Свемер, який врятував 20 осіб і майже загинув себе

Shavarsh Karapetyan є радянським спортсменом, чемпіоном з світового підводного плавання 17-разового світу та рекордним тримачом світового рекорду 11-разового світу, той же людина, який врятував двадцять людей з води 39 років тому.

Такі люди існують. Вони називають героями.

Один день, тридцять років тому, радянський спортсмен залишив спорт для добре. Здавалося б, є тисячі таких людей в спортивному світі. Але це лише на перший погляд. Як ми говоримо про 11-разовий чемпіон світу, 17-разовий чемпіон світу, 13-разовий чемпіон Європи, 7-разовий чемпіон СРСР. спортсмени з таким записом треку в історії спорту можна розраховувати на пальцях.

У цей день 16 вересня 1976 р. тролейбус збився у воду в Єревані, проходячи по гребені (водій мав інфаркт). На глибині десять метрів закопували 2-х пасажирів. Всі з них були допущені до неминучої смерті, якщо не за одну обставину: це було в цей час уздовж озера зробив 20-кілометровий курс з братом багаторазового чемпіона та світового рекордного тримера в підводному плавання Шаварш Карапетян. Шаварш не знав, скільки людей там. Він не знав тролейбусів. Він і його брат просто побіг на місці збою, роздягаючи на ходу. Я не мав часу думати. Брати довелося взяти, Шаварш довелося взяти.

Вода була холодною. Може бути навіть лід, і в той же час хмарно від стоків і підйому знизу. Глибина навіть для тренованої особи, навіть для плавця без спецтехніки, немислима, під десять метрів. Шаварш знав, що він був 15 хвилин, не більше.

У тролейбусі не відходять від берега, але трохи далі. Карапетян викопаний, натертий для брекетів, викинув задню віконку ногами, витягнув перший потерпілий і подав його братові. Його ноги вже покрили склом, всі в крові і фрагменти, дихаючи було відновлено, рефлекс працював, він пішов знову. Це відбулося принаймні тридцять разів. Хмарно, але це неможливо. Або здається неможливим.

Після того, як експерти вважають, що ніхто не в світі може зробити, що Шаварш зробив. Більше двадцяти хвилин в ісці вода. Твенти життя врятували. По суті, витягував більше людей з візки, але не всі були збережені.

Тоді питання, що було найгірше? Shavarsh відповів: Я знаю, що, незважаючи на всі моїй підготовці, я бажатиме лише за певну кількість діток. Він був нульовою видимістю в нижній частині, тому я відчував чоловіка в руках і гнав з ним. Після того, як я вийшов і побачив, що в руках ... шкіра подушки від сидіння. Я шукав її і зрозумів, що ціна моєї помилки була чужою життям. Я мріяв про цю подушку більше ніж раз на ніч.

Останній виклик - і Карапетян з останніх сил, прикріплених до тролейного автобусного крану, перетягування його через кабіну. За 45 хвилин з осені. Не було одного живого всередині. Сам Шаварш повинен бути збережений.

Збережено його на 45 днів. Таке подвиг коштує його найважчої двосторонньої пневмонії, ускладненої загальним отруєнням крові - міські каналізаці виписали в озеро. Коли він вийшов з лікарні, він не міг дивитися на воду - навколишнє середовище, колишня улюблена, стала хостою. Повернувся він, став чемпіоном Росії та Європи, зламав черговий світовий рекорд - останній. легені, які дозволили йому бути унікальними плавниками, не були Він жертвував їх, як він міг жертвувати його життя. Бо ти був

Він зіпсував свого незвичайного купальника. Але подарунок любові для людей, які він багатолюдно для цих страшних двадцять хвилин багато разів.

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Кредитна посадка4brain.com/8674