Валерій Панюшкін: 5 правил для батьків проти вигорання

Валерія Панюшкіна, журналістка та громадська діячка, батько чотирьох та «експерти в розпаді» на «СамаФорум», поділилася думками про те, як батьки можуть уникнути вигорання: До речі, я експерта з розпаду. За двадцять років я пишу про хворих дітей. Я часто запитав, що я можу триматися з ранку. Протягом багатьох років я розвивав п'ять правил проти вигорання.

Я думаю, що ці правила корисні для всіх батьків, особливо мам. Якщо батько – це емоційна робота, і в будь-якій емоційній роботі, вигорає рано чи пізно.

Емоційна робота, з одного боку, захоплення, дає творчість, а з іншого – опіки, особливо якщо ви некоректно.

Перше правило полягає в тому, щоб визначити ціль дуже точно. Наприклад, коли я пишу про хвору дитину, я не хочу його вилікувати – лікар лікує дитину. Я не збираю гроші, це буде зібрано фондом. Моя мета - розповісти історію про дитину. Гаразд, період.

Це те ж саме з батьківством. Коли я залишаюся з дітьми, я намагаюся зробити свої цілі дуже чітко. Чому я тут? Щоб підняти щасливу людину? Ноп. Вирощувати успішний? Ноп. Я просто переконаний, що не загинув. Допомагає економити енергію.

Далі правило, Що я створив для себе, Ви повинні дати свою подяку. Очікується подяки - страшна річ, яка малює багато енергії. У своїй практиці була дівчина з раком, за яку ми підняли мільйон і пів доларів. мільйон і половина! І вона загинула. Буває.

Не чекайте дітей, щоб відповідати своїм зусиллям або нервам або грошима. Я не сказав. Якщо я відіграю Другого концерту Рахманінова до дитини, і він все ще віддає перевагу Metallica, що ніхто не мій бізнес! Ми працюємо на сцені другого концерту.

Якщо він любить Рахманіноф або не є його вибором. Я знаю, що додання вдячності дуже важко, але це дуже важливий засіб від вигорання.

Третє правило: не намагайтеся робити добро.й Не зловитесь і скажімо, "Я буду вам добре!" І ніхто не - дружина, чоловік, дитина, особливо. Діти самі мальуються на знання, тому немає точки в роботі після них, які ще не навчилися ходити, з словами: «Погляд, це ґрунтовка!», або: «Такі листи!», або: «Коме, я візьміть вас до сенсорного приміщення!».

Він не хоче піти в сенсорний номер, він знаходить нові відчуття всюди. Діти не потрібні. Це споживає багато зусиль, і не приносить ніякої вигоди.

Четверте правило від вигорання: ви повинні мати нагляд.й Знайдіть когось, хто ви вірите в. Хто в потрібний момент може прийти і сказати, «Ви втомилися», і ви вірите. І повірте мене, навіть якщо ви вже “розгорнете вежу”. Оскільки в нормальному стані ви розумієте, що ви втомилися.

Але в державі, коли ви так втомилися, що ви більше не зможете думати, просто потрібна довірена особа. Хто може, не використовуючи його, дати вам хороші поради від серця або просто слухати.

П'яте правило - спорт. Спирт також хороший, але він має побічні ефекти. Але спорт вправо робити. Особисто я віддаю перевагу боксу. Чому? Необхідно вибрати спорт, в якому важко обдурити. У боксі, як тільки ви починаєте обманювати, ви потрапили в ніс. Великий спорт

І останнє, що я хочу сказати, не боїться невдачі. Не так довго, ми і любимо актриса Chulpan Khamatova обговорили її фундамент, в якому я досить активний. Вже 7 років, і не було дня, коли у нас є сенс успіху. Навпаки, кожен день було відчуття, що нічого не було зроблено, абсолютно!

Але коли ви подивитеся назад, ви розумієте, що десять років тому в Росії, діти з раком крові загинули в 96% випадків, і зараз в 75% випадків вони відновлюють, і це, в цілому, ми робили.

Це дивовижний ефект, коли у вас є невдача щодня, і ви подивитеся навколо вас – це дивно! Я думаю, що історія з дітьми це точно так само. Ви відчуваєте себе кожен день, який нічого не працює, а потім ви подивитеся - це те, наскільки красиво він виріс!

Я не знаю, якщо ці правила допоможуть вам знайти енергію, але вони допоможуть вам не втратити її. Видання

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: pravmir.ru/valeriy-panyushkin-5-pravil-dlya-roditeley-protiv-vyigoraniya/

Tags

See also

New and interesting