375
The world’s stingiest мільйонер, Ingvar Kamprad, творець ІКЕА
Ingvar Kamprad був народився 30 березня 1926. підприємець з Швеції. Один з найбагатших людей у світі, засновник ІКЕА, мережа магазинів продажу побутових товарів. Акронім ІКЕА складається з власних ініціалів (IK) назви сім'ї Ельмтард (E) і Агунард (A), назви найближчого села.
Інгвар Кампрад заявив, що він страждав від дислексії і це залишив відбитк на своєму бізнесі. Наприклад, шведські імена товарів, що продаються на ІКЕА, прийшла про те, що він складався з пам'яткою чисельних елементів.
Р
В одному з його інтерв'ю він сказав, що автомобіль він веде вже 15 років, він завжди летить економ-класу і вимагає його підлеглих використовувати обидві сторони аркуша паперу. Всі меблі в своєму будинку від магазину ІКЕА, крім старого крісла і красивого годинника.
Ingvar використовує той же стілець на 32 роки: Я використовую його протягом 32 років. Моя дружина вважає, що мені потрібно новий, тому що матеріал брудний. Але решта не гірше нового.
Ідея меблів упакована в плоскі ящики прийшла до нього в «50-ті роки, коли він бачив його працівника, викрутивши ноги на столі, щоб вписуватися в машину покупця.
Власник мережі магазинів IKEA Swede Ingvar Kamprad є найбагатшим людиною світу. Цей висновок був проведений експертами шведського бізнесу щотижневика Veckans Affarer. У списку найбагатших людей на планеті Kamprad випереджувався через знецінення долара Microsoft власник Білл Гейтс: 400 мільярд шведський коронер, який належить власнику ІКЕА сьогодні перетворився на 53 мільярди доларів - 6 мільярдів більше, ніж американський фортун.
Kamprad іноді говорить про те, що життя схожа з героями в казках Grimms. Шведський мільярдер ніколи не пішов до університету (у школі викладачі не могли навчити його читати протягом тривалого часу), але бізнес-стратегія, яка застосовується в ІКЕА, навчається в багатьох вищих навчальних закладах Європи. Біографи Каммпради вважають, що фосцинація з торгівлею була спадкована Інгваром. Але в 1897 році компанія, яка володіла дідом майбутнього мільярдера, була на межі банкрутства. Голова сім’ї не може оплатити іпотеку та вчинене самогубство. Але бабуся Інгвару вдалося зберегти справу. Так вона навчила її онука воліє і важко працювати, щоб подолати обставини.
Перша торгівля займається молодим Kamprad, виготовленим в школі: він купив оптові олівці і матчі, які потім кілька разів дорожче перепродажу однокласників. І його першим покупцем був його бабуся: коли вона загинула, десятки олівців, овець, заточників і коробок матчів, придбаних з Інгвару, були виявлені в її приналежності.
У віці 15 років майбутнього мільярдера відкрив першу компанію, яка торгувала різними тріфлями в каталогах. Через два роки з'явився ІКЕА. У своїй назві Інгвар зашифрував столичні листи його імені, прізвища, ферми, де народився і село, де він виріс. В першу чергу компанія займається розсилкою товарів. Після того, як Kamprad придбав старий завод, де він почав виробляти дешеві меблі. Але ця торгова політика була підставою для бойкоту, яка наприкінці 50-х років оголосила Kamprad Swedish National Association of меблевих продавців, небезпечних низьких цін на продукцію ІКЕА.
В результаті майбутній мільярдер взяв незвичайний крок для шведського бізнесу в той час: він придбав деякі компоненти, необхідні для складання меблів на дешево з польських постачальників. Так Папа Інгвар, як він іноді називають співробітниками ІКЕА, вперше реалізовано стратегію майбутнього компанії - розмістити замовлення на товари в країнах, де він коштує менше. Кожна коронка – це коронка, мільярдер часто повторює його підлеглість.
Є легенди про її феноменальну економіку. На ділових поїздках Каммпрад живе в тризіркових готелях, на сніданок (особливо коли він входить в вартість життя) він їсть до скидання, щоб він був достатній для відпочинку дня, і якщо він все ще повинен платити за їжу з кишені, мільярдер йде на дешеві ресторани і навіть нібито купує гамбургери. Відвідуючи різні країни під час ділових поїздок, він рідко приймає таксі, віддаючи перевагу громадського транспорту, де, як він пояснює друзям, можна дізнатися смаки людей.
Коли подорожуєте на поїзді, Kamprad купує квитки тільки на другий клас, несе сам багаж, купує дешевий одяг на продаж, а також розглядає подорожі велосипедом в Швеції найкращий відпочинок. Як я можу вимагати від людей, які працюють за мене, якщо я витрачаю час в розкіш і комфорт?
Уміння цінувати гроші Kamprad закріплюється в синах. Наймолодший з них, Матіяс, згадує, як учень, він використовувався для вилучення лісу в його батьківській садибі на відпочинку. Його батько оплачував йому менше за роботу, ніж він оплачував своїх співробітників. Після навчання, Матіаса на загальній основі пішли працювати в одному з торгових центрів ІКЕА. Моя початкова заробітна плата була настільки невеликою, що іноді моя дружина, і я мав бути бідним - тільки дешевими обідами в кафе ІКЕА були збережені.
Але деякі темні плями в біографії журналістів мільярдера все ще знайшли. Виявилося, що в юності - під впливом свого дідусь - Шампрад симпатізований нацами (підприємець оприлюднив для цього помилкового хобі в 1994 році). Серед інших слабких сторін - періодичне вживання бінге, яке нібито страждає власником ІКЕА. Але ті недоліки не зупиняються в Каммпраді, які формально відреставрували кілька років тому, даючи перевагу фірмі своїм синам, від контролінгу своєї торгової імперії 180 магазинів більш ніж 30 країн. Kamprad є гордістю, ніж Генрі Форд: він вважає, що, як Форд, він зробив доступ до більшості продуктів населення, які використовуються для розкоші товарів.
Тим не менш, питання про те, хто багатший, воріт або Kamprad, залишається відкритим. Журнал Forbes, який щорічно входить до найбагатших людей у світі, вважає висновки шведських експертів щодо Kamprad передчасового.
Forbes оцінює стан Сведи лише 18 мільярдів доларів США ( 13 місце у світі). Роз’яснюємо недоліки у визначенні багатства Каммпради різними методами розрахунку.
P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!
Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki
Джерело: facebook.com/mihail.litvak.37/posts/ 10077900559826