Нове життя бюджетного гірського велосипеда: перетворення в електричний поїзд

Моє ім’я Євгенія, я студент Білоруського державного університету транспорту. Я завжди хотів зробити це самому, як тільки мій перший гірський велосипед зламався.

Навігатор Stels 610.

, Україна

Нове життя, початокУ серпні 2014 року було нудно, там було гроші, і я вирішив Google тему електричних велосипедів. Після перегляду відео та інших матеріалів в Інтернеті я зрозумів, що я буду робити в серпні. У Мінську знайшли магазин, який продає комплекти для перетворення.

Для безмодового (нині зрозумілого) $530, придбаний набір:

• Електричний мотор 36 В 350 Вт, перейшов на обід 26' Р
  • Контрольний блок всієї системи (повільно кажучи, мозок)
  • Акумулятор 10 A*h від 36 V
  • Датчик обертання на шахті вагона (для системи допомоги педалі)
  • Прискорювач ручки
  • Гальмові ручки з вбудованими вимикачами (відключення двигуна при гальмуванні)
  • Панель управління всієї системи (на/включно, вибір режиму надання допомоги, швидкості, заряду акумулятора)

Враховуючи те, що мотор-колес (передня) вже зібрано, було прийнято рішення викопати рім з переднього колеса в задні кущі, так як задня кримка вже виправдала багато разів з восьми та інших речей. Крім того, він вирішив відмовити передачі, тобто замість тріщини з зірками, він скручував фривілею ( тріщина з однією зіркою). З'явилися три причини:

1,1 км Ракета під час обертання колеса «поплавлений», іншими словами, десь деформується.

2,2 км Перемикач не може функціонувати належним чином.

3. У Коли двигун з'явився в велосипеді, відчуття наявності декількох коефіцієнтів передач просто зникне.

І тут ми можемо запустити, але є ще одна точка про зовнішній вигляд. Оригінальна фарба на велосипеді вже відома подряпина і виглядала дуже погано.

Не було часу і грошей на якісне перефарбовування (його було серпня), тому був винайдений простий план, який я думав був дуже крутим. Так, я просто купив альбом наклейки і, попередньо знежиривши раму, заповнивши його наклейки. А потім заливають розпилювачем лаку поверх нього. Я любив його. На жаль, немає фото процесу складання, тому я спробую описати його простим способом.

АсамблеяОтже, на готовому каркасі з виделкою встановлюється заднє колесо, в в вухо виделка вставляється передня мотор-колеса. До речі, частина осі, яка вставляється в вухах виделки, не має круглого перетину. Ви можете побачити її на малюнку.

Ну, після чого на ньому накладається вагонка, перед перекручуванням, кільце з датчиком системи педалінгу (ПАС).

р.

На кермовому колесах вішають гальмівні ручки, контрольні панелі, газова ручка, болти (направлення на кермовому кругі, які ви тримаєте при русі). На прорізах для кріплення тримачача кріплень фляска для акумулятора викручується. Для контролера було взято невелику сумочку з другу, яка була вішалка на стику субсезонної і поздовжньої верхньої труби.

Встановіть гальма та інші елементи, такі як підлокітники, дзеркала тощо. Особливу увагу слід приділити збірці задніх колісних ланцюгів. Існує задача натягу ланцюга. Цей велосипед має точні краплі. Їхня особливість полягає в тому, що вісь рукава встановлена тільки в одному положенні, її не можна переміщати, тим самим розтягуючи ланцюг. Якщо ви залишите ланцюг неперевершений, то просто в певних обертах вона злетить зірку. Таким чином, було прийнято рішення повернути старий вимикач і поставити його так, щоб він провів ланцюг в позиції однієї зірки.

Все це було зроблено в один день, почався в 10 ранку і закінчувався сімpm. Перший тест полягає в тому, що сам велосипед їде. Недорогі емоції.

Тоді я вирішив піти в місто, щоб спробувати його на асфальті, добре, був розмаїття. На першому "лежачи поліцейському" всі електрики вийдуть, і я пішов тільки з тумбами.

Перша думка - контакти, перевірені коротко - все здається дрібно. Займав п'ять хвилин і все знову працював. Ми йдемо на те, що ми поїхали на два кілометри через центр міста, вихід з бордюру і знову. Повторні операції в колі, все працює. Не було такого, що день, але дощ залишив. Два тижні були добре, але наступний ранок на шляху до одної знову стала проблемою. Ми пішли через всі контакти на контролері, очищені, подивилися на штепсель до акумулятора, це викликало підозру. Він все правий, він був викликаний, коли дрот вигинається.

В результаті виявилась найбільш ймовірна причина цієї поведінки - запобіжник в акумуляторі. Він вставляється в капсулу, і капсула з ним вже перекручується в організм самої батареї. Запобіжник називається, але з якоїсь причини не працює. Я поставив стрибок навколо нього - він працював і до кінця сезону я не бачив ніяких проблем. Це парадокс. Вже в квітні 2015 р. я знайшов причину, все вийшло банально. Капсула, в яку вставлялася запобіжка трохи довше, ніж сама запобіжник, тому іноді вона просто втратила контакт з капсулою тілом. Історія може закінчитися там, але буде нове життя, наперед, зроблене електричним велосипедом.

Я знову почав їздити.

У травні були нові проблеми, які мотивували мене переоцінювати електричний велосипед з усіма помилками.

Я не задоволений / зламав наступне:

• Зовнішній вигляд. Я дуже не схожий на нього, занадто "колхоз" і поганий з наклейками.
  • Кріплення чорного, потворного дроту обмотують рамкою
  • Некомфортний прискорювач ручки. Якщо ви тримаєте його в максимальному положенні на довгий час, рука втомлюється.
  • У колишньому перемикачі швидкості почали перерву, тим самим викинути ланцюг від зірки.
  • Призначений для того, щоб намотати оригінальний дешевий кермовий та кермовий круг з ліфтом. Я хотів поставити вбрання злегка різної форми з регулюванням кута, а кермове колесо прямо.
  • Штукатурка виявилася нудно важкого шматка гуми, з якого після виходу з бордюрів і катання на бамах, руки почали боляче.
  • Вражавши систему передніх зірок, в оригінальних трьох штуках, підключених заклепками, незважаючи на те, що використовується тільки один.
  • Необхідна заміна сорочок гальмівних кабелів.
  • Форк вже не ставився, він необхідний очищення і змащування.
  • Я бажав широку шину, я дуже хотів.

Нове життя, продовженняОтже, сеанс закінчений, в останній раз я проїхав в місто на початку липня і з задоволенням почав розбирати його. Я мав багато роботи.

Що потрібно зробити:

• Заборонити новий дизайн
  • Перефарбуйте каркас, виделку та інші деталі
  • Вир.
  • Вирішення ланцюга напруження проблеми
  • Купити нові сорочки з кабелями
  • Купити нові шини
  • Визначте всі дроти до необхідної довжини, щоб вони не повинні бути рани знову десь.
  • Поставте його разом.
Замовити:

• Проживання
  • Колесо
  • Кошик
  • Коробка акуратна для контролера
  • Нова ручка прискорювача типу індички
Що потрібно було замовити - замовили, і поки все це мусить мене, була ще одна робота.

Найголовніше було зробити ланцюжок натягувача, і я дійсно хотів, щоб він був якомога компактним і не схожим. З зарубіжних інтернет-магазинів виявилися готові варіанти, але для того, щоб дати вартість прийнятного вимикача для простого механізму. Розбирання старого вимикача і виїмала пружину з неї, яка працювала не для розтягування / стиснення, але для стирання. Це було право зробити. З сталевої пластини ріжемо брус, який буде носити на колишньому віссі перемикача, а в іншому кінці якого буде довгий болт, на якому було поранено пластикове колесо, яке б витягнути ланцюг.

р.

Потім я просто приніс її до потрібної форми і приготував її для живопису.

Система передніх зірок була спрощена до однієї зірки, оскільки інші зірки не потрібні. Я просто пробурила заклепки і з'явилася одна середня зірка зліва з штангою.

Я не можу вирішити дизайн протягом тривалого часу, я хотів щось не типово, як всі велосипеди. До кольорів я знав, що мені потрібно: синій, чорний і червоний. В результаті надихнула кілька велосипедів, я вирішив пофарбувати каркас в небесно-блакиті, а штани і коронка виделки в яскраво-червоному кольорі. Колеса (рім, спиці, рукав і двигун), штанги і алюмінієвий корпус акумулятора були пофарбовані чорними. Хороша людина навчила техніку живопису і розпилення на пеклі.

р.

Займав три дні, щоб принести кадр до держави, що його можна закласти. Найдовша частина позбавлялася від клейкого клею.

Рамка повинна бути загортана, і всі чіпси і мікрозуни максимально гладкі.

Я отримав його. Після висихання рама знову подрібнюється водою, щоб зробити її гладкою.

Після цього наноситься шар блакитної фарби. Для того, щоб уникнути появи струмів, він зробив дуже невелике і слабке обприскування, йому довелося пофарбувати довгий час, але без потомства.

І завершальний шар лаку. Кореневий розчин був з твердим і розчинником. На цьому етапі були певні труднощі. Не було легко досягнути гладкої поверхні лаку, вона була трохи грубою, щоб покласти її просто – не дзеркала, але не всюди. Хтось перепружився і пішов недбалим. Після висихання пляма повинна бути зрізана, знову шліфується, що місце і наноситься акуратно лаком.

Паралельно, каркас був пофарбований і інші деталі, і він був стрижнями, новоствореним ланцюгом натягувача, колеса (зона під v-brake була стрічкою з фарбою), гальмівні механізми (v-brake) ... все в чорному кольорі.

Для всіх цього часу вже вдалося купити красиву червоною сорочку з гальмовими кабелями, нові шини знайшли на ринку для відмінних грошей, які виглядали точно так, як я хотів, що було дуже щасливим.

До того, як була зібрана виделка, старий мастильний матеріал був вилучений з неї і був застосований новий. Після цієї операції з'явився життя. До речі, її весняність безпосередньо залежить від температури. З огляду на те, що виделка від категорії бюджету, вона має найбільш простий дизайн. Просто дві пружини в ногах і це. Не блокує, нічого не регулюється. Так, при температурі до 10 ° С досить щільно, але влітку при 25 ° С і вище - просто супер.

Новий рульовий кермовий кермовий кермо, коробка контролера, зчеплення, акселераторна ручка. Всі деталі, які необхідно розфарбовувати.

В принципі процес складання не сильно відрізнявся від того, що це був рік тому, але я сказав, що я хотів скоротити дроти. На колесах керма було 4 дроти, два з кожного боку (ліва гальма + панель управління і правий гальмівний + ручка з акселератором). Щоб принести естетичну красу, я купив термокамери і витягував чотири дроти, які йдуть на колесо в два Камбрики (без олії, однак, не робили). Далі дроти, що надходять від рульового колеса і двигун вставляються в одну велику поширену блакитну камбалку (що б воно було помітно), яка вже підійшов до перевезення, а звідти дроти вже збираються в коробку з контролером.

На фото нижче (стара версія, вона не має значення) ви можете побачити, скільки проводки підходить контролеру, незважаючи на те, що кожен чорний дріт від двох до 7 проводів все ще всередині.

І всі змушені вирізати на праву довжину, ущільнену і ізольовану. В роботі я скажу, не для змащеного, тому що не можна ставити всі дроти на столі, вони вже з'єднуються з великим, тому все пропалюється практично «на коліні», тобто на масі, згинається в трьох переговорах.

Звичайно, перш ніж все було перевірено, все працювали, тому можна приховати її в коробку.

А потім найхолодніші моменти. Я дуже сподобалося зовнішній вигляд, велосипед став набагато більш комфортним і красивим, кермовий колесо приємно, ведучий скоригований, захоплення дуже круті, ви отримуєте високу від їзди.

Звісно, за два дні щось було регульовано, налаштовується і т.д., але в кінці вийшов дуже крутий електричний велосипед, який я вирішив коротко зателефонувати зараз – електричний поїзд. Я ніколи не думав, що бюджетний гірський велосипед буде отримувати не тільки другу, але й третє життя і в такому випадку.

Трохи пізніше я знайшов добре Exito в місті, де я зважився поїзд. Багато хто просить про приблизну вагу. Ну, ока я дав її близько 20-25кг. Виявилося, що саме 20. Для електромобілів це великі номери.

Трохи в характері.Я відповідав часті питання: «Яка швидкість розвивається?», «Як багато чого?», «Чому потрібно це?».

Максимальна швидкість обмежений контролером - 27 км / год. І він дійсно на максимальному заряді акумулятора йде 27 км / год. Деякі майстри знімають обмеження програмного забезпечення, але це викликає високі навантаження на акумулятор, що значно скорочує термін служби.

Довгий час: Все залежить від стилю водіння. При використанні тільки мотора, без педалінгу - досить на 20 км. Але це при температурі 0°C і 10°C. Це просто те, що коли вона тепла зовні, я вже педалінг і пробіг йде вгору. Попри те, що вона ще не була висаджена в нулі. В іншому – багато чинників, які залежать від пробігу від однієї батареї. Влітку виходить 25-40 км. Як правило, я не чекаю на нього, щоб сидіти повністю.

Я використовую електричний поїзд. як транспортний засіб, не пішохідний велосипед. Це може йти далеко і швидко, при цьому з мінімальними зусиллями, не більше ходьби, що не потіє – відповідно, приходять до вивчення / роботи в нормальному стані.

Трохи про бюджет проектуЯ навчаюся навчатися. На момент придбання конверсійного комплекту було літо до першого курсу. У цій державі справи я не можу дозволити собі витрачати багато грошей на такі проекти, тому я спробував зберегти край міцності / розведення з грошима. Я вже сказав, що коробка з усіма витратами обладнання $ 530, і якщо я пам'ятаю правильно, оновлення після наклейки вартість мене близько $ 80, які я вважаю досить хороший результат.

І трохи більше про вартість комплекту. В осені 2015 року я зустрів чоловіка в місті, який також їде в електричний велосипед. За короткий час цей набір можна купити двічі як дешево в Чернігові, Україна, яка я просто не знаю до. Я з міста Гомель, Білорусь. Я шукав ціни того ж Алі, що були в деяких місцях дорожче, ніж вони були продані в Мінську. Тому я вибрав найпростіший варіант – купити його в Мінську. Але я не шкодую, для мене це робота.

Автор: Євген Приходько

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: geektimes.ru/post/270494/