинна вийти сухим. Я запечена в прямокутній формі для муфіна 20 х 10 см, можна випікати в будь-який інший, наприклад, круглий.

Використовуються насіння, просто бажали, і в цілому ви можете взяти будь-які горіхи на волі, додати всю або вирізати.

Я тримую кекс в холодильнику, я думаю, що це може лягти там досить довго, тільки потрібно щільно загорнути в фольгу або харчову плівку, щоб вона не висохла.

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: Cook-inspire.livejournal.com/