Як Річард Брансон і інші лідери спандують вільний час

Не секрет, що у нас є право на відпочинок від часу. Дослідження показали, що довгострокова робота без відпочинку призводить до зменшення продуктивності, погіршення креативності і навіть може викликати конфлікти серед колег. Крім того, цей режим має поганий вплив на фізичне здоров'я людини. Що буде Річард Брансон, Марсіса Майєр, Джон Донау і інші всесвітньо відомі особистості говорять про канікули?

Виявилося, що надмірне напруження при роботі підвищує ризик серцево-судинних захворювань і загострення існуючих проблем зі здоров’ям.

У статті також звертається увагу на те, що, незважаючи на несумісні переваги відпочинку, Сполучені Штати Америки є однією з небагатьох розвинених країн, в яких роботодавці не обов’язкові для надання працівникам сплаченого залишку.

р.

Однак цей тренд може змінитися. Компанія Evernote, Netflix та LinkedIn пропонують співробітників, які оплачуються відпустками на гнучких або навіть довільних графіках.

Hewlett-Packard і Sun Microsystems відправляють будинок персоналу на святах, як липень 4. У На Карлу Шваб, Motorola і Bridgestone, працівники також отримують додаткові дні протягом року.

Звісно, ці «конкурорні» відпустки частково призначені для того, щоб надати працівникам шанс переохотититити, але при цьому вони є способом розрізати витрати. А поки це вкрай вигідно, чи самі лідери відходять?

Як і будь-яка людина, бос необхідно відпочивати від часу, щоб зняти напругу. Це добре для натхнення і мотивації, а також дає вам можливість шукати роботу з різних перспектив і підвищити ефективність як менеджер. Але як довго варто відпочивати?

У вісімдесятих, виконавчих органів, як правило, взяли шість-денних відпусток влітку, найчастіше в липні або серпні. Тим не менш, багато змінювалися зараз. Є ряд чинників, які можуть вплинути на довжину відпустки боса. До них відносяться розміри організації, кваліфікація топ-менеджерів та виклики компанії. Все це необхідно враховувати при оформленні планів відпочинку.

Навіть якщо менеджер не може кинути свою роботу протягом тривалого часу, він не повинен повністю нехтувати днями відходу. Наприклад, можна трохи розслабитися, просто забути про роботу під час поїздки в бізнес. Філ Лібін, Генеральний директор Evernote:

«Я багато подорожую. Я завжди літаю кудись. У минулому, як багато бізнесменів, я спробував працювати на літаку і скористався тим, що час, щоб зробити речі. Тоді я припинив. По суті, я заборонив себе від роботи під час літака. Я можу прочитати, відтворювати відеоігри, дивитися телевізор або фільми. Тепер він змушує мене виглядати на інший рейс. Я збираюся подорожувати в Китай протягом 14 годин і я дійсно збуджусь про це. Я не маю нічого робити за 14 годин! ?

Нансі Шлихтінг, генеральний директор системи охорони здоров'я Detroit на основі Генрі Форд, сказав: «Відпустка має на меті нагодувати довгострокову роботу в організації, тому більш тривалий досвід роботи співробітників, чим довше відпочивати.» Вона додає: "Я хвилююсь про людей, говорячи, що вони не можуть брати відпустку. Чому? Ви починаєте думати, що вони не залишають роботи, тому що вони приховуються щось, в той час як сумлінні працівники, навпаки, насолоджуйтеся можливістю розслабитися. Як я бачу це те, що хтось, хто робить дійсно хорошу роботу, може завжди дозволити собі перерву.

З тих пір, як не існує чіткої відповіді на це питання, давайте подивимося, що перші шість керівників думають.

Відновлено Hastings, CEO Netflix

Він потребує шести тижнів відпустки кожного року для балансу роботи та особистого життя. Він також сказав: "Це корисно. Найкращі ідеї часто приходять до розуму, коли ви знаходитеся з місця, піднімаючись на гору або робите щось схоже. Ви бачите речі в різній перспективі. й

Шерил Сандберг, головний операційний офіцер Facebook

Шерил Сандберг не тільки головний виконавчий директор Facebook, а також пише книги. Під час роботи на Lean In вона запитала, як вона змогла балансувати її писати, Facebook і особисте життя. Сандберг пояснив, що вона керує всюди, оскільки вона завжди займає повну перевагу її відпочинку.

Річард Брансон, засновник Virgin Group

Цей ексцентричний мільярдер відомий тим, щоб насолоджуватися тривалими відпустками, подорожуючи світ або відпочити в його будинку на острові Некер. Branson коментує це:

«Концентрація на розвагах не тільки забезпечує відпочинок і оздоровлення. Коли ви йдете на відпустку, ваша рутина переривається; відвідання нових місць і зустрічі нових людей може надихнути вас, щоб зробити несподівані рішення. Якщо підприємець або бізнес-менеджер повертає відпустку без будь-яких нових ідей щодо реорганізації бізнесу, розгляньте час, щоб зробити деякі зміни.

Щоб повністю від'єднатися з зовнішнього світу, я залишаю свій смартфон в домашніх умовах або в номері готелю протягом тривалого часу – кілька днів, якщо це можливо. Я тільки візьміть ноутбук і ручку з мною. Від щоденного стресу роботи я легко знайти нові рішення для старих проблем і відчути стрибок натхнення.

Бо Брансон любить відпочивати так багато, він навіть збудував про надання працівникам необмежений час відпочинку.

Джон Донау, CEO eBay

У 2013 році Генеральний директор eBay проконсультував співробітників спеціальної дати відбиття протягом трьох місяців. Донаха сам іноді любить закривати себе в порожньому офісі, стояти перед білою дошкою малювання (він повинен бути білою дошкою, а не монітором), подумати про все, що відбувається поза, а також проблеми, які повинні бути адресовані найближчим часом.

Він відображає останні новини, про випадки, які потребують особливої уваги, на зміни, які потрібно зробити, і нагадує про те, що не можна контролювати.

Однак він вважає, що немає гідної альтернативи повноцінному відпочинку. За останні 28 років Донау було відпустку з родиною на пляжному будинку на півострові Кейс-Код, де він намагається звільнити повністю протягом двох тижнів.

Марсіса Майєр, CEO Yahoo!

Як CEO Yahoo!, Марсіса Майєр став одним із найважчих виконавчих органів. У інтерв'ю вона сказала, що вона має близько 70 зустрічей на тиждень, що займає близько 10 або 11 годин на добу, при управлінні звичайними обов'язками управління компанією. Тим не менш, вона не переповнена бізнесом, і прекрасно справляється з усіма. У тій же статті вона пояснює її таким чином: «Для рекрутингу я збираю тиждень один раз через чотири місяці. й

Тоні Шварц, генеральний директор енергетичного проекту

Шварц, засновник і генеральний директор Енергетичного Проекту, вірить у необхідність відпусток, що триває більше одного тижня. Але це не все. Шварц також є прихильником повного поділу зі світу. Відсутність відволікань дозволяє йому зосередитися на читаннях, уроках тенісу та розвагах. Це може бути викликаний, що робить думки в порядку.

Коли запитав журналіст, він відповів: «Чи кінець дев’ятиденного перерви я відчуваю повну енергію та нові ідеї». Дякую за спокійне середовище, я можу відновити повний контроль моєї уваги. Я поновлюю глибокі частини моєї свідомості.

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: megamozg.ru/company/testutor/blog/23928/