Перевищення та самооцінка

«Інтуїтивне харчування» Світлани Броннікова – на мій погляд, не тільки книга року по проблемі переїдання і втрати ваги, але і кращі з усіх, які були написані російською мовою на цій темі. Перш за все, тому що він розкриває психологічні причини переїдання – тілесний шампан, негативні емоції, низька самооцінка – і забезпечує ефективні методики, які допомагають встановити здорові відносини з їжею.

На відміну від дієтологів, які записують аналогічні посібники, Світлана Броннікова виводить на свій досвід як психотерапевт, що допомагає людям з порушенням їжі. Вона пропонує дивитися на проблему не поверхнево, «мійне життя в калорій: скільки я їсти і скільки я витрачав», але більш глибоко – проаналізувати свої спогади, страхи і мрії, навчитися слухати і любити своє тіло. Ще одна очевидна перевага книги полягає в тому, що автор добре знайомиться з науковою літературою та дослідженнями на тему перевищення та щедрості ділиться їх читачами.

Ось кілька лапок і вправ з книги, які показують, як можна одночасно зупинити зчеплення і збільшити самооцінку, так як вони безпосередньо пов'язані між собою.

1,1 км «Якщо ви не відчуваєте важливість і значення себе і вашого тіла як феномен, ви будете спокійно їсти і щастя. Уміння зупинитися на сати тісно пов'язана з можливістю людини піклуватися про себе, поважати їх потреби. й

2,2 км «Найпопулярніші риси людей, які мають надмірну вагу, задовольняють потреби інших. Коли ми розповімо, що ми подбаємо про наші потреби пізніше, після чого робимо щось для когось, ми насправді визнаємо себе менш цінними, ніж інші. Для роботи з лихоманкою необхідно визнати, що потреби босів більш важливі, ніж наші.

Я відчуваю свою нездатність. нехайКоли я запитаю допомогти, крім того, я знайшов себе постійно залучаючи до ситуації, де потрібно жертвувати мій час, гроші, і енергії для вигоди когось іншого.

Визначте, що інші потреби людей завжди передаються перед тим, що це дуже низьке почуття власної гідності. Якщо я не відчуваю себе низькою вартістю, то любов і визнання повинні бути придбані роботою. А «розгортання» тягне за собою декілька актів самозниження, які не можуть зупинитися. Щоб не врятувати всіх і не допомогти кожному, щоб відчути сильний почуття провини: мій існування не виправданий. Постійне почуття провини є характерною рисою людей з порушеним типом харчування. й

3. У «Що я жертвую мої потреби, мені боляче, і я відчуваю, чи подобається це чи ні, сильний почуття гніву. Не знаючи, як її висловити, панікувати про втрату любові інших тому, що я дозволяв собі сердитися, пожовти мій гнів. Ця прихована функція, яка найчастіше носить боти глутонії: приховати, пригнічувати, зануритися в калорій, що розривається всередині.

За час, відносини Людина, яка використовується для пригнічення небезпекиВони зміняться з іншими людьми. Немає відносин без конфлікту. Якщо моя мета полягає в тому, щоб повністю уникнути конфлікту, то моя мета полягає в тому, щоб уникнути недоторканності. Я починаю функціонувати на певній відстані з коханою людиною без дотик. Дійсно, то не існує конфлікту. й

З Я регулярно керую дії насильства над власним тілом (вічно знає відчуття хвороби від переїдання), я також знецінюю з тілом, що, намагатися його існування на відстані. Я перестаю відчувати, що я їсть, пити, я перестаю відчувати себе практично будь-яким, але інтенсивним фізичним болем - або блаженною ніжністю. Настає стан відчуттів від власних емоцій, порівняно з тим, що досвідчені люди, які приймають сильні антидепресанти протягом тривалого часу.

І це показує силу переїдання як потужного магічного акту. Перевищення дозволяє магічно контролювати реальність і змінити його на волі. Тому не так легко відмовитися. й

4. "Несвідоме перекриття Він сповнений негативних вірувань про себе, свого роду заклинань для невдач, невдачі, краси. Я не розумний, я не талановитий. Я не знаю, що робити з життям, я програшу, я погана мати і дружина, поганий батько або фахівець. Все це прояв низької самооцінки. Я впевнений, що я буду ОК, якщо мій тіло є OK. Тексти пісень, а це означає: Я стане струнким і красивим - Я відчуваю себе хорошою дочкою, матір'ю або дружиною. До цього немає.

Ідеонізм - коли результат стає більш цінним для мене, ніж сам.

5. Умань «Що не найкращий спосіб розпочати роботу з «розгортанням» (щодо потреб інших за рахунок свого власного) Якщо ви хочете, ви можете сподіватися, що почуття, що ви правильно почнете поширюватися на інші сфери життя. Як правило, в першу чергу це проявляється у вибурах раптового, нехарактерного гніву і подразнення, де ви використовували, щоб бути скромно і непомітно. Не хвилюйтеся, це те, як ваша автономія створена. Неймовірно переходить, даючи шлях до спокійного почуття «Я маю право робити так», і це важливий етап не так багато в налаштуванні харчування, як при формуванні зрілої особистості.

Ви сердитися, сумувати, розчарувати, ви більше не можете "розшукати людину" і можете змінити ваші потреби. Звісно, ви стаєте менш комфортними з іншими, але набагато більш психічно здоровими і щасливими. Негативні емоції, незважаючи на те, що це неприємно, щоб відчути їх, зробити нас більш живим і насиченим. й

6. Жнівень «Оцінюючи те, що ви хочете в даний момент означає, що просити себе перед тим, як почати їжу, який вид їжі буде задовольняти і заповнювати організм кращим?» Якщо складно уявити блюдо або виріб, починайте зі смаком (Ви хочете солодкий, солоний, пряний, пряний, пряний, пряний?), фактура (крипка, м'який, соковитий, щільний, повітряний?) і температури (гарячий, холодний?)

Під час кожного шроту періодично кладемо виделку і ножем або ложкою і прислухайте до себе. Почати можна приблизно на половину їжі. Почати зі смаком питання: Скільки ви їсти зараз? Ви любите цю їжу, це хороший вибір?

Періодично перевірте, що ваше харчування залишається настільки смачним, як це було при поході їжі. Зменшення почуття «неприємності», що переживає яскравість смаку є одним з перших, ранніх сигналів насиченості.

Не боятися їсти занадто багато. Можливо, навіть якщо ви ловите сигнали сати, ви хочете продовжити харчування. Це океї. Це без критики, свідомо і спокійно. Скажіть собі, «Я повний, але я все ще хочу іншого». Я розумію це не голодом. Цікаво. Чому я хочу більше? Це хороший час, щоб вивчити причини вашої переїдання. Визначте себе, що кожен переніс час.

Якщо ви дійсно не можете вирішити, що ви хочете, не панікувати. В'їсти щось з нейтральним смаком - скибочку хліба, якусь пасту, півсклянки молока, трохи вареного рису або гречки, гілочки. Спробуйте запитати в якому напрямку бажаний смак повинен відрізнятися від того, що ви просто досвідчені. Сур? Чистий? Більш щільний? І спостерігати, спостерігати своє життя – як часто ви дійсно хочете, як часто вибірки диктуються власними побажаннями і потребами, не розглядаючи «як це потрібно правильно». й

Два вправи, які допомагають встановити свідоме інтуїтивне харчування – їсти менше, але отримати більше задоволення від їжі.

"Експертиз 5-4-3-2-1"

Ця вправа повинна бути виконана перед кожним прийомом їжі, чи ви їсти або просто закусити, пити чай. Це допомагає бути повністю в даний момент, щоб випробувати досвід їжі, як повно, не бути відсутнім від розуму або тіла, не бути в будь-якому місці.

• Визначте 1-й запах, який ви відчуваєте прямо зараз.
  • Назвіть 2 звуки, які ви в даний час слухаєте (збиток власного серця).
  • Опишіть 3 сміливо відчуттів вашого тіла зараз (фактура одягу, яка доторкнеться шкіри, температура, як пересуватися ноги на землі).
  • Назва 4 кольорів, які оточують вас.
  • Назва 5 елементів, які перед вами.

Raisin вправи

Виберіть вільний час - це вправи повинні бути зроблені повільно. Замість родзинок можна взяти невелику цукерку, скибочку шоколаду, будь-який продукт, який ви, як правило, «змащувати, як насіння». Особливо корисно виконувати до їжі, і можна повторювати кілька разів протягом дня.

1,1 км Поставте в долоню рукою один родзинок, горіх, насіння або попкорн. Зробіть гарний вигляд. Позначити колір поверхні, зморшки або тріщини на ньому.

2,2 км Додати ще родзинку. Порівняйте їх. Як вони схожі і як вони різні?

3. У Підігніть родзинки між пальцями і індексом. Як ви відчуваєте? М'якість? Жорсткість? Жорсткість? Наклейка?

4. У Поставте одну родзинку в рот, але не запустіть жування. Підігніть її на мову. Як ви відчуваєте зараз? Яка текстура у роті?

5. Умань Тепер починайте жування. Зверніть увагу на зміни текстури та смаку. Повільно туш і ковтати родзинки, відчуваючи, як вона ковзає в стравоходу.

6. Жнівень Повторити з другим родзинкою. Як ви відчуваєте себе різними? Як правильно харчуватися?

Автор: Ксенія Татарнікова

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: smart-cookie.ru/weight-loss/pereedanie-i-samoocenka/